Jump to content
My Ukraine Cook

Кабачкова ікра "Найсмачніша"

Recommended Posts

Ингредиенты:

1,5 кг очищених кабачків
500 г моркви
500 г цибулі
125 мл рафінованої олії
50 г цукру
25 г солі
150 г томатної пасти
0,5 ч.л. перцю чорного молотого
25 мл 9% оцет

зображення_viber_2022-07-06_09-14-49-589.jpg

Метод

Промиваємо й очищаємо овочі від шкірки. Цибулю нарізаємо півкільцями, часник дрібними шматочками, моркву натираємо на грубій терці. Нагріваємо пательню, виливаємо олію, викладаємо овочі і смажимо 10 хвилин, періодично помішуючи. Тим часом нарізаємо очищені кабачки дрібним кубиком.
В каструлю в якій будемо готувати ікру, викладаємо просмажені овочі та нарізані кабачки, додаємо цукор, сіль. Ставимо на вогонь, помішуючи доводимо до кипіння і проварюємо 30 хвилин на середньому вогні. Далі додаємо перець і томатну пасту, помішуючи продовжуємо варити ще 10 хвилин. В кінці додаємо оцет, знімаємо з вогню і пробиваємо блендером всю овочеву масу, до однорідності.
Стерилізуємо баночки, я закриваю зазвичай у 0,5 л. Стерилізую 5 хвилин. Гарячу ікру розливаєте по баночках і закатуєте. Накриваєте полотенцями, до повного охолодження.
Вихід кабачкової ікри з порції овочів 4-5 шт по 0,5 л баночка.
Кабачкова Ікра виходить дуже смачна, набагато смачніше ніж в магазині)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×