Перейти до вмісту
Фрекен Бок

Піріжкове тісто від Олександра Селезньова

Recommended Posts

Ингредиенты:

Молоко 200 мл

Яйця 2 шт

Дріжжи 10 гр сухих (або 30 гр пресованых)

Цукор 65 гр

Сіль 12 гр

Борошно 450-500 гр.

Масло вершкове розм'якшене 65 гр

IMG_8395.jpeg

Метод

У хлібопічку скласти дріжджі, борошно, тепле молоко, сіль, цукор, яйця. Добре вимісити тісто (у мене режим Пельмені). Наприкінці поступово ввести розм'якшене вершкове масло і знову добре вимісити. Дати підійти до збільшення в 2-2,5 рази. Далі обім'яти та сформувати пиріжки. Готовим пиріжкам також дати відстоятися близько години. Випікати при температурі 180 * 25-30 хвилин.
Дуже приємне тісто, універсальне, підійде і для солодких, і для несолодких пиріжків та пирогів. Спробуйте!

 

IMG_8399.jpeg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Добрый день подскажите чем смазываете пирожки?до выпечки?

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
53 хвилини тому, Ирунин сказав:

Добрый день подскажите чем смазываете пирожки?до выпечки?

Змащую яйцем, після повного вистоювання, безпосередньо перед тим, як поставити в духовку

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Апдейт. Не розумію, як вставити це в пост. Але. Трохи змін. Сіль -12 гр змінила на повну чайну ложку, з гіркою. Сіль дрібна. Дріжджі - 20 гр достатньо. Я далі - технолоджіа🧑🏻🍳

Молоко - з холодильника(!). Яйца - з холодильника. Масло - з холодильника. Тобто, нічого «тёпленького», кімнатної температури і т.п.

Замішую в хлібопічці. Режим Пельмені.

Борошно, молоко, цукор, яйца - замісіти тісто,  без фанатизму (сіль, масло поки не додаємо!). Залишити на 20 хвилин (аутоліз). 
Після - заміс до гладкості (20 хвилин). 
Після цього продовжую заміс та починаю по шматочку додавати холоде масло. Один за одним. Допомагаю лопаткою, якщо шматочки прилипають до стінок ведерка. Вдавлюю шматочки в тісто. По ситуації, коротше. (Масло холодне!). Коли масло повністю введено, тісто гладке, додаю сіль. Не горою відразу, а притрушувати всю поверхню тіста в декілька підходив. Завершую заміс. Залишаю в ведерці на ферментацію. Далі все як звичайно. 
Якщо не робити всього цього, тісто вийде, звичайно. Але по «технолоджії»)) видить зовсім інше, повірте! Якщо є час та бажання, просто спробуйте❤️

IMG_3955.jpeg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×