Спочатку зробимо тісто.
вода 200 мл
мука 2 стак.
сіль 1 ч.д.
цукор 1 ч.л.
олія 1 ст.л.
дріжджі сухі 1 ч.л. (свіжі 8-10 г)
Тісто поставить в тепле місце доки не підійде вдвічі.
За цей час зробіть намазку.
2-3-... зубка часника (скільки підшлункова дозволить) пропустити через чавилку, додати 1 ст.л. олії (тут доречно буде і оливкове), 1 ст.л. італійських трав, 1 ст.л. тертого твердого сиру, 2 ст.л. сметани (чи сметана+молоко), чорний чи/і червоний перець за смаком. Маса не повина бути ні рідкою ні густою, вона повинна бути як середня сметана.
Готове тісто розкачати на протівні товщиною 0,5-0,7 мм, в мене це виходить 3/4 протівня великого (духовка встройка). На поверхню перепечі розмазати намазку. Тісту дати підійти 15-20 хвилин і випікати в духовці при 180 град приблизно 15 хв. до рум*яності низу.
Якщо буде сила волі, то дати охолонути.))) Бо від тих ароматів можна глуздом тронутися)))
ЦЕ ДУЖЕ-ДУЖЕ-ДУЖЕ СМАЧНО!!!!!!!
Якщо надумаєте таку перепечу робити до шашликів, майте на увазі, що пекти треба не менш як 3 штуки! Бо одну зжеруть ще при розпалюванні вугля. Перевірено!
На фото ця перепеча, яку я робила на закази, тому пакувала в плівку. Інших фоток не знайшла, бо давно робила.
І з борщем вона смакує!!! Та взагалі її можна саму рвати шматами і їсти просто так, така смачна!