Jump to content
Natali06

Хала. Дуже проста і смачна

Recommended Posts

Ингредиенты:

вода-80г

закваска пшенична 100% -110г

яйце-1шт

жовток-1 шт

цукор-50г

борошно-345г( Зернарі з багетом)

сіль-6г

олія без запаху-85г

a6b83f22-a85b-46df-ad20-49a51d3f4517.jpg

Метод

Я роблю  заміс в хлібопічці, тому,  з вашого дозволу ,розпишу   процес в  хп

В відро хлібопічки налити воду, додати закваску, яйце, жовток, цукор, борошно.  Заміс 1-2 хв. До зволоження тіста.  Програму замісу виключити і  залишити  для  аутолізу на 30-60хв.

Після закінчення цього часу, знову ввімкнути заміс. Додати сіль  і  частинами додавати  олію. Під час додавання оліі обережно допомагаємо вмішувати  олію  в тісто. Загальний заміс близько 15 хв.  По закінченні замісу тісто повинно вигляди равномірним , гладким , матовим 

04fa6cca-5825-447c-b648-6876d733e251.jpg

Перекладаємо тісто в ємність і залишаємо  при кімнатній температурі на 8 годин.( зручно залишати на ніч)

Емність для тіста змазуємо олією мінімільно, або  геть не змазуємо. Тому що тісто залишки оліі не вбирає і далі складно буде з ним працювати.

4c3092a7-3b10-4ea3-8e88-c5e4e6b183d2.jpg

вигляд тіста через 8 годин.

630597ce-735c-4f5d-8a1a-f247597d3ab4.jpg

Тісто дегазуємо, підвертаємо в кулю  і залишаємо для  відпочинка на 10хв

далі тісто ділимо на  частини, підвертаємо   в форму рулетів   і ще раз даємо відпочинок на 5-10хв.

Я  плела дві  хали, по чотири джгути  кожна. Якщо плануєте одну, то врахуйте, що вона виходить велика.

По два джгути з кожного плетіння обвалюємо в кунжуті.

Плетіння починаємо з середини.

d7baad1f-d05c-4303-966f-cf1193f5ee5a.jpg

Сплетені хали переносимо на лист для випічки з пергаментом. зверху прикрити плівкою

Остаточне вистаювання займає 3-4 години. Час вистоювання залежить від навколишньої  температури. У мене це зайняло 3 години.( на кухні було близько 25 градусів)

За 20 хв до випічки духовку  включити  на 170-180 градусів.

Перед випіканнім халу змазати взбитим білком.

Випікати при 170-180 град.  30-40 хв. Час випічки буде залежати від розміру хали.. Готову халу охолодити на решітці.

Смачного!

:hmmm:Фух! писала довше, чим робила)

Трішки розкажу за  джерело рецепту. 

Років зо три , не меньше ,  цей рецепт знайшла  у відповідях під чиємось дописом.. Я зробила скрін.  І тоді я іі пекла,  а потім... просто загубила. Ви ж знаєте, скілько всього ми держмо в гаджетах) тваринки, квіти, рецепти, фотки, поздоровлення  і т.д Одим словом, загубила. Періодично  я все таки намагалася його знайти,  але безуспішно.

Але ж коли чогось хочеться, то ми гори звернемо. Знайшла! ділюсь з вами, щоб знову не загубити) тим більше, що ця хала заслуговує на те, щоб  іі пекти. 

Україна

Знам’янка

Війна росії  з Україною

День 1341

Класнюча яка! А мені не вдається отак гарно рівно заплести халу, весь час або занадто щільно, або дуже слабо і не рівно заплету)

Фото з тістом яке вибродило і заповнило весь контейнер просто надихає! Захотілося відразу побігти і собі поставити тісто на таку халу!

Наталочко, дуже рекомендую цю халу! Без всіх тих танців з бубнами, все просто , а результат супер! Ніжна, волокниста , прямо тане в роті) 

Та і плетіння я вибрала саме просте. Але мені дуже воно подобається. І мені здається, що запороти його неможливо. Головне джгути роби рівні, без потовщень .  Спробуй, дуже хочу почути твою думку. 

Наталя, яка красива випічка! Хала це завжди щось смачне і дивне! Раніше завжди купляла її в магазині за 28 копійок, та з молоком смакувала!

Твої фото надихають, але в мене немає закваски, тільки звичайні дріжджі. Як на них пекти?

І дочекаюся як включать опалення, бо зараз ще в квартирі для тіста холодно, десь +18.

2 години тому, Natali06 сказав:

Спробуй, дуже хочу почути твою думку

Ната, обов'язково спробую, але пізніше, бо зараз з цими клятими к@ц@пами та їхніми обстрілами маємо відключення електроенергії, я знову виключила свою духовку, закваску заховала в холодильник( Зараз поки любуюся випічкою, але то все дрібниці, не таке переживали. 

1 година тому, Справжня господиня сказав:

Наталя, яка красива випічка! Хала це завжди щось смачне і дивне! Раніше завжди купляла її в магазині за 28 копійок, та з молоком смакувала!

Твої фото надихають, але в мене немає закваски, тільки звичайні дріжджі. Як на них пекти?

І дочекаюся як включать опалення, бо зараз ще в квартирі для тіста холодно, десь +18.

Свєтік, та закваска не проблема. Ти тільки скажи, що включили опалення і завтра будеш уже з закваскою) ☄️

Дякую за високу оцінку цієі хали! Є в мене ще одна одна хала, яка мені теж подобається  і вона вже на дріжджах. Так що , спечемо щеі іі. 

1 година тому, Магда сказав:

Ната, обов'язково спробую, але пізніше, бо зараз з цими клятими к@ц@пами та їхніми обстрілами маємо відключення електроенергії, я знову виключила свою духовку, закваску заховала в холодильник( Зараз поки любуюся випічкою, але то все дрібниці, не таке переживали. 

Так , переживемо , цю кляту орду! І от тоді вже відірвемося по повній) всього напечемо !