Наташшшка 954 Опубліковано: 1 червня Ингредиенты: На 1кг готового, порізаного м’яса: Сіль нітритна – 25гр Цукор – 3гр Гірчиця(порошок) – 2гр Часник сушений –3гр Перець чорний – за смаком, десь 1-2гр Копчена паприка – 3гр Метод Перш за все нам потрібне нежирне м’ясо. Це може бути і свинина, але без сала, жиру. В мене – курятина. Зрізаю весь жир. Ріжу м’ясо шматочками товщиною десь 6-8мм. Зважую, і додаю спеції. Звичайно, спеції можна класти на свій смак. В моєму випадку немає вираженої гостроти і смаку трав – просто солоненьке, смачне м’ясо. Саме так подобається хлопцям, гострих джерок вони не хочуть. Ретельно перемішую шматочки м'яса з спеціями. Накриваю кришкою\тарілкою\плівкою і ставлю в холодильник на 12-20годин. Розкладаю м'ясо на лотки і вмикаю сушарку. Сушу 6 годин при температурі 60 і ще 1 годину при температурі 65 градусів. Орієнтуйтесь на стан шматочків, вони мають бути сухі. Даю схолонути і розкладаю по зіп пакетам. За день-два м'ясо трішки пом'якшиться, це нормально. З кілограма м'яса виходить десь 350 гр джерок. В мене на 8 лотків вміщається 4кг м'яса. Вихід видно на фото - 1392гр Запитуйте, якщо я щось провтикала і не написала. Україна Війна росії з Україною День 829 7 1 inucya, Olima, Магда та 5 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 154 Опубліковано: 1 листопада Наталочка, підкажи у тебе сушарка Ізідрі? Якщо так, то температура 60 градусів це на 2-му положенні? І ще, колись пробувала сушену курку терияки, то м'ясо з нітриткою замочити в соусі терияки? Як ти гадаєш? Завтра іду за м'ясом, не виходять у мене з голови джерки. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 954 Опубліковано: 1 листопада В мене ізідрі, старенька. Температура вказана на перемикачі( він ще механічний) По соусу, то треба зрозуміти, на скільки він солоний, бо, тоді треба зменшувати кількість солі. До речі, саме цей рецепт одобрений хлопцями. Тобто, якщо для себе, то, звичайно, можна експериментувати, а якщо для хлопців, то може і не варто, бо вони гострого/солоного не хочуть. Я ще додаю дрібку хмелі-сунелі 1 Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 154 Опубліковано: 1 листопада Треба шукати інструкцію до Ізідрі. Мало нею користуюся, в основному тільки яблука сушила, але вже два роки не доставала її з коробки. Поки спробую для себе приготувати, як все вийде, то і брату зможу передавати їх. Те що солоного хлопці не хочуть, то я про це знаю, бо йдуть на позиції і воду з собою несуть лише для того щоб пити, все тягнуть на собі і не лише одну воду . 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 154 Опубліковано: 2 листопада Наталочка, sos. Солі нітритної точно 25 грамів на 1 кг м'яса? Зважила 50 грамів на 2 кг м'яса, то на вигляд наче багатенько так солі. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 362 Опубліковано: 2 листопада Дівчата, натрапила на такий ролік в ютубі, може стане у нагоді 3 Olima, lana19 та спокусницЯ reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 154 Опубліковано: 3 листопада Прийшла звітувати за джерки. Все вийшло супер, пропорції ідеальні, солі не мало і не багато, зря хвилювалася. У мене було 2,1 кг куриного філе, наступний раз можна брати 2,5 кг, якраз буде на 5-ть лотків. Сухі не важила, бо джерки почали тягати з сушарки ще в процесі сушіння. 3 Магда, Справжня господиня та Дяна reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 3 листопада Єх, немає у мене сушки. Може в духовці якось спробую Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 954 Опубліковано: 12 листопада В 02.11.2024 в 19:05, Olima сказав: Наталочка, sos. Солі нітритної точно 25 грамів на 1 кг м'яса? Оля, вибачай! Була не на зв'язку півтора тижні Треба було мені в вайбер, або ТГ писати, якщо терміново. Солі так і повинно бути) В мене ще інші пропорції є, але саме за цим рецептом хлопцям найбільш подобаються. В 03.11.2024 в 18:52, Olima сказав: Прийшла звітувати за джерки. Все вийшло супер Ура, ура! Я дуже рада! Нехай смакує) В 03.11.2024 в 19:17, Магда сказав: Може в духовці якось спробую Наталя, якщо можеш забезпечити в духовці 60-65 градусів, не більше, то можна і в духовці. А в мене міні - заводик знову працює. По 22кг м'яска двічі на тиждень...Запитів море на всі напрямки. 3 2 Olima, inucya, lana19 та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 154 Опубліковано: 12 листопада Наталочка, оце ти молодець, хай хлопцям смакує . 22 кг м'яса це ж треба день сидіти нарізати його , я ось 5,5 кг у неділю зробила так і то мені напряжно було. Зате зараз смачно. 5,5 кг якраз влізло на 10 лотків, але сушилося м'ясо в цей раз 10 годин бо трохи товще нарізала ніж в перший раз і лотків добавила, то довше і вийшло. 4 Наташшшка, lana19, Магда та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 954 Опубліковано: 13 листопада 17 годин тому, Olima сказав: 22 кг м'яса це ж треба день сидіти нарізати його Нє, 5 з половиною годин) Ну і потім два рази по дві години розкладаю на лотки. Довго, заррраза, але що робити? Тут більше хвилює питання, що дорого. Мені по закупівельній ціні рахують м'ясо, але все одно немало виходить( Пішла розкладати чергову партію в сушарку. А завтра знову по 22кг м'яска поїду. Такий собі кругообіг... 2 Магда та Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах