Jump to content

Pitochka

Модераторы
  • Content Count

    1791
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    22

Reputation Activity

  1. Like
    Pitochka got a reaction from lana19 in Штрудель Вікторія   
    Ингредиенты:
    Тісто:
    Борошно пшеничне сильне 175гр
    Вода холодна 100гр
    Сіль екстра 2 грн
    Олія 30 гр

    Начинка:
    Яблука зелені, типу семеринка 1,300кг
    Горіх волоський 50 гр
    Вишня 200 гр 
    Цукор 100 гр 
    Масло вершкове 40гр
    Крохмаль кукурудзяний 25 грн
    Кориця 2 гр 
    Ванільний цукор 10 гр 
    Сік лимона 30 гр 

    Олія для змащування 50-70 гр.

     
    Метод

    Тісто змішувати краще звечора, і випікати на ранок.
    В чашу - борошно+ вода + сіль.насадкою крюк замісити тісто. Поступово додати олію і вимісити однорідне м'яке тісто. В плівку в контакт і в холодильник на 8-10 годин (можна і більше)
    На начинку - чистимо і ріжемо невеликими шматочками яблука, полити лимонним соком, додати всі інші інгредієнти, ретельно перемішати і в холодильник.
    На столі постелити рушник розміром від 80-ти см в висоту і см 100 в довжину ( або 2 рушника). 
    Припилити рушник борошном, викласти тісто і руками потихеньку починаємо розтягувати ( можна зразу прокачати трохи качалкою, але обережно, не сильно натискати). Тісто має розтягнутися максимально, бути практично прозорим. Змащуємо поверхню олією( я роблю силіконовим пензликом або просто рукою)
    На край, ближчий до себе викладаємо начинку, витискаючи сік. Тримаючи край рушника починаємо згортати штрудель. Края "запечатуємо". Обережно з рушника "перекидуємо" на змащений противень швом донизу. Зверху теж  змащуємо олією. Випікати при 190', 35 хв 
    video5350364975376390530.mp4
     
    Україна
    Війна росії  з Україною
    День 1009
     
  2. Like
    Pitochka got a reaction from lana19 in Пшенично-житній хліб на сухих дріжджах   
    Ингредиенты:
    Тепла вода - 300 мл
    Сухі дріжджі- 7 г (або 21 г прес.)
    Цукор - 1 ст.л
    Пшеничне борошно - 270 г
    Житнє борошно - 230 г
    Сухе молоко - 2 ст.л.(опційно)
    Сіль - 1,5 ч.л.
    Яблучний оцет 2 ст.л.
    Олія - 3 ст.л.
     

     
    Метод
    Дріжджі змішати з водою
    Окремо в мисці сухі + оцет і олія. Влити дріжджову суміш і швидко замісити тісто. Консистенція м'яка, але не пливе. Руки і стіл краще смащувати олією
    Залишити на 1 годину для підйому.
    Викласти обережно тісто на стіл , руками розправити у прямокутник і закрутити в рулет. Викласти на пергамент, швом догори. Добре, якщо є миска, чи ємність овальної форми, я саме в таку виклала батончик ( бо немає тут корзинок для хлібу) на ростойку потрібно 1-1,5 години.
    Тим часом в холодну духовку поставила глиняний горщик, нагріла до 200'.
    Хліб перекладаю на інший пергамент, швом догори, обережно змащую водою, посипаю насінням і легко притискаю. Роблю надріз.
    Швидко переклала до горщика, накрила кришкою і в духовку, на 210-215' на 35-40 хвилин.
     
    На смак солодкувато- кисленький, смачно)
     
     
    Україна
    Війна росії  з Україною
    День 1002
     
  3. Like
    Pitochka got a reaction from lana19 in Кекс банановий   
    Ингредиенты:
    Борошно пшеничне 400гр
    Сіль 0,5 ч.л
    Цукор 2 ст
    Масло вершкове 200гр
    Яйця 2 шт
    Сода 1,5 ч.л, погасити оцтом
    Ванільний цукор 1 пакетик
    Сметана - 250-300гр
    Банани перезрілі  4 шт

     
     
    Масло збити з цукром, поступово додавати яйця. Вручну вмістити сметану( у мене була суміш сметана + йогурт+ залишки кефіру))) і подавлені в пюре банани. Додати сухі інгредієнти. Вимішати швиденько.
    Форму змастити олією
    Випікати при 180' до сухої шпажки
    Розраховано на велику форму. У мене вийшло 6шт немаленьких мафінів і один великий кекс).
    М'який, ароматний, мені на наступний день навіть смачніший був)
    Спокійно можна було брати половину порції мафіни я заморозила. Подивлюся, як вони будуть після розморозки)

     
     
    Україна
    Війна росії  з Україною
    День 1009
  4. Like
    Pitochka got a reaction from lana19 in Штрудель Вікторія   
    Ингредиенты:
    Тісто:
    Борошно пшеничне сильне 175гр
    Вода холодна 100гр
    Сіль екстра 2 грн
    Олія 30 гр

    Начинка:
    Яблука зелені, типу семеринка 1,300кг
    Горіх волоський 50 гр
    Вишня 200 гр 
    Цукор 100 гр 
    Масло вершкове 40гр
    Крохмаль кукурудзяний 25 грн
    Кориця 2 гр 
    Ванільний цукор 10 гр 
    Сік лимона 30 гр 

    Олія для змащування 50-70 гр.

     
    Метод

    Тісто змішувати краще звечора, і випікати на ранок.
    В чашу - борошно+ вода + сіль.насадкою крюк замісити тісто. Поступово додати олію і вимісити однорідне м'яке тісто. В плівку в контакт і в холодильник на 8-10 годин (можна і більше)
    На начинку - чистимо і ріжемо невеликими шматочками яблука, полити лимонним соком, додати всі інші інгредієнти, ретельно перемішати і в холодильник.
    На столі постелити рушник розміром від 80-ти см в висоту і см 100 в довжину ( або 2 рушника). 
    Припилити рушник борошном, викласти тісто і руками потихеньку починаємо розтягувати ( можна зразу прокачати трохи качалкою, але обережно, не сильно натискати). Тісто має розтягнутися максимально, бути практично прозорим. Змащуємо поверхню олією( я роблю силіконовим пензликом або просто рукою)
    На край, ближчий до себе викладаємо начинку, витискаючи сік. Тримаючи край рушника починаємо згортати штрудель. Края "запечатуємо". Обережно з рушника "перекидуємо" на змащений противень швом донизу. Зверху теж  змащуємо олією. Випікати при 190', 35 хв 
    video5350364975376390530.mp4
     
    Україна
    Війна росії  з Україною
    День 1009
     
  5. Like
    Pitochka got a reaction from lana19 in Сочники Кропивницькі   
    Ингредиенты:
    Тісто:
    2ст. борошно
    1 яйце
    100гр. маргарину
    1\4ч.л.солі
    1ч.л. соди (оцтом)
    0.5ст.цукру
    4ст.л. сметани
    Начинка:
    200 гр.творога
    1ст.л.цукру
    1білок
    1ст.л.борошна

    Метод
    Для тіста.
    Маргарин розтопити. Змішати всі продукти.вимісити тісто, що б від рук відставало. Розкачати, вирізати блюдечком кола, на кожне - начинку і скласти навпіл. Краю защипнути. Змастити жовтком. Пекти при 200' С до рум'яної скоринки.

    М'яке пісочне тісто, начинка - супер)
     
     
    Україна
    Війна росії  з Україною
    День 1002
  6. Like
    Pitochka got a reaction from lana19 in Штрудель Вікторія   
    Ингредиенты:
    Тісто:
    Борошно пшеничне сильне 175гр
    Вода холодна 100гр
    Сіль екстра 2 грн
    Олія 30 гр

    Начинка:
    Яблука зелені, типу семеринка 1,300кг
    Горіх волоський 50 гр
    Вишня 200 гр 
    Цукор 100 гр 
    Масло вершкове 40гр
    Крохмаль кукурудзяний 25 грн
    Кориця 2 гр 
    Ванільний цукор 10 гр 
    Сік лимона 30 гр 

    Олія для змащування 50-70 гр.

     
    Метод

    Тісто змішувати краще звечора, і випікати на ранок.
    В чашу - борошно+ вода + сіль.насадкою крюк замісити тісто. Поступово додати олію і вимісити однорідне м'яке тісто. В плівку в контакт і в холодильник на 8-10 годин (можна і більше)
    На начинку - чистимо і ріжемо невеликими шматочками яблука, полити лимонним соком, додати всі інші інгредієнти, ретельно перемішати і в холодильник.
    На столі постелити рушник розміром від 80-ти см в висоту і см 100 в довжину ( або 2 рушника). 
    Припилити рушник борошном, викласти тісто і руками потихеньку починаємо розтягувати ( можна зразу прокачати трохи качалкою, але обережно, не сильно натискати). Тісто має розтягнутися максимально, бути практично прозорим. Змащуємо поверхню олією( я роблю силіконовим пензликом або просто рукою)
    На край, ближчий до себе викладаємо начинку, витискаючи сік. Тримаючи край рушника починаємо згортати штрудель. Края "запечатуємо". Обережно з рушника "перекидуємо" на змащений противень швом донизу. Зверху теж  змащуємо олією. Випікати при 190', 35 хв 
    video5350364975376390530.mp4
     
    Україна
    Війна росії  з Україною
    День 1009
     
  7. Like
    Pitochka got a reaction from lana19 in Пиріг "Лія"   
    Ингредиенты:
    Тісто :
    Масло вершкове 180 грн
    Жовток 3шт
    Цукор 3 ст ложки
    Ванільний цукор 1 пакетик
    Сода, погаш оцтом - 0,5 ч.л.
    Борошно 2 скл

    Начинка :
    Апельсин 2 шт
    Лимон 1 шт
    Цукор 0,5 склянки

    Білки 3 шт + цукор 0,5 скл
     

     
    Метод
     
    Масло (або маргарин) розтопити до м'якості, змішати з цукром і жовтками. Додати сухі і замісити м'яке тісто. Покласти хвилин на 15-20 в холод.
    Розподілити по формі, наколоти виделкою і запекти хвилин 20 при 180'. Витягнути і зразу викласти начинку+ білки зверху. Запікати ще хвилин 10-15 , щоб підсохла білкова шапка.

    Начинка:
    Апельсини і лимони пробланширувати, а краще трохи проварити, щоб прибрати гіркоту, перемолоти на м'ясорубку, або блендером, змішати з цукром.
    Білки збити з цукром на міцну піну.

    Це рецепт моєї мами, колись записаний на якомусь папірцеві і був всунутий між сторінок старого блокнота. Добре, що років 30 тому мені вистачило розуму і терпіння переписати цей рецепт собі в записничок)) вже і чорнило не видно)))
    Чого він Лія - не знаю))))

     
    Україна
    Війна росії  з Україною
    День 1009
  8. Like
    Pitochka got a reaction from lana19 in Кекс банановий   
    Ингредиенты:
    Борошно пшеничне 400гр
    Сіль 0,5 ч.л
    Цукор 2 ст
    Масло вершкове 200гр
    Яйця 2 шт
    Сода 1,5 ч.л, погасити оцтом
    Ванільний цукор 1 пакетик
    Сметана - 250-300гр
    Банани перезрілі  4 шт

     
     
    Масло збити з цукром, поступово додавати яйця. Вручну вмістити сметану( у мене була суміш сметана + йогурт+ залишки кефіру))) і подавлені в пюре банани. Додати сухі інгредієнти. Вимішати швиденько.
    Форму змастити олією
    Випікати при 180' до сухої шпажки
    Розраховано на велику форму. У мене вийшло 6шт немаленьких мафінів і один великий кекс).
    М'який, ароматний, мені на наступний день навіть смачніший був)
    Спокійно можна було брати половину порції мафіни я заморозила. Подивлюся, як вони будуть після розморозки)

     
     
    Україна
    Війна росії  з Україною
    День 1009
  9. Like
    Pitochka got a reaction from lana19 in Пиріг "Лія"   
    Ингредиенты:
    Тісто :
    Масло вершкове 180 грн
    Жовток 3шт
    Цукор 3 ст ложки
    Ванільний цукор 1 пакетик
    Сода, погаш оцтом - 0,5 ч.л.
    Борошно 2 скл

    Начинка :
    Апельсин 2 шт
    Лимон 1 шт
    Цукор 0,5 склянки

    Білки 3 шт + цукор 0,5 скл
     

     
    Метод
     
    Масло (або маргарин) розтопити до м'якості, змішати з цукром і жовтками. Додати сухі і замісити м'яке тісто. Покласти хвилин на 15-20 в холод.
    Розподілити по формі, наколоти виделкою і запекти хвилин 20 при 180'. Витягнути і зразу викласти начинку+ білки зверху. Запікати ще хвилин 10-15 , щоб підсохла білкова шапка.

    Начинка:
    Апельсини і лимони пробланширувати, а краще трохи проварити, щоб прибрати гіркоту, перемолоти на м'ясорубку, або блендером, змішати з цукром.
    Білки збити з цукром на міцну піну.

    Це рецепт моєї мами, колись записаний на якомусь папірцеві і був всунутий між сторінок старого блокнота. Добре, що років 30 тому мені вистачило розуму і терпіння переписати цей рецепт собі в записничок)) вже і чорнило не видно)))
    Чого він Лія - не знаю))))

     
    Україна
    Війна росії  з Україною
    День 1009
  10. Like
    Pitochka got a reaction from lana19 in Штрудель Вікторія   
    Ингредиенты:
    Тісто:
    Борошно пшеничне сильне 175гр
    Вода холодна 100гр
    Сіль екстра 2 грн
    Олія 30 гр

    Начинка:
    Яблука зелені, типу семеринка 1,300кг
    Горіх волоський 50 гр
    Вишня 200 гр 
    Цукор 100 гр 
    Масло вершкове 40гр
    Крохмаль кукурудзяний 25 грн
    Кориця 2 гр 
    Ванільний цукор 10 гр 
    Сік лимона 30 гр 

    Олія для змащування 50-70 гр.

     
    Метод

    Тісто змішувати краще звечора, і випікати на ранок.
    В чашу - борошно+ вода + сіль.насадкою крюк замісити тісто. Поступово додати олію і вимісити однорідне м'яке тісто. В плівку в контакт і в холодильник на 8-10 годин (можна і більше)
    На начинку - чистимо і ріжемо невеликими шматочками яблука, полити лимонним соком, додати всі інші інгредієнти, ретельно перемішати і в холодильник.
    На столі постелити рушник розміром від 80-ти см в висоту і см 100 в довжину ( або 2 рушника). 
    Припилити рушник борошном, викласти тісто і руками потихеньку починаємо розтягувати ( можна зразу прокачати трохи качалкою, але обережно, не сильно натискати). Тісто має розтягнутися максимально, бути практично прозорим. Змащуємо поверхню олією( я роблю силіконовим пензликом або просто рукою)
    На край, ближчий до себе викладаємо начинку, витискаючи сік. Тримаючи край рушника починаємо згортати штрудель. Края "запечатуємо". Обережно з рушника "перекидуємо" на змащений противень швом донизу. Зверху теж  змащуємо олією. Випікати при 190', 35 хв 
    video5350364975376390530.mp4
     
    Україна
    Війна росії  з Україною
    День 1009
     
  11. Like
    Pitochka got a reaction from lana19 in Кекс банановий   
    Ингредиенты:
    Борошно пшеничне 400гр
    Сіль 0,5 ч.л
    Цукор 2 ст
    Масло вершкове 200гр
    Яйця 2 шт
    Сода 1,5 ч.л, погасити оцтом
    Ванільний цукор 1 пакетик
    Сметана - 250-300гр
    Банани перезрілі  4 шт

     
     
    Масло збити з цукром, поступово додавати яйця. Вручну вмістити сметану( у мене була суміш сметана + йогурт+ залишки кефіру))) і подавлені в пюре банани. Додати сухі інгредієнти. Вимішати швиденько.
    Форму змастити олією
    Випікати при 180' до сухої шпажки
    Розраховано на велику форму. У мене вийшло 6шт немаленьких мафінів і один великий кекс).
    М'який, ароматний, мені на наступний день навіть смачніший був)
    Спокійно можна було брати половину порції мафіни я заморозила. Подивлюся, як вони будуть після розморозки)

     
     
    Україна
    Війна росії  з Україною
    День 1009
  12. Like
    Pitochka got a reaction from lana19 in Пиріг "Лія"   
    Ингредиенты:
    Тісто :
    Масло вершкове 180 грн
    Жовток 3шт
    Цукор 3 ст ложки
    Ванільний цукор 1 пакетик
    Сода, погаш оцтом - 0,5 ч.л.
    Борошно 2 скл

    Начинка :
    Апельсин 2 шт
    Лимон 1 шт
    Цукор 0,5 склянки

    Білки 3 шт + цукор 0,5 скл
     

     
    Метод
     
    Масло (або маргарин) розтопити до м'якості, змішати з цукром і жовтками. Додати сухі і замісити м'яке тісто. Покласти хвилин на 15-20 в холод.
    Розподілити по формі, наколоти виделкою і запекти хвилин 20 при 180'. Витягнути і зразу викласти начинку+ білки зверху. Запікати ще хвилин 10-15 , щоб підсохла білкова шапка.

