Natali06 18 069 Опубліковано: 30 листопада, 2020 Ингредиенты: Молоко - 80г Сахар - 40г Соль - 2г Яйцо -1 шт Мука пшеничная - 260г Закваска пшеничная 100%гидратации (активная) - 130г Масло сливочное (мягкое) - 30г Форма для выпечки - 20*20 Метод В чаше миксера смешать молоко, сахар, соль, яйцо, закваску и муку. Замес в течении 5 минут. Затем частями добавить мягкое сливочное масло. Окончательный замес в течении 5 минут - до гладкости теста. После замеса тесто сразу разделить на 9 частей. Каждая около 66г. Каждую часть подвернуть в шар и выложить в смазанную маслом форму. Форму накрыть пленкой. Окончательная расстойка при комнатной температуре в течении 8-10 часов до увеличения заготовок в 3 раза. Перед выпечкой заготовки смазать взбитым яйцом. Выпекать булочки в заранее разогретой до 190С духовке 35 минут до золотистого цвета. Готовые булочки охладить на решетке. Смачного! Рецепт Meg Tan 5 1 Elenka, inucya, Ирина Шляховая та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 30 листопада, 2020 (змінено) Ох, какие же они красивые!!! А вкус наверно! Однозначно надо делать!!! Наташенька, я смотрю они сдобные, сколько раз надо покормить предварительно закваску? Змінено 30 листопада, 2020 користувачем inucya 2 Natali06 та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 069 Опубліковано: 30 листопада, 2020 Иннусичка, рада, что булочки тебе приглянулись! Надеюсь, что ты , каки я ))в них влюбишься❤️❤️ Они - прелесть! Что во вкусе, что в приготовлении! По закваске. Свою 100% я держу на столе, поэтому и кормлю 2—3 раза в день. А у тебя же 50%? Но думаю, что это не критично: любую закваску, после холодильника , нужно обновить 2-3 раза. Дать бактериям дрожжей набраться « сил» .Тогда они покажут хороший подъем в выпечке 2 inucya та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 30 листопада, 2020 Наташенька, а муки скока?, а то я на глаз сыпать не люблю. 1 Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 069 Опубліковано: 30 листопада, 2020 Ааааа)). Иннусичка ) муку дописала . Можно сыпать))) 2 inucya та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Elenka 4 097 Опубліковано: 1 грудня, 2020 Наташа, такие восхитительные булочки! Обязательно приготовлю такие, закваска хмелевая живет у меня. 3 Natali06, inucya та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 925 Опубліковано: 1 грудня, 2020 Красотульки. 3 Elenka, inucya та Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 069 Опубліковано: 2 грудня, 2020 7 часов назад, Elenka сказал: закваска хмелевая живет у меня. Леночка, спасибо! Надеюсь булочки тебе понравятся! Вопросик: хмелевая у тебя ржаная? Или переведешь на пшеничную? Если решишь на ржаной печь , напиши пожалуйста результат. Потому что я ржаную только выращиваю... 7 часов назад, fronya40 сказал: Красотульки. И вкуснотульки!!))) Танечка, спасибо! 1 inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 2 грудня, 2020 Наташенька, булочки я уже спекла и съели, но они оказались сладкие, сын ел их не с супом, а с молоком и вареньем! А если сахар уменьшить грамм до 10, можно? 2 Natali06 та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 069 Опубліковано: 2 грудня, 2020 Иннусичка, та таки да, они немного сладкие( Поэтому они хороши больше к чаю с масличком или к молочку) Хотя...)) сегодня приезжал зять и « дужэ гарно « ел их с маслицем))) По уменьшению сахара в рецепте, я склоняюсь к белому солоду. . Но точное количество проверю и отпишусь. Чтобы булочки были хороши не только к чаю , но и к завтраку. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Elenka 4 097 Опубліковано: 3 грудня, 2020 Наташенька, закваска у меня пшеничная. 1 Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 069 Опубліковано: 3 грудня, 2020 Зрозуміла) Ты ее сразу выращиваешь пшеничной? 1 inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Elenka 4 097 Опубліковано: 3 грудня, 2020 Да, сразу, варю отвар хмеля, затем мука и 1ч. л меда. Далее как все закваски. Ржаная была у меня когда-то от Viki, кажется, очень нравилась, я часть ее переводила в пшеничную. 3 fronya40, Natali06 та inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 925 Опубліковано: 17 січня, 2021 Наташа, а у тебя что эта закваска ржаная? Булочки такие беленькие. Хочу испечь на днях,у меня тоже только ржаная . Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 069 Опубліковано: 18 січня, 2021 Танюша, здесь я использую пшеничную закваску. У меня на кормлении 3 закваски( пшеничная, ржаная и левито) Думаю, что можно приготовить и на ржаной закваске. Если она сильная( хорошо растет при кормлении) то почему бы и нет?) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 108 Опубліковано: 24 січня, 2021 Несу свої булочки на "разбор польотов". Пекла перший раз на заквасці, дякую @Natali06: в суботу зранку отримала на Новій Пошті свій скарб від Наталі і термошила її до ночі: наче й перечитала все про закваски, а як дійшло до діла, то дивлюся на ту баночку, і підійти до неї страшно - відразу скільки перекручених варіантів мозок видавав Але Наталя мужньо вислухала і відкинула всі мої безумні ідеї і таки направила мене в правильне русло Тісто дуже приємне в роботі, мені рідко таке вдається, але все таки я десь напартачила, бо маю багато зауважень до себе: - булочки дуже добре підросли, але в них немає такої гарної купольної шапочки. Може, я рідко їх розклала на деко? - булочки вийшли жирні - я погано вимісила тісто? - текстура м'якиша вийшла не така "пір'їста", а більше губчаста, я їх перепекла? - до посадки в духовку булочки мали рівненькі гарненькі шапочки, а в духовці на них почали надуватися пузирі - і найголовніше - булочки мають кисло-солодкий присмак, вони довго розстоювалися (10 годин при температурі десь 22 градуси)? Але, булочки все рівно вийшли дуууже смачні, тісто структурою і на смак геть не схоже на дріжджове. А ще їх у мене вийшло дуже багато (довелося робити подвійну порцію ), так що запрошую всіх до себе на сніданок! Однозначно, буду пекти ще. Приймаю критику і зауваження. 4 1 inucya, lana19, Natali06 та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 069 Опубліковано: 24 січня, 2021 Наталочка, привіт дорогенька! Зараз ми обсудимо всі нюанси, АЛЕ! головне ти почала пекти на заквасці!!! Нічого страшного немає , що десь трохи вийшло не так як хотілося)) Все таки давай зробимо скидку на те, що це перший раз.)) 1 час назад, Магда сказал: булочки дуже добре підросли, але в них немає такої гарної купольної шапочки. Може, я рідко їх розклала на деко? Окрім того, що деко може бути більшого розміру, є ще один нюанс- це гарна формування. При правильному формуванні верх тіста має гарне натяжіння і гази, які утворюються піднімають верх тіста рівномірно. А правильне натяжіння не дає виходити цим газам. 1 час назад, Магда сказал: булочки вийшли жирні - я погано вимісила тісто? Такого не повинно було бути, тому що вага масла там не дуже велика .А чим ти вимішувала? Я майже все вимішую в хлібопічці. Зараз умудряюсь це робити навіть з вологим тістом. 1 час назад, Магда сказал: текстура м'якиша вийшла не така "пір'їста", а більше губчаста, я їх перепекла? Якщо тісто недомішане і масло не розійшлось в самому тісті, то при цьому якраз і порушується вся структура мякуша. Якщо перепекти, то вони будуть більш твердішими і сухішими. Більш схиляюся до недомісу. 1 час назад, Магда сказал: і найголовніше - булочки мають кисло-солодкий присмак, вони довго розстоювалися (10 годин при температурі десь 22 градуси)? Вчора я бачила, як твоя закваска ну дуууже гарно росла ). мабуть ій сподобалась подорож ))) Тому можливо для підйому тіста ій знадобилося менше часу. Наступного разу спрлобуй зменшити час до 8 годин. 1 час назад, Магда сказал: так що запрошую всіх до себе на сніданок! Щиро дякуємо за запрошення! 3 1 Магда, fronya40, inucya та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 108 Опубліковано: 24 січня, 2021 31 минуту назад, Natali06 сказал: Нічого страшного немає , що десь трохи вийшло не так як хотілося)) Це правда, я така горда собою Тісто таке класне вийшло, таке приємне в роботі, так прекрасно натягувалося, але я тими заготовками просто в шашки грала))) старалася розмістити їх на деці, а булочок вийшло 23 штуки - ніяк рівномірно не виходило розкласти))) Вимішувала комбайном, насадка крюк, чітко витримувала час, вказаний в рецепті, але під час формування руки весь час змащувала маслом. Наступного разу буду довше місити. І пекла я в тонкому тефлоновому деці, в ньому ж скоріше пропікається, ніж у склянній формі, цього я не врахувала. І да, закваска в мене росла прекрасно! Під кінець вона таки втекла з літрової банки))) Довго я задивлялася на закваски і любовалася твоїми хлібами, дякую, що підтримала, я дуже рада, що наважилася спробувати Тепере в мене ще сьогодні пампухи на підході 4 fronya40, Natali06, lana19 та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 069 Опубліковано: 24 січня, 2021 4 часа назад, Магда сказал: так прекрасно натягувалося, але я тими заготовками просто в шашки грала супер! Цей нюанс ,як то кажуть , вичєрківаєм))) 4 часа назад, Магда сказал: Вимішувала комбайном, насадка крюк, чітко витримувала час, Наталочка, розумію, що все це складно, але час це дуже відносно. Тому що і самі комбайни( чи хп) у нас різні і борошно. Тому я завжди хочу показати консістенію тіста. Мені здається, що так зрозуміліше . Але якщо я не права, ви мені підказуйте, як вам зручніше. 4 часа назад, Магда сказал: Довго я задивлялася на закваски і любовалася твоїми хлібами, дякую, що підтримала, я дуже рада, що наважилася спробувати Тепере в мене ще сьогодні пампухи на підході Тепер- червона лінія! Головне не панікуй! Пам"ятай ми завжди з тобою! Закваски це не є щось нереальне. Але вони вимагають трохи нашоі уваги і любові))) Я завжди порівнюю закваски з квітами. мабуть тому що досягти краси іх треба доглядати)) 3 Магда, inucya та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 069 Опубліковано: 27 січня, 2021 Ооо, дещо забула. Про кількість. Дивлячись на своє деко, порахуй скільки булочок туди має поміститись. Далі, тісто треба зважити і поділити на ту кількість , що плануєш.: так булочки будуть завжди гарні, однієі ваги, а значить одного розміру. І не будеш ламати голову куди втулити ще одну))) 3 Магда, inucya та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 108 Опубліковано: 27 січня, 2021 15 часов назад, Natali06 сказал: Про кількість. Точно! Але ж то думати треба було А я по рецепту пальчиком водила і робила все як написано))) Ну, за другим разом я вже так зроблю, правда, ми ще не поїли перші мої творіння, а я по гарячих слідах хочу вже знову пекти))) 2 1 fronya40, Natali06 та inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 069 Опубліковано: 28 січня, 2021 Іж більш активно))) бо ще ж скільки всього треба спробувати))))) 2 1 fronya40, Магда та inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Nastysena 6 Опубліковано: 30 грудня, 2021 Какие же чудесные булочки получаются. Делаю сразу двойную порцию и пеку 15 шт. Сын сметает только так их. Спасибо вам за рецепт. Для меня он стал спасением, так как батон никак не могу испечь идеальный. 3 1 fronya40, Natali06, Магда та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 069 Опубліковано: 30 грудня, 2021 @Nastysena , спасибо вам за такой аппетитный отчетик! Какие же они у вас пушистые! Просто прелесть!!! очень рада, что рецепт пришелся вам по вкусу! 3 часа назад, Nastysena сказал: Батон никак не могу испечь идеальный Почему? Расскажите, что именно не получается? Сама формовка ? 2 Магда та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Nastysena 6 Опубліковано: 15 січня, 2022 В 30.12.2021 в 13:34, Natali06 сказал: @Nastysena , спасибо вам за такой аппетитный отчетик! Какие же они у вас пушистые! Просто прелесть!!! очень рада, что рецепт пришелся вам по вкусу! Почему? Расскажите, что именно не получается? Сама формовка ? Думаю, расстойки не хватает. При выпечке он у меня сильно рвется сбоку, хотя пеку на камне. 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах