Уляна-ляна 2 552 Опубліковано: 25 жовтня, 2015 Ингредиенты: ТестоМука - 300гСливочное масло (или маргарин) - 150гЯйцо - 1шт.Уксус - 1ч.л.Молоко - 2-3 ст.л.Соль - на кончике ножаКремСливочное масло ( или маргарин) - 150гМука - 100гМолоко - 2 стак.Сахар - 100гЖелтки - 4шт.ВанилинСтакан на 250мл Способ приготовления 1. В 150г муки сделать углубление. Влить туда яйцо, посолить, влить уксус, молоко и замесить тесто. 2. Масло или маргарин порубить с 150г муки, что осталась. 3.Первое тесто раскатать и на середину положить второе-масляное. Завернуть в виде конверта и легко раскатывать от себя. 4.Посыпать мукой, сложить втрое и положить на 10 мин в холодильник. И так повторить все это 4 раза. Дальше я отступила от оригинального рецепта выпечки коржей. Делю тесто на 6-8 частей, тоненько раскатываю и выпекаю в духовке при 220 градусах или электросковородке. Готовые охлажденные коржи перемазываю кремом и посыпаю крошками. Крем готовим так: Желтки растереть с сахаром. Масло или маргарин растопить, всыпать муку и жарить до приятного аромата. Не снимая с огня, постепенно вливать холодное молоко, растирая до однородной массы. Желтки вылить в горячую смесь, тщательно перемешивая,. Как смесь начнет густеть, снять с огня и добавить ванилин. У меня получилось с крупинками, так я переложила в чашу комбайна и взбила. Вот такой он после взбивания. Периодически перемешивать, пока не охладится. Примечание Я купила себе книгу "Солодке печиво" Дарии Цвек и выискиваю для себя что-то новое.Наткнулась на эти тістечка и хочу поделиться ее рецептом с вами. Только я готовила торт. Пекла цей торт уже двічі. Перший раз в духовці, другий - в електросковорідці Флейворшеф. Смачно в обох варіантах. Ще мені більш подобається крихкіший і сухіший Наполеон, тому я коржі перед випічкою не проколюю. Вони виходять горбиками і коли змащений кремом торт трішки прижимаю ,то готовий він виходить багатошаровим. І дуже смачний крем. Готуйте з насолодою! Смачного! 19 fronya40, nestr, Sakura та 16 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Уляна-ляна 2 552 Опубліковано: 25 жовтня, 2015 Сделала ошибку в оформлении рецепта и фотошоп у нас с сынулей не удался,так что принимайте как есть.Все учимся,учимся и одни двойки. 3 fronya40, олеся26 та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 602 Опубліковано: 25 жовтня, 2015 Оксанчик! Все отлично! Ты думаешь, что у нас тут все гении? И у всех все сразу получалось? Фото, оформление - это все приходит с практикой. И грустить, стесняться по этому поводу даже не нужно! Я точно знаю, что у тебя все получится. Тк у тебя есть желание учиться! А мы всегда рядом. Подскажем и поможем! Главное - хороший и вкусный рецепт! А он у нас уже есть! И большое тебе спасибо за рецепт от Дарьи Цвек. Великая украинская жиночка! Супер повар и кулинар. Наша знаменитая легенда. А рецептов от нее на нашем форуме почти нет. Дякую тобі за такий гарний торт, за вибір рецепта. Сподіваюся, що багато смаколиків з цієї книги, будуть представлені тобою на нашому Форумі. 5 fronya40, nestr, олеся26 та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 925 Опубліковано: 26 жовтня, 2015 Оксанка,спасибо за этот рецепт!! Я его знаю с самого детства но ни именно его ни разу и не пекла. Теперь уж точно надо!! 4 олеся26, Уляна-ляна, lana19 та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Izvarina 8 102 Опубліковано: 26 жовтня, 2015 Оксанчик, и от меня спасибо! Очень красивый разрез! :10: Я сейчас вхожу в эру именинников, непременно воспользуюсь рецептом. 4 Уляна-ляна, fronya40, олеся26 та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Олька 488 Опубліковано: 26 жовтня, 2015 У меня эта книга ещё со школьных лет,и это был мой первый "Наполеон",который я испекла.Он действительно обалденно вкусный и не похожий на все популярный нынче "наполеоны" Оксаночка,спасибо,что напомнила,давненько я не брала в руки эту книгу,там сколько интересных рецептов... 4 fronya40, lana19, олеся26 та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Уляна-ляна 2 552 Опубліковано: 26 жовтня, 2015 Девочки,спасибо,что заглянули . Дякую тобі за такий гарний торт, за вибір рецепта. Сподіваюся, що багато смаколиків з цієї книги, будуть представлені тобою на нашому Форумі. Лана,торт направду дуже смачний.Книгу Дарії Цвек я купила у Львові,коли їздила на книжковий форум.А надихнули мене на ідею купівлі булочки Бухти і ще деякі рецепти нашого форуму.В ній багато цікавого. Оксанка,спасибо за этот рецепт!! Я его знаю с самого детства но ни именно его ни разу и не пекла.Теперь уж точно надо!! Танюш,да,торт из детства.Особенно крем! Пеките обязательно. Оксанчик, и от меня спасибо! Очень красивый разрез! :10: Я сейчас вхожу в эру именинников, непременно воспользуюсь рецептом. Диан,и тебе спасибо за твою оценку этому тортику.Я думаю,что именинники и гости будут довольны этим Наполеоном,но уже тобой приготовленным. У меня эта книга ещё со школьных лет,и это был мой первый "Наполеон",который я испекла.Он действительно обалденно вкусный и не похожий на все популярный нынче "наполеоны" Оксаночка,спасибо,что напомнила,давненько я не брала в руки эту книгу,там сколько интересных рецептов... Оленька,я уже некоторое время искала эту книгу.У нас в библиотеке она раньше была,но пропала,вот я и решила ее себе купить. Уже испробовала несколько рецептов: вафли на вине,медовые пряники,пряники на амоняке...да и есть тут где развернуться. А Наполеон -вкуснющий! 6 олеся26, lana19, Izvarina та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 925 Опубліковано: 26 жовтня, 2015 @Уляна-ляна,ой,расскажи про вафли на винедай и нам рецептик!! 3 олеся26, Уляна-ляна та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 071 Опубліковано: 26 жовтня, 2015 Оксаночка, какая ты умничка, что принесла такой вкусненький тортик! Я во вкусе даже не сомневаюсь! А фото такое сочное, пропитанное, аж слюнки текут! Просто нямочка! :vkusno 1: 3 Уляна-ляна, олеся26 та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Уляна-ляна 2 552 Опубліковано: 26 жовтня, 2015 расскажи про вафли на вине дай и нам рецептик!! Таня,буду скоро опять их печь,то принесу рецепт и фотографии. 3 fronya40, олеся26 та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Уляна-ляна 2 552 Опубліковано: 26 жовтня, 2015 Наташ,я уже столько у вас всех учусь,что и самой хочется в общую копилочку что-то хорошее доложить. Спасибо вам,девочки,за такой теплый прием тортика. 4 олеся26, Izvarina, lana19 та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
олеся26 494 Опубліковано: 19 грудня, 2015 (змінено) Оксаночка какой разрезик вкусный, хозяюшка, умница. от жеж соблазнительницы буду пробовать, бо кортить, а кортить, то ще хуже, як болить :10: Змінено 19 грудня, 2015 користувачем олеся26 2 fronya40 та Уляна-ляна reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
олеся26 494 Опубліковано: 19 грудня, 2015 Оксана, а який за великий виходить торт, який д!аметр, або вага? 2 fronya40 та Уляна-ляна reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 925 Опубліковано: 20 грудня, 2015 @олеся26,благодаря тебе я остановилась с муками выбора" что печь на Новый год" . Судя по рецепту вес торта около кг,чуть больше. Стандартный торт. На 12 человек надо 2-2,5 кг 2 олеся26 та Уляна-ляна reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
олеся26 494 Опубліковано: 20 грудня, 2015 Таня всегда рада помочь другу, кажись я его тоже испеку, тем более его перевозить не заморочно, а мы планируем посетить Чернигов 2 Уляна-ляна та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 925 Опубліковано: 20 грудня, 2015 мечусь между двумя наполеонами-этим и Вилапиным №.... Тот пекла-просто чудесный, этот мне кажется чуть сложнее... зато интересно же.у Цвек мне кажется все чудесные рецепты... 2 Уляна-ляна та олеся26 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
олеся26 494 Опубліковано: 20 грудня, 2015 Ты посмотри по ингредиентам, тебе какой надо больше тортик или меньше, тот и пеки 2 fronya40 та Уляна-ляна reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Уляна-ляна 2 552 Опубліковано: 20 грудня, 2015 Девочки,спасибо,что заглянули на тортик. Он мне напоминает "Наполеон"из детства,особенно крем. Я много разных рецептов испробовала-все вкусные наполеончики получаются (может потому,что я его очень люблю покушать). Оксана, а який за великий виходить торт, який д!аметр, або вага? Олесь,я не взвешывала,но у нас семейка с восьми человек,то нормальный.Я буду печь на этой неделе еще раз ,то взвешу. 2 fronya40 та олеся26 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 925 Опубліковано: 21 грудня, 2015 @Уляна-ляна, отлично! Ждем все! Я пока на него нацелилась 1 олеся26 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Уляна-ляна 2 552 Опубліковано: 27 грудня, 2015 Я буду печь на этой неделе еще раз ,то взвешу. Я таки пекла в суботу ,але не зважувала. Не можу поки що розібратися в чому причина невдачі.Скільки "Наполеонів" перепекла,а такого ще в мене не було.Коржі настільки крихкі,що не могла змазати кремом.І в кінцевому результаті у мене вийшов новий торт з невідомою назвою-чи то "мурашник",чи то тістечко "картопля",чи будь-що інше,тільки не "Наполеон" (от тільки,що смачний). Вчора я брала домашнє масло і маргарин порівну і борошно домашнє.Сьогодні я після роботи спекла знову,тільки взялі масло селянське так,як в рецепті і знову борошно домашнє.Результат набагато кращий : коржі майже такі ,як потрібно .Завтра куплю кілограм борошна і спробую ще раз. От і не знаю в чому причина:в маслі ,чи в борошні. Оксана, а який за великий виходить торт, який д!аметр, або вага? Коржі,які я спекла сьогодні,зважила-600г(без крему) ,виміряла діаметр-23см, коржів-8штук. Не перемазувала.Завтра спечу ще одну партію,тоді змажу обидва і скажу висоту і вагу. А це фото мого вчорашнього "шедевра" 3 AlenaT, lana19 та олеся26 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
AlenaT 2 375 Опубліковано: 28 грудня, 2015 Как говорила чья-то бабуля- а я именно так и хотела! Вот и ты всем говори так!))) Кстати, ребенок тоже наполеон требует... бум думать. 3 олеся26, Уляна-ляна та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Уляна-ляна 2 552 Опубліковано: 28 грудня, 2015 Как говорила чья-то бабуля- а я именно так и хотела! Мої дівчата на роботі так і сказали. А я сьогодні купила борошно і маргарин і ще спробую спекти. Ото на Новий рік заготую Наполеонів! 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 925 Опубліковано: 28 грудня, 2015 @Уляна-ляна,я ж теж на ньому зупинилась. Трохи страшнувато,але ж дуже цікаво Уля,ти нам обіцяла вафлі. Вже забула?! 1 Уляна-ляна reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Уляна-ляна 2 552 Опубліковано: 28 грудня, 2015 Танюш,не забула.Моя старшенька вже їх пекла,але вони були як млинці,ні граминочки хрумкості. Але це вона їх і сама ж замішувала (міркую,що щось не так доця зробила),тому я ще хочу спекти ще раз,та все ніколи. А за "Наполеон" сама не второпаю,що не так,та мушу довести справу до логічного завершення:"Быть или не быть,вот в чем вопрос". Адже я його пекла не раз,а тут такі невдачі.Не в рецепті справа,а щось не так у мене. Зараз піду пекти і принесу фоторезультат. 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 925 Опубліковано: 28 грудня, 2015 @Уляна-ляна,дякую,що не забула чекаю на відміний результат! 1 Уляна-ляна reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах