Магда 2 233 Опубліковано: 12 лютого, 2024 Ингредиенты: Яйця - 2 шт. Сметана - 100 г Цукор - 1 столова ложка без чубчика Сіль Борошно - 320 г Горілка - 1 столова ложка Масло вершкове - 30 г Олія рафінована для фритюра Цукрова пудра для посипки Яйця злегка збити вінчиком з сіллю та цукром, додати сметану та горілку, розмішати. Додати борошно, вимісити, потім додати вершкове масло кімнатної температури. Замісити тісто, загорнути в плівку, поставити в холодильник на пів години, годину. Тісто розкатати максимально тонко, порізати на ромбики чи довші полоски шириною десь 2 см, довжиною від 5 см, а там як вийде чи сподобається) Всередині полоски зробити невеликий надріз, протягти один край полоски через цей отвір. Пожарити хрустики у фретюрі, готові викласти на паперовий рушник. При жарці хрустики мають вирости в об'ємі, стати пусті всередині. Готові хрустики посипати цукровою пудрою. Всім відоме печиво з дитинства, дуже швидко робиться і так само швидко з'їдається :) 5 Наташшшка, Natali06, lana19 та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 570 Опубліковано: 12 лютого, 2024 Дуже любила такий хворост, в дитинстві мама часто робила. Я в останній раз жарила років 10 назад. Треба трошки зробити, це смачно! 3 lana19, Магда та inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 233 Опубліковано: 13 лютого, 2024 І мені мама в дитинстві часто робила. Я згадую, як вона нажарить повну миску таких хрустиків, винесе нам на дитячий майданьчик, і ми, вся дітвора з двору, набігавшись, хрустіли ними та розмазували ту липку пудру по щокам. Зараз згадалося, нажарила, оскому збила, і все, більше найближчим часом робити не буду, бо я вже років тридцять так не бігаю, як тоді в дитинстві, а боки ж самі не зійдуть) 2 2 Olima, Справжня господиня, lana19 та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах