Jump to content
Sign in to follow this  
Коник

Лоранський пиріг з грибами та куркою

Recommended Posts

Ингредиенты:

Тісто:
Пшеничне борошно 200 гр
Розпушувач 0.5 чайн. ложки
Цукор 1 чайн. ложка
Сіль 1 чайн. ложка
Коріандр мелений 1/3 чайн. ложки
Вершкове масло 100 гр. (м'яке)
Курячі яйця 1 шт.

Начинка:
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Куряче філе 200 гр
Печериці 200 гр
Рослинна олія 3 стол. ложки

Заливка:
Сметана 200 гр
Крохмаль 10 гр.
Сіль за смаком
Суміш перців мелених за смаком
Кріп за смаком
Перець чорний мелений за смаком

large.129190936_photo1676153756(1).jpg

Метод

Готуємо пісочне тісто:
У велику миску просійте 200 г пшеничного борошна додайте 0,5 ч.л. солі, 0,5 ч.л. розпушувача, 1 ч.л. цукру і додайте трохи коріандру
Додаємо до сухих інгредієнтів 100 г розм'якшеного вершкового масла, перетираємо між собою всі інгредієнти до отримання пісочної крихти.
Розбиваємо в миску з пісочною крихтою 1 куряче яйце і швидко перемішуємо всі інгредієнти до однорідного тіста (1-2 хвилини), збираємо в шар, обертаємо плівкою і кладем в холод на 30 хвилин (можна більше).
Готуємо начинку:
Можна обсмажувати все окремо, а можна разом поступово додаючи інгредієнти. 
Смажимо на великому вогні.
Спочатку смажимо 1 цибулину, нарізану кубиком, до золотавого кольору, додаємо 200 г нарізаного кубиком курячого філе, солимо, перчимо і додаємо коріандр, обсмажуємо і додаємо 200 г порізаних печериць, теж обсмажуємо.
Мені більше подобається смажити все окремо але це не принципово.
Робимо заливку:
У велику миску викладіть 200 г сметани, додайте до неї за смаком сіль, чорний мелений перець, кріп, 10 г крохмалю, 1 куряче яйце, потім перемішуйте всі інгредієнти між собою до однорідної маси.

У форму 24-26 см викладаємо тісто, можна просто розрівняти руками, воно дуже податливе, робимо не великий бортик, намагаємось тісто зробити дуже тонким шаром, наколюємо виделкою. 
Далі можна зразу викласти начинку, а можна, щоб край був більш хрумким, на тісто покласти пергамент, насипати горох (груз) і поставити в духовку 225 градусів на 12 хв. 
Начинка: викладаємо готову начинку з цибулі, курки і грибів в миску зі сметанною заливкою і добре все перемішуємо.
Дістаємо форму з приготованим пісочним коржем для заливного пирога з духовки і викладаємо начинку, розподіляємо рівномірним шаром.
Випікаємо 190 град  15-20 хв.
Дайте трохи охолонути і можна діставати з форми. Коли він буде охолоджуватись, пиріг наче «відстане» від форми і дуже легко з неї вийде.

Нарізаєте порційними шматочками і насолоджуєтесь.

large.photo1676153756.jpg

Україна

Війна росії  з Україною

День 355

Лєна, підкажи  будь- ласка, який розмір форми? Бо хочу зробити невеличкий, то на скільки можу зменшити? 

Дякую за рецепт! 

12 години тому, Natali06 сказав:

Лєна, підкажи  будь- ласка, який розмір форми? Бо хочу зробити невеличкий, то на скільки можу зменшити? 

Дякую за рецепт! 

26-28 см в діаметрі, чим тонше тісто-тим смачніше