Перейти до вмісту
Наташшшка

Джерки з курячого/свинячого філе

Recommended Posts

Ингредиенты:

На 1кг готового, порізаного м’яса:

Сіль нітритна – 25гр

Цукор – 3гр

Гірчиця(порошок) – 2гр

Часник сушений –3гр

Перець чорний – за смаком,  десь 1-2гр

Копчена паприка – 3гр

ДЖ_9.jpg

 

Метод

Перш за все нам потрібне нежирне м’ясо. Це може бути і свинина, але без сала, жиру. В мене – курятина.

ДЖ_1.jpg

 Зрізаю весь жир.

ДЖ_2.jpg

Ріжу м’ясо шматочками товщиною десь 6-8мм.

ДЖ_3.jpg

Зважую, і додаю спеції.

ДЖ_4.jpg

Звичайно, спеції можна класти на свій смак. В моєму випадку немає вираженої гостроти і смаку трав – просто солоненьке, смачне м’ясо. Саме так подобається хлопцям, гострих джерок вони не хочуть.

ДЖ_5.jpg

Ретельно перемішую шматочки м'яса з спеціями. Накриваю кришкою\тарілкою\плівкою і ставлю в холодильник на 12-20годин.

ДЖ_6.jpg

Розкладаю м'ясо на лотки і вмикаю сушарку.

ДЖ_7.jpg

Сушу 6 годин при температурі 60 і ще 1 годину при температурі 65 градусів. Орієнтуйтесь на стан шматочків, вони мають бути сухі.

ДЖ_8.jpg

Даю схолонути і розкладаю по зіп пакетам.

ДЖ_10.jpg

За день-два м'ясо трішки пом'якшиться, це нормально. 

 З кілограма м'яса виходить десь 350 гр джерок. В мене на 8 лотків вміщається 4кг м'яса. Вихід видно на фото - 1392гр

 Запитуйте, якщо я щось провтикала і не написала.

 

 

Україна

Війна росії  з Україною

День 829

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наталочка, підкажи у тебе сушарка Ізідрі? Якщо так, то температура 60 градусів це на 2-му положенні? 

І ще, колись пробувала сушену курку терияки, то м'ясо з нітриткою замочити в соусі терияки? Як ти гадаєш? 

Завтра іду за м'ясом, не виходять у мене з голови джерки.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

В мене ізідрі, старенька. Температура вказана на перемикачі( він ще механічний)
 По соусу, то треба зрозуміти, на скільки він солоний, бо, тоді треба зменшувати кількість солі.
До речі, саме цей рецепт одобрений хлопцями. Тобто, якщо для себе, то, звичайно, можна експериментувати, а якщо для хлопців, то може і не варто, бо вони гострого/солоного не хочуть.
 Я ще додаю дрібку хмелі-сунелі

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Треба шукати інструкцію до Ізідрі. Мало нею користуюся, в основному тільки яблука сушила, але вже два роки не доставала її з коробки.

Поки спробую для себе приготувати, як все вийде, то і брату зможу передавати їх. Те що солоного хлопці не хочуть, то я про це знаю, бо йдуть на позиції і воду з собою несуть лише для того щоб пити, все тягнуть на собі і не лише одну воду :ukr:.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наталочка, sos. Солі нітритної точно 25 грамів на 1 кг м'яса? Зважила 50 грамів на 2 кг м'яса, то на вигляд наче багатенько так солі.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Дівчата, натрапила на такий ролік в ютубі, може стане у нагоді

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Прийшла звітувати за джерки. Все вийшло супер, пропорції ідеальні, солі не мало і не багато, зря хвилювалася. У мене було 2,1 кг куриного філе, наступний раз можна брати 2,5 кг, якраз буде на 5-ть лотків. Сухі не важила, бо джерки почали тягати з сушарки ще в процесі сушіння. 

IMG_20241103_184421.jpg

IMG-edfcd7ee49003a4d84302a949d37552f-V.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
В 02.11.2024 в 19:05, Olima сказав:

Наталочка, sos. Солі нітритної точно 25 грамів на 1 кг м'яса?

Оля, вибачай! Була не на зв'язку півтора тижні:girl_red: Треба було мені в вайбер, або ТГ писати, якщо терміново. 

Солі так і повинно бути) В мене ще інші пропорції є, але саме за цим рецептом хлопцям найбільш подобаються. 

В 03.11.2024 в 18:52, Olima сказав:

Прийшла звітувати за джерки. Все вийшло супер

Ура, ура! Я дуже рада! Нехай смакує)

В 03.11.2024 в 19:17, Магда сказав:

Може в духовці якось спробую

Наталя, якщо можеш забезпечити в духовці 60-65 градусів, не більше, то можна і в духовці.

 А в мене міні - заводик знову працює. По 22кг м'яска двічі на тиждень...Запитів море на всі напрямки. 

 

IMG_20241111_200421523.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наталочка, оце ти молодець, хай хлопцям смакує :ukr:.  22 кг м'яса це ж треба день сидіти нарізати його :animashki-myshy:, я ось 5,5 кг  у неділю зробила так і то мені напряжно було. Зате зараз смачно. 5,5 кг якраз влізло на 10 лотків, але сушилося м'ясо в цей раз 10 годин бо трохи товще нарізала ніж в перший раз і лотків добавила, то довше і вийшло. 

 

 

IMG_20241112_095731.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
17 годин тому, Olima сказав:

22 кг м'яса це ж треба день сидіти нарізати його

Нє, 5 з половиною годин) Ну і потім два рази по дві години розкладаю на лотки. Довго, заррраза, але що робити? Тут більше хвилює питання, що дорого. Мені по закупівельній ціні рахують м'ясо, але все одно немало виходить(

 Пішла розкладати чергову партію в сушарку. А завтра знову по 22кг м'яска поїду. Такий собі кругообіг...

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×