Перейти до вмісту
Elenka

Перець гострий маринований по-турецьки. Варіант 1

Recommended Posts

Ингредиенты:

Перець слабогострий типу цицак - 1кг
Часник - 1 головка
Оцет 4,5% яблучний або виноградний - 120мл
Окріп
Сіль - 1 ст.л (з невеликою гірочкою)
Цукор - 1 ч.л.
Лимонна кислота -  1/4 ч. л.

 

1 кг перцю міститься у 2 банки по 1 л

5350310558596983785 (1).jpg
 

Метод

Перець помити, обрізати плодоніжку.  Дати просохнути перцю. Нарізати шматочками по 3-4 см. Часник почистити, нарізати слайсами.
Укласти перець в 1л банку, додати часник.
Потім всипати в банку солі, цукор,  лимонної кислоти.
Влити  оцту  і долити окріп до верху. Закрити закаточними кришками. Банки поставити на кришки, дати охолонути під рушником.
Через 5 днів перець готовий, можна відкривати та куштувати.
Зберігати відкриту банку у холодильнику.
Я один раз використала 9% оцет, розводила кип'яченою водою 1:1.
Лимонну кислоту додавати обов'язково, завдяки їй перець хрумкий.
 

На фото у банку перець за цим рецептом, а в піалі – за другим. Другий мені смачніший.

 

 

Україна

Запоріжжя

Війна росії  з Україною

День 1010

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×