Явдоха 4 484 Опубліковано: 9 липня, 2014 Живчик:, Тетянко, ось дивись який я тобі чудовий сайт знайшла для вивчення української мови http://javot.net/mova/movva.html Дякую, дякую, дякую!!!!!!!! Я завжди знала, що є справжні друзі на світі!!! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Люлёк 2 650 Опубліковано: 9 липня, 2014 Люлёк:, Лілечко, у мене Ёё. А як перевести на апостроф? Потрібно перевести на українську мову. У мене "ё" тількі на російській мові. Апостроф , коли я переходжу на українську. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Живчик 701 Опубліковано: 9 липня, 2014 Люлёк:, Лілечко, у мене Ёё. А як перевести на апостроф? Потрібно перевести на українську мову. У мене "ё" тількі на російській мові. Апостроф , коли я переходжу на українську. Лілечко, у тебе нормальна клава, де на букві "ё", коли переключити на укр. розкладку знаходиться апостроф. А у нас с Тетянкою дивна клава... Коли ми переходимо на українську, то так і залишається буква "ё". Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Люлёк 2 650 Опубліковано: 9 липня, 2014 Лілечко, у тебе нормальна клава, де на букві "ё", коли переключити на укр. розкладку знаходиться апостроф. А у нас с Тетянкою дивна клава... Коли ми переходимо на українську, то так і залишається буква "ё". Ну і як тут не відповісти: " Ё моё" Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Юля 604 Опубліковано: 10 липня, 2014 треба перейти на англійську клаву та натиснути "ё" і буде апостроф "солов`їна" Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Явдоха 4 484 Опубліковано: 10 липня, 2014 треба перейти на англійську клаву та натиснути "ё" і буде апостроф "солов`їна" Юля, знову переходити на англійську???? :neee: :neee: :neee: Я вже замахалась переходити - туди-сюди, туди-сюди! Так раділа, що нарешті мені встанолено українську раскладку! Так ні - немає нічього в світі досконалого!!!! "Піду собі в садочок, наїмся черв`яків!" Це апостроф у мене по твоєму, а цей апостроф - " ' " , коли я натискаю на "Э", тільки на англійський раскладці. Тепер виправи, будь ласка, мої помилки. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 10 липня, 2014 В мене апостроф ставиться так: тримаючи Альт, набираю 0146. На ё ё і вискакує, а стрибати між розкладками - ліньки, звикла до комбінації Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Живчик 701 Опубліковано: 10 липня, 2014 треба перейти на англійську клаву та натиснути "ё" і буде апостроф "солов`їна" Юля, знову переходити на англійську???? :neee: :neee: :neee: Я вже замахалась переходити - туди-сюди, туди-сюди! Так раділа, що нарешті мені встанолено українську раскладку! Так ні - немає нічього в світі досконалого!!!! "Піду собі в садочок, наїмся черв`яків!" Це апостроф у мене по твоєму, а цей апостроф - " ' " , коли я натискаю на "Э", тільки на англійський раскладці. Тепер виправи, будь ласка, мої помилки. Тетянко, не переймайся. Скільки тих слів з апострофом.... геть дріб'язок. "По-твоему" пишеться через дефіс. В українский мові нема префіксу -рас-. Тому- "розкладці". І щось твій апостроф дивиться не в ту сторону. :) Треба нахил не на ліво, а на право. Ось так '. А взагалі успіхи єсть. Так тримати. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Живчик 701 Опубліковано: 10 липня, 2014 В мене апостроф ставиться так: тримаючи Альт, набираю 0146. На ё ё і вискакує, а стрибати між розкладками - ліньки, звикла до комбінації Поясни точніше, будь ласка. Що де вискакує? Натиснула я Альт, набрала комбінацію 0146. В полі відповіді пусто. Дальше що? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Явдоха 4 484 Опубліковано: 11 липня, 2014 А взагалі успіхи єсть. Так тримати. Тетяночко, дякую! Мені дуже, дуже приємно! :girl_blush: Окрема подяка за виправлення моїх помилок... Щоб таке придумати, щоб наша тема була б жвавишою... Може у кого є якись ідеї ? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Люлёк 2 650 Опубліковано: 11 липня, 2014 Добрий ранок всім! Ідея є- потрібно давати завдання по перекладу з російської мови на українську таким , як я. А гуру будуть виправляти помилки. Так і мову вивчимо, і багато нових словосполучень дізнаемось. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 11 липня, 2014 Живчик:, Можливо, тут теж якісь налаштування треба...Але наче то є стандарт.. Ось знайшла в інеті: Трапляється так, що апостроф можна поставити, лише використовуючи таблицю символів. У такому випадку допоможе комбінація символів 0146 з натиснотою клавішою ALT. Є твердження, що апостроф можна ставити за допомогою комбінації ALT+39, але це не зовсім так, оскільки при збільшенні зображення ви побачите, що це не апостроф, а одинарні лапки, які цією комбінацією як відкриваються, так і закриваються. Звичайно, можна два рази натиснути ALT+39, а потім попередній символ видалити, так ви отримаєте апостроф, але навіщо такі складні речі, просто ALT+0146 і жодних проблем. Також можна змінювати розкладку клавіатури на англійську та вибирати клавішу, що знаходиться зліва біля клавіші вводу (ENTER), але в такому випадку дуже багато маніпуляцій з клавіатурою. Циферки я набираю на цифровій клавіатурі з увімкненою клавішею НумЛок... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Явдоха 4 484 Опубліковано: 11 липня, 2014 Люлёк:, Ідея є- потрібно давати завдання по перекладу з російської мови на українську таким , як я. А гуру будуть виправляти помилки. Добрий ранок! Ліля, дуже гарна ідея! Пітримую. А ще які ідеї будуть??? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
LLika 1 283 Опубліковано: 11 липня, 2014 Звичайно, можна два рази натиснути ALT+39, а потім попередній символ видалити, так ви отримаєте апостроф Два рази нічого не треба натискувати і видаляти. Пишемо слово солов(ALT+39)їна. Апостроф сам поставиться. В крайньому випадку, якщо нічого не виходить і перемикатись на англ. розкладку не зручно, то можна на місці апострофа * поставити. (Солов*їна) Коли я собі міняла Windows 7 при установці випадає питання, яку систему бажаєте встановити. Раніше я вибирала Стандартная і були проблеми з апострофом, потім поставила галочку напроти Максимальная і тепер у мене апостроф на літері ё. На ХР у мене була програмулька, яка дозволяла будь-які символи позміщувати на будь-яких кнопках, тобто підлаштовувати клаву під себе. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
smalinna 38 Опубліковано: 11 липня, 2014 А може спробуємо таке собі оповідання - один починає речення (будь-яка тема - це може тема Україна і міста, різне) а другий продовжує другим реченням. Так у нас вийде цікаве оповідання про нас, про нашу країну очима всіх нас Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Живчик 701 Опубліковано: 11 липня, 2014 Циферки я набираю на цифровій клавіатурі з увімкненою клавішею НумЛок... Ага... ось де собака зарита... :) Спробую комбінацію 0146 з натиснутою клавішою ALT. Солов’їна, тим’ян А тепер ALT+39 Солов'їна, тим'ян Ура... получилось... Дівчатка, дякую. І перший і другий варіанти спрацьовують. :10: Тільки невелика різниця в нахилі апострофу. Якось у першому варіанті (0146 з натиснутою клавішою ALT) красивіше. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 11 липня, 2014 Так, і мені красивіше з 0146, тут це не дуже помітно, а у Ворді гарно все видно!!. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Явдоха 4 484 Опубліковано: 12 липня, 2014 Люлёк:, smalinna:, дівчата, добрий ранок! Дуже хороші ідеї! Але нас недостатьнье(?)... Я и Лілечка - початківці, а Іна(?) - ? Чи починаємо втрьох, потім до нас приєднаються бажаючиє? Там де я маю сумніви в написанні слова, я у дужках буду ставити знак питання. Добре? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
N@T@ 3 842 Опубліковано: 12 липня, 2014 недостатьнье(?). недостатньо приєднаються бажаючиє? бажаючі Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Явдоха 4 484 Опубліковано: 12 липня, 2014 N@T@:, Наталочко, дякую за підказочки. А як з ідеями? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Явдоха 4 484 Опубліковано: 12 липня, 2014 Дівчата, хто буде нас навчати? Хто візметься за цю чорну працю? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
N@T@ 3 842 Опубліковано: 12 липня, 2014 А як з ідеями? Тетянко, я після вчорашніх подій почуваюся морально геть погано, так наплакалася, спустошена, голова не варить зовсім. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 924 Опубліковано: 12 липня, 2014 Мої красуні,нам треба бути мужніми....це війна,ми ніяк не можемо вплинути на це..мені піднімає дух те,що ви разому зі мною,що ви єдині зі мної,що означає- ви мої рідні Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
N@T@ 3 842 Опубліковано: 12 липня, 2014 fronya40:, я це розумію, але людські емоціі моментами перемагають. Хоча нам необхідно триматися, дякую за підтримку Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 924 Опубліковано: 12 липня, 2014 N@T@:, я це знаю,як ніхто....сама плачу без кінця...як бачу кліпи,наприклад,Воїни світу,сльози котилися по щокам,що вони зробили з нами,ці упиряки????навіщо?????я мабудь відмовлюсь в знак протесту зовсім розмовляти на мові окупантів,нема сил терпіти.... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах