Jump to content
спокусницЯ

Сало по-угорськи

Recommended Posts

Ингредиенты:

Інгредієнти:

1 кг сала

1.5 л води

5 ст.л солі

3 ст.л чорного чаю ( або 3 пакетики )

2-3 лавр.листка

5-9 горошин духмяного перцю

Перша  паніровка:

1 головка часнику

1 ч.л коріандру

1 ч.л червоного перцю

1 ч.л чорного перцю

Друга паніровка:

2 ст.л паприки

IMG_20221029_131854.jpg

Метод

Сало, з м"ясним прошарком.  ( в мене на фото щоковина) Порізати на 3-4 шматка У воду додати сіль, чай, лаврове листя, духмяний перець. Довести до  кипіння, проварити 5 хв на середньому вогні. Покласти сало , зменшивши вогонь до мінімуму, томимо сало 20 хв.  Дістати сало з маринаду, дати трішки охолонути і обсохнути.

Перша паніровка:

Часник подрібнити , додати  спеції, змішати.

Ще тепле сало натерти отриманою сумішшю, втираючи руками.

Висипати 2 ст л солодкої меленої паприки в тарілочку. Гарно  обсипати сало з усіх сторін.

Загорнути в фольгу чи папір і залишити настоятися при кімнатній температурі на 10 годин. Далі  відправляємо в холодильник на 2 доби, або в морозилку для більш довгого зберігання.

Сало люблю і люблю різне, тому цей рецепт став гарним  варіантом урізноманітнити сальне меню)

Рецепт взяла тут  

3 години тому, irysska сказав:

Ксюша, яке сало :smile5: і я таке хочу 😚

Усе в твоїх руках!)))  І, згадала, піду допишу,  на фото   щоковина, вона зараз дешевше ніж  звичайне сало 

Оооо, щековина! Очень люблю ее! У меня рецепт чуточку иной, но смысл тот же. И я варю не в чае, а в луковой шелухе.

Обязательно попробую рецепт Оксаны, надо щековину купить. А пока фотка от меня

32375159_m.jpg

32375164_m.jpg

Edited by настоящая хозяйка

Свєта, добре, що я  вже наїлась))))  Гарно  як! Я дуже люблю щековину! А зробиш  рецептіком? 

41 хвилину тому, искусницаЯ сказав:

А зробиш  рецептіком? 

Оксана, зачем? Рецепты почти одинаковы с небольшими нюансами.

Оксана, приймай мій звіт. А то зробила сало ще на тому тижні,  а показати забула. Вже і сало доїдаєм, останній  шматок муж витягнув з морозілки .

Було в мене 2 кг підчеревка. Я звичай проварюю таке сало в лушпинні цибулі. І цього разу залила водою це лушпиння і зібралась довести до кипіння. І тут згадую про твій рецепт. Лушпиння я вже не стала витягати з каструлі, а просто ще зверху насипала заварку чаю. Як раз дочка прислала цілу велику пачку чаю з гуманітарки своєї. Все далі робила по рецепту, тільки я сало завжди обсипаю копченою паприкою. Для мене було новинкою це дві паніровки. Звичай я за раз обсипаю.

Коротше ...цей рецепт для мене не вигідний:smile5:) бо за 2 тижня  ми двох з'їли 2 кг сала:vkusno1:. І завтра муж знов збирається  на базар за салом. Сказав щоб знов так робила.

Дякую за рецепт:f-0-183:IMG-2492613bf2ea8241fb4edd3cb120b0ca-V.thumb.jpg.9e73f8d0f66e7f6a9afc99b7122328f8.jpg

Света, ще один кусманчик останній є. Но то сьогодні  да надеюсь на завтра, буде. А муж вже приїхав з базару, привіз  ще великий шмат. Вже і лушпиння, і заварку в каструлі наступала, осталось воду і сіль добавить, но тут засела. Пішла на шматочки нарізати і варити.

Сегодня муж взял  по 150 грн. Великий  шмат  подчеревка розділили з племінником пополам. Він взяв 2 кг на 300 грн. Я верхню м'ясну частину зрізала на фарш, чи на плов, сальну частину с великою прослойкою м'яса вже засолила. Так і в той раз робила.

Вже в котрий раз знов роблю це смачніше сальце. Чоловік тіки привіз шмат сала з ринку. Трохи м'яска з верхівці зрізала на плов. Марінад з чаю і шелухи лука вже вариться. 

Кожен раз з великою вдячністю за цей рецепт !

20230428_112821.thumb.jpg.dfe82d18131432b1d15f4a90cb122753.jpg