-
Content Count
1791 -
Joined
-
Last visited
-
Days Won
22
Reputation Activity
-
Pitochka got a reaction from lana19 in Штрудель Вікторія
Ингредиенты:
Тісто:
Борошно пшеничне сильне 175гр
Вода холодна 100гр
Сіль екстра 2 грн
Олія 30 гр
Начинка:
Яблука зелені, типу семеринка 1,300кг
Горіх волоський 50 гр
Вишня 200 гр
Цукор 100 гр
Масло вершкове 40гр
Крохмаль кукурудзяний 25 грн
Кориця 2 гр
Ванільний цукор 10 гр
Сік лимона 30 гр
Олія для змащування 50-70 гр.
Метод
Тісто змішувати краще звечора, і випікати на ранок.
В чашу - борошно+ вода + сіль.насадкою крюк замісити тісто. Поступово додати олію і вимісити однорідне м'яке тісто. В плівку в контакт і в холодильник на 8-10 годин (можна і більше)
На начинку - чистимо і ріжемо невеликими шматочками яблука, полити лимонним соком, додати всі інші інгредієнти, ретельно перемішати і в холодильник.
На столі постелити рушник розміром від 80-ти см в висоту і см 100 в довжину ( або 2 рушника).
Припилити рушник борошном, викласти тісто і руками потихеньку починаємо розтягувати ( можна зразу прокачати трохи качалкою, але обережно, не сильно натискати). Тісто має розтягнутися максимально, бути практично прозорим. Змащуємо поверхню олією( я роблю силіконовим пензликом або просто рукою)
На край, ближчий до себе викладаємо начинку, витискаючи сік. Тримаючи край рушника починаємо згортати штрудель. Края "запечатуємо". Обережно з рушника "перекидуємо" на змащений противень швом донизу. Зверху теж змащуємо олією. Випікати при 190', 35 хв
video5350364975376390530.mp4
Україна
Війна росії з Україною
День 1009
-
Pitochka got a reaction from lana19 in Пшенично-житній хліб на сухих дріжджах
Ингредиенты:
Тепла вода - 300 мл
Сухі дріжджі- 7 г (або 21 г прес.)
Цукор - 1 ст.л
Пшеничне борошно - 270 г
Житнє борошно - 230 г
Сухе молоко - 2 ст.л.(опційно)
Сіль - 1,5 ч.л.
Яблучний оцет 2 ст.л.
Олія - 3 ст.л.
Метод
Дріжджі змішати з водою
Окремо в мисці сухі + оцет і олія. Влити дріжджову суміш і швидко замісити тісто. Консистенція м'яка, але не пливе. Руки і стіл краще смащувати олією
Залишити на 1 годину для підйому.
Викласти обережно тісто на стіл , руками розправити у прямокутник і закрутити в рулет. Викласти на пергамент, швом догори. Добре, якщо є миска, чи ємність овальної форми, я саме в таку виклала батончик ( бо немає тут корзинок для хлібу) на ростойку потрібно 1-1,5 години.
Тим часом в холодну духовку поставила глиняний горщик, нагріла до 200'.
Хліб перекладаю на інший пергамент, швом догори, обережно змащую водою, посипаю насінням і легко притискаю. Роблю надріз.
Швидко переклала до горщика, накрила кришкою і в духовку, на 210-215' на 35-40 хвилин.
На смак солодкувато- кисленький, смачно)
Україна
Війна росії з Україною
День 1002
-
Pitochka got a reaction from lana19 in Кекс банановий
Ингредиенты:
Борошно пшеничне 400гр
Сіль 0,5 ч.л
Цукор 2 ст
Масло вершкове 200гр
Яйця 2 шт
Сода 1,5 ч.л, погасити оцтом
Ванільний цукор 1 пакетик
Сметана - 250-300гр
Банани перезрілі 4 шт
Масло збити з цукром, поступово додавати яйця. Вручну вмістити сметану( у мене була суміш сметана + йогурт+ залишки кефіру))) і подавлені в пюре банани. Додати сухі інгредієнти. Вимішати швиденько.
Форму змастити олією
Випікати при 180' до сухої шпажки
Розраховано на велику форму. У мене вийшло 6шт немаленьких мафінів і один великий кекс).
М'який, ароматний, мені на наступний день навіть смачніший був)
Спокійно можна було брати половину порції мафіни я заморозила. Подивлюся, як вони будуть після розморозки)
Україна
Війна росії з Україною
День 1009
-
Pitochka got a reaction from lana19 in Штрудель Вікторія
Ингредиенты:
Тісто:
Борошно пшеничне сильне 175гр
Вода холодна 100гр
Сіль екстра 2 грн
Олія 30 гр
Начинка:
Яблука зелені, типу семеринка 1,300кг
Горіх волоський 50 гр
Вишня 200 гр
Цукор 100 гр
Масло вершкове 40гр
Крохмаль кукурудзяний 25 грн
Кориця 2 гр
Ванільний цукор 10 гр
Сік лимона 30 гр
Олія для змащування 50-70 гр.
Метод
Тісто змішувати краще звечора, і випікати на ранок.
В чашу - борошно+ вода + сіль.насадкою крюк замісити тісто. Поступово додати олію і вимісити однорідне м'яке тісто. В плівку в контакт і в холодильник на 8-10 годин (можна і більше)
На начинку - чистимо і ріжемо невеликими шматочками яблука, полити лимонним соком, додати всі інші інгредієнти, ретельно перемішати і в холодильник.
На столі постелити рушник розміром від 80-ти см в висоту і см 100 в довжину ( або 2 рушника).
Припилити рушник борошном, викласти тісто і руками потихеньку починаємо розтягувати ( можна зразу прокачати трохи качалкою, але обережно, не сильно натискати). Тісто має розтягнутися максимально, бути практично прозорим. Змащуємо поверхню олією( я роблю силіконовим пензликом або просто рукою)
На край, ближчий до себе викладаємо начинку, витискаючи сік. Тримаючи край рушника починаємо згортати штрудель. Края "запечатуємо". Обережно з рушника "перекидуємо" на змащений противень швом донизу. Зверху теж змащуємо олією. Випікати при 190', 35 хв
video5350364975376390530.mp4
Україна
Війна росії з Україною
День 1009
-
Pitochka got a reaction from lana19 in Сочники Кропивницькі
Ингредиенты:
Тісто:
2ст. борошно
1 яйце
100гр. маргарину
1\4ч.л.солі
1ч.л. соди (оцтом)
0.5ст.цукру
4ст.л. сметани
Начинка:
200 гр.творога
1ст.л.цукру
1білок
1ст.л.борошна
Метод
Для тіста.
Маргарин розтопити. Змішати всі продукти.вимісити тісто, що б від рук відставало. Розкачати, вирізати блюдечком кола, на кожне - начинку і скласти навпіл. Краю защипнути. Змастити жовтком. Пекти при 200' С до рум'яної скоринки.
М'яке пісочне тісто, начинка - супер)
Україна
Війна росії з Україною
День 1002
-
Pitochka got a reaction from lana19 in Штрудель Вікторія
Ингредиенты:
Тісто:
Борошно пшеничне сильне 175гр
Вода холодна 100гр
Сіль екстра 2 грн
Олія 30 гр
Начинка:
Яблука зелені, типу семеринка 1,300кг
Горіх волоський 50 гр
Вишня 200 гр
Цукор 100 гр
Масло вершкове 40гр
Крохмаль кукурудзяний 25 грн
Кориця 2 гр
Ванільний цукор 10 гр
Сік лимона 30 гр
Олія для змащування 50-70 гр.
Метод
Тісто змішувати краще звечора, і випікати на ранок.
В чашу - борошно+ вода + сіль.насадкою крюк замісити тісто. Поступово додати олію і вимісити однорідне м'яке тісто. В плівку в контакт і в холодильник на 8-10 годин (можна і більше)
На начинку - чистимо і ріжемо невеликими шматочками яблука, полити лимонним соком, додати всі інші інгредієнти, ретельно перемішати і в холодильник.
На столі постелити рушник розміром від 80-ти см в висоту і см 100 в довжину ( або 2 рушника).
Припилити рушник борошном, викласти тісто і руками потихеньку починаємо розтягувати ( можна зразу прокачати трохи качалкою, але обережно, не сильно натискати). Тісто має розтягнутися максимально, бути практично прозорим. Змащуємо поверхню олією( я роблю силіконовим пензликом або просто рукою)
На край, ближчий до себе викладаємо начинку, витискаючи сік. Тримаючи край рушника починаємо згортати штрудель. Края "запечатуємо". Обережно з рушника "перекидуємо" на змащений противень швом донизу. Зверху теж змащуємо олією. Випікати при 190', 35 хв
video5350364975376390530.mp4
Україна
Війна росії з Україною
День 1009
-
Pitochka got a reaction from lana19 in Пиріг "Лія"
Ингредиенты:
Тісто :
Масло вершкове 180 грн
Жовток 3шт
Цукор 3 ст ложки
Ванільний цукор 1 пакетик
Сода, погаш оцтом - 0,5 ч.л.
Борошно 2 скл
Начинка :
Апельсин 2 шт
Лимон 1 шт
Цукор 0,5 склянки
Білки 3 шт + цукор 0,5 скл
Метод
Масло (або маргарин) розтопити до м'якості, змішати з цукром і жовтками. Додати сухі і замісити м'яке тісто. Покласти хвилин на 15-20 в холод.
Розподілити по формі, наколоти виделкою і запекти хвилин 20 при 180'. Витягнути і зразу викласти начинку+ білки зверху. Запікати ще хвилин 10-15 , щоб підсохла білкова шапка.
Начинка:
Апельсини і лимони пробланширувати, а краще трохи проварити, щоб прибрати гіркоту, перемолоти на м'ясорубку, або блендером, змішати з цукром.
Білки збити з цукром на міцну піну.
Це рецепт моєї мами, колись записаний на якомусь папірцеві і був всунутий між сторінок старого блокнота. Добре, що років 30 тому мені вистачило розуму і терпіння переписати цей рецепт собі в записничок)) вже і чорнило не видно)))
Чого він Лія - не знаю))))
Україна
Війна росії з Україною
День 1009
-
Pitochka got a reaction from lana19 in Кекс банановий
Ингредиенты:
Борошно пшеничне 400гр
Сіль 0,5 ч.л
Цукор 2 ст
Масло вершкове 200гр
Яйця 2 шт
Сода 1,5 ч.л, погасити оцтом
Ванільний цукор 1 пакетик
Сметана - 250-300гр
Банани перезрілі 4 шт
Масло збити з цукром, поступово додавати яйця. Вручну вмістити сметану( у мене була суміш сметана + йогурт+ залишки кефіру))) і подавлені в пюре банани. Додати сухі інгредієнти. Вимішати швиденько.
Форму змастити олією
Випікати при 180' до сухої шпажки
Розраховано на велику форму. У мене вийшло 6шт немаленьких мафінів і один великий кекс).
М'який, ароматний, мені на наступний день навіть смачніший був)
Спокійно можна було брати половину порції мафіни я заморозила. Подивлюся, як вони будуть після розморозки)
Україна
Війна росії з Україною
День 1009
-
Pitochka got a reaction from lana19 in Пиріг "Лія"
Ингредиенты:
Тісто :
Масло вершкове 180 грн
Жовток 3шт
Цукор 3 ст ложки
Ванільний цукор 1 пакетик
Сода, погаш оцтом - 0,5 ч.л.
Борошно 2 скл
Начинка :
Апельсин 2 шт
Лимон 1 шт
Цукор 0,5 склянки
Білки 3 шт + цукор 0,5 скл
Метод
Масло (або маргарин) розтопити до м'якості, змішати з цукром і жовтками. Додати сухі і замісити м'яке тісто. Покласти хвилин на 15-20 в холод.
