Перейти до вмісту
Наташшшка

Джерки з курячого/свинячого філе

Recommended Posts

Ингредиенты:

На 1кг готового, порізаного м’яса:

Сіль нітритна – 25гр

Цукор – 3гр

Гірчиця(порошок) – 2гр

Часник сушений –3гр

Перець чорний – за смаком,  десь 1-2гр

Копчена паприка – 3гр

ДЖ_9.jpg

 

Метод

Перш за все нам потрібне нежирне м’ясо. Це може бути і свинина, але без сала, жиру. В мене – курятина.

ДЖ_1.jpg

 Зрізаю весь жир.

ДЖ_2.jpg

Ріжу м’ясо шматочками товщиною десь 6-8мм.

ДЖ_3.jpg

Зважую, і додаю спеції.

ДЖ_4.jpg

Звичайно, спеції можна класти на свій смак. В моєму випадку немає вираженої гостроти і смаку трав – просто солоненьке, смачне м’ясо. Саме так подобається хлопцям, гострих джерок вони не хочуть.

ДЖ_5.jpg

Ретельно перемішую шматочки м'яса з спеціями. Накриваю кришкою\тарілкою\плівкою і ставлю в холодильник на 12-20годин.

ДЖ_6.jpg

Розкладаю м'ясо на лотки і вмикаю сушарку.

ДЖ_7.jpg

Сушу 6 годин при температурі 60 і ще 1 годину при температурі 65 градусів. Орієнтуйтесь на стан шматочків, вони мають бути сухі.

ДЖ_8.jpg

Даю схолонути і розкладаю по зіп пакетам.

ДЖ_10.jpg

За день-два м'ясо трішки пом'якшиться, це нормально. 

 З кілограма м'яса виходить десь 350 гр джерок. В мене на 8 лотків вміщається 4кг м'яса. Вихід видно на фото - 1392гр

 Запитуйте, якщо я щось провтикала і не написала.

 

 

Україна

Війна росії  з Україною

День 829

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×