    Начинка:
    Апельсини і лимони пробланширувати, а краще трохи проварити, щоб прибрати гіркоту, перемолоти на м'ясорубку, або блендером, змішати з цукром.
    Білки збити з цукром на міцну піну.

    Це рецепт моєї мами, колись записаний на якомусь папірцеві і був всунутий між сторінок старого блокнота. Добре, що років 30 тому мені вистачило розуму і терпіння переписати цей рецепт собі в записничок)) вже і чорнило не видно)))
    Чого він Лія - не знаю))))

     
    Україна
    Війна росії  з Україною
    День 1009
  13. Like
    Pitochka got a reaction from lana19 in Пшенично-житній хліб на сухих дріжджах   
    Ингредиенты:
    Тепла вода - 300 мл
    Сухі дріжджі- 7 г (або 21 г прес.)
    Цукор - 1 ст.л
    Пшеничне борошно - 270 г
    Житнє борошно - 230 г
    Сухе молоко - 2 ст.л.(опційно)
    Сіль - 1,5 ч.л.
    Яблучний оцет 2 ст.л.
    Олія - 3 ст.л.
     

     
    Метод
    Дріжджі змішати з водою
    Окремо в мисці сухі + оцет і олія. Влити дріжджову суміш і швидко замісити тісто. Консистенція м'яка, але не пливе. Руки і стіл краще смащувати олією
    Залишити на 1 годину для підйому.
    Викласти обережно тісто на стіл , руками розправити у прямокутник і закрутити в рулет. Викласти на пергамент, швом догори. Добре, якщо є миска, чи ємність овальної форми, я саме в таку виклала батончик ( бо немає тут корзинок для хлібу) на ростойку потрібно 1-1,5 години.
    Тим часом в холодну духовку поставила глиняний горщик, нагріла до 200'.
    Хліб перекладаю на інший пергамент, швом догори, обережно змащую водою, посипаю насінням і легко притискаю. Роблю надріз.
    Швидко переклала до горщика, накрила кришкою і в духовку, на 210-215' на 35-40 хвилин.
     
    На смак солодкувато- кисленький, смачно)
     
     
    Україна
    Війна росії  з Україною
    День 1002
     
  14. Like
    Pitochka got a reaction from lana19 in Штрудель Вікторія   
    Ингредиенты:
    Тісто:
    Борошно пшеничне сильне 175гр
    Вода холодна 100гр
    Сіль екстра 2 грн
    Олія 30 гр

    Начинка:
    Яблука зелені, типу семеринка 1,300кг
    Горіх волоський 50 гр
    Вишня 200 гр 
    Цукор 100 гр 
    Масло вершкове 40гр
    Крохмаль кукурудзяний 25 грн
    Кориця 2 гр 
    Ванільний цукор 10 гр 
    Сік лимона 30 гр 

    Олія для змащування 50-70 гр.

     
    Метод

    Тісто змішувати краще звечора, і випікати на ранок.
    В чашу - борошно+ вода + сіль.насадкою крюк замісити тісто. Поступово додати олію і вимісити однорідне м'яке тісто. В плівку в контакт і в холодильник на 8-10 годин (можна і більше)
    На начинку - чистимо і ріжемо невеликими шматочками яблука, полити лимонним соком, додати всі інші інгредієнти, ретельно перемішати і в холодильник.
    На столі постелити рушник розміром від 80-ти см в висоту і см 100 в довжину ( або 2 рушника). 
    Припилити рушник борошном, викласти тісто і руками потихеньку починаємо розтягувати ( можна зразу прокачати трохи качалкою, але обережно, не сильно натискати). Тісто має розтягнутися максимально, бути практично прозорим. Змащуємо поверхню олією( я роблю силіконовим пензликом або просто рукою)
    На край, ближчий до себе викладаємо начинку, витискаючи сік. Тримаючи край рушника починаємо згортати штрудель. Края "запечатуємо". Обережно з рушника "перекидуємо" на змащений противень швом донизу. Зверху теж  змащуємо олією. Випікати при 190', 35 хв 
    video5350364975376390530.mp4
     
    Україна
    Війна росії  з Україною
    День 1009
     
  15. Like
    Pitochka got a reaction from lana19 in Пшенично-житній хліб на сухих дріжджах   
    Ингредиенты:
    Тепла вода - 300 мл
    Сухі дріжджі- 7 г (або 21 г прес.)
    Цукор - 1 ст.л
    Пшеничне борошно - 270 г
    Житнє борошно - 230 г
    Сухе молоко - 2 ст.л.(опційно)
    Сіль - 1,5 ч.л.
    Яблучний оцет 2 ст.л.
    Олія - 3 ст.л.
     

     
    Метод
    Дріжджі змішати з водою
    Окремо в мисці сухі + оцет і олія. Влити дріжджову суміш і швидко замісити тісто. Консистенція м'яка, але не пливе. Руки і стіл краще смащувати олією
    Залишити на 1 годину для підйому.
    Викласти обережно тісто на стіл , руками розправити у прямокутник і закрутити в рулет. Викласти на пергамент, швом догори. Добре, якщо є миска, чи ємність овальної форми, я саме в таку виклала батончик ( бо немає тут корзинок для хлібу) на ростойку потрібно 1-1,5 години.
    Тим часом в холодну духовку поставила глиняний горщик, нагріла до 200'.
    Хліб перекладаю на інший пергамент, швом догори, обережно змащую водою, посипаю насінням і легко притискаю. Роблю надріз.
    Швидко переклала до горщика, накрила кришкою і в духовку, на 210-215' на 35-40 хвилин.
     
    На смак солодкувато- кисленький, смачно)
     
     
    Україна
    Війна росії  з Україною
    День 1002
     
  16. Like
    Pitochka got a reaction from lana19 in Сочники Кропивницькі   
    Ингредиенты:
    Тісто:
    2ст. борошно
    1 яйце
    100гр. маргарину
    1\4ч.л.солі
    1ч.л. соди (оцтом)
    0.5ст.цукру
    4ст.л. сметани
    Начинка:
    200 гр.творога
    1ст.л.цукру
    1білок
    1ст.л.борошна

    Метод
    Для тіста.
    Маргарин розтопити. Змішати всі продукти.вимісити тісто, що б від рук відставало. Розкачати, вирізати блюдечком кола, на кожне - начинку і скласти навпіл. Краю защипнути. Змастити жовтком. Пекти при 200' С до рум'яної скоринки.

    М'яке пісочне тісто, начинка - супер)
     
     
    Україна
    Війна росії  з Україною
    День 1002
  17. Like
    Pitochka got a reaction from lana19 in Сочники Кропивницькі   
    Ингредиенты:
    Тісто:
    2ст. борошно
    1 яйце
    100гр. маргарину
    1\4ч.л.солі
    1ч.л. соди (оцтом)
    0.5ст.цукру
    4ст.л. сметани
    Начинка:
    200 гр.творога
    1ст.л.цукру
    1білок
    1ст.л.борошна

    Метод
    Для тіста.
    Маргарин розтопити. Змішати всі продукти.вимісити тісто, що б від рук відставало. Розкачати, вирізати блюдечком кола, на кожне - начинку і скласти навпіл. Краю защипнути. Змастити жовтком. Пекти при 200' С до рум'яної скоринки.

    М'яке пісочне тісто, начинка - супер)
     
     
    Україна
    Війна росії  з Україною
    День 1002
  18. Like
    Pitochka got a reaction from lana19 in Пшенично-житній хліб на сухих дріжджах   
    Ингредиенты:
    Тепла вода - 300 мл
    Сухі дріжджі- 7 г (або 21 г прес.)
    Цукор - 1 ст.л
    Пшеничне борошно - 270 г
    Житнє борошно - 230 г
    Сухе молоко - 2 ст.л.(опційно)
    Сіль - 1,5 ч.л.
    Яблучний оцет 2 ст.л.
    Олія - 3 ст.л.
     

