Перейти до вмісту
lana19

Смачна утилізація. Що приготувати з пасок, що залишилися після Великодня

Recommended Posts

1. Супер-сухарики
Тісто для паски – це поема: тут і олія, і яйця, і родзинки, і цукати. Не дивно, як і сухарики з нього вийдуть царські. Головне — не спалити їх у духовці, адже крім борошна в паску багато чого намішано.

bb641a79.jpg

Ріжемо паску на скибочки товщиною 5-6 см (не дрібніть, інакше крихт буде більше, ніж цілих сухариків). Розігріваємо духовку до 100 ° С, ставимо в неї лист з нарізаним паском і відразу вимикаємо. Часу, за який духовка остигатиме, цілком вистачить, щоб шматочки підсохли. А вам не доведеться щохвилини стежити, щоб сухарики не підгоріли. Зберігати сухарики краще в герметичній ємності (наприклад, у банку для печива або сипучих продуктів). Подавати до чаю, кави чи готувати з ними різні десерти.

 

2. Солодка крихта
Якщо паска кришиться, а не ріжеться, теж не біда. Висипаємо крихти на лист, застелений папером (так їх потім буде легше збирати), ставимо в духовку і підсушуємо, як сухарики, про які ми говорили вище. Коли охолонуть – подрібнюємо толокушкою. Виходить чудове солодке посипання для тортів і тістечок, наприклад, приготувати «Картоплю». Можна посипати такою крихтою фруктовий салат або використовувати як паніровку для фритюру.

Або найпростіший і, мабуть, найкращий спосіб. Зачерствіла паска нарізати скибочками, залишити остаточно засихати до вечора. А потім розмелоти у блендері, якщо його немає – натерти на тертці. І все - виходять відмінні панірувальні сухарі, солодкі та ароматні. Відбивні в них, звичайно, краще не обвалювати, але використовувати такі сухарі для підготовки форм для випічки, для сирників або солодких овочевих котлет - просто відмінно.

Приготувати «Картоплю»
Беремо:

500 г засохлої паски

1 чарку рому

2/3 банки згущеного молока

50 г какао

130 г масло вершкове
Крок 1. Паска подрібнити у блендері. Масло вершкове розтопити.

Крок 2. Змішати печиво, какао, олію, згущене молоко, додати ром. Перемішати до однорідної маси.

Крок 3. Зліпити невеликі циліндри приблизно по 50 г кожен. Охолодити протягом 2 годин.

Крок 4. Перед подачею посипати цукровою пудрою.

 

3. Швидкий сніданок
Підсохлий паску розламайте на шматочки (або використовуйте сухарики з нього), з вечора залийте молоком, йогуртом або сметаною і залиште на ніч у холодильнику. Залишається розкласти цю смакоту в креманки і прикрасити будь-чим: свіжими або розмороженими ягодами, варенням, мюслі, кокосовою стружкою, горішками, розламаними козинаками або зефіром. Ну, чим не свято з ранку!

b02167c4.jpg

4. Чудові грінки
Власне, рецепт мало відрізняється від грінок звичайних: вимочити шматочки паски (або ті ж сухарики) у суміші молока та яйця, посипати цукром та обсмажити на вершковому маслі з двох сторін до рум'яної скоринки. Геніально з мармеладом, джемом або зі свіжою фруктовою нарізкою та збитими вершками.

Pain Perdu с карамелизированными персиками | Гордон Рамзи

 

 

5. Пухка запіканка
Якщо паски вам подарували багато і сухарики з них затрималися на вашій кухні, то частіше балуйте собі ось такою запіканкою. Візьміть ніжний однорідний сир (можна розбавити його жирною сметаною в пропорції 1:1, тоді запіканка буде ніжнішою), вмішайте шматочки фруктів або ягід. Потім у змащену олією форму викладіть шарами сухарики з паски та сирну масу. Зверху всю споруду можна присипати крихтою з тієї ж паски. І — у розігріту до 180 °С духовку на 20 хвилин.

 

6. Найніжніший пудинг
Святковий десерт швидкого приготування. Змастіть 200 г сухариків вершковим розтопленим вершковим маслом|мастилом|, присипте цукром і викладіть в один шар у форму для випічки. Змішайте 300 мл жирних вершків, 3 яйця, 80 г цукру, дрібку кориці і збийте блендером. Вилийте суміш поверх шару з паски, накрийте фольгою і відправте в розігріту до 150 ° С духовку, підставивши знизу ємність із водою. Через 20-25 хвилин у вас вийде найніжніше суфле, яке стане абсолютно чарівним з кулькою морозива.

b1a484dc.jpg

 

7. Корж для торта
З цим рецептом упорається навіть той, хто в житті не мав справу із тестом. Змішайте 150 г крихти з паски (сухарики теж можна використовувати, подрібнивши в блендері), змішайте зі 100 г розм'якшеного вершкового масла|мастила|. Викладіть у форму для випічки, розрівняйте і відправте в розігріту до 180 ° С духовку на 10-12 хвилин. Використовувати такий корж можна для чізкейка, сирного пирога або будь-якого торта з ніжним кремом. Найпростіше рішення - покрити корж збитими вершками, а зверху - укласти шар свіжих ягід. Розкішно!

 

8. Якщо шматочки підсохлої паски подрібнити в крихту, додати розтоплене вершкове масло, згущене молоко і сформувати кульки, вийде тістечко.

 

9. Просочити сиропом
Якщо паску тільки-но почав сохнути, то можна просочити його ромовим або коньячним сиропом. І швидко з'їсти. 1 столову ложку цукру потрібно розчинити в 1 чарці рому або коньяку, зрізати у паски верхівку та розподілити сироп по поверхні. Потім розігріти паску в духовці за температури 100-120 градусів.

 

10. Трайфл

shutterstock_1173683800.jpg

Для десерту знадобляться вершки жирністю не менше 33%, вершковий сир та полуниця. При цьому ягоди підійдуть інші, також їх легко замінити джемом.

Інгредієнти:

Основні:

паска - 4 шматочки
полуниця – 10 шт.
йогурт - 4 ст. л.
Крем:

вершки 33-35% - 100 мл
вершковий сир -100 г
цукрова пудра - 30 г
Спосіб приготування:

Паску наріжте на шматочки товщиною 1-2 см, розкладіть на тарілці і полийте йогуртом. Так м'якуш просочиться, стане м'яким і ніжним.
Приготуйте крем. Для цього збийте вершковий сир із вершками та цукровою пудрою.
Полуницю наріжте.
Зберіть десерт у порційних ємностях. На дно покладіть трохи крему, полуниці, далі шар просоченого паски.
Повторіть усі шари ще раз, завершіть десерт кремом та ягодами.
Залишіть трайфл на пару годин у холодильнику, щоб паска ще краще просочилася.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ось як пудинг готують у пекарні 


300 г підсохлого хліба/паски
2 яйця
200 мл молока
200 мл вершків
Цукор
Вершкове або топлене масло
Хліб (білий, бриош, круасани, можна всі разом) нарубати шматочками;
Яйця, молоко, вершки, цукор змішати (нехай суміш буде кімнатною температурою). Можна додати ваніль або кардамон;
Змастити форму олією, викласти хліб, можна додати сухофруктів і горіхів; Залити молочною сумішшю, дати годину постояти;
Ще на годину у духовку на 120С. Остудити і їсти.

 

Найсмачніший банановий пудинг від Саші Дем'яненка /Banana Pudding from Magnolia Bakery

ПРОСТИЙ РЕЦЕПТ як приготувати смачний банановий пудинг як у пекарні Магнолія | ванільний банановий десерт смачніший за торт! | банановий трайфл | how to make homemade Banana Залізний recip from Magnolia Bakery
🔴 ІНГРЕДІЄНТИ на форму ∅22 см (можете сміливо скорочувати або збільшувати за кількістю цілих жовтків – так зручніше)
▪️ 650 мл молока
▪️ 4 жовтки
▪️ 125 г цукру або цукрозамінника (якщо зовсім ласун - додайте трохи більше)
▪️ 50 г кукурудзяного крохмалю
▪️ щіпка солі
▪️ 30 г вершкового масла
▪️ 2 ч. л. ванільної пасти або екстракту або стручок ванілі або цукор з натуральною ваніллю (ваніль у рецепті обов'язкова)
▪️ 150 г вершків 35% (можна додати більше на 30-50 г для більш "вершкового" смаку)
▪️ 15 г цукрової пудри для вершків
▪️ 2-3 дуже стиглих солодких банана
▪️ ~250 г ванільного печива
🔴 ОБОВ'ЯЗКОВО дайте пудингу постояти в холодильнику хоча б пару годин, а краще більше - так він стає смачнішим!

