Справжня господиня 3 362 Опубліковано: 22 серпня, 2022 Ингредиенты: Баклажаны - 3кг Перец болгарский - 1кг Помидоры - 3кг Чеснок - 1(2) гол. Перец горький - 1(2) шт. Соль - 100г Сахар - 2 стакана Уксус 9% - 100мл Масло растительное - 1 стакан Метод 3 кг спелых твердых помидоров, 1 кг болгарского перца, 1-2 головки чеснока, 1-2 шт. горького перца - перекрутить на мясорубку, вылить в большую кастрюлю. Добавить 100 гр 9% уксуса, 100 гр соли (это 3 полных стол. ложки), 2 стак. сахара, 1 стак. постного масла, все закипятить. 3 кг синих порезать кружками 1 см и опустить в кипящий соус. Варить на среднем огне, помешивая, 20 минут. Разложить в подготовленные банки, закрутить. Выход: 6 литров Заметки Я обычно варю по пол-порции - 3 литра., так удобней мешать. Делаю уже лет 20, нравится за быстроту рецепта (ненавижу стерилизацию!). Вкус обалденный!!! 4 Olima, Natali06, lana19 та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 362 Опубліковано: 22 серпня, 2022 Вчера варила на 2 кг баклов, получилось 4,5л. Еду на дачу, там еще наварю. 2 Олька та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Олька 488 Опубліковано: 6 вересня, 2022 Светочка,я вчера тоже "игралась",закрутила одну порцию на пробу .Уксуса вроде не много,но мне почему-то соус кисловат показался ,но это же только соус,я думаю баклажаны заберут лишнюю кислоту.В общем ,через недельку,я думаю открою и продегустирую ,потом,может ещё порцайку закручу. 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 362 Опубліковано: 6 вересня, 2022 Оля, попробуй соте через пару недель и сделай вывод. Если и тогда тебе все покажется кисловато, то в следующий раз просто немного уменьши уксус или слегка увеличь сахар. Но мне за столько лет ничего менять не хочется. Даже иногда муж сетует, что сладковато получилось. Почему - загадка. То ли уксус разный, то ли сахар. 2 lana19 та Олька reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Олька 488 Опубліковано: 6 вересня, 2022 Светочка,так и сделаю,я же твои рецепты знаю,мне они обычно совпадают с моим вкусом,поэтому я и удивилась. В общем,потом напишу обязательно . Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Олька 488 Опубліковано: 16 серпня, 2023 Світланко,не пройшло й року,як я прийшла ....Соте в готовому виді виявилось саме таке,як ми любими .З'їли все,жодної баночки не лишилося .Хоч закруток і мало вже роблю,але це соте закрию ще обов'язково . 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 362 Опубліковано: 16 серпня, 2023 Моя ж ти киця! Дякую за відгук, я не маю сумнівів, що все сподобається. Швидко, смачно, недорого. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
musinka 1 975 Опубліковано: 17 серпня, 2023 І я зробила вже це Соте. А потім сортувала в подвалі прошлорічні остатки і найшла баночок пять з прошлого року . Сховалися ці баночки на нижній полиці і я їх загубила. Так що у мене великий запис на зиму. 4 Olima, Наташшшка, Справжня господиня та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 154 Опубліковано: 3 вересня, 2023 Баклажаны выросли, в этом году немного сделаю, уже соскучились за сотэ. 2 Справжня господиня та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 362 Опубліковано: 4 вересня, 2023 В цьому році я бакли на садила, зате на базарі вони в нас по 20 грн за кіло. Я соте вже тричі варила по 3 літри, більще не буду - банок обмаль і місця для зберігання вже майже немає. 1 Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах