Перейти до вмісту
ang-kay

Жареные кабачки, тушенные в сметане

Recommended Posts

Ингредиенты:

Кабачки молоденькие - 1кг

Лук репчатый - 3 шт.

Соль - по вкусу

Перец черный молотый - по вкусу

Масло растительное для жарки

Сметана любой жирности - 300г

Вода - 300г

Мука пшеничная в/с - 1 ст. л.

Чеснок - 2 зуб.

Укроп свежий - по вкусу

241305773_4352844978128814_1455712020395504726_n.jpg

 

Метод

У кабачков срезать все лишнее. Разрезать кабачки на 4 части. Нарезать на кусочки толщиной примерно сантиметр.

snimok---10_43.jpg

Лук нарезать на полукольца.

snimok---9_48.jpg

Масло влить в сковороду. Разогреть. Всыпать кабачки. Перемешать. Оставить в покое пока они не начнут румяниться.

Добавить лук. Перемешать. Обжарить до румяности и готовности кабачков. Если хотите, чтобы лук был более поджаренным, то начните готовку с него. Доведите лук до мягкости, а потом добавьте кабачки.

snimok---7_51.jpg

Добавить в сковороду муку и перемешать.

snimok---6_44.jpg

Сметану смешать с водой.

Влить сметану с водой в сковороду. Перемешать. Дать закипеть.

snimok---4_46.jpg

Уменьшить нагрев. Посолить, поперчить. Перемешать. Оставить тушиться на 5-7 минут.

В конце тушения добавить нарезанный укроп. Перемешать. Дать закипеть и выключить нагрев.

snimok---1_46.jpg

Заметки

Предлагаю приготовить очень вкусное блюдо из кабачков. Кабачки вначале обжарим, а потом потушим в сметане. Такие кабачки можно подать, как самостоятельное блюдо, гарнир или с любым любимым гарниром. Блюдо универсальное. Кабачки получаются со сливочным вкусом, очень питательные и вкусные. Готовятся такие кабачки из доступных продуктов и очень просто. Рекомендую!

Все буде добре! Смачного!

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ой, я знаю!!!! Я таке готую вже років 10! Тільки кабачки тру на крупну терку, починаю жарити з лука.

ЦЕ ДУУУЖЕ СМАЧНО!!!!

Взагалі то блюдо угорської кухні, мене з ним познайомила віртуальна знайома Олька з Закарпаття. Називається Фёвзелек. 

Анжела, велике дякую, що принесла рецепт. Дівчата, готуйте, ну дуже смачно! Кріп обов*язковий!

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Додам. Саме цікаве, що чоловіки, які кривилися при згадуванні навіть слова кабачок, наминають цю страву за милу душу. А мій Вова згоден її їсти кожен день.

(славБо, в мене кабачки майже скінчили рости)))))

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

А я зовсім забула про цю страву. В тому  році пару раз готувала такі кабачки, тільки я без борошна  чомусь готувала. Кабачки ще є, не знаю куди їх вже дівати. В заморозку вже багато відправила, на заголовки теж достатньо.  Сьогодні рагу зробила, де більше кабачків, ніж других овочів. 

Завтра мабуть надо і в сметанці пожарить. Бо кіру кабачкову не поважаємо. 

А ще у мене лежить 3 громадні перезрілі поросятки, не знаю куди пристроїть, а викинути рука не підіймається. Нікому не надо?

 

 

 

 

 

 

 

.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×