Розподілити по формі, наколоти виделкою і запекти хвилин 20 при 180'. Витягнути і зразу викласти начинку+ білки зверху. Запікати ще хвилин 10-15 , щоб підсохла білкова шапка.
Начинка:
Апельсини і лимони пробланширувати, а краще трохи проварити, щоб прибрати гіркоту, перемолоти на м'ясорубку, або блендером, змішати з цукром.
Білки збити з цукром на міцну піну.
Це рецепт моєї мами, колись записаний на якомусь папірцеві і був всунутий між сторінок старого блокнота. Добре, що років 30 тому мені вистачило розуму і терпіння переписати цей рецепт собі в записничок)) вже і чорнило не видно)))
Чого він Лія - не знаю))))
Україна
Війна росії з Україною
День 1009
-
Pitochka got a reaction from lana19 in Штрудель Вікторія
Ингредиенты:
Тісто:
Борошно пшеничне сильне 175гр
Вода холодна 100гр
Сіль екстра 2 грн
Олія 30 гр
Начинка:
Яблука зелені, типу семеринка 1,300кг
Горіх волоський 50 гр
Вишня 200 гр
Цукор 100 гр
Масло вершкове 40гр
Крохмаль кукурудзяний 25 грн
Кориця 2 гр
Ванільний цукор 10 гр
Сік лимона 30 гр
Олія для змащування 50-70 гр.
Метод
Тісто змішувати краще звечора, і випікати на ранок.
В чашу - борошно+ вода + сіль.насадкою крюк замісити тісто. Поступово додати олію і вимісити однорідне м'яке тісто. В плівку в контакт і в холодильник на 8-10 годин (можна і більше)
На начинку - чистимо і ріжемо невеликими шматочками яблука, полити лимонним соком, додати всі інші інгредієнти, ретельно перемішати і в холодильник.
На столі постелити рушник розміром від 80-ти см в висоту і см 100 в довжину ( або 2 рушника).
Припилити рушник борошном, викласти тісто і руками потихеньку починаємо розтягувати ( можна зразу прокачати трохи качалкою, але обережно, не сильно натискати). Тісто має розтягнутися максимально, бути практично прозорим. Змащуємо поверхню олією( я роблю силіконовим пензликом або просто рукою)
На край, ближчий до себе викладаємо начинку, витискаючи сік. Тримаючи край рушника починаємо згортати штрудель. Края "запечатуємо". Обережно з рушника "перекидуємо" на змащений противень швом донизу. Зверху теж змащуємо олією. Випікати при 190', 35 хв
video5350364975376390530.mp4
Україна
Війна росії з Україною
День 1009
-
Pitochka got a reaction from lana19 in Кекс банановий
Ингредиенты:
Борошно пшеничне 400гр
Сіль 0,5 ч.л
Цукор 2 ст
Масло вершкове 200гр
Яйця 2 шт
Сода 1,5 ч.л, погасити оцтом
Ванільний цукор 1 пакетик
Сметана - 250-300гр
Банани перезрілі 4 шт
Масло збити з цукром, поступово додавати яйця. Вручну вмістити сметану( у мене була суміш сметана + йогурт+ залишки кефіру))) і подавлені в пюре банани. Додати сухі інгредієнти. Вимішати швиденько.
Форму змастити олією
Випікати при 180' до сухої шпажки
Розраховано на велику форму. У мене вийшло 6шт немаленьких мафінів і один великий кекс).
М'який, ароматний, мені на наступний день навіть смачніший був)
Спокійно можна було брати половину порції мафіни я заморозила. Подивлюся, як вони будуть після розморозки)
Україна
Війна росії з Україною
День 1009
-
Pitochka got a reaction from lana19 in Пиріг "Лія"
Ингредиенты:
Тісто :
Масло вершкове 180 грн
Жовток 3шт
Цукор 3 ст ложки
Ванільний цукор 1 пакетик
Сода, погаш оцтом - 0,5 ч.л.
