Перейти до вмісту

Pitochka

Модераторы
  • Публікації

    1 784
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Days Won

    17

Зміни репутації

  1. Like
    Pitochka получил репутацію від Магда в Кекс "Зебра"   
    Я зі своїм полосатиком) зазвичай не встигаю з фото, а сьогодні - як ніколи)))
    Смачно!)

  2. Like
    Pitochka получил репутацію від Магда в Кекс "Зебра"   
    Я зі своїм полосатиком) зазвичай не встигаю з фото, а сьогодні - як ніколи)))
    Смачно!)

  3. Like
    Pitochka змінив репутацію Natali06 в О дрожжах...   
    Дівчата, дивіться  які я  сьогодні дріжджі купила!  Ще не знаю, щоб хотілося спекти, але не змогла пройти повз. Я так розумію, що це покращена версія моіх улюбених харківських дріжджів( фото 2)
     


  4. Like
    Pitochka получил репутацію від lana19 в Креветки в чесночному соусі   
    Ингредиенты:
    Креветки 1кг
    Вершкове масло 50 гр
    Соєвий соус 2-3ст ложки
    Приправа до риби 2-3 ч ложки
    Кріп ( у мене сушений) за смаком 
    Часник 4-5 середніх зубчика
     
     
    Дуже швидкий і смачненний рецепт
    На пательні розтопити масло і висипати креветки. Можна повністю не розморожувати.
    Через хвилину - дві додаємо соєвий соус, ще тримаємо пару хвилин.
    Постійно помішуємо
    Додаємо приправи, кріп і часник через чеснокодавку.
    Даємо потомитися ще 5хвилин - і готово.
     


  5. Like
    Pitochka получил репутацію від lana19 в Креветки в чесночному соусі   
    Ингредиенты:
    Креветки 1кг
    Вершкове масло 50 гр
    Соєвий соус 2-3ст ложки
    Приправа до риби 2-3 ч ложки
    Кріп ( у мене сушений) за смаком 
    Часник 4-5 середніх зубчика
     
     
    Дуже швидкий і смачненний рецепт
    На пательні розтопити масло і висипати креветки. Можна повністю не розморожувати.
    Через хвилину - дві додаємо соєвий соус, ще тримаємо пару хвилин.
    Постійно помішуємо
    Додаємо приправи, кріп і часник через чеснокодавку.
    Даємо потомитися ще 5хвилин - і готово.
     


  6. Like
    Pitochka получил репутацію від lana19 в Креветки в чесночному соусі   
    Ингредиенты:
    Креветки 1кг
    Вершкове масло 50 гр
    Соєвий соус 2-3ст ложки
    Приправа до риби 2-3 ч ложки
    Кріп ( у мене сушений) за смаком 
    Часник 4-5 середніх зубчика
     
     
    Дуже швидкий і смачненний рецепт
    На пательні розтопити масло і висипати креветки. Можна повністю не розморожувати.
    Через хвилину - дві додаємо соєвий соус, ще тримаємо пару хвилин.
    Постійно помішуємо
    Додаємо приправи, кріп і часник через чеснокодавку.
    Даємо потомитися ще 5хвилин - і готово.
     


  7. Like
    Pitochka получил репутацію від lana19 в Креветки в чесночному соусі   
    Ингредиенты:
    Креветки 1кг
    Вершкове масло 50 гр
    Соєвий соус 2-3ст ложки
    Приправа до риби 2-3 ч ложки
    Кріп ( у мене сушений) за смаком 
    Часник 4-5 середніх зубчика
     
     
    Дуже швидкий і смачненний рецепт
    На пательні розтопити масло і висипати креветки. Можна повністю не розморожувати.
    Через хвилину - дві додаємо соєвий соус, ще тримаємо пару хвилин.
    Постійно помішуємо
    Додаємо приправи, кріп і часник через чеснокодавку.
    Даємо потомитися ще 5хвилин - і готово.
     


  8. Like
    Pitochka получил репутацію від lana19 в Креветки в чесночному соусі   
    Ингредиенты:
    Креветки 1кг
    Вершкове масло 50 гр
    Соєвий соус 2-3ст ложки
    Приправа до риби 2-3 ч ложки
    Кріп ( у мене сушений) за смаком 
    Часник 4-5 середніх зубчика
     
     
    Дуже швидкий і смачненний рецепт
    На пательні розтопити масло і висипати креветки. Можна повністю не розморожувати.
    Через хвилину - дві додаємо соєвий соус, ще тримаємо пару хвилин.
    Постійно помішуємо
    Додаємо приправи, кріп і часник через чеснокодавку.
    Даємо потомитися ще 5хвилин - і готово.
     


  9. Like
    Pitochka получил репутацію від справжня господиня в Пончики( пухтики, пампушки, берлінери) з заварним кремом   
    Ингредиенты:
    Тісто :
    Борошно - 0,5 кг
    Яйце 1 шт
    Дріжджі пресовані 25 гр
    Цукор 1,5 ст ложки
    Сіль 0,5 ч ложки
    Ванільний цукор 1 ч ложка
    Молоко 250 гр
    Олія 1,5 ст ложки
    Коньяк 2 ст ложки
     
    Крем: 
    Молоко 250 гр
    Яйця 1шт
    Цукор 125гр
    Ванільний цукор 1 ч ложка
    Борошно 1,5 ст ложки 
    Олія для обсмаження
     
    Принесла вам рецепт смачненних пончиків)
    Колись знайшла його на одному з кулінарних сайтів, під назвою "Ереванські пончики", але сайт вже давно забутий, а варіацій на тему безліч і інтернеті. Цим користуюсь вже дуже довгий час.
    Готується швидко, не заморочлииво
    Тісто змішуємо по класиці - в теплому молоці розводимо дріжджі, в борошно - сіль, цукор, яйце, олію. Змішати з молоком, додати коньяк( опціонно). Змішуємо м'яке тісто
    Залишаємо на годину -півтори в теплому, збільшиться у 3 рази
    Заварюємо крем - змішати все в сотейнику вінчиком, заварити і залишити, щоб вистиг
    Тісто відщипуємо невеликими шматочками грам по 45-50, скатати кульки, кожну кульку розплескати, як на вареники, викласти на середину чайну ложку крему і зазирнути края. Залишити хвилин на 15, щоб підійшли. 
    Розігріти сковорідку з олією, і смажити по 2 хвилини з кожного боку
    Готові викласти на серветку, щоб стік зайвий жир
    Посипаємо цукровою пудрою і насолоджуємося смакотою!)

  10. Like
    Pitochka получил репутацію від справжня господиня в Пончики( пухтики, пампушки, берлінери) з заварним кремом   
    Ингредиенты:
    Тісто :
    Борошно - 0,5 кг
    Яйце 1 шт
    Дріжджі пресовані 25 гр
    Цукор 1,5 ст ложки
    Сіль 0,5 ч ложки
    Ванільний цукор 1 ч ложка
    Молоко 250 гр
    Олія 1,5 ст ложки
    Коньяк 2 ст ложки
     
    Крем: 
    Молоко 250 гр
    Яйця 1шт
    Цукор 125гр
    Ванільний цукор 1 ч ложка
    Борошно 1,5 ст ложки 
    Олія для обсмаження
     
    Принесла вам рецепт смачненних пончиків)
    Колись знайшла його на одному з кулінарних сайтів, під назвою "Ереванські пончики", але сайт вже давно забутий, а варіацій на тему безліч і інтернеті. Цим користуюсь вже дуже довгий час.
    Готується швидко, не заморочлииво
    Тісто змішуємо по класиці - в теплому молоці розводимо дріжджі, в борошно - сіль, цукор, яйце, олію. Змішати з молоком, додати коньяк( опціонно). Змішуємо м'яке тісто
    Залишаємо на годину -півтори в теплому, збільшиться у 3 рази
    Заварюємо крем - змішати все в сотейнику вінчиком, заварити і залишити, щоб вистиг
    Тісто відщипуємо невеликими шматочками грам по 45-50, скатати кульки, кожну кульку розплескати, як на вареники, викласти на середину чайну ложку крему і зазирнути края. Залишити хвилин на 15, щоб підійшли. 
    Розігріти сковорідку з олією, і смажити по 2 хвилини з кожного боку
    Готові викласти на серветку, щоб стік зайвий жир
    Посипаємо цукровою пудрою і насолоджуємося смакотою!)

