Natali06 18 058 Опубліковано: 7 січня, 2021 Ингредиенты: Вода - 75г Закваска пшеничная 100% гидратации - 200г Яйца - 200г Сахар - 100г Мука пшеничная - 520-540г *** Масло сливочное - 125г Соль - 10г Глазурь (вариант 1): Сахарная пудра - 2,5 стакана Какао-порошок - 6 ч.л. Вода - от 2 ч.л. Глазурь (вариант 2): Шоколад - 135г Масло сливочное - 30г Глюкозный сироп - 2 ч.л. Покрытие из сахара и корицы: Сахар - 3/4 стакана Корица - 2 ч. л. Крем: Сахар - 1/2 стакана Кукурузный крахмал - 1/4 стакана Молоко - 1 3/4 стакана Масло сливочное - 1 ст.л. Яичный желток - 4 шт. Экстракт ванили -2 ч.л. Метод В чаше комбайна смешать воду, закваску, яйца и сахар. Начать замес, постепенно добавляя муку. После того, как мука полностью разойдется, замес прекратить. Дать тесту постоять в течении 10 минут. Затем добавить соль, частями сливочное масло. Замес продолжить до полного распределения масла в тесте. Затем еще 5-10 минут до гладкости теста. Тесто после замеса слегка влажное, немного липкое . После замеса тесто переложить в емкость, смазанную маслом. Брожение в течении 2 часов. Тесто растянуть-сложить (Stretch & Fold) на 30, 60, 90 и 120 минуте. Затем тесто оставить для брожения при комнатной температуре на 4 часа. После тесто перенести в холодильник на 12 часов (ночь). Я оставляла на 24 часа. Вид теста после холодного брожения . Тесто выкладываем на стол и делим на куски 40-50г. Каждый кусок подворачиваем в шар. Заготовки переносим на силиконовый лист, обильно присыпанный мукой. Верх заготовок присыпать мукой и накрыть пленкой. Окончательная расстойка 8-10 часов. У меня расстойка заняла 8 часов при 20С. Заготовки должны увеличится в объеме не менее, чем в 2 раза. Обжаривать пончики, периодически переворачивая, в разогретом до 190С масле. Готовые пончики выложить на решетку. Пончикам дать немного остыть , затем покрыть глазурью или присыпкой из сахара и корицы. Вариант глазури 1 В миске смешать сахарную пудру и какао-порошок. Хорошо размешать венчиком, добавить пару чайных ложек воды. Глазурь не должна быть жидкой, но при этом хорошо ложиться на пончики. Вариант глазури 2 На водяной бане растопить шоколад (135г) со сливочным маслом (30г). Добавить глюкозный сироп (2 ч.л.). Размешать до однородной консистенции. Еще теплый пончик окунуть в глазурь и украсить присыпкой по желанию. Вариант присыпки с корицей. В миске смешать сахар и корицу. В готовой смеси обвалять еще теплые пончики. Заварной крем для начинки В ковше смешать сухие ингредиенты: сахар, кукурузный крахмал. В отдельной миске смешать молоко, яйца и масло. Слегка взбить. Яично-молочную массу добавить в ковш к сухим ингредиентам. Ковш поставить на огонь и при постоянном помешивании, довести крем до загустения. Готовый крем накрыть пленкой в контакт. Пленка должна полностью покрыть крем. Крем полностью охладить. Охлажденный крем имеет плотную структуру. При помощи насадки и кондитерского мешка начинить пончики. Смачного! источник: Спойлер https://www.akneadtobake.com/post/sourdough-doughnuts . Сказать, что это вкусно - это ничего не сказать!!! Пончики тают во рту! Приготовьте и насладитесь вкусом этих пончиков! 4 fronya40, Магда, inucya та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 7 січня, 2021 Наташенька, какие же они аппетитные! А можно их не жарить, а спечь? 1 Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 8 січня, 2021 Иннусик, спасибки! Можно попробовать их выпечь в духовке, но боюсь что они потеряют во вкусе. Во фритюре они получаются настолько нежными, что можно кусать « губами») А с кремом , да еще с ванильным- это песня!))) Попробуй, хоть немножко во фритюре и ты поймешь о чем я))) Одним словом- Пампухи)) Я делала пол порции , как раз хватает на один лист. 1 inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 8 січня, 2021 Уговорила, будут во фритюре! ( Ещё ж не весна, худеть пока не будем)! 1 Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 10 січня, 2021 В 08.01.2021 в 09:39, inucya сказал: Ещё ж не весна, худеть пока не будем)! Еще немножко побалуемся плюшками, а потом уже и будем худеть))) 1 inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 11 січня, 2021 Вот и мои пампухи! Правда мои со сгущенкой! Вкуснятина! Вот почему-то на закваске вкуснее, чем на дрожжах! 1 1 Магда та Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 11 січня, 2021 Божечки , яка смакотааааа! Я думаю, что со сгущенкой еше вкуснее, мммм..) Иннусик, не пожалела, что сделала во фритюре?) Скажи вкуснотень? Насчет дрожжей я с тобой согласна на все 💯! А патамушта мы с тобой заквасочники))) 1 inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 11 січня, 2021 Наташенька, конечно вкуснятина, было 12 не маленьких помпушат, я 2 сразу утром съела и ушла, после обеда пришла - блюдо уже пустое, муж с сыном их быстро распробовали 1 Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 11 січня, 2021 Так и круассаны, мы готовим теперь только твои заквасочные! 1 Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 11 січня, 2021 Вот мне тоже заквасочное вкуснее. Правда , если все правильно приготовленное а то однажды пробовала я сдобу на закваске( у одного сейчас уже знаменитого пекаря) , то такое есть было нельзя) Помню я тогда подумала, что сдоба на закваске невкусная.... Но нет же! Теперь мне все вкусно! ))) Или мои вкусы изменились или сдоба стала другой 1 inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 24 січня, 2021 Так, нажарила я вже пампухів! Смааачні! Але, вони також мають в мене кисло-солодкий присмак, хоча росстоювалися лише 5 годин, правда, в кухні в мене досить тепло, градусів 24-25. І ще, вони в мене чомусь поприлипали до коврика( хоча я й притрушувала його добре борошном. Тісто було таке легке і ніжне, а я коли віддирала від коврика порозтягувала і подеформувала їх(((, тому, видно, під час жарки пампухи "повідкривали зуби" і повиходили у формі пірамідки. Вага заготовки в мене була 50 гр., а готовий папмпух вийшов як мій кулак, а то й більше. Зате, структура м'якуша мені тепер вдалася! М'якусінькі, пухнасті, супер! Буду далі з закваскою тренуватися))) і треба щось з тим ковриком вирішувати))) 1 2 lana19, inucya та Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 25 січня, 2021 Моя ж ти зірочка, ти вчора із за тоі закваски мабуть і не відпочила П‘ять годин це мабуть і замало, але тісто треба чутиі і бачити. На фото тісто дуже гарне, аж хочеться погладити )) Мякуш теж мені подобається. Але ти кажеш : кислинка... Я іі не відчуваю, може тому що звикла ? Треба Інусю запитати, як ій на смак? Наталочка, нещодавно бачила один лайфак саме по отаких речах, щоб тісто не прилипало до коврика. З пергаменту вирізати квадратики по розміру і на них роззтоювати пампухи. Потім так на пергементі іх опускати в олію, але тримаючи за один край. Коли вони попадають в олію , то самі сповзають . А листочокзалишається в руці. ) Але це я побачила пізніше)) Я , коли пекла,дуже обережно піднімала за допомогою шпателя і так же аккуратно перекладала до фритюрниці. тепер трошки перепочинеш? І на вихідних з новою силою знову до освоювання закваски?) 2 inucya та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 25 січня, 2021 15 часов назад, Natali06 сказал: Моя ж ти зірочка, ти вчора із за тоі закваски мабуть і не відпочила Я так морально відпочила, я просто насолоджувалася тим тістом. Мені рідко вдається таке класне тісто, так приємно було його формувати, а як підійшло - це щось неймовірне! Таке м'якусіньке, пухке, невагоме. Єдине шкода, що пампухи я нажарила пізно і ми об'їлися гарячими на ніч До речі, на другий день пампухи не зачерствіли, все ще смачні, що не може не радувати, бо вийшло їх з однієї порції 20 штук велечезних. Пригощала сьогодні на роботі колег, випитувала про кисло-солодкий присмак - ніхто не признався, що його відчувають, видно тільки мені він виражений То мені, видно, після коронавірусу смаки загострилися. Поробила собі замітки, буду працювати над помилками і однозначну буду часто готувати, це дуже смачно. 2 1 lana19, inucya та Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 26 січня, 2021 Мені надзвичайно приємно, що робота з закваской тобі сподобалась)) це зовсім інший світ, цікавий і захоплюючий) а скажи но мені, ти пампухи начиняла кремом? Бо з кремом , з тою ванільною ноткою, вони ще більш смачніші 2 inucya та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 26 січня, 2021 7 часов назад, Natali06 сказал: Мені надзвичайно приємно, що робота з закваской тобі сподобалась)) це зовсім інший світ, цікавий і захоплюючий) Таки да, мені б трішки більше вільного часу - спасу б від мене не було б мої сім'ї - я б все пекла б і заставляла б їсти :) 7 часов назад, Natali06 сказал: ти пампухи начиняла кремом? Ні, не начиняла. Я їх напекла вже пізно, в такий час ми вже не їмо, а тут я з пампухами :) а розумію, що ж найсмачніші вони свіжі, я їх навіть пудрою не посипала - таких швиденько наїлися. Вже як наб'ю руку, вийдуть вони в мене гарненькі рівненькі, буде трішки більше часу - тоді вже зроблю за всіма правилами з глазурью, присипкою, начинкою. Тільки робитиму вже пів порції, бо виходить дуже багато))) 1 Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 26 січня, 2021 Та я теж пекла б кожен день, але скоро буду бита, що печу багато)))) , а потім роздаю... так, наступного разу , печи пів порціі. І якщо тобі завеликі самі пампухи , зменш іхню вагу . До речі., у автора пампухи по 70 г... ти би бачила що то виходить за розмір Дві штуки у фритюрницю входять( чи то вже на виході)) з труднощами))) 1 Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Nata Trofimova 7 Опубліковано: 6 січня, 2023 Минулого року робила, в цьому через електрику навіть хліб не випікаю. Фото з минулого року, як нагадування про ті часи та що цей рецепт 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
спокусницЯ 6 538 Опубліковано: 6 січня, 2023 Дякую, за нагадування! В записнику купа рецептів, а ніяк не дійду до них. От тепер вже точно знаю, по якому буду робити! . 1 Nata Trofimova reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 7 січня, 2023 Наталочко, дякую за спогади і за такий бомбезний заіт!!! Щиро дякую! Наталочко , Оксаночко, ми ще напечемо всього , та ще й такого , щоб подих перехопило! Як тільки здобудемо Перемогу!!! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах