Перейти до вмісту

Фрекен Бок

Пользователи
  • Публікації

    893
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Days Won

    20

Фрекен Бок last won the day on 18 травня

Фрекен Бок had the most liked content!

Про Фрекен Бок

  • Звання
    Ветеран
  • День народження 01.01.1970

Информация

  • Пол
    Не определился
  • Город
    Кривой Рог
  • Настоящее имя
    Татьяна

Відвідувачі профілю

Блок відвідувачів профілю вимкнений та не відображатиметься іншим користувачам

  1. Фрекен Бок

    Помидоры зеленые маринованные резаные

    Дуже дякую!
  2. Фрекен Бок

    Помидоры зеленые маринованные резаные

    Будь ласка, розкажіть про потрійну заливку. Дуже актуально ❤️
  3. Апдейт. Не розумію, як вставити це в пост. Але. Трохи змін. Сіль -12 гр змінила на повну чайну ложку, з гіркою. Сіль дрібна. Дріжджі - 20 гр достатньо. Я далі - технолоджіа🧑🏻‍🍳 Молоко - з холодильника(!). Яйца - з холодильника. Масло - з холодильника. Тобто, нічого «тёпленького», кімнатної температури і т.п. Замішую в хлібопічці. Режим Пельмені. Борошно, молоко, цукор, яйца - замісіти тісто, без фанатизму (сіль, масло поки не додаємо!). Залишити на 20 хвилин (аутоліз). Після - заміс до гладкості (20 хвилин). Після цього продовжую заміс та починаю по шматочку додавати холоде масло. Один за одним. Допомагаю лопаткою, якщо шматочки прилипають до стінок ведерка. Вдавлюю шматочки в тісто. По ситуації, коротше. (Масло холодне!). Коли масло повністю введено, тісто гладке, додаю сіль. Не горою відразу, а притрушувати всю поверхню тіста в декілька підходив. Завершую заміс. Залишаю в ведерці на ферментацію. Далі все як звичайно. Якщо не робити всього цього, тісто вийде, звичайно. Але по «технолоджії»)) видить зовсім інше, повірте! Якщо є час та бажання, просто спробуйте❤️
  4. Змащую яйцем, після повного вистоювання, безпосередньо перед тим, як поставити в духовку
  5. Фрекен Бок

    Тісто для піци Пітера Рейнхарта

    Спробуй! Тільки борошно та тістоміс. И все вийде!
  6. Фрекен Бок

    Тісто для піци Пітера Рейнхарта

    Дякую за добрі слова, мені дуже приємно🤗
  7. Інгредієнти: 680 г пшеничного борошна (у мене Manitoba) 14 г солі 3 г сухих дріжджів або 9 г свіжих 2 столові ложки цукру 482 г води кімнатної температури 2 ст. лож. оливкової олії Всі інгредієнти додати в дежу комбайна, перемішати біля 1 хвилини, повинно вийти грубе і трохи липке тісто. Дати тесту 15-20 хвилин відпочити і продовжити вимішувати на середній швидкості, поки тісто не почне збиратися и відходити від стінок дежі (ще хвилин 10). Перекласти тісто на змащену олією робочу поверхню і скласти (Stretch and fold), всього чотири складання з інтервалами в 10 хвилин. Раз за разом тісто стає більш пружним и краще тримає форму. Після четвертого складання покласти тісто в змащений маслом контейнер з кришкою та помістіть його в холодильник. В холодильнику витримати тісто одну добу. Можна зберігати його таким чином до чотирьох діб. Мій досвід - 24 і 48 годин. Мені більше сподобалось 24-годинне В день, коли Ви плануєте випікати піцу, дістати тісто з холодильника, і розділити його на потрібні вам за розміром шматки. Змастити руки олією, підтягнути кожен шматок тіста в тугу кулю, покласти на бумагу для випічки (доброї якости), яка присипана семолою або манкою, накрити плівкою і дати відпочити 90 хвилин при кімнатній температурі. Заздалегідь прогріти духовку з каменем для випічки на 260-270 °C Посипати кожен шматок тіста семолою або манкою і обережно, щоб не вийшло багато газів, розтягнуть руками по формі піци. Нанести на заготовку улюблений соус, сир та інши складові. Не перевантажувати! Перетягніть піцу разом з папером для випічки на гарячий камінь. Випікати тонку піцу хвилин 7-12 хвилин. Орієнтуємось на «рум'яність») Це тісто використовують багато хто, тому посилання лише на першоджерело - Peter Reinhart. Фото свого борошна додаю, досвіду використання іншого в цьому рецепті не маю. З половини порції виходить одна здоровенна піца, біля 30 см, на фото саме вона. Частіше ділять на 4 частини.
  8. Фрекен Бок

    Пиріжки з чим завгодно

    Спробуйте, це смачно) Можна потеоретизувати, що кислота сприяє більш сильної структурі глютена🤓 У мене є рецепт «Наполеона» на воді с додаванням оцету, и є на сметані. Думаю, принцип той самий. В цьому рецепті чому б не змінити сметану на кефір, жирів тут більше чим🤔
  9. Фрекен Бок

    Пиріжки з чим завгодно

    На смак вони теж добрі))
  10. Склад: Масло вершкове 200 гр (мʼяке) Сметана 200 гр Борошно 3-3,5 ст. (приблизно 450 гр) Сіль 1/2 ч.л. Цукор 1/2 -1 ст. л. Метод: Масло перетерти з борошном, додати сметану з сілью та цукром, швидко вимісити тісто. Воно еластичне, приемне, не липне до робочої поверхні та рук. Положити в холодильник приблизно на годину. Після чого можна формувати пиріжки. З цієї кількості тіста виходить 15 кружечків вагою 60 грам, діаметром 10-11см. Начинка будь-яка улюблена. Соковита, але не мокра. Зверху пиріжки змастити яйцем. Випікати при температурі 180-190*С 20-25 хвилин. Подавати краще холодними. Рецепту сто років. У моєї літньої колеги він називався її фірмовим)) Але він з книжки Лемкуль «Святковий стіл»)) Обставини змусили його згадати та він реально залетів! Якщо раптом не знаєте, спробуйте. Мої варіанти начинки: 1)фарш, обсмажений с цибулею, морквою та зірою. 2) цибуля, гриби та картопля. Картопля дрібним кубиком бланширується в гарячої солоній воді, додається в гриби, яки обсмажені з цибулею і трохи протушковується разом.
  11. Фрекен Бок

    Вишнева начинка

    Дуже рада, що могла бути корисною ❤️
  12. Фрекен Бок

    Вишнева начинка

    Ингредиенты: Інгредієнти Вишня без кісточок 450-500 гр Цукор 125 гр Крохмаль кукурудзяний 25 гр Метод В посуді з товстим дном (у мене пательня) положити вишні та половину цукру. Дати постояти, щоб зʼявився сік. На повільному вогні довести до кипіння та розчинення цукру (приблизно хвилину). Залишок цукру змішати з крохмалем та додати в вишню, акуратно та ретельно перемішати. Знову довести до кипіння та проварити до згущення крохмалю. Охолодити. У мене вперше в житті із пиріжків не витекла вишнева начинка).Ділюсь! Раптом не я одна така))
  13. Ингредиенты: Цукати 250 гр (будь-які, у мене апельсинові, журавлина та ізюм *Ром (коньяк) 3 ст. л. *Цедра лимона та апельсина *Цукровий сироп: 100 гр цукру + 100 гр води довести до кипіння, залити цукати. Залишити на ніч. Опара *Вода тепла 120 гр *Дріжджі пресовані 4 гр *Борошно 112 гр Змішати та залишити на 2 години або до до початку осідання шапочки. Тісто *Дріжджі пресовані 12 гр *Борошно 450гр *Яйця 170 гр (холодні!) *Цукор 57 гр Добре вимісити в тістомесі крюком протягом 7-10 хвилин. Тісто поки ще щільне, але поступове стає мʼякім та пластичним, збирається в гладку купку. Жовтки *120 гр (холодні) *Сіль 4 гр *Цукор 57 гр Просто змішати. Масло вершкове (холодне!) 160 гр Білий шоколад (краплями або шматочками) 120 гр Метод З'єднати опару і тісто, почати вимішувати крюком, поступово додаючи . Вимішувати 7-10 хвилин|мінути|, до розвитку клейковини. Коли тісто відставатиме від стінок діжі, шматочками поступово ввести вершкове масло (холодне) В кінці замісу має вийти гладке тісто, яке збирається в кулю і відстає від стінок діжі. В кінці замісу додати цукати (попередньо відцідіти сироп) і білий шоколад. Вимішувати 1-2 хвилини до розподілу в тесті цукатів та шматочків шоколаду. Залишити тісто дозрівати на 1 годину. Потім зробити обминку та залишити ще на 40 хвилин. Розкласти по паперовим формами (у мене 7 штук розміром 9х9 см, по 230 гр). Залишити в теплі на повну расстойку. Випікати при Т 160-170 * 25-30 хвилин. Після повного охолоджування покрити глазур'ю. Дівчата, це щось! Нарешті я знайшла свою ідеальну паску. За смаком та текстурою дуже нагадує панеттоне. Але потрібно сильне борошно з високим вмістом білка. Та вручну я таке не осилю, лише тістоміс. Багато літер, але все логично та розумна кількість часу, не захмарно.
  14. Ингредиенты: Молоко 200 мл Яйця 2 шт Дріжжи 10 гр сухих (або 30 гр пресованых) Цукор 65 гр Сіль 12 гр Борошно 450-500 гр. Масло вершкове розм'якшене 65 гр Метод У хлібопічку скласти дріжджі, борошно, тепле молоко, сіль, цукор, яйця. Добре вимісити тісто (у мене режим Пельмені). Наприкінці поступово ввести розм'якшене вершкове масло і знову добре вимісити. Дати підійти до збільшення в 2-2,5 рази. Далі обім'яти та сформувати пиріжки. Готовим пиріжкам також дати відстоятися близько години. Випікати при температурі 180 * 25-30 хвилин. Дуже приємне тісто, універсальне, підійде і для солодких, і для несолодких пиріжків та пирогів. Спробуйте!
  15. Фрекен Бок

    Декор "Шоколадні гнізда"

    Ингредиенты: Шоколад Метод Найефектніший, найпростіший і великодніший декор! Працює з будь-яким шоколадом будь-яких кольорів. Можна зробити десятки та зберігати в прохолодному місці. Намагалася зробити із лівої плитки шоколаду, не вийшло. З того, що на головному фото – легко. У морозилці охолодила плоску тарілку для торта, на неї тонко відсадила розтоплений шоколад. Шоколад не темперувала! Ножем збирала нитки, руками в рукавичках закручувала. Шоколад гнеться, поки повністю не охолонув. Охолонув - тримає форму. video5280545342767513260.mp4 Джерело - інтернет Україна Кривий Ріг Війна росії з Україною День 790
×