  11. Like
    Pitochka получил репутацію від справжня господиня в Пончики( пухтики, пампушки, берлінери) з заварним кремом   
    Ингредиенты:
    Тісто :
    Борошно - 0,5 кг
    Яйце 1 шт
    Дріжджі пресовані 25 гр
    Цукор 1,5 ст ложки
    Сіль 0,5 ч ложки
    Ванільний цукор 1 ч ложка
    Молоко 250 гр
    Олія 1,5 ст ложки
    Коньяк 2 ст ложки
     
    Крем: 
    Молоко 250 гр
    Яйця 1шт
    Цукор 125гр
    Ванільний цукор 1 ч ложка
    Борошно 1,5 ст ложки 
    Олія для обсмаження
     
    Принесла вам рецепт смачненних пончиків)
    Колись знайшла його на одному з кулінарних сайтів, під назвою "Ереванські пончики", але сайт вже давно забутий, а варіацій на тему безліч і інтернеті. Цим користуюсь вже дуже довгий час.
    Готується швидко, не заморочлииво
    Тісто змішуємо по класиці - в теплому молоці розводимо дріжджі, в борошно - сіль, цукор, яйце, олію. Змішати з молоком, додати коньяк( опціонно). Змішуємо м'яке тісто
    Залишаємо на годину -півтори в теплому, збільшиться у 3 рази
    Заварюємо крем - змішати все в сотейнику вінчиком, заварити і залишити, щоб вистиг
    Тісто відщипуємо невеликими шматочками грам по 45-50, скатати кульки, кожну кульку розплескати, як на вареники, викласти на середину чайну ложку крему і зазирнути края. Залишити хвилин на 15, щоб підійшли. 
    Розігріти сковорідку з олією, і смажити по 2 хвилини з кожного боку
    Готові викласти на серветку, щоб стік зайвий жир
    Посипаємо цукровою пудрою і насолоджуємося смакотою!)

  12. Like
    Pitochka получил репутацію від справжня господиня в Пончики( пухтики, пампушки, берлінери) з заварним кремом   
    Ингредиенты:
    Тісто :
    Борошно - 0,5 кг
    Яйце 1 шт
    Дріжджі пресовані 25 гр
    Цукор 1,5 ст ложки
    Сіль 0,5 ч ложки
    Ванільний цукор 1 ч ложка
    Молоко 250 гр
    Олія 1,5 ст ложки
    Коньяк 2 ст ложки
     
    Крем: 
    Молоко 250 гр
    Яйця 1шт
    Цукор 125гр
    Ванільний цукор 1 ч ложка
    Борошно 1,5 ст ложки 
    Олія для обсмаження
     
    Принесла вам рецепт смачненних пончиків)
    Колись знайшла його на одному з кулінарних сайтів, під назвою "Ереванські пончики", але сайт вже давно забутий, а варіацій на тему безліч і інтернеті. Цим користуюсь вже дуже довгий час.
    Готується швидко, не заморочлииво
    Тісто змішуємо по класиці - в теплому молоці розводимо дріжджі, в борошно - сіль, цукор, яйце, олію. Змішати з молоком, додати коньяк( опціонно). Змішуємо м'яке тісто
    Залишаємо на годину -півтори в теплому, збільшиться у 3 рази
    Заварюємо крем - змішати все в сотейнику вінчиком, заварити і залишити, щоб вистиг
    Тісто відщипуємо невеликими шматочками грам по 45-50, скатати кульки, кожну кульку розплескати, як на вареники, викласти на середину чайну ложку крему і зазирнути края. Залишити хвилин на 15, щоб підійшли. 
    Розігріти сковорідку з олією, і смажити по 2 хвилини з кожного боку
    Готові викласти на серветку, щоб стік зайвий жир
    Посипаємо цукровою пудрою і насолоджуємося смакотою!)

  13. Like
    Pitochka получил репутацію від справжня господиня в Пончики( пухтики, пампушки, берлінери) з заварним кремом   
    Ингредиенты:
    Тісто :
    Борошно - 0,5 кг
    Яйце 1 шт
    Дріжджі пресовані 25 гр
    Цукор 1,5 ст ложки
    Сіль 0,5 ч ложки
    Ванільний цукор 1 ч ложка
    Молоко 250 гр
    Олія 1,5 ст ложки
    Коньяк 2 ст ложки
     
    Крем: 
    Молоко 250 гр
    Яйця 1шт
    Цукор 125гр
    Ванільний цукор 1 ч ложка
    Борошно 1,5 ст ложки 
    Олія для обсмаження
     
    Принесла вам рецепт смачненних пончиків)
    Колись знайшла його на одному з кулінарних сайтів, під назвою "Ереванські пончики", але сайт вже давно забутий, а варіацій на тему безліч і інтернеті. Цим користуюсь вже дуже довгий час.
    Готується швидко, не заморочлииво
    Тісто змішуємо по класиці - в теплому молоці розводимо дріжджі, в борошно - сіль, цукор, яйце, олію. Змішати з молоком, додати коньяк( опціонно). Змішуємо м'яке тісто
    Залишаємо на годину -півтори в теплому, збільшиться у 3 рази
    Заварюємо крем - змішати все в сотейнику вінчиком, заварити і залишити, щоб вистиг
    Тісто відщипуємо невеликими шматочками грам по 45-50, скатати кульки, кожну кульку розплескати, як на вареники, викласти на середину чайну ложку крему і зазирнути края. Залишити хвилин на 15, щоб підійшли. 
    Розігріти сковорідку з олією, і смажити по 2 хвилини з кожного боку
    Готові викласти на серветку, щоб стік зайвий жир
    Посипаємо цукровою пудрою і насолоджуємося смакотою!)

  14. Like
    Pitochka получил репутацію від справжня господиня в Пончики( пухтики, пампушки, берлінери) з заварним кремом   
    Ингредиенты:
    Тісто :
    Борошно - 0,5 кг
    Яйце 1 шт
    Дріжджі пресовані 25 гр
    Цукор 1,5 ст ложки
    Сіль 0,5 ч ложки
    Ванільний цукор 1 ч ложка
    Молоко 250 гр
    Олія 1,5 ст ложки
    Коньяк 2 ст ложки
     
    Крем: 
    Молоко 250 гр
    Яйця 1шт
    Цукор 125гр
    Ванільний цукор 1 ч ложка
    Борошно 1,5 ст ложки 
    Олія для обсмаження
     
    Принесла вам рецепт смачненних пончиків)
    Колись знайшла його на одному з кулінарних сайтів, під назвою "Ереванські пончики", але сайт вже давно забутий, а варіацій на тему безліч і інтернеті. Цим користуюсь вже дуже довгий час.
    Готується швидко, не заморочлииво
    Тісто змішуємо по класиці - в теплому молоці розводимо дріжджі, в борошно - сіль, цукор, яйце, олію. Змішати з молоком, додати коньяк( опціонно). Змішуємо м'яке тісто
    Залишаємо на годину -півтори в теплому, збільшиться у 3 рази
    Заварюємо крем - змішати все в сотейнику вінчиком, заварити і залишити, щоб вистиг
    Тісто відщипуємо невеликими шматочками грам по 45-50, скатати кульки, кожну кульку розплескати, як на вареники, викласти на середину чайну ложку крему і зазирнути края. Залишити хвилин на 15, щоб підійшли. 
    Розігріти сковорідку з олією, і смажити по 2 хвилини з кожного боку
    Готові викласти на серветку, щоб стік зайвий жир
    Посипаємо цукровою пудрою і насолоджуємося смакотою!)