Борошно 2 скл
Начинка :
Апельсин 2 шт
Лимон 1 шт
Цукор 0,5 склянки
Білки 3 шт + цукор 0,5 скл
Метод
Масло (або маргарин) розтопити до м'якості, змішати з цукром і жовтками. Додати сухі і замісити м'яке тісто. Покласти хвилин на 15-20 в холод.
Розподілити по формі, наколоти виделкою і запекти хвилин 20 при 180'. Витягнути і зразу викласти начинку+ білки зверху. Запікати ще хвилин 10-15 , щоб підсохла білкова шапка.
Начинка:
Апельсини і лимони пробланширувати, а краще трохи проварити, щоб прибрати гіркоту, перемолоти на м'ясорубку, або блендером, змішати з цукром.
Білки збити з цукром на міцну піну.
Це рецепт моєї мами, колись записаний на якомусь папірцеві і був всунутий між сторінок старого блокнота. Добре, що років 30 тому мені вистачило розуму і терпіння переписати цей рецепт собі в записничок)) вже і чорнило не видно)))
Чого він Лія - не знаю))))
Україна
Війна росії з Україною
День 1009
-
Pitochka got a reaction from lana19 in Пшенично-житній хліб на сухих дріжджах
Ингредиенты:
Тепла вода - 300 мл
Сухі дріжджі- 7 г (або 21 г прес.)
Цукор - 1 ст.л
Пшеничне борошно - 270 г
Житнє борошно - 230 г
Сухе молоко - 2 ст.л.(опційно)
Сіль - 1,5 ч.л.
Яблучний оцет 2 ст.л.
Олія - 3 ст.л.
Метод
Дріжджі змішати з водою
Окремо в мисці сухі + оцет і олія. Влити дріжджову суміш і швидко замісити тісто. Консистенція м'яка, але не пливе. Руки і стіл краще смащувати олією
Залишити на 1 годину для підйому.
Викласти обережно тісто на стіл , руками розправити у прямокутник і закрутити в рулет. Викласти на пергамент, швом догори. Добре, якщо є миска, чи ємність овальної форми, я саме в таку виклала батончик ( бо немає тут корзинок для хлібу) на ростойку потрібно 1-1,5 години.
Тим часом в холодну духовку поставила глиняний горщик, нагріла до 200'.
Хліб перекладаю на інший пергамент, швом догори, обережно змащую водою, посипаю насінням і легко притискаю. Роблю надріз.
Швидко переклала до горщика, накрила кришкою і в духовку, на 210-215' на 35-40 хвилин.
На смак солодкувато- кисленький, смачно)
Україна
Війна росії з Україною
День 1002
-
Pitochka got a reaction from lana19 in Штрудель Вікторія
Ингредиенты:
Тісто:
Борошно пшеничне сильне 175гр
Вода холодна 100гр
Сіль екстра 2 грн
Олія 30 гр
Начинка:
Яблука зелені, типу семеринка 1,300кг
Горіх волоський 50 гр
Вишня 200 гр
Цукор 100 гр
Масло вершкове 40гр
Крохмаль кукурудзяний 25 грн
Кориця 2 гр
Ванільний цукор 10 гр
Сік лимона 30 гр
Олія для змащування 50-70 гр.
Метод
Тісто змішувати краще звечора, і випікати на ранок.
В чашу - борошно+ вода + сіль.насадкою крюк замісити тісто. Поступово додати олію і вимісити однорідне м'яке тісто. В плівку в контакт і в холодильник на 8-10 годин (можна і більше)
На начинку - чистимо і ріжемо невеликими шматочками яблука, полити лимонним соком, додати всі інші інгредієнти, ретельно перемішати і в холодильник.
На столі постелити рушник розміром від 80-ти см в висоту і см 100 в довжину ( або 2 рушника).
Припилити рушник борошном, викласти тісто і руками потихеньку починаємо розтягувати ( можна зразу прокачати трохи качалкою, але обережно, не сильно натискати). Тісто має розтягнутися максимально, бути практично прозорим. Змащуємо поверхню олією( я роблю силіконовим пензликом або просто рукою)
На край, ближчий до себе викладаємо начинку, витискаючи сік. Тримаючи край рушника починаємо згортати штрудель. Края "запечатуємо". Обережно з рушника "перекидуємо" на змащений противень швом донизу. Зверху теж змащуємо олією. Випікати при 190', 35 хв
video5350364975376390530.mp4
Україна
Війна росії з Україною
День 1009
-
Pitochka got a reaction from lana19 in Пшенично-житній хліб на сухих дріжджах
Ингредиенты:
Тепла вода - 300 мл
Сухі дріжджі- 7 г (або 21 г прес.)
Цукор - 1 ст.л
Пшеничне борошно - 270 г
Житнє борошно - 230 г
Сухе молоко - 2 ст.л.(опційно)
Сіль - 1,5 ч.л.
Яблучний оцет 2 ст.л.
Олія - 3 ст.л.
Метод
Дріжджі змішати з водою
Окремо в мисці сухі + оцет і олія. Влити дріжджову суміш і швидко замісити тісто. Консистенція м'яка, але не пливе. Руки і стіл краще смащувати олією
Залишити на 1 годину для підйому.
Викласти обережно тісто на стіл , руками розправити у прямокутник і закрутити в рулет. Викласти на пергамент, швом догори. Добре, якщо є миска, чи ємність овальної форми, я саме в таку виклала батончик ( бо немає тут корзинок для хлібу) на ростойку потрібно 1-1,5 години.
Тим часом в холодну духовку поставила глиняний горщик, нагріла до 200'.
Хліб перекладаю на інший пергамент, швом догори, обережно змащую водою, посипаю насінням і легко притискаю. Роблю надріз.
Швидко переклала до горщика, накрила кришкою і в духовку, на 210-215' на 35-40 хвилин.
На смак солодкувато- кисленький, смачно)
Україна
Війна росії з Україною
День 1002
-
Pitochka got a reaction from lana19 in Сочники Кропивницькі
Ингредиенты:
Тісто:
2ст. борошно
1 яйце
100гр. маргарину
1\4ч.л.солі
1ч.л. соди (оцтом)
0.5ст.цукру
4ст.л. сметани
Начинка:
200 гр.творога
1ст.л.цукру
1білок
1ст.л.борошна
Метод
Для тіста.
Маргарин розтопити. Змішати всі продукти.вимісити тісто, що б від рук відставало. Розкачати, вирізати блюдечком кола, на кожне - начинку і скласти навпіл. Краю защипнути. Змастити жовтком. Пекти при 200' С до рум'яної скоринки.
М'яке пісочне тісто, начинка - супер)
Україна
Війна росії з Україною
День 1002
-
Pitochka got a reaction from lana19 in Сочники Кропивницькі
Ингредиенты:
Тісто:
2ст. борошно
1 яйце
100гр. маргарину
1\4ч.л.солі
1ч.л. соди (оцтом)
0.5ст.цукру
4ст.л. сметани
Начинка:
200 гр.творога
1ст.л.цукру
1білок
1ст.л.борошна
Метод
Для тіста.
Маргарин розтопити. Змішати всі продукти.вимісити тісто, що б від рук відставало. Розкачати, вирізати блюдечком кола, на кожне - начинку і скласти навпіл. Краю защипнути. Змастити жовтком. Пекти при 200' С до рум'яної скоринки.
М'яке пісочне тісто, начинка - супер)
Україна
Війна росії з Україною
День 1002
-
Pitochka got a reaction from lana19 in Пшенично-житній хліб на сухих дріжджах
Ингредиенты:
Тепла вода - 300 мл
Сухі дріжджі- 7 г (або 21 г прес.)
Цукор - 1 ст.л
Пшеничне борошно - 270 г
Житнє борошно - 230 г
Сухе молоко - 2 ст.л.(опційно)
Сіль - 1,5 ч.л.
Яблучний оцет 2 ст.л.
Олія - 3 ст.л.
Метод
Дріжджі змішати з водою
Окремо в мисці сухі + оцет і олія. Влити дріжджову суміш і швидко замісити тісто. Консистенція м'яка, але не пливе. Руки і стіл краще смащувати олією
Залишити на 1 годину для підйому.
Викласти обережно тісто на стіл , руками розправити у прямокутник і закрутити в рулет. Викласти на пергамент, швом догори. Добре, якщо є миска, чи ємність овальної форми, я саме в таку виклала батончик ( бо немає тут корзинок для хлібу) на ростойку потрібно 1-1,5 години.
Тим часом в холодну духовку поставила глиняний горщик, нагріла до 200'.
Хліб перекладаю на інший пергамент, швом догори, обережно змащую водою, посипаю насінням і легко притискаю. Роблю надріз.
Швидко переклала до горщика, накрила кришкою і в духовку, на 210-215' на 35-40 хвилин.
На смак солодкувато- кисленький, смачно)
Україна
Війна росії з Україною
День 1002
-
Pitochka got a reaction from lana19 in Пшенично-житній хліб на сухих дріжджах
Ингредиенты:
Тепла вода - 300 мл
Сухі дріжджі- 7 г (або 21 г прес.)
Цукор - 1 ст.л
Пшеничне борошно - 270 г
Житнє борошно - 230 г
Сухе молоко - 2 ст.л.(опційно)
Сіль - 1,5 ч.л.
Яблучний оцет 2 ст.л.
Олія - 3 ст.л.
Метод
Дріжджі змішати з водою
Окремо в мисці сухі + оцет і олія. Влити дріжджову суміш і швидко замісити тісто. Консистенція м'яка, але не пливе. Руки і стіл краще смащувати олією
Залишити на 1 годину для підйому.
Викласти обережно тісто на стіл , руками розправити у прямокутник і закрутити в рулет. Викласти на пергамент, швом догори. Добре, якщо є миска, чи ємність овальної форми, я саме в таку виклала батончик ( бо немає тут корзинок для хлібу) на ростойку потрібно 1-1,5 години.
Тим часом в холодну духовку поставила глиняний горщик, нагріла до 200'.
Хліб перекладаю на інший пергамент, швом догори, обережно змащую водою, посипаю насінням і легко притискаю. Роблю надріз.
Швидко переклала до горщика, накрила кришкою і в духовку, на 210-215' на 35-40 хвилин.
На смак солодкувато- кисленький, смачно)
Україна
Війна росії з Україною
День 1002
-
Pitochka got a reaction from lana19 in Сочники Кропивницькі
Ингредиенты:
Тісто:
2ст. борошно
1 яйце
100гр. маргарину
1\4ч.л.солі
1ч.л. соди (оцтом)
0.5ст.цукру
4ст.л. сметани
Начинка:
200 гр.творога
1ст.л.цукру
1білок
1ст.л.борошна
Метод
Для тіста.
Маргарин розтопити. Змішати всі продукти.вимісити тісто, що б від рук відставало. Розкачати, вирізати блюдечком кола, на кожне - начинку і скласти навпіл. Краю защипнути. Змастити жовтком. Пекти при 200' С до рум'яної скоринки.
М'яке пісочне тісто, начинка - супер)
Україна
Війна росії з Україною
День 1002
-
Pitochka got a reaction from lana19 in Сочники Кропивницькі
Ингредиенты:
Тісто:
2ст. борошно
1 яйце
100гр. маргарину
1\4ч.л.солі
1ч.л. соди (оцтом)
0.5ст.цукру
4ст.л. сметани
Начинка:
200 гр.творога
1ст.л.цукру
1білок
1ст.л.борошна
Метод
Для тіста.
Маргарин розтопити. Змішати всі продукти.вимісити тісто, що б від рук відставало. Розкачати, вирізати блюдечком кола, на кожне - начинку і скласти навпіл. Краю защипнути. Змастити жовтком. Пекти при 200' С до рум'яної скоринки.
М'яке пісочне тісто, начинка - супер)
Україна
Війна росії з Україною
День 1002
-
Pitochka got a reaction from lana19 in Сочники Кропивницькі
Ингредиенты:
Тісто:
2ст. борошно
1 яйце
100гр. маргарину
1\4ч.л.солі
1ч.л. соди (оцтом)
0.5ст.цукру
4ст.л. сметани
Начинка:
200 гр.творога
1ст.л.цукру
1білок
1ст.л.борошна
Метод
Для тіста.
Маргарин розтопити. Змішати всі продукти.вимісити тісто, що б від рук відставало. Розкачати, вирізати блюдечком кола, на кожне - начинку і скласти навпіл. Краю защипнути. Змастити жовтком. Пекти при 200' С до рум'яної скоринки.
М'яке пісочне тісто, начинка - супер)
Україна
Війна росії з Україною
День 1002
-
Pitochka got a reaction from lana19 in Сочники Кропивницькі
Ингредиенты:
Тісто:
2ст. борошно
1 яйце
100гр. маргарину
1\4ч.л.солі
1ч.л. соди (оцтом)
0.5ст.цукру
4ст.л. сметани
Начинка:
200 гр.творога
1ст.л.цукру
1білок
1ст.л.борошна
Метод
Для тіста.
Маргарин розтопити. Змішати всі продукти.вимісити тісто, що б від рук відставало. Розкачати, вирізати блюдечком кола, на кожне - начинку і скласти навпіл. Краю защипнути. Змастити жовтком. Пекти при 200' С до рум'яної скоринки.
М'яке пісочне тісто, начинка - супер)
Україна
Війна росії з Україною
День 1002
-
Pitochka got a reaction from Магда in Грісіні
Ингредиенты:
Опара:
Вода 550г
Цукор 11г
Дріжджі сухі 11г
В опару додати:
Борошно - 900г
Сіль -18г
Олія рослинна 50г
Сир тертий (пармезан) 50г
Прованські трави 5г
Кунжут чорний(за бажанням) 5г
Метод
Зробити опару.
Додати до опари інгредієнти за списком.
Перемішати і залишити на 30 хв.
Замісити тісто і зразу ж поділити на кульки по 15 гр. Виходить їх дуже багато, шт 40-50. Залишаємо ще на 30 хв, щоб підійшли під плівку, щоб не сохли.
Розкачуємо кульку у тоненьку паличку, 25 см довжиною (приблизно). Випікати 160' 15 хв, щоб хруствли при розломі.
В домашній духовці температура десь 180, час - регулювати.
Як тільки витягуєте з духовки - вони м'якуваті, як вистигнуть - стають хрумкими.
Олію додавала соняшникову, але можна і оливкову. Пармезан - на дрібну терку, можна замінити просто на твердий сир.
Кунжут я не додавала.
Ррецепт грісіні робочий, класний, смачний!
-
Pitochka got a reaction from Магда in Грісіні
Ингредиенты:
Опара:
Вода 550г
Цукор 11г
Дріжджі сухі 11г
В опару додати:
Борошно - 900г
Сіль -18г
Олія рослинна 50г
Сир тертий (пармезан) 50г
Прованські трави 5г
Кунжут чорний(за бажанням) 5г
Метод
Зробити опару.
Додати до опари інгредієнти за списком.
Перемішати і залишити на 30 хв.
Замісити тісто і зразу ж поділити на кульки по 15 гр. Виходить їх дуже багато, шт 40-50. Залишаємо ще на 30 хв, щоб підійшли під плівку, щоб не сохли.
Розкачуємо кульку у тоненьку паличку, 25 см довжиною (приблизно). Випікати 160' 15 хв, щоб хруствли при розломі.
В домашній духовці температура десь 180, час - регулювати.
Як тільки витягуєте з духовки - вони м'якуваті, як вистигнуть - стають хрумкими.
Олію додавала соняшникову, але можна і оливкову. Пармезан - на дрібну терку, можна замінити просто на твердий сир.
Кунжут я не додавала.
Ррецепт грісіні робочий, класний, смачний!