     
    Метод
    Дріжджі змішати з водою
    Окремо в мисці сухі + оцет і олія. Влити дріжджову суміш і швидко замісити тісто. Консистенція м'яка, але не пливе. Руки і стіл краще смащувати олією
    Залишити на 1 годину для підйому.
    Викласти обережно тісто на стіл , руками розправити у прямокутник і закрутити в рулет. Викласти на пергамент, швом догори. Добре, якщо є миска, чи ємність овальної форми, я саме в таку виклала батончик ( бо немає тут корзинок для хлібу) на ростойку потрібно 1-1,5 години.
    Тим часом в холодну духовку поставила глиняний горщик, нагріла до 200'.
    Хліб перекладаю на інший пергамент, швом догори, обережно змащую водою, посипаю насінням і легко притискаю. Роблю надріз.
    Швидко переклала до горщика, накрила кришкою і в духовку, на 210-215' на 35-40 хвилин.
     
    На смак солодкувато- кисленький, смачно)
     
     
    Україна
    Війна росії  з Україною
    День 1002
     
  19. Like
    Pitochka got a reaction from lana19 in Пшенично-житній хліб на сухих дріжджах   
    Ингредиенты:
    Тепла вода - 300 мл
    Сухі дріжджі- 7 г (або 21 г прес.)
    Цукор - 1 ст.л
    Пшеничне борошно - 270 г
    Житнє борошно - 230 г
    Сухе молоко - 2 ст.л.(опційно)
    Сіль - 1,5 ч.л.
    Яблучний оцет 2 ст.л.
    Олія - 3 ст.л.
     

     
    Метод
    Дріжджі змішати з водою
    Окремо в мисці сухі + оцет і олія. Влити дріжджову суміш і швидко замісити тісто. Консистенція м'яка, але не пливе. Руки і стіл краще смащувати олією
    Залишити на 1 годину для підйому.
    Викласти обережно тісто на стіл , руками розправити у прямокутник і закрутити в рулет. Викласти на пергамент, швом догори. Добре, якщо є миска, чи ємність овальної форми, я саме в таку виклала батончик ( бо немає тут корзинок для хлібу) на ростойку потрібно 1-1,5 години.
    Тим часом в холодну духовку поставила глиняний горщик, нагріла до 200'.
    Хліб перекладаю на інший пергамент, швом догори, обережно змащую водою, посипаю насінням і легко притискаю. Роблю надріз.
    Швидко переклала до горщика, накрила кришкою і в духовку, на 210-215' на 35-40 хвилин.
     
    На смак солодкувато- кисленький, смачно)
     
     
    Україна
    Війна росії  з Україною
    День 1002
     
  20. Like
    Pitochka got a reaction from lana19 in Сочники Кропивницькі   
    Ингредиенты:
    Тісто:
    2ст. борошно
    1 яйце
    100гр. маргарину
    1\4ч.л.солі
    1ч.л. соди (оцтом)
    0.5ст.цукру
    4ст.л. сметани
    Начинка:
    200 гр.творога
    1ст.л.цукру
    1білок
    1ст.л.борошна

    Метод
    Для тіста.
    Маргарин розтопити. Змішати всі продукти.вимісити тісто, що б від рук відставало. Розкачати, вирізати блюдечком кола, на кожне - начинку і скласти навпіл. Краю защипнути. Змастити жовтком. Пекти при 200' С до рум'яної скоринки.

    М'яке пісочне тісто, начинка - супер)
     
     
    Україна
    Війна росії  з Україною
    День 1002
  21. Like
    Pitochka got a reaction from lana19 in Сочники Кропивницькі   
    Ингредиенты:
    Тісто:
    2ст. борошно
    1 яйце
    100гр. маргарину
    1\4ч.л.солі
    1ч.л. соди (оцтом)
    0.5ст.цукру
    4ст.л. сметани
    Начинка:
    200 гр.творога
    1ст.л.цукру
    1білок
    1ст.л.борошна

    Метод
    Для тіста.
    Маргарин розтопити. Змішати всі продукти.вимісити тісто, що б від рук відставало. Розкачати, вирізати блюдечком кола, на кожне - начинку і скласти навпіл. Краю защипнути. Змастити жовтком. Пекти при 200' С до рум'яної скоринки.

    М'яке пісочне тісто, начинка - супер)
     
     
    Україна
    Війна росії  з Україною
    День 1002
  22. Like
    Pitochka got a reaction from lana19 in Сочники Кропивницькі   
    Ингредиенты:
    Тісто:
    2ст. борошно
    1 яйце
    100гр. маргарину
    1\4ч.л.солі
    1ч.л. соди (оцтом)
    0.5ст.цукру
    4ст.л. сметани
    Начинка:
    200 гр.творога
    1ст.л.цукру
    1білок
    1ст.л.борошна

    Метод
    Для тіста.
    Маргарин розтопити. Змішати всі продукти.вимісити тісто, що б від рук відставало. Розкачати, вирізати блюдечком кола, на кожне - начинку і скласти навпіл. Краю защипнути. Змастити жовтком. Пекти при 200' С до рум'яної скоринки.

    М'яке пісочне тісто, начинка - супер)
     
     
    Україна
    Війна росії  з Україною
    День 1002
  23. Like
    Pitochka got a reaction from lana19 in Сочники Кропивницькі   
    Ингредиенты:
    Тісто:
    2ст. борошно
    1 яйце
    100гр. маргарину
    1\4ч.л.солі
    1ч.л. соди (оцтом)
    0.5ст.цукру
    4ст.л. сметани
    Начинка:
    200 гр.творога
    1ст.л.цукру
    1білок
    1ст.л.борошна

    Метод
    Для тіста.
    Маргарин розтопити. Змішати всі продукти.вимісити тісто, що б від рук відставало. Розкачати, вирізати блюдечком кола, на кожне - начинку і скласти навпіл. Краю защипнути. Змастити жовтком. Пекти при 200' С до рум'яної скоринки.

    М'яке пісочне тісто, начинка - супер)
     
     
    Україна
    Війна росії  з Україною
    День 1002
  24. Like
    Pitochka got a reaction from Магда in Грісіні   
    Ингредиенты:
    Опара:
    Вода 550г
    Цукор 11г
    Дріжджі сухі 11г
    В опару додати:
    Борошно - 900г
    Сіль -18г
    Олія рослинна 50г
    Сир тертий (пармезан) 50г
    Прованські трави 5г
    Кунжут чорний(за бажанням) 5г

     
    Метод
    Зробити опару. 
    Додати до опари інгредієнти за списком. 
    Перемішати і залишити на 30 хв.
    Замісити тісто і зразу ж поділити на кульки по 15 гр. Виходить їх дуже багато, шт 40-50. Залишаємо ще на 30 хв, щоб підійшли під плівку, щоб не сохли.
    Розкачуємо кульку у тоненьку паличку, 25 см довжиною (приблизно). Випікати 160' 15 хв, щоб хруствли при розломі.
    В домашній духовці температура десь 180, час - регулювати.
    Як тільки витягуєте з духовки - вони м'якуваті, як вистигнуть - стають хрумкими.
    Олію додавала соняшникову, але можна і оливкову. Пармезан - на дрібну терку, можна замінити просто на твердий сир.
    Кунжут я не додавала.
    Ррецепт грісіні робочий, класний, смачний!
  25. Like
    Pitochka got a reaction from Магда in Грісіні   
    Ингредиенты:
    Опара:
    Вода 550г
    Цукор 11г
    Дріжджі сухі 11г
    В опару додати:
    Борошно - 900г
    Сіль -18г
    Олія рослинна 50г
    Сир тертий (пармезан) 50г
    Прованські трави 5г
    Кунжут чорний(за бажанням) 5г

     
    Метод
    Зробити опару. 
    Додати до опари інгредієнти за списком. 
    Перемішати і залишити на 30 хв.
    Замісити тісто і зразу ж поділити на кульки по 15 гр. Виходить їх дуже багато, шт 40-50. Залишаємо ще на 30 хв, щоб підійшли під плівку, щоб не сохли.
    Розкачуємо кульку у тоненьку паличку, 25 см довжиною (приблизно). Випікати 160' 15 хв, щоб хруствли при розломі.
    В домашній духовці температура десь 180, час - регулювати.
    Як тільки витягуєте з духовки - вони м'якуваті, як вистигнуть - стають хрумкими.
    Олію додавала соняшникову, але можна і оливкову. Пармезан - на дрібну терку, можна замінити просто на твердий сир.
    Кунжут я не додавала.
    Ррецепт грісіні робочий, класний, смачний!
×