Коник 273 Posted February 13, 2023 Ингредиенты: Тісто: Пшеничне борошно 200 гр Розпушувач 0.5 чайн. ложки Цукор 1 чайн. ложка Сіль 1 чайн. ложка Коріандр мелений 1/3 чайн. ложки Вершкове масло 100 гр. (м'яке) Курячі яйця 1 шт. Начинка: Цибуля ріпчаста 1 шт. Куряче філе 200 гр Печериці 200 гр Рослинна олія 3 стол. ложки Заливка: Сметана 200 гр Крохмаль 10 гр. Сіль за смаком Суміш перців мелених за смаком Кріп за смаком Перець чорний мелений за смаком Метод Готуємо пісочне тісто: У велику миску просійте 200 г пшеничного борошна додайте 0,5 ч.л. солі, 0,5 ч.л. розпушувача, 1 ч.л. цукру і додайте трохи коріандру Додаємо до сухих інгредієнтів 100 г розм'якшеного вершкового масла, перетираємо між собою всі інгредієнти до отримання пісочної крихти. Розбиваємо в миску з пісочною крихтою 1 куряче яйце і швидко перемішуємо всі інгредієнти до однорідного тіста (1-2 хвилини), збираємо в шар, обертаємо плівкою і кладем в холод на 30 хвилин (можна більше). Готуємо начинку: Можна обсмажувати все окремо, а можна разом поступово додаючи інгредієнти. Смажимо на великому вогні. Спочатку смажимо 1 цибулину, нарізану кубиком, до золотавого кольору, додаємо 200 г нарізаного кубиком курячого філе, солимо, перчимо і додаємо коріандр, обсмажуємо і додаємо 200 г порізаних печериць, теж обсмажуємо. Мені більше подобається смажити все окремо але це не принципово. Робимо заливку: У велику миску викладіть 200 г сметани, додайте до неї за смаком сіль, чорний мелений перець, кріп, 10 г крохмалю, 1 куряче яйце, потім перемішуйте всі інгредієнти між собою до однорідної маси. У форму 24-26 см викладаємо тісто, можна просто розрівняти руками, воно дуже податливе, робимо не великий бортик, намагаємось тісто зробити дуже тонким шаром, наколюємо виделкою. Далі можна зразу викласти начинку, а можна, щоб край був більш хрумким, на тісто покласти пергамент, насипати горох (груз) і поставити в духовку 225 градусів на 12 хв. Начинка: викладаємо готову начинку з цибулі, курки і грибів в миску зі сметанною заливкою і добре все перемішуємо. Дістаємо форму з приготованим пісочним коржем для заливного пирога з духовки і викладаємо начинку, розподіляємо рівномірним шаром. Випікаємо 190 град 15-20 хв. Дайте трохи охолонути і можна діставати з форми. Коли він буде охолоджуватись, пиріг наче «відстане» від форми і дуже легко з неї вийде. Нарізаєте порційними шматочками і насолоджуєтесь. Україна Війна росії з Україною День 355 1 Магда reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Natali06 18297 Posted February 15, 2023 Лєна, підкажи будь- ласка, який розмір форми? Бо хочу зробити невеличкий, то на скільки можу зменшити? Дякую за рецепт! Share this post Link to post Share on other sites
Коник 273 Posted February 16, 2023 12 години тому, Natali06 сказав: Лєна, підкажи будь- ласка, який розмір форми? Бо хочу зробити невеличкий, то на скільки можу зменшити? Дякую за рецепт! 26-28 см в діаметрі, чим тонше тісто-тим смачніше Share this post Link to post Share on other sites
Natali06 18297 Posted February 16, 2023 Лєночка, дякую! Буду творити)) Share this post Link to post Share on other sites
Коник 273 Posted February 17, 2023 19 годин тому, Natali06 сказав: Лєночка, дякую! Буду творити)) удачі, він дуже смачний Share this post Link to post Share on other sites