Справжня господиня 3 466 Опубліковано: 20 червня, 2023 Печінка (в мене куряча) 650 г Сало 100-200 г Фарш м'ясний 250-300 г Яйця курячі 3 шт. Манка 100-150 г Желатин 10 г Морква 100-150 г Цибуля 100 г Сир твердий 50-100 г Сіль, спеції Купила упаковку курячої печінки "Наша ряба" і вирішила зробити зельц. Колись давно робила, було смачно. Печінку помити, порізати кусочками 2-3 см. Фарш в мене був свинячо-яловичий, добре буде і курячий. Можна і без фаршу. Печінку змішати з фаршем, додати яйця, дрібно нарізану цибулю, моркву невеличкими кубиками. Сало теж порізати кубиком і додати в масу. Манку змішати з желатином і поступово вмішати в масу. В мене желатина було всього 4 г, малувато, треба більше, 8-10 г. В холодильнику завалявся кусочок сиру, теж порубала кубиком і додала в масу. Можна і без сиру. Посолити-поперчити за смаком. Все ретельно перемішати і залишити на годину для набухання манки. Маса повинна бути доволі густою, регулюйте манкою. Бо фарш різний, яйця, сир та морква, тому і пишу 100-150 г манки. Далі треба зварити зельц. Можна запхати масу в звичайні пакети один в один 3 шт, ретельно зав*язати кожен. Я запхала масу в рукав для запікання, зав*язала края і ще обмотала харчовою плівкою щільно, щоб була отака довга форма зельця. Хоча форма може бути любою. В широкій каструлі закип*ятила воду, опустила зельць і варила на повільному вогні під кришкою 2 години. Охолонути зельць і поставити в холод на декілька годин. На фото я різала просто охолонувший, після холодильника він став щільніший. Дуже смачно!!! З даного набора продуктів вийде зельць вагою 1,3-1,5 кг. Половина пішла дома в морозилку, половина поділена на 3 частини і поїхала в дачну морозилку, буде нам смачні вечері. 8 Наташшшка, Natali06, lana19 та 5 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 466 Опубліковано: 20 червня, 2023 Розкажу, як я на сіль пробую масу. Коли фарш чи якась маса вже готова, я на маленькій сковородочці жарю невеличку котлетку. Як охолоне пробую на сіль і спеції, додаю в фарш. Особливо актуально для рибних котлет та подібних зельців, де кількість солі відрізняється від простих м*ясних котлет. 3 Дяна, Олька та lissaKi reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 929 Опубліковано: 20 червня, 2023 яка ж вкуснятина! 2 lana19 та Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
natamylove 4 376 Опубліковано: 22 червня, 2023 Дякую за рецепт,ставлю в чергу 4 fronya40, Справжня господиня, lissaKi та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах