Jump to content
Фрекен Бок

Піріжкове тісто від Олександра Селезньова

Recommended Posts

Ингредиенты:

Молоко 200 мл

Яйця 2 шт

Дріжжи 10 гр сухих (або 30 гр пресованых)

Цукор 65 гр

Сіль 12 гр

Борошно 450-500 гр.

Масло вершкове розм'якшене 65 гр

IMG_8395.jpeg

Метод

У хлібопічку скласти дріжджі, борошно, тепле молоко, сіль, цукор, яйця. Добре вимісити тісто (у мене режим Пельмені). Наприкінці поступово ввести розм'якшене вершкове масло і знову добре вимісити. Дати підійти до збільшення в 2-2,5 рази. Далі обім'яти та сформувати пиріжки. Готовим пиріжкам також дати відстоятися близько години. Випікати при температурі 180 * 25-30 хвилин.
Дуже приємне тісто, універсальне, підійде і для солодких, і для несолодких пиріжків та пирогів. Спробуйте!

 

IMG_8399.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Добрый день подскажите чем смазываете пирожки?до выпечки?

Share this post


Link to post
Share on other sites
53 хвилини тому, Ирунин сказав:

Добрый день подскажите чем смазываете пирожки?до выпечки?

Змащую яйцем, після повного вистоювання, безпосередньо перед тим, як поставити в духовку

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×