Перейти до вмісту

Recommended Posts

Юлечка, на здоровье! 

Я и в бисквит взбиваю яйца целиком, не разделяю на белки и желтки  :stidno: . Считается что надо разделять, но когда я взбиваю сразу сахар с целыми яйцами, то бисквит заметно вкуснее. 

сестра бисквитная!!! я тоже не люблю этих разделений! Благодаря Искуснице, полюбила уже шифоновый бисквит! :biggrin: :good2:

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Пробовала новый для себя рецепт. Вот что вышло. Пахнет вкусно. Шапочки ровные, красивые. Только возникло два вопроса. Куличи очень тяжёлые-это нормально или мало растойки было? Пробовала надавить, ямка можно сказать не уходила, я быстро в духовку засунула чтоб не опали. И после выпечки на боковушках корчка как бы отходит ( как на отсыревших булках в пакетах). Это проседание куличей? Или недопекла? Теста по 450 гр, форма бумажная θ 13см. t 180,170гр. Пекла 40 минут

20210430_092351.jpg

20210430_092028.jpg

Змінено користувачем ttts

Поділитися повідомленням

Таня, паски по этому рецепту не тяжёлые, на первой странице есть фото разреза, на котором это видно :aqXZKSFfHyZMIyQUOaK-9eJ4KrQ4Jv-Wmau_df6ghf39bbR8a7LIlPxCS2qwUgNjzRzgVj7GHvPXET5hMoEQ5fF58yNcRoTU76GMjWkz58Y:. Могу предположить что была недостаточная расстойка. По поводу отслоения корочки: остывали паски открытыми или в формах? Не встречалось мне раньше на пасках такого отслоения корочки:stidno:.

Поділитися повідомленням

Остывали открытыми. У меня такая отслойка всегда. Помню, пекла папошник и мясоедовский- тоже самое. Может придираюсь? Скорее всего немного проседают, форма низкая и широкая. Разрежу-покажу здесь, может гуру по мякишу что-нибудь скажут :oops:

Поділитися повідомленням

Таня, я пекла много чего и в широкой форме, не помню чтобы корочка отслаивалась:girl-th:. Даже интересно какая причина у такого явления. 

Поділитися повідомленням

В 30.04.2021 в 18:27, ttts сказал:

Разрежу-покажу здесь, может гуру по мякишу что-нибудь скажут :oops:

Не прошло и пол-года :f-0-146:

Очень вкусные куличи вышли, на мой вкус всего вмеру-и сахара, и влажности. Но вот ощущение что он тяжелый именно по весу не проходило. Сейчас сама на фотке глянула-почти весь изюм внизу, и тесто там явно плотнее. Так подкатала колобок или опустился в процессе расстойки? И взвесила готовый- почти 1:1 к сырому тесту, ну, глазурь ещё, но сколько там она весит, тоненький слой.

20210507_183319.jpg

20210507_183052.jpg

Змінено користувачем ttts

Поділитися повідомленням

В 26.04.2016 в 18:42, Qween сказав:

окончания программы оставить тесто в ведерке до увеличения в объеме в 2,5-3 раза - это примерно 1 час или меньше.

Это полная порция, на 1 кг муки? Не может быть, не поместится...в 3 раза....я делал половину, на 500г и то по самый край ведра.

В 26.04.2016 в 18:42, Qween сказав:

это рецепт заточен на другую заварку и тогда тесто не будет жидкое

Согласен. Вернее заварку и потом опару, по классике.

В 26.04.2016 в 19:40, Qween сказав:

тесто по первоначальному рецепту, как минимум, удобнее в работе и купола у готовых пасочек очень выпуклые, гладенькие  :good2: . Ну и так по мелочи - типа того что не надо блендером заварку доводить до однородного состояния, без комочков

+1, а автора давно нет, мда(

Поділитися повідомленням

В 01.05.2024 в 00:55, Палич сказав:

Автор з Херсону, виїхала з донькою, тому давно і не заходить. 

Але цей рецепт нами вже багато разів опробуваний, можете сміливо пекти.

Поділитися повідомленням

В 01.05.2024 в 00:55, Палич сказав:

Игорь, ну это же точь в точь мой рецепт заварной паски. Блендер, без блендера... та какая разница, каждый сделает как удобно ему. Главное - ВКУС!!!

А Таню из Нежина я знаю лично, она приезжала к нам. От нее и весь этот рецепт! Сейчас она с детьми в Польше, но изредка общаемся.

Змінено користувачем справжня господиня

Поділитися повідомленням

Так, Света, такий як твій, тільки заварки не 10%, а третина. По "науке", я все прочитав по цій темі заварних кулинарних НЕ осолодженних виробів, на таку заварку для кондитерки йде від 2-3% до 10 максимум борошна. Так шо твій рецепт - по всім нормам і більш "правильний"), хоча я здогадуюсь чого автор цього рецепту вирішів збільшити долю заварки в тісті.

Я написав в цій темі просто щоб "підписатись", щоб вона була поруч.

А вчора я спік ще одну партію на 500муки по рецепту  "Ізюмки" з Одесси, "М'ясоедівский", пам'ятаешь такий? Він номер 2 в "рейтингу" пасок, після твого. Жаль шо тут не найшов теми під цій рецепт, і мені є що сказати. Я трохи його доповнив, зробив опару на заварці, по типу вашого, а так далі все як надо. І молочка беру трохи меньше, у мене мука дуже насичена вологой по ходу, не сильна. Ну і манки трохи , 50гр .

Сьогодні внук молодший приїде, будем пекти паску по його рецепту, він сам хоче робить (8рік) її.

А щас поставив на глазурь, перший раз в житті буду її робить.) Держіть всі кулачки.

Змінено користувачем Палич

Поділитися повідомленням

2 години тому, Палич сказав:

А вчора я спік ще одну партію на 500муки по рецепту  "Ізюмки" з Одесси, "М'ясоедівский", пам'ятаешь такий? Він номер 2 в "рейтингу" пасок, після твого. Жаль шо тут не найшов теми під цій рецепт, і мені є що сказати. Я трохи його доповнив, зробив опару на заварці, по типу вашого, а так далі все як надо. І молочка беру трохи меньше, у мене мука дуже насичена вологой по ходу, не сильна. Ну і манки трохи , 50гр .

Форумчани "Борошна" більшість , прийшли в 2014р з ХП.ру, тому Ізюмкін "Кулич с Мясоедовской" практично всі пекли, а рецепт ви можете викласти зі своїми правками, ми будемо раді

2 години тому, Палич сказав:

А щас поставив на глазурь, перший раз в житті буду її робить.) Держіть всі кулачки.

Тримаємо))):girl_yes:

Поділитися повідомленням

Тільки що, N@T@ сказав:

Тримаємо))):girl_yes:

Та можна вже відпускать, готові, там у темі Светти разом з її пасками я фото звіт вже давно виклав). Молодці всі тримали гарно, все як по маслу пройшло.

Так шо тут нема теми "М'ясоедівскій", жаль, мож коли сам тоді викладу репліку з правками. Треба ще скоштувати.

Поділитися повідомленням

В 30.04.2021 в 18:27, ttts сказав:

Остывали открытыми. У меня такая отслойка всегда. Помню, пекла папошник и мясоедовский- тоже самое. Может придираюсь? Скорее всего немного проседают, форма низкая и широкая. Разрежу-покажу здесь, может гуру по мякишу что-нибудь скажут :oops: Если ищите качественный крем от солнца, вам нужно его поискать в проверенном интернет магазине PielCosmetics. У них в каталоге доступен солнцезащитный крем с SPF 50 для лица который можно глянуть тут и узнать его цену. Возможно как новичку в их магазине вам выдадут также персональную скидку.

Не дізнались причину розслойки? Не хотілось би такого зустріти, хоча це й не так сурйозно як може показатись с першого погляду. Дивлюся різні рецепти на форумі і мені просто всі подобаються, не знаю який краще обрати для новачка. :sorry:

Поділитися повідомленням

14 хвилини тому, Klqrov сказав:

Не дізнались причину розслойки? Не хотілось би такого зустріти, хоча це й не так сурйозно як може показатись с першого погляду. Дивлюся різні рецепти на форумі і мені просто всі подобаються, не знаю який краще обрати для новачка. :sorry:

Зачем интересоваться постом за 21 год??? Автора поста давно нет на форуме! А для новичка эта причина вообще не нужна.

Вот рецепт для новичка

Странный какой-то новичок...

Поділитися повідомленням

Подібний рецепт є у Олівера, тільки він на заварку кладе 16% борошна, шось середне між вашими рецептами. Дрожжі активує у теплій воді і меду замість ложки цукру, а заварює молоком майже киплячим, додаючи його до борошна на завар, у це борошно зразу додає половину всього цукру. Тобто солодка мука заливается гарячим молоком. Грудочок нема і не повинно бути. Потім все все як у всіх, + водно-дрожжевий розчин на меду, + яйца перебиті з цукром (тільки жовтки),+ масло (його по рецепту  зовсім трохи, але чуть меньше) и т.д.

Так що Света, спробуй заварить в якісь партії так як роблять деякі люди трохи більше муки, не 100г на кг, а 150г дєсь. І молоко в вологу солодку муку, а не навпаки. Пожалій блендер).

І читав коменти в темі на томфорумі, є у багатьох проблема з провалом шапки, таке буває при слабкій мукі і збільшеній вологості тіста. 

Змінено користувачем Палич

Поділитися повідомленням

В 03.05.2024 в 08:23, справжня господиня сказав:

Таню из Нежина я знаю лично, она приезжала к нам. От нее и весь этот рецепт!

Так виходить що Таня, чи її родичі, автори первинного рецепта? Ти тільки змінила, (зменьшила) частину муки на заварку, ну і щоб було чим зайняти блендер і свої руки розбиваючи грудочки). А чим тобі не вгодив  цей оріг рецепт? Чому змінила і які плюси отримала? 

Поділитися повідомленням

3 години тому, Палич сказав:

Так виходить що Таня, чи її родичі, автори первинного рецепта? Ти тільки змінила, (зменьшила) частину муки на заварку, ну і щоб було чим зайняти блендер і свої руки розбиваючи грудочки). А чим тобі не вгодив  цей оріг рецепт? Чому змінила і які плюси отримала? 

Саме Таня мені дала вже той рецепт з заваркою! Нічого я не міняла і міняти не збираюся.

А чого вона міняла рецепт це мені невідомо.

От далися тобі ті грудочки. Роби як хочеш, можеш зовсім не заварювати. В книзі "О вкусной и здоровой пище" 1955 року, яка в мене є, рецепт паски майже цей, тільки без отої заварки. Нічого, пекли, було ж смачно! 

Змінено користувачем справжня господиня

Поділитися повідомленням

Ось і сама Таня з Ніжина з чоловіком та дітями Євою і Макаром.

141934169097133686.jpg

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз