Магда 2 177 Опубліковано: 14 лютого, 2021 Ингредиенты: Для тіста: 250 мл води 125 гр вершкового масла Сіль 200 гр борошна 5 яєць Для крему: 300 мл молока 2 яйця 2 ст.л. крохмалу 1 ст.л. борошна 200 гр цукру 200 гр масла Ваніль Сік половини лимона Метод В каструльку скласти воду, сіль, масло. Поставити на вогонь, дати закипіти і кілька хвилин прокип'ятити. Зробити слабшим вогонь і всипати борошно, швиденько добре вимісити дерев'яною ложкою. Тримати на вогні і вимішувати поки тісто не стане однорідним і при розмішуванні не стане залишати на дні каструльки легку плівку-наліт. Зняти з вогню, злегка остудити. Потім по одному додати яйця, добре вимішувати. Тобто, класичне заварне тісто: в добре тепле тісто додати яйце - вимісити дерев'яною ложкою поки яйце не розійдеться в тісті, додати наступне і так всі п'ять. Я останні 2-3 яйця вже вимішую міксером. Тісто розділити на дві частини. Одну частину тіста розподілити рівномірно в круглій формі 26 см. Випікати при 200 градусах 30 хв., духовку в цей час не відкривати. Корж повинен вирости й попідніматися нерівними "горами Карпатами". Так само випекти другий корж. Крем також класичний заварний: Я в чаші міксера змішую цукор, крохмал, борошно, яйця. Добре розмішую міксером щоб була однорідна маса, трішки взбилися яйця і розійшовся цукор. Поставити суміш на невеликий вогонь, весь час помішуючи, варити поки маса не загустіє. Зняти з вогню, остудити до кімнатної температури. М'яке вершкове масло збити міксером до пишності, продовжучи збивати, по одній ложці додавати заварену масу. Поки попередня ложка маси не розійдеться в маслі, наступну не додавати. Додати ванільну есенцію, а в кінці вже потрішки лимонний сік. Збирається торт ще простіше і швидше ніж готується: В форму, в якій пекли, покласти один корж "горами" доверху. На нього наносимо весь крем, розрівнюємо. Зверху викладаємо другий корж, теж вершинами на верх. Легесенько придавити і поставити в холодильник годин на п'ять, краще на ніч. Зверху можна притрусити пудрою, або полити шоколадом. Зараз зима, то в мене вершини були засніженими - политі білим шоколадом :) Дуже легкий і смачний тортик для домашнього чаювання, в мене чоловік на нього говорить "один великий еклер" :) Спойлер Це дуже відомий і поширений "лінивий" тортик. Чесно кажучи, я думала, що у нас на форумі є цей рецепт і не планувала його виставляти, тому "гори" в мене трішки недбало политі шоколадом, лисуваті, як наші Карпати. 8 Natali06, lana19, fronya40 та 5 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 118 Опубліковано: 14 лютого, 2021 Наталочка, дякую за рецепт! Тільки прочитавши твою приміточку зразуміла чому торт називається "Карпатка" 3 inucya, fronya40 та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 177 Опубліковано: 14 лютого, 2021 Дякую, Ната Буду дуже рада, якщо пляцок сподобається. Колись, сто років тому, читала, що це польський рецепт, у них же теж є Карпати, але і в нас він дуже популярний. Я дуже люблю еклери, але морочитися з ними лінюся, то карпатка якраз для таких ледарів як я - дуже швидко робиться :) 3 inucya, Natali06 та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 605 Опубліковано: 14 лютого, 2021 Наталя! дякую за рецепт! 2 inucya та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 14 лютого, 2021 Наталочка, дуже апетитний розрiз! Таку назву торта я чула, але нiколи не звертала уваги! А цей торт таки вартий уваги! Я теж люблю еклери! Але з ними дiйсно багато вознi, i тому цей тортiк прямо знахiдка! Дуже дякую, що донесла до нас цей рецепт, зпеку обов"язково! 2 fronya40 та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 177 Опубліковано: 14 лютого, 2021 32 минуты назад, lana19 сказал: Наталя! дякую за рецепт! Я ж обіцяла. Чесно кажучи, я була впевнена, що у нас вже є цей рецепт. Але тепер точно є 12 минут назад, inucya сказал: Наталочка, дуже апетитний розрiз! Таку назву торта я чула, але нiколи не звертала уваги! А цей торт таки вартий уваги! Я теж люблю еклери! Але з ними дiйсно багато вознi, i тому цей тортiк прямо знахiдка! Іннуся, дякую. Так, це знаменитий смачний тортик, а ще він дуже просто і швидко робиться, ще швидше з'їдається і дуже міцно осідає потім на спокусливих місцях Одним словом - один великий еклер! 4 lana19, Люлёк, fronya40 та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
усач 13 Опубліковано: 17 лютого, 2021 То точно дуже великий еклер! Думаю що також можна робити тісто для цього торту і на рослинній олії. Зустрічав такий рецепт і не раз готував на ньому заварні тістечка. А взагалі то, одного разу куштував торт як цей, дуже ніжно та смачно! 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах