natamylove 4376 Posted June 18, 2023 Купила шею вес 2800 гр. Засолила из расчета 35 гр соли на 1 кг веса,половина расчетного веса обычная соль,половина нитритная,сухим посолом. Одновременно с посолом добавила чеснок головку размяла,черный перец и был розмарин.Намазала шею и 15 дней в холодильнике в емкости шея солилась,каждый день переворачивала ее . Потом шею не помыла(а зря,несмытый розмарин потом горчил ),просушила сутки в висячем положении в гараже ,обмотала в два слоя пергамента силиконизированного,на котором мы печем,обвязала как положено,одела сетку формовочную и повесила в гараже,когда стало тепло на улице,отправила шею в холодильник,в горизонтальное положение на металлич решетку. В итоге наступило день рожденья мужа,шее было уже 80 дней,как она вялилась,ее вес в момент зарезки был 2100 гр. По правилам,шея могла вялиться до усушки 35%,я считала,что вес должен быть 1700 гр,но мы ее сьели,было вкусно,очень. Процесс сыровяленья очень легкий,просто терпение нужно,я продолжу этот увлекательный вкусный опыт,коечто вялится уже в холодильнике. 5 Наташшшка, fronya40, Дяна and 2 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Olima 2164 Posted October 11, 2023 Отримала сіль нітритну, сьогодні купила шию і балик. Ввечері буду солити і чекати-чекати-чекати 1 Elenka reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Elenka 4097 Posted October 11, 2023 Оля, и мы будем ждать. На такое мясо можно смотреть долго не отрывая взгляд. 1 Olima reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Olima 2164 Posted October 25, 2023 Сьогодні останній день коли м'ясо лежить у лотку. Завтра його почну обсушувати . 2 lana19 and Elenka reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Olima 2164 Posted November 29, 2023 Так, дівчата, приймайте моє м'яско . Вагу втратило трохи більше ніж 30%. Із куска в 1,275кг висохло до 0,95кг. Я його поклала на верхню полицю холодильника і забула про нього . Дуже смачно, по солі також все прям смакота. Однозначно буду і далі таке м'ясо робити, бо смачно і дешевше виходить ніж купляти. Трохи я тут затовсто нарізали шматочки, треба нагострити довгий ніж, а ніхто чекати вже не захотів. 3 2 Алцьона, natamylove, Магда and 2 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3376 Posted November 29, 2023 Оце так м*ясо!!! Краса!!! Оля, виїжджаю)))) 1 Olima reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Алцьона 12061 Posted November 29, 2023 49 хвилин тому, Olima сказав: приймайте моє м'яско М"яско гарненьке!! схоже на мультяшне)) який в нього все-таки, смак, бо я не можу уявити, як воно? схоже на хамон? Share this post Link to post Share on other sites
Olima 2164 Posted November 29, 2023 Алла, хамон я один раз лише куштувала, тей що продається в АТБ нарізаний в упаковці по 100г. І ось що можу з цього приводу сказати, ще м'ясо твердіше і цим воно мені більше подобається, бо хамон мені здався наче розмазня. Ніякого посторонього та неприємного запаху не має. Трошки більше посолене ніж хамон, який мені тоді здався прісним. Р.S. Куштувала я прошуто, а не хамон. Хамон я ще не пробувала ні разу . Алла, приготуй його. Дуже легко робиться, а результат пречудовий. Тим паче, що зараз погодні умови як раз для цього м'яса. 3 Алцьона, Наташшшка and Магда reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
musinka 1975 Posted November 29, 2023 1 година тому, Olima сказав: дівчата, приймайте моє м'яско . Вагу втратило трохи більше ніж 30%. Із куска в 1,275кг висохло до 0,95кг Оля, я так зрозуміла що ти не витримала потрібні В 18.06.2023 в 22:02, natamylove сказав: 80 дней,как она вялилась, У тебе получилось бистріше? Share this post Link to post Share on other sites
Алцьона 12061 Posted November 29, 2023 1 година тому, Olima сказав: хамон мені здався наче розмазня. То точно не хамон. Він тверденький. І мені такий вонючий... Чоловік привозив, коли в Іспанію їздив. Цілим шматком. Порізали ми затовсто, як для хамона, то ледве вжували. А як нарізку фабричну відкрили, то нічого так, можна поласувать) тільки я ніс закривала)) 1 година тому, Olima сказав: Алла, приготуй його. Дуже легко робиться, а результат пречудовий. Тим паче, що зараз погодні умови як раз для цього м'яса. Умовила) гляну, де взяти сіль. І нескромне питання))шия -це ошийок? Share this post Link to post Share on other sites
Olima 2164 Posted November 29, 2023 Виходить що за 32 дні в моєму холодильнику м'ясо втратило 25,5%. В першому моєму повідомленні я не вірно порахувала відсоток. Треба значить ще досушувати. Але мені смачно було. І в мене ще один кусок лежить, який зараз важить 0,717кг, а клала його 1.025кг. Ось в меншому куску втрата ваги складає 30% на сьогоднішній день. Мабуть чим менший кусок, тим він бистріше в'ялиться . 2 musinka and Алцьона reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Алцьона 12061 Posted November 29, 2023 1 хвилину тому, Olima сказав: Мабуть чим менший кусок, тим він бистріше в'ялиться . Скоріш за все, що так. Об'єм менший, менший шлях солі до центру шматка і вологи назад 2 Olima and musinka reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Olima 2164 Posted November 29, 2023 3 хвилини тому, Алцьона сказав: шия -це ошийок? Так, саме на моєму фото це шия, яка переходить у балик. Темне м'ясо це шия, світле - балик. Алла, а у Вас не має точки видачі Розетка? У нас відкрили, тепер так добре робити там замовлення з безкоштовною доставкою. Саме на Розетці я і купувала сіль. 1 Алцьона reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Алцьона 12061 Posted November 29, 2023 1 хвилину тому, Olima сказав: Вас не має точки видачі Розетка Я і не знаю. Укрпошта може? Там якісь вивіски бачила, про точки видачі, але не звертала уваги, чиї. Share this post Link to post Share on other sites