Аджика з хріном без варіння

Автор: Elenka, в Овочеві
Коротко

Сира аджика з помідорів, болгарського й гострого перцю, хрону й часнику з цукром, сіллю та оцтом. Усе перекручують, дають постояти годину і розливають у стерилізовані банки — без варіння. Зберігають у холодильнику.

Інгредієнти

• Помідори стиглі м'ясисті — 3 кг
  • перець болгарський червоний — 1 кг
  • гіркий перець — 200 г
  • корінь хрону — 300 г
  • часник — 200 г
  • цукор — 200 г
  • оцет — 150 мл
  • сіль|соль| — 4 ст.л.
Що ще приготувати з цих продуктів →

Метод

Відразу зазначу, що гіркого перцю я поклала менше, щоб було не так гостро. Сіль, цукор можна додати ще вже наприкінці до смаку.

Я для сирої аджики завжди завжди знімаю шкірку з помідорів, мені так подобається більше.

Всі перці, часник і хрін порахувати, помити, дати трохи просохнути.
Перекрутити через м'ясорубку спочатку помідори, болгарський перець, часник. А хрін і гіркий перець краще перекрутити в кінці в окрему мисочку, надівши на неї з м'ясорубкою целофановий пакет - щоб сльози не текли.

Додати в перекручену масу цукор, сіль, оцет, перемішати, скуштувати, а потім додати хрін із гірким перцем. Дати масі постояти годинку до повного розчинення кристалів.

Баночки та кришки помити, простерилізувати. Аджику розлити та поставити на зберігання в холодильник.

Оцінка рецепта

Ще немає оцінок — будьте першими
Готували за цим рецептом? Оцініть:

Питання й відповіді

Скільки зберігається сира аджика?

У холодильнику — до нового врожаю, і смаку не втрачає (з відгуків учасниць).

Як зробити аджику менш гострою?

Покласти менше гіркого перцю. Сіль і цукор можна додати в кінці за смаком.

Чи знімати шкірку з помідорів?

Авторка для сирої аджики завжди знімає — так аджика ніжніша.

Коли додавати хрін?

Хрін і гіркий перець перекручують наприкінці, окремо, і додають уже після того, як масу посолили й посолодили.

Схожі рецепти

Леночка . сколько себя помню, делаю такую аджику постоянно.Стоит в холодильнике до свежей следующего года.Я ЛЮБЛЮ ЕЩЕ ПАРУ ЛОЖЕК ТАКОЙ аджики в борщ добавить при варке

AlenaT Учасники

@hasia, и не теряет вкуса целый год?

Да в холодильнике не теряет.Вот сейчас в холодильнике осталась литровая баночка.Я люблю делать соус -аджика+сметана+горчица+майонез +кетчуп +соус сацабели.Отсутствие какого-дибо комнонента -не проблема.Можно эксперементировать.Этот соус едим со всем -манты, картошка жареная и т.д.

Щоб відповісти або поставити запитання, увійдіть на форум.

УвійтиЗареєструватися