Печиво замінюємо на суху паску або сухарики з паски.

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Я після свята в нашому супермаркеті Варус (в них власна пекарня) завжди покупаю пару пакетів смачнющих сухарів, які роблять з пасок та різних рулетів з начинкою. Причому вибираю, щоб було побільше нарізаних рулетів з варенням та маком. Вони неймовірно смачні! Я купувала в них свіжі рулети, але сухарі з них набагато кращі! Вже чекаю, коли з*являться у продажу сухарі з пасок.

Свої зайві пасочки морожу, вже заклала в морозильник 5 штук до літа. А на дачі так смачно їх з компотиком...!!!

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Бріош "Босток" - це двічі запечена бриош. Страву вигадали у Франції, де використовують трохи підвисоку бриош, а потім розрізають її на порційні скибки, просочують ароматним сиропом і змащують зверху мигдальним кремом "Франжипан" - а потім ще раз запікають. Подають як у теплому, так і в охололому вигляді.

Хоча "Босток" - це насамперед спосіб використання вчорашнього хліба з користю, особливий інгредієнт підносить босток над його простим призначенням: франжипан.
Існує безліч рецептів франжіпана, ось один із них:

Вершкове масло  - 85 г, ванільний цукор - 100 г, мигдальне борошно (або змелений мигдаль) - 150 г, борошно пшеничне або крохмаль - 15-20 грам, яйце - 50 грам (1 шт.), Яєчний білок - 30 від одного яйця).

Крем готується шляхом змішування до утворення густої пасти.


Після приготування франжипана ви можете вмочити або змастити скибочки черствого хліба/здоби простим сиропом, а потім намазати на тонкий шар джему. Потім щедро змастіть хліб франжипаном, посипте мигдальними пластівцями або свіжими фруктами, і відправте в розігріту духовку. «Босток» повинен вийти хрумким зовні і теплим, м'яким усередині.
Існує безліч способів інтерпретації "Бостока", і ви можете використовувати класичні французькі інгредієнти або виявити більше творчості, придумавши власні смакові поєднання.
Врт одна з інтерпретацій знаменитої рецептури «Бостока».


Для цього - взяти диск черствої паски (70 грам), макнути його в сироп (90 грам), можна і менше. Потім зверху відсадити заварний крем 60 грам, потім покласти ягоди (малина) 30 грам, зверху відсадити франжипан (60 грам), після чого додати 10 грам стружки мигдалю та 5 грам цукрової пудри. Все помістити в піч (150-160 С, близько 15 хвилин).
Десерт готовий. Смачного!

MyCollages.jpg

jy7ki4---c2000x1050x0sx228s-c2000x1050x0sx228s-up-wt--76d4e17beb26d3300f5fef9ebcb035a9.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Маффины из хлебных крошек

275г сухих хлебных крошек

40г крошек для посыпки

10г разрыхлителя

95г раст.масла

90г сахара

1 яйцо

290г пюре очень спелого банана

90г йогурта или сметаны

30г орехов или замороженных ягод

Смешать крошки с разрыхлителем. Отдельно смешать пюре и йогурт. Взбить масло, сахар, добавить яйцо и взбивать до посветления и загустения массы.

Добавлять поочередно пюре и сухие компоненты так, чтобы начать и закончить сухими.

Вмешать орехи (ягоды). В формочки на 2/3 посыпать сверху крошками, выпекать 25 мин при 180 до золотистого цвета.

Если не знать, что маффины из крошки, то и не догадаешься. Крошку после измельчениях лучше просеять, чтобы была однородной.

34953441160_aab6acb27e_b.jpg

34530640013_8fdb3659fd_b.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

М'яке печиво з хлібних крихт у мікрохвильовій печі

  Зробити це печиво – пара дрібниць, а виходить смачно та незвичайно. Якщо ви не зізнаєтеся, ніхто не здогадається, з чого воно зроблено! Найсмачніше печиво теплим, проте і в остиглому вигляді воно залишається м'яким.
100 г сухих хлібних крихт
60 г пшеничного борошна вищого гатунку
100 г вершкового масла
50-80 г цукру
1 яйце
0,5 ч. л. пряникової суміші спецій (кориця, гвоздика, мускатний горіх)
дрібка солі


СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Хлібні крихти від усіх видів домашнього хліба збирайте на тацю та залишайте сохнути при кімнатній температурі. Можна підсушити крихти у духовці. Висохлі крихти пересипте в банку. Якщо серед них зустрічаються великі шматочки, сміліть сухі крихти в кавомолці.
Вершкове масло кімнатної температури розітріть з яйцем, цукром (за смаком) та сіллю.
Додайте борошно та прянощі, перемішайте. Всипте хлібні крихти та замісіть тісто.
Розділіть тісто на дві чи три частини. Кожну частину розкачайте товщиною 0,5 см на кулінарному пергаменті розміром з тарілку для НВЧ.
Випікайте в мікрохвильовій печі 2 хвилини при потужності 800 Вт (звичайний режим , без випічки, без конвекції).
Гаряче печиво розріжте на сектори.
Замість пряникових спецій можна ароматизувати печиво лимонною чи апельсиновою цедрою. Спробуйте додати до нього дрібно рубані горіхи, кокосову стружку, шоколадну стружку, мак, кунжут.

113.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Печенье из хлебных крошек

Крошка хлебная (молотые сухари) — 1 стак.

Мука пшеничная / Мука — 60 г

Хлопья овсяные (можно заменить миндальной мукой, например) — 3 ст. л.

Сахар — 70 г

Яйцо куриное — 1 шт

Масло сливочное — 100 г

Орехи (по вкусу) — 60 г

Шоколад молочный / Шоколад (любой) — 50 г

Разрыхлитель теста

Ванилин

Соль (щепотка)

Шоколад порубить достаточно крупно, положить в холодильник, чтобы не растаял.
Шоколад темный. С молочным или белым нежнее получится. 

Орешки обжарить и крупно порубить.

Смешать масло комнатной температуры, сахар, ванилин и яйца до однородной массы.

Добавить хлебные крошки, муку, хлопья, соль и разрыхлитель. Вымесить тесто.
Влить 2-3 ложки рома (или любой другой жидкости), чтобы масса собралась в шарик и не крошилась.

Теперь вмешать орешки и шоколад.

Из теста сформировать брусочек, обернуть плёнкой и убрать в холодильник где-то на 2 часа.

Охлаждённую колбаску смочить в молоке или яйце, обвалять в сахаре.

Нарезать печеньки толщиной 0,8-1 см, выложить на противень.
Выпекать 15-20 минут при 180˚С, перевернуть и печь ещё 10 минут при 160˚С.

 

750946_30641nothumb500.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Annina Karpenko

 Мабуть, у кожного з нас залишились паски після свята? Так і в мене, тож я вирішила приготувати тирамісу з її використанням. Ніжний та повітряний, як хмаринка, крем з лікером, свіжа полуниця  та лимон , вони дуже чудово доповнюють та полегшують смак насиченої пасхальної випічки та десерт просто тане в роті й вражає своєю невагомістю 
Я використовую лікер "Лімончелло", але його з легкістю можна замінити на улюблений Вами лікер

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Из черствой или неудачной паски можно сделать крем, взбитый ганаш, сделать начинку для другой паски или кекса. Рецепт М. Селяниной. Берем отдельные части рецепта и экспериментируем

Screenshot_10.png

Screenshot_11.png

pirozhnoe-mini-kulich-mariya-selyanina_61834f8896cc4.jpeg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Хоч я не пам'ятаю випадках ,щоб в моїй родині зачерствіла паска, але ідеї не погані.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
18 годин тому, Дачниця сказав:

Хоч я не пам'ятаю випадках ,щоб в моїй родині зачерствіла паска, але ідеї не погані.

Те ж саме хотіла написати. :biggrin: 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×