Ингредиенты:
тісто:
500 г борошна
50 г крохмалю
300 мл води холодної прокип'яченої
1/2 ч.л солі
3 ст.л олії
начинка:
400 г картопляного пюре
200 г відвареної печінки
200 г відвареного серця
50 г
сіль до смаку
вареники можна заправити,
засмажкою з цибулі або вершковим маслом,
а подавати з сметанкою
Готуємо начинку: нарізаємо шматочками картоплю, відварюємо її до готовності, робимо пюре. Печінку і серце, очищаємо, замочуємо в холодній воді, далі нарізаємо шматочками, відварюємо до готовності, потім перемелюємо на м’ясорубку. З’єднуємо у мисці пюре, та лівер, додаємо вершкове масло і сіль, гарно перемішуємо і даємо охолонути.
- Готуємо тісто, в мисці з’єднуємо борошно, сіль, крохмаль перемішуємо, додаємо воду, і мішаємо поки рідина не вбере борошно. Далі додаємо олію і починаємо заміс тіста. Воно повинно бути м’яким та еластичним(у мене на заміс уходить приблизно 10-15 хвилин). Кладемо його у миску, накриваємо і даємо відпочити 20 хвилин.
- Починаємо формувати вареники: поверхню присипаємо борошном, беремо шматочок тіста, тонко розкачуємо, видавлюємо формою кружечки(величина форми залежить від того які ви полюбляєте вареники великі чи маленькі), я використовую чашку діаметром 9 см. Зверху на кожний кружечок кладу начинку, і формуємо вареник, гарно щеплюємо краї тіста по краю. Кладемо його на відстані один від одного на рознос присипаний борошном. І так формуємо вареники зі всього тіста та начинки.
- Ставимо в каструлі воду, доводимо до кипіння, солимо. Вкидаємо вареники, помішуючи, доводимо до кипіння і проварюємо не більше 3 хвилин. Коли вареники готові, виймаємо їх з води, заправляємо засмажкою з цибулі, або вершковим маслом. Готові вареники подаємо зі сметаною)
Процес приготування у відео рецепті: