Natali06 18 071 Опубліковано: 18 січня, 2021 Ингредиенты: Густая опара мука пшеничная- 40г закваска пшеничная активная 100% гидратации-25г вода-25г Основное тесто Опара- вся молоко-275г мука пшеничная-500г яйцо-1шт сахар-35г масло топленое-60г соль-10г Beignet - это французский термин, обозначающий хлеб из жареного теста. Бенье также можно приготовить из других видов теста, в том числе из дрожжевого теста (Википедия) Метод Накануне приготовить густую закваску( опару). Для этого смешать активную закваску, воду и муку. размешать до однородности и оставить созревать в течении 4 часов. В чаше миксера смешать молоко , яйцо, сахар, масло и закваску. В конце добавить соль. Начать замес постепенно добавляя муку.Замес в течении 10-12 минут, пока тесто начнет отходит от стен чаши.. Затем тесто выложить на стол, подмесить руками до гладкости. Тесто переложить в емкость и дать подняться в течении 2 часов. затем перенести в холодильник на 12 часов. Через 12 часов тесто выложить на силиконовый лист Раскатать в пласт в пласт 25*30см. Шпателем или ножом для пиццы) разрезать на квадраты 5*5 см. Затем квадратики обжарить во фритюре . Температура 180С. Готовые бенье выложить на решетку или бумажные полотенца. Так мы удалим лишний жир. Еще теплые бенье присыпать сахарной пудрой. Смачного! 6 Ирина Шляховая, fronya40, inucya та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 18 січня, 2021 Ух ты, что ты нам принесла! Я уже представляю как я макаю из абрикосовый джем! Наташенька, я думала что закваска не дружит с молоком, но они на срезе прям шикарные!!! 2 fronya40 та Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 071 Опубліковано: 18 січня, 2021 Так я стараюсь вас баловать Иннусичка, закваска очень даже дружит с молоком)), и очень даже вкусненькая дружба у них получается)) вся прям такая волдыристая))) 2 fronya40 та inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 071 Опубліковано: 18 січня, 2021 Выбачаюсь , что не по теме))) Чтобы написать рецепт приходится ждать своей очереди))) 7 Пампушка, fronya40, Ирина Шляховая та 4 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 110 Опубліковано: 18 січня, 2021 Так, всьо, не пускайте мене сюди! Я ж таких помпушок можу з'їсти стільки, скільки їх буде! Пішла читати про закваски! 2 1 Natali06, fronya40 та inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 071 Опубліковано: 19 січня, 2021 Наталочка , хотіла тебе притримати))), а ти вже побігла від наших берн‘є до заквасок... Наталочка, якщо дуже хочеш я тобі відправлю своєі. Є в мене нова заквасочка , дві неділі вирощувала, пока мені подобається. Так що? Чи ти поки готуєшся морально?)) 3 Магда, fronya40 та inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 110 Опубліковано: 19 січня, 2021 11 часов назад, Natali06 сказал: Наталочка , хотіла тебе притримати))), а ти вже побігла від наших берн‘є до заквасок... Наталочка, якщо дуже хочеш я тобі відправлю своєі. Є в мене нова заквасочка , дві неділі вирощувала, пока мені подобається. Так що? Чи ти поки готуєшся морально?)) Ната, дуже хочу! Я вчора як полізла читати - голова обертом, так і заснула вкрита планшетом) Але основні принципи я таки зрозуміла, якраз сьогодні ввечері збиралася вибирати яку б його закваску почати вирощувати) Я давно заглядалася на твої хліби та різні добреники на заквасці, але все думала, що мені це не підсилу. А тут спробувала зробити тісто на піцу, на дріжджях, правда, але таке, що не вимішується, а лише витягується і може зберігатися в холодильнику днів п'ять. Так воно мені сподобалося і в роботі, і на смак! У мене тепер в холодильнику весь час бродить це тісто, а піцу ми їмо через день))) Розумію, що це не одне й теж саме, але я чомусь тоді відразу згадала про закваску. А тут ще відкриваю форум, а тут така смакота! Я ще на булочки на сніданок заглядалася, а тут ще два контрольних))) Дякую за пропозицію, і якщо вона ще в силі, то я б з радістю спробувала зробити берньє на твоїй заквасці. Можна мені Новою Поштою переслати, вона ж нормально перенесе дорогу, я в ПП напишу контактні дані, ОК? 3 fronya40, inucya та Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 071 Опубліковано: 20 січня, 2021 Наталочка, я з радістю поділюся Але даавай зачекаємо щоб спали ці морози, Дорогу вона перенесе, а от мороз... Ти поки пиши адресу, а як тільки хоч трохи потепліє я іі відправлю в подорож) до речі, тісто з мінімальною кількістю дріждіві і довгим бродінням , теж є дуже добрим . І на смак і за корисністю . Деякі пекарі говорять, що саме таке тісто набагато смачніше за заквасочне. І не розуміють чого ми так хвалимо своі закваски) Але я все рівно чомусь більше люблю заквасочне. 4 fronya40, Ирина Шляховая, inucya та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 110 Опубліковано: 20 січня, 2021 14 часов назад, Natali06 сказал: Наталочка, я з радістю поділюся Але даавай зачекаємо щоб спали ці морози, Дорогу вона перенесе, а от мороз... Ти поки пиши адресу, а як тільки хоч трохи потепліє я іі відправлю в подорож) до речі, тісто з мінімальною кількістю дріждіві і довгим бродінням , теж є дуже добрим . І на смак і за корисністю . Деякі пекарі говорять, що саме таке тісто набагато смачніше за заквасочне. І не розуміють чого ми так хвалимо своі закваски) Але я все рівно чомусь більше люблю заквасочне. Я ще жодного разу нічого не пекла на заквасці, так що, поки порівняти мені немає з чим) Побігла писати адресу))) 3 inucya, fronya40 та Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 071 Опубліковано: 20 січня, 2021 Та процеси майже схожі, єдина відмінність що часу для закваски треба більше. Іще кормити , не забувати) Деякі тому і не люблять закваски, бо з ними є трохи мороки 2 Магда та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 110 Опубліковано: 6 квітня, 2021 @Natali06, Ната, я таки їх зробила! Красоти ще немає, зате смак неймовірний! Я нарешті добилася солодкого здобного тіста на заквасці без кислинки. Які ж вони смачні, це, мабуть, найсмачніші пампухи, які я коли-небудь їла! 2 1 inucya, lana19 та Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 071 Опубліковано: 6 квітня, 2021 Моя ж ти дорогенька! Мені так прриємно, що тобі сподобалися ці бен‘є ❤️❤️❤️ Запах твоіх бен’є чути навіть через екран ! Ось вони: хрумкі, пухкі здається руку протягни і вони твоі)) вони в тебе вийшли чудові! Наталочка , дякую за звіт і за довіру рецепту! 2 Магда та inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах