спокусницЯ 6541 Posted January 7, 2023 Ингредиенты: Інгредієнти: 1 кг сала 1.5 л води 5 ст.л солі 3 ст.л чорного чаю ( або 3 пакетики ) 2-3 лавр.листка 5-9 горошин духмяного перцю Перша паніровка: 1 головка часнику 1 ч.л коріандру 1 ч.л червоного перцю 1 ч.л чорного перцю Друга паніровка: 2 ст.л паприки Метод Сало, з м"ясним прошарком. ( в мене на фото щоковина) Порізати на 3-4 шматка У воду додати сіль, чай, лаврове листя, духмяний перець. Довести до кипіння, проварити 5 хв на середньому вогні. Покласти сало , зменшивши вогонь до мінімуму, томимо сало 20 хв. Дістати сало з маринаду, дати трішки охолонути і обсохнути. Перша паніровка: Часник подрібнити , додати спеції, змішати. Ще тепле сало натерти отриманою сумішшю, втираючи руками. Висипати 2 ст л солодкої меленої паприки в тарілочку. Гарно обсипати сало з усіх сторін. Загорнути в фольгу чи папір і залишити настоятися при кімнатній температурі на 10 годин. Далі відправляємо в холодильник на 2 доби, або в морозилку для більш довгого зберігання. Сало люблю і люблю різне, тому цей рецепт став гарним варіантом урізноманітнити сальне меню) Рецепт взяла тут Share this post Link to post Share on other sites
irysska 1073 Posted January 8, 2023 Ксюша, яке сало і я таке хочу 😚 Share this post Link to post Share on other sites
спокусницЯ 6541 Posted January 8, 2023 3 години тому, irysska сказав: Ксюша, яке сало і я таке хочу 😚 Усе в твоїх руках!))) І, згадала, піду допишу, на фото щоковина, вона зараз дешевше ніж звичайне сало Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3505 Posted January 9, 2023 (edited) Оооо, щековина! Очень люблю ее! У меня рецепт чуточку иной, но смысл тот же. И я варю не в чае, а в луковой шелухе. Обязательно попробую рецепт Оксаны, надо щековину купить. А пока фотка от меня Edited January 9, 2023 by настоящая хозяйка Share this post Link to post Share on other sites
спокусницЯ 6541 Posted January 9, 2023 Свєта, добре, що я вже наїлась)))) Гарно як! Я дуже люблю щековину! А зробиш рецептіком? 1 Справжня господиня reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3505 Posted January 9, 2023 41 хвилину тому, искусницаЯ сказав: А зробиш рецептіком? Оксана, зачем? Рецепты почти одинаковы с небольшими нюансами. Share this post Link to post Share on other sites
Алцьона 12061 Posted January 12, 2023 Виглядає дорого) мов копчене з магазину! 1 Справжня господиня reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
fronya40 15930 Posted February 10, 2023 оце я попала..... оце так сало... Share this post Link to post Share on other sites
musinka 1976 Posted March 16, 2023 Оксана, приймай мій звіт. А то зробила сало ще на тому тижні, а показати забула. Вже і сало доїдаєм, останній шматок муж витягнув з морозілки . Було в мене 2 кг підчеревка. Я звичай проварюю таке сало в лушпинні цибулі. І цього разу залила водою це лушпиння і зібралась довести до кипіння. І тут згадую про твій рецепт. Лушпиння я вже не стала витягати з каструлі, а просто ще зверху насипала заварку чаю. Як раз дочка прислала цілу велику пачку чаю з гуманітарки своєї. Все далі робила по рецепту, тільки я сало завжди обсипаю копченою паприкою. Для мене було новинкою це дві паніровки. Звичай я за раз обсипаю. Коротше ...цей рецепт для мене не вигідний) бо за 2 тижня ми двох з'їли 2 кг сала. І завтра муж знов збирається на базар за салом. Сказав щоб знов так робила. Дякую за рецепт 1 Магда reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3505 Posted March 17, 2023 Неля, от жеж краса яка в тебе......була. Нагадала про сало, треба купити. Share this post Link to post Share on other sites
musinka 1976 Posted March 17, 2023 Света, ще один кусманчик останній є. Но то сьогодні да надеюсь на завтра, буде. А муж вже приїхав з базару, привіз ще великий шмат. Вже і лушпиння, і заварку в каструлі наступала, осталось воду і сіль добавить, но тут засела. Пішла на шматочки нарізати і варити. Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3505 Posted March 17, 2023 Неля, почому в вас сало? Share this post Link to post Share on other sites
musinka 1976 Posted March 17, 2023 Сегодня муж взял по 150 грн. Великий шмат подчеревка розділили з племінником пополам. Він взяв 2 кг на 300 грн. Я верхню м'ясну частину зрізала на фарш, чи на плов, сальну частину с великою прослойкою м'яса вже засолила. Так і в той раз робила. 1 Справжня господиня reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
musinka 1976 Posted April 28, 2023 Вже в котрий раз знов роблю це смачніше сальце. Чоловік тіки привіз шмат сала з ринку. Трохи м'яска з верхівці зрізала на плов. Марінад з чаю і шелухи лука вже вариться. Кожен раз з великою вдячністю за цей рецепт ! Share this post Link to post Share on other sites