  15. Like
    Pitochka получил репутацію від справжня господиня в Пончики( пухтики, пампушки, берлінери) з заварним кремом   
    Ингредиенты:
    Тісто :
    Борошно - 0,5 кг
    Яйце 1 шт
    Дріжджі пресовані 25 гр
    Цукор 1,5 ст ложки
    Сіль 0,5 ч ложки
    Ванільний цукор 1 ч ложка
    Молоко 250 гр
    Олія 1,5 ст ложки
    Коньяк 2 ст ложки
     
    Крем: 
    Молоко 250 гр
    Яйця 1шт
    Цукор 125гр
    Ванільний цукор 1 ч ложка
    Борошно 1,5 ст ложки 
    Олія для обсмаження
     
    Принесла вам рецепт смачненних пончиків)
    Колись знайшла його на одному з кулінарних сайтів, під назвою "Ереванські пончики", але сайт вже давно забутий, а варіацій на тему безліч і інтернеті. Цим користуюсь вже дуже довгий час.
    Готується швидко, не заморочлииво
    Тісто змішуємо по класиці - в теплому молоці розводимо дріжджі, в борошно - сіль, цукор, яйце, олію. Змішати з молоком, додати коньяк( опціонно). Змішуємо м'яке тісто
    Залишаємо на годину -півтори в теплому, збільшиться у 3 рази
    Заварюємо крем - змішати все в сотейнику вінчиком, заварити і залишити, щоб вистиг
    Тісто відщипуємо невеликими шматочками грам по 45-50, скатати кульки, кожну кульку розплескати, як на вареники, викласти на середину чайну ложку крему і зазирнути края. Залишити хвилин на 15, щоб підійшли. 
    Розігріти сковорідку з олією, і смажити по 2 хвилини з кожного боку
    Готові викласти на серветку, щоб стік зайвий жир
    Посипаємо цукровою пудрою і насолоджуємося смакотою!)

  16. Like
    Pitochka получил репутацію від справжня господиня в Пончики( пухтики, пампушки, берлінери) з заварним кремом   
    Ингредиенты:
    Тісто :
    Борошно - 0,5 кг
    Яйце 1 шт
    Дріжджі пресовані 25 гр
    Цукор 1,5 ст ложки
    Сіль 0,5 ч ложки
    Ванільний цукор 1 ч ложка
    Молоко 250 гр
    Олія 1,5 ст ложки
    Коньяк 2 ст ложки
     
    Крем: 
    Молоко 250 гр
    Яйця 1шт
    Цукор 125гр
    Ванільний цукор 1 ч ложка
    Борошно 1,5 ст ложки 
    Олія для обсмаження
     
    Принесла вам рецепт смачненних пончиків)
    Колись знайшла його на одному з кулінарних сайтів, під назвою "Ереванські пончики", але сайт вже давно забутий, а варіацій на тему безліч і інтернеті. Цим користуюсь вже дуже довгий час.
    Готується швидко, не заморочлииво
    Тісто змішуємо по класиці - в теплому молоці розводимо дріжджі, в борошно - сіль, цукор, яйце, олію. Змішати з молоком, додати коньяк( опціонно). Змішуємо м'яке тісто
    Залишаємо на годину -півтори в теплому, збільшиться у 3 рази
    Заварюємо крем - змішати все в сотейнику вінчиком, заварити і залишити, щоб вистиг
    Тісто відщипуємо невеликими шматочками грам по 45-50, скатати кульки, кожну кульку розплескати, як на вареники, викласти на середину чайну ложку крему і зазирнути края. Залишити хвилин на 15, щоб підійшли. 
    Розігріти сковорідку з олією, і смажити по 2 хвилини з кожного боку
    Готові викласти на серветку, щоб стік зайвий жир
    Посипаємо цукровою пудрою і насолоджуємося смакотою!)

  17. Like
    Pitochka получил репутацію від fronya40 в Кекс "Зебра"   
    І не кажіть мені, що не існує якогось зв'язку ментального))))
    єдиний вихідний, хочу своїх накормити, запланувала зебру спекти) і ось тут рецепт!)))
    мабуть, найсмачніший з кексів)
    Оксана, розрізи - просто шедевр, такі полоски смачні!
    пішла пекти)
  18. Like
    Pitochka получил репутацію від fronya40 в Кекс "Зебра"   
    І не кажіть мені, що не існує якогось зв'язку ментального))))
    єдиний вихідний, хочу своїх накормити, запланувала зебру спекти) і ось тут рецепт!)))
    мабуть, найсмачніший з кексів)
    Оксана, розрізи - просто шедевр, такі полоски смачні!
    пішла пекти)
  19. Like
    Pitochka получил репутацію від fronya40 в Кекс "Зебра"   
    І не кажіть мені, що не існує якогось зв'язку ментального))))
    єдиний вихідний, хочу своїх накормити, запланувала зебру спекти) і ось тут рецепт!)))
    мабуть, найсмачніший з кексів)
    Оксана, розрізи - просто шедевр, такі полоски смачні!
    пішла пекти)
  20. Like
    Pitochka получил репутацію від Наташшшка в Хліб Воєнний   
    дівчатка, дякую за теплі словасьогодні напекла трохи)
    пампушки не всі дожили до фотосесії)))
     


  21. Like
    Pitochka получил репутацію від Наташшшка в Хліб Воєнний   
    дівчатка, дякую за теплі словасьогодні напекла трохи)
    пампушки не всі дожили до фотосесії)))
     


  22. Like
    Pitochka получил репутацію від Дяна в Хліб Воєнний   
    Ингредиенты:
    На 2 хлібини вагою у 700 гр кожна нам необхідно:
     
    Борошно 1 кг 
    Дріжджі сухі швидкі ( в мене Львівські) 11гр
    Вода (молоко/сироватка/залишки сметани тощо) - 600гр
    Олія ( вершки/сметана/смалець) - 30гр
    Сіль - 2/3 ст ложки 
    Цукор - 2 ст ложки 

     
    Метод
    Рецепт супер простий, можливо, буде для вас знайомим, бо інгредієнти максимально доступні ( дякую ЗСУ) і не забирає багато часу і зусиль.
    Для швидкості приготування хліба ( а швидкість у наш час дуже важлива, бо підлаштовуємося під графіки світла), я нагріваю невелику кількість води до 35' ( щоб пальцю було комфортно😄) і додаю дріжджі, гарненько розміщую і залишаю, щоб подружилися.
    В борошно додаю сіль, цукор, олію. Вливаю розведені дріжджі і залишок рідини. Змішуємо. Тісто має бути пружнім, але не "забитим", не липнути до рук, достатньо м'яким. Вимішую вручну хвилин 7-10.
    Залишаємо підходити на 1,5 години. Має збільшитися у 2 рази.
    Обминаємо, ділимо тісто навпіл, формуємо і на розстройку ,на 1 годину. 
    Я ставлю у нагріту духовку, попередньо з розприскувача роблю водяну баню
    Як тільки піднялося - духовку на 200 ', випікаю 10 хв з парою ( знову-таки розприскувача в поміч), потім зменшую температуру до 180' , на 20 - 25 хв.
    Хліб м'який, тонка, хрумка скоринка,  легко-солодкий смак.
    Загальний час приготування 3-3,5 години.
    Довго не черствіє, ну, а сухарі з нього - бомбезні)))
    Якість фото бажає кращого, але робилося під час вимкнення світла, під фонарики двох телефонів)
    Але все одно - Слава Україні!!!!🇺🇦
     

    InShot_20230118_185856632.mp4
  23. Like
    Pitochka получил репутацію від Наташшшка в Хліб Воєнний   
    дівчатка, дякую за теплі словасьогодні напекла трохи)
    пампушки не всі дожили до фотосесії)))
     


  24. Like
    Pitochka получил репутацію від Наташшшка в Хліб Воєнний   
    дівчатка, дякую за теплі словасьогодні напекла трохи)
    пампушки не всі дожили до фотосесії)))
     


  25. Like
    Pitochka змінив репутацію Natali06 в Хліб Воєнний   
    Вітусічка, люба, дякую за  рецепт  такого чудового хлібчика! І хлібчик і назва  говорять самі  за себе! Ще раз дякую за насолоду бачити цей хліб!
×