Akvarel 861 Опубліковано: 29 січня, 2017 Ингредиенты: Картопля - 2кг + 2 штБорошно 1сорт - 1стКукурудзяна крупа середнього помолу - 1стОлія - 5ст. лВода - 0.5-1стСода на кінчику ножаСіль до смаку Спосіб приготування Отож, картоплю почистити, залишити дві картоплини, решту зварити та потовкти. Дати вистигнути. Дві сирі картоплини потерти на дрібній терці ( як на бурячки, але дрібнішій). Змішати з потовченою картоплею, додати борошно, крупу, олію та воду. Посолити до смаку. Додати гашену соду та замісити тісто. Пательню змастити смальцем. Ложкою викласти тісто на 2см. Гарно розгладити, змастити олією та ложкою зробити узір. Узір робити обов'язково, бо без нього не вийде справжній гуцульський мандабуряник ;).Пекти при t180C до зарум'янення. Коли спечеться, ще гарячим зверху змастити часником. Розрізаємо зубчик часничку на двоє і зрізом гарно зверху змащуємо. До столу подавати гарячим або холодним (я люблю холодний) з салом, часником і самогонкою!З цієі порціі у мене виходить круглий мандабуряник діаметром 30см і прямокутний 20*30. Хоча мандабуряник має пектися у невеличких пательнях, але в мене таких немає. Примітки На Гуцульщині з покон віків пекли мандабуряник. Духм'яний та рум'яний наче сонечко витягали із печі та подавали до столу. А ще був фасуляник та солодкий корж.Мандабуряник та корж завжди пекла моя бабця...А потім рецепт закинувся та забувся нами.Але якось, зайшовши з мамою до місцевого магазину, ми на вітрині побачили його. Мандабуряник був куплений без роздумів, а в дома з'івся "на ура".Швиденько переглянувши старенький та пожовклий записничок, ми знайшли рецепт. Пропуную і вам приготувати, можливо припаде вам до смаку. Смачного!!! 21 УкраІнка, inucya, bendim та 18 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 928 Опубліковано: 29 січня, 2017 Справжнє диво! Дуже сподобалося,треба обов'язково спробувати. 5 Юлькин, lana19, Алцьона та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Akvarel 861 Опубліковано: 29 січня, 2017 Таня, пробуйте. Сподіваюся вам сподобається :) 3 Алцьона, fronya40 та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 29 січня, 2017 з салом, часником і самогонкою ото по нашому!! прийдеться пекти Галю, дякую за таку колоритну цікавинку 5 Пампушка, Юлькин, fronya40 та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Akvarel 861 Опубліковано: 29 січня, 2017 @Алцёна, на здоров'я 2 Алцьона та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 118 Опубліковано: 29 січня, 2017 Галочка, очень люблю такие рецепты! :m0590 (1): Такие рецепты очень душевные, с ноткой раритета))) И ты очень трогательно нам рассказала о традициях вашего края! Дуже дякую за чудовий рецепт! 5 fronya40, lana19, Akvarel та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
YNL 1 272 Опубліковано: 29 січня, 2017 соду не люблю,подскажите она чувствуется или можно без неё? 3 Akvarel, lana19 та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Akvarel 861 Опубліковано: 29 січня, 2017 Галочка, очень люблю такие рецепты! Такие рецепты очень душевные, с ноткой раритета))) И ты очень трогательно нам рассказала о традициях вашего края! Дуже дякую за чудовий рецепт! На черзі солодкий кукурудзяний корж. Як спечу то зразу і до вас. Так, що очікуйте :) 3 УкраІнка, Юлькин та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Akvarel 861 Опубліковано: 29 січня, 2017 @YNL, я соду тут не відчуваю. Можете спробувати з порошком для випічки, тільки дайте його трохи більше. 2 fronya40 та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 29 січня, 2017 @Akvarel, у вас, мабуть, кукурудзи там вродило? Хоча, де її тільки й нема 2 Akvarel та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Akvarel 861 Опубліковано: 29 січня, 2017 Алла, кукурудзу уже не садимо мабуть біля 5 років. Саджу тільки цукрову, яку потім заморожую та додаю до салатів, піци, у суп. Крупу купляємо. Але цього року вродило, бо і цукрова була нівроку. 2 fronya40 та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 30 січня, 2017 @Akvarel, та то я взагалі про царицю полів... У нас куди не глянь - всюди кукурудза, і так щороку((( сівозміни зараз не в моді((( ото я й сказала з ноткою сарказму про ту кукурудзу 2 fronya40 та Akvarel reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
УкраІнка 6 950 Опубліковано: 30 січня, 2017 Галя, а почему такое название? Что оно обозначает? Я вообще первый раз такое услышала... 2 Akvarel та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Akvarel 861 Опубліковано: 31 січня, 2017 @УкраИнка, картопля то у нас мандабурка, відповідно картопляник то мандабуряник :)))) 6 Алцьона, Jefry, fronya40 та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Akvarel 861 Опубліковано: 31 січня, 2017 @Алцёна,ще б та кукурудза без ГМО була. 2 Алцьона та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
ГалинкаМалинка 528 Опубліковано: 15 лютого, 2017 Галинко,а яке по структурі повинно виміситися тісто?Рідше як товчена картопля?Бо я так розумію,що воно не як тісто на вареники? 3 Алцьона, Akvarel та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Jefry 2 035 Опубліковано: 15 лютого, 2017 Особливо про самжене сподобалося! Спробую обов'язково))) 3 Алцьона, fronya40 та Akvarel reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Akvarel 861 Опубліковано: 15 лютого, 2017 @ГалинкаМалинка,Галя, це фактично і не тісто, а товчена картопля+всі складники. Я його просто рукою або ложкою накладаю у пательню. 3 fronya40, Алцьона та ГалинкаМалинка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
ГалинкаМалинка 528 Опубліковано: 16 лютого, 2017 дякую. спробую 1 Akvarel reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Akvarel 861 Опубліковано: 16 лютого, 2017 Пробуйте на здоров'я. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
УкраІнка 6 950 Опубліковано: 17 лютого, 2017 Галочка, я вот обратила внимание, что это постное блюдо! Значит, скоро точно пригодится. 1 Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах