Natali06 18 069 Опубліковано: 7 квітня, 2021 Ингредиенты: Закваска пшеничная 100% (из холодильника)-240г вода-65г мука пшеничная-45г мука пшеничная-335г вода-150г сахар-15г соль-9г масло сливочное (мягкое)-19г Метод Смешать остатки закваски из холодильника(240г), воду (65г), муку пшеничную(45г) . Оставить в теплом месте на 1 час. Добавить воду (150г) и муку (335г). Замес 2-3 минуты до равномерного смешивания ингредиентов. Отлежка 30 минут. Добавить сахар , соль и в последнюю очередь масло. Замес в течении 12-15 минут. По окончанию замеса тесто должно выглядеть гладким, шелковистым на ощупь. Тесто подвернуть в шар, поместить в смазанный маслом контейнер с крышкой. Общее брожение теста в течении 2,25 часов Через 45 минут от начала брожения тесто растянуть- сложить 1 раз. Еще через 45 минут тесто ламинируем ( тесто вытягиваем со всех сторон до толщины пергаментной бумаги) По окончании тесто выложить на стол, сформировать заготовку методом "пеленания". Окончательная расстойка в течении 2,5 часов. За 45 минут до выпечки духовку, с формой для выпечки ,включить для разогрева . Температура 240С Перед выпеканием заготовку переложить на пергамент швом вниз, сделать надрезы. Выпекать первые 20 минут под колпаком при 240С. затем колпак снять, температуру понизить до 220С и выпекать еще 15 минут. Готовый хлеб охладить на решетке. Смачного!. P.S. При кормлении закваски ,для поддержания ее активности , всегда остаются остатки. Остатки закваски можно собирать в течении недели Несмотря на то, что мы используем неосвеженную закваску из холодильника, хлеб получается очень мягкий с невероятно воздушным и невесомым мякишем. 5 1 Магда, fronya40, inucya та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 109 Опубліковано: 10 квітня, 2021 Спекла я цей хліб, вийшов супер, ніжний, м'якусенький, тісто гарно місилося і розтягувалося. Тепер моя душенька спокійна - за тиждень годування закваски назбиралося якраз на хлібину. А то кожного разу викидати скільки прекрасної закваски у мене рука ледве піднімалася. Над формовкою і розрізом ще треба працювати. Ната, а отакий надрив - це в мене переброд, чи недоброд? Схиляюся більше до переброда, бо коли я зробила розріз, то тісто відразу розслабилося і трішки попливло. Але на смак це абсолютно не вплинуло, скоринка хрустка, м'якуш ніжний, ароматний, без кислинки. Дякую за прекрасний рецепт, думаю, він стане моїм постійним 4 2 Ирина Шляховая, Ирина К., Natali06 та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 069 Опубліковано: 11 квітня, 2021 Наталочка, дякую, моя дорогенька, за довіру цьому рецепту! Хлібчик просто красень!!! Якщо би хліб на розстойці перебродив, такого розрізу ми не отримали. Тісто б тянулося за лезом, тому що зруйнувалася сама структура тіста. Як на мене, то у тебе вийшло гарне розкриття. Можливо трохи замало натягла верх при формуванні, а так все гарно. Мені дуже подобається. Дуже вибачаюсь, що не показала сам метод « пеленания» , але тісто таке пухке, що дуже важко формувати і фотографувати( Але цей хліб у мене теж в фаворитах, тому фото згодом зроблю. Наталочка, скажи мені, ти раніше чула кислинку, а зараз, в цьому варіанті, чуєш ііі? Бо все таки закваска стоіть тиждень без підкормок? 3 fronya40, inucya та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 109 Опубліковано: 11 квітня, 2021 2 часа назад, Natali06 сказал: Якщо би хліб на розстойці перебродив, такого розрізу ми не отримали. Тісто б тянулося за лезом, тому що зруйнувалася сама структура тіста. Таки правда, над формовкою мені ще треба працювати. І тісто справді таке м'яке, що його досить важко сформувати. Я коли почала, то з пеленанням у мене якось не дуже вийшло, і я швиденько скрутила його батардом, цей спосіб мені чогось легший, хоча формувальник з мене ще той) А кислинку я вивела коли більше матчасть вивчила: думаю, в мене закваска перекисала, бо в квартирі у мене жарко, а кормила я її скромно двічі на день 1:2:2. Тепер кормлю теж двічі на день, але вже 1:5:5. І якраз оці залишки в мене і назбиралися на цей хлібчик. І, чесно кажучи, я переживала, щоб залишки закваски знову не почали кислити, але хліб прекрасний, навіть у мене) Перед цим я пару раз пекла знаменитий хліб із псіліумом та насінням чіа із хлєбомолів. А вчора чоловік заявив, що цей хліб смачніший, ніж попередній. І після вечері стоптав гарну таку скоринку з молоком) Питаю: чим? в тому ж скільки всього різного, а це простий білий хліб, каже - в цьому аромат дуже гарний і яскравий смак, той в порівнянні прісний. Отак! 2 1 fronya40, inucya та Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 069 Опубліковано: 11 квітня, 2021 Ооо! ) то в тебе чоловік такий гурман, як і мій: нічого в хліб не додавай, кольоровий не роби, зроби мені самий простий білий хліб....))))Отак і печем) Наталочка, формуй так як тобі зручно . Не обов‘язково дотримуватися тоі форми , що у мене. Головне роби гарне натяжіння поверхні тіста. До речі, якщо не вистачає часу, можна ставити на розстоювання в холодильник. Теж гарно виходить. 3 fronya40, inucya та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 109 Опубліковано: 11 квітня, 2021 4 часа назад, Natali06 сказал: Ооо! ) то в тебе чоловік такий гурман, як і мій: нічого в хліб не додавай, кольоровий не роби, зроби мені самий простий білий хліб....))))Отак і печем) Є таке але я йому дуже вдячна, що він сміливо та самовіддано пробує та їсть всі мої кулінарні потуги Експерементів я не боюся 3 fronya40, Natali06 та inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
hasia 427 Опубліковано: 23 квітня, 2021 Наталочка,ты вчера сделала мой день.Вначале блины,вечером хлеб.Я утилизировалп остатки заквасок.Так как у меня, благодаря очень замечательной девочке Наталочке уже три прекрасных заквасочки,то остатков у меня собралось многоватенько.Хлеб получился изумительный кислоты совсем нет.Это самый лучший мой хлеб из подовых.Буду печь его постоянно.Спасибо добрая девочка Наталочка за закваски и за хлеб. 5 1 fronya40, Ирина Шляховая, Natali06 та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 069 Опубліковано: 23 квітня, 2021 Леночка!!!! Как же я рада, что заквасочка пришлась тебе « ко двору»! Только ох уж эти остатки... пеки , моя хорошая, на здоровье! Рада , что хлебушек понравился! 1 Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 27 квітня, 2021 Наташенька, а закваска может быть не с холодильника, а подкормленная? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 069 Опубліковано: 27 квітня, 2021 Иннусик, конечно можно. Но тогда первый этап пропускаем, так как он для акклиматизации закваски и для того, чтобы она заработала 1 inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 28 квітня, 2021 (змінено) Наташенька, хлебушек вкусненький и оооочень мягкий! Сфоткала телефоном остатки, Змінено 28 квітня, 2021 користувачем inucya 2 1 Natali06, fronya40 та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 069 Опубліковано: 28 квітня, 2021 Ааааа! Остатки - это самое приятное для глаз и души! Очень рада, что рецептик заинтересовал , а хлебушек был быстро съеден Спасибочки, моя дорогая , за доверие и чудесный отчетик! Дякую! 2 inucya та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Ирунин 357 Опубліковано: 7 травня, 2021 Наташа, если много закваски Левито можно и под нее этот рецепт перевести? 1 Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 069 Опубліковано: 7 травня, 2021 Ирочка, можно и на ЛМ . Я пекла и на 100% и на ЛМ, но на последней нужно увеличить количество воды в первом замесе. У меня есть еще один рецепт на остатках именно густой закваски. Но к сожалению, не доходит ход оформить этот рецепт 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 27 жовтня, 2021 Наташенька, а я если я растойку в форме перенесу на ночь в холодильник, он будет кислить, и вообще подойдёт? А то он что-то медленно у меня сегодня подходит. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 109 Опубліковано: 27 жовтня, 2021 1 час назад, inucya сказал: Наташенька, а я если я растойку в форме перенесу на ночь в холодильник, он будет кислить, и вообще подойдёт? А то он что-то медленно у меня сегодня подходит. Можна я відповім, поки Нати тут немає. Інуся, перенось сміливо, я ось в цю суботу ввечері замісила, а пекла вже в неділю вранці. Розстоювала в холодильнику при 5°С годин 10. Прекрасний хліб получився, абсолютно не кислить. 3 inucya, fronya40 та Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 069 Опубліковано: 27 жовтня, 2021 Наталочко, щиро дякую за допомогу! ❤️Іннусічка, Наталочка все вірно сказала. Думаю моя допомога вже запізнилась... Але я ще трішечки добавлю до Наталиноі відповіді . Ніколи не вагайся ставити вхолод чи ні. Але спочатку дай тісту трохи підійти втеплі. Для того, щоб запустити процеси бродіння Та для кращого підйому хлібгоі заготовки 2 Магда та inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 27 жовтня, 2021 Наталочка, Наташенька дюкую вам за вiдповiдь, значить я спокiйно пошла спати 2 Магда та Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 069 Опубліковано: 27 жовтня, 2021 На добраніч , наша дорогенька! Бажаю Зранку запашноі хлібинки! 1 inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 28 жовтня, 2021 Вот и я со своим хлебушком, вкусный и абсолютно не кислый, Вот разрез у меня никогда не раскрывается, всегда расплывается 1 1 fronya40 та Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 069 Опубліковано: 28 жовтня, 2021 Иннусичка, отличный хлебушек! Главное , чтобы было вкусно! Подскажи, ты сейчас печешь в газовой духовке? После холодильника сразу в духовку? 1 inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 28 жовтня, 2021 Да, Наташенька, в газовой. Не 1,5 часа грела в элетродуховке на 35 град, а потом уже пекла Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 069 Опубліковано: 28 жовтня, 2021 17 минут назад, inucya сказал: Не 1,5 часа грела в элетродуховке на 35 град, а потом уже пекла Еще раз, плиз: после холодильника еще держала в тепле? Правильно я поняла? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 28 жовтня, 2021 Да, все правильно, после холодильника держала в тепле, как в "Тартине" Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 069 Опубліковано: 28 жовтня, 2021 Иннусик, нет, не надо было держать в тепле((( В холодильник ставишь не меньше чем на 10-15 часов. Разогреваешь духовку и достаешь непосредственно перед тем, как поставить в духовку. Делаешь надрез И сразу в духовку. От этого получается взрыв и тогда хлеб раскрывается. 2 fronya40 та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах