Natali06 18 128 Опубліковано: 27 травня, 2016 Иннусик! inucya писав: если эту закваску после манитобы, покормить семолиной, как думаешь она это стерпит? Нет, семолиной не стоит её кормить. Лучше покормить простой пшеничной мукой. Дианка свою кормила, говорила, что росла хорошо. 1 inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 583 Опубліковано: 27 травня, 2016 Ясно, Наташенька, значит если ей плохо станет от местной муки, прийдется снова манитобу у Лили заказать! 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 128 Опубліковано: 27 травня, 2016 Иннусь, я свою , 50% влажности, кормлю только манитобой. Бывает, что и раз в две недели( храню в холодильнике.) А вот при переводе на 100%, кормлю самой простой мукой. Растет прекрасно! Я, последнее время, пеку только на ней. 2 lana19 та inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 583 Опубліковано: 17 червня, 2016 Наташенька, а я уже тута , решила перебраться в тему по конкретней. Значит так, до холодильника закваска у меня толи росла толи ползла, но что -то с ней происходило, а в холодильнике- она "не живая, не мертвая"- никаких изменений. Значит все три периода по 5 дней, никаких дополнительных мер не предпринимать? А что значит кормить 2 раза в сутки, это непосредственно перед применением? 1 Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 128 Опубліковано: 17 червня, 2016 inucya писав: меня толи росла толи ползла, Иннусик, это уже хужее... Может температура была низковата? У меня росла хорошо, вся была такая волдыристая. И даже в холодильнике шла в рост. inucya писав: А что значит кормить 2 раза в сутки, это непосредственно перед применением? Нет это после холодильника. Ты должна увидеть, что она растет. Те надрезы, что ты делала, должны прямо таки раскрываться. Даже если первый раз , это не получится, ты не расстраивайся- продолжай кормить, она наберет свою силу.Я сейчас мало её использую, но после холодильника кормлю дня 3-4, по 2 раза в сутки, и когда вижу, что она начинает хорошо расти, снова отправляю спать в холодильник. 1 inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 583 Опубліковано: 17 червня, 2016 , ну ладненько, немножко поняла, буду экспериментировать дальше. Спасибо, тебе ,Наташенька, что всегда подсказываешь! 1 Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 583 Опубліковано: 7 липня, 2016 Наташенька, вот если завтра с утра я хочу с ней печь, то вечером что делать? Купать? Как? Или увеличить влажность и закваски взять меньше, чем муки? 1 Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 128 Опубліковано: 7 липня, 2016 inucya писав: вот если завтра с утра я хочу с ней печь, то вечером что делать? Если она у тебя хранится в холодильнике, то её нужно обязательно покормить хотя бы 2 раза. Для того, чтобы она набрала силу. inucya писав: Купать? Как? Иннусь, это вовсе не обязательная процедура. Но если тебе интересно, рассказываю: разводишь сахар в воде, закваску делишь на куски и кладешь в воду. Через время достаешь и кормишь, как обычно .При этой процедуре, убирается излишняя кислинка и быстрее набирает силу. По закваске Левито Мадре был очень хороший итальянский сайт, но сейчас , к сожалению, он не открывается(( 1 inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 583 Опубліковано: 26 квітня, 2019 Натусичка,. Закончилась манитоба и я покормила свою закваску зелёным млином, так она совсем не выросла, пузыристой стала,но в размерах не изменилась, на манитобе она в холодильнике за 2 дня в 3 раза увеличивалась! Можно ли из неё печь или искать манитобу, кормить, а потом аж печь. А ? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 128 Опубліковано: 26 квітня, 2019 Иннусичка, я свою кормила млыном только чтобы посмотреть как она отреагирует... и усе ты сколько раз уже покормила млыном? Теоретически , он должен подходить для густой закваски. Может попробуй пару раз , но немного( для пробы) при комнатной температуре и тогда посмотри ее рост. Если честно, то все эти годы я свою кормлю только манитобой. Если и эксперементирую то только с частью закваски. А основную оооочень берегу. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 583 Опубліковано: 26 квітня, 2019 А я основную покормила, подумала раз белок высокий, будет хорошо. Нордик ей нравился, но лучше всего она была конечно на манитобе! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
спокусницЯ 6 544 Опубліковано: 17 квітня, 2020 Наталочка, спасибо, что и у меня теперя есть этот питомец! И вопрос. Отстояла у меня закваска в холодильнике 5 дней, достала я ее и сразу кормить? или дать постоять, порасти немного? 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 128 Опубліковано: 19 квітня, 2020 Оксанчик. на здоровье! пусть заквасочка растет большая-пребольшая и сильная- сильная)) в золотых ручках! Теперь о кормлении. Конечно .закваска после холодильника должна немного нагреться. Верхний. подсохший слой не бери. Бери со средины. Подмеси. дай тепло своих рук( и свои положительные бактерии))) и корми по схеме как мы и говорили. 3 спокусницЯ, fronya40 та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
спокусницЯ 6 544 Опубліковано: 19 квітня, 2020 Спасибо, Наталь! Сын кошку хочет, а я ему сказала, что у меня уже есть домашний питомец, мне хватит) А муж добавил ( как раз привез мешок манитобы с почты) что привез корм 1 1 Natali06 та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 931 Опубліковано: 4 травня, 2021 Ещё раз все перечитала и поняла, что все таки надо муку Манитоба... Тепло наступило,надо выращивать. Очень хочется испечь панетонне.. 1 inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 931 Опубліковано: 4 травня, 2021 Девочки,подскажите,а Нордик заменит манитобу? Все, прочитала выше,что лучше манитобой.буду искать,нашла в метро,но надо поднять п...пу и поехать.. 2 lana19 та inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 630 Опубліковано: 4 травня, 2021 Таня! подожди покупать манитобу. Наташа сказала - что отлично растет закваска на Зернарях . Она придет и напишет. 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 931 Опубліковано: 4 травня, 2021 Света, спасибо. Теперь бы знать где купить такую муку... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 238 Опубліковано: 4 травня, 2021 В 04.05.2021 в 17:00, fronya40 сказав: Света, спасибо. Теперь бы знать где купить такую муку... Таня, я в Сільпо купую. І, взагалі, перед святами, в багатьох супермаркетах бачила, просто в Сільпо зі знижкою було. А зараз ще так добре, приловчилася, zakaz.ua - можна вибрати любий супермаркет, зробити он-лайн замовлення, і в назначений час привезуть додому покупки. Ціни тіж, що і в супермакеті, тільки за збирання та доставку замовлення 70 грн. Я так з Metro замовляю, дуже зручно, економиться купа часу, не потрібно самому тягати клунки з борошном, цукром, овочами. Тільки що перевірила - в Дніпрі також працює ця служба, рекомендую. 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 128 Опубліковано: 5 травня, 2021 В 04.05.2021 в 09:10, fronya40 сказав: Девочки,подскажите,а Нордик заменит манитобу? Танюша, мне кажется Наталочка @Магда выращивает на Нордике. Наталочка, напиши ✍️ про своі враження по цій заквасці. Лануся, все правильно , я говорю о прекрасном росте закваски на этой муке, но выращивала я ее на манитобе. Поэтому как поведет себя эта мука именно при выращивании я немогу сказать. Есть только один способ это проверить: вырастить новую закваску) 2 fronya40 та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 931 Опубліковано: 5 травня, 2021 В 05.05.2021 в 02:44, Natali06 сказав: Танюша, мне кажется Наталочка @Магда выращивает на Нордике. Наташ, так ты на Зернини вырашивала тоже? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 128 Опубліковано: 5 травня, 2021 Я свою выращивала осенью 2013г, на манитобе. Тогда и цены были немножко другие и манитобу можно было купить во всех больших супермаркетах. Сейчас я эту старую закваску веду одну на манитобе, другую на Зернарях. Так вот на Зернарях ее рост мне нравится больше. Она прям выпригивает из стаканчика)) Но наша Лена @hasia говорит, что ее закваску Зернари не поднимают.. К слову, мы в 30 км от производства , но у нас эту муку я нашла только в одном небольшом магазинчике 3 inucya, lana19 та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 238 Опубліковано: 5 травня, 2021 Я свою почала вирощувати ще 4 квітня. Начиталася, приспічило, аж свербіло :) Кинулася шукати манітобу, а Київ якраз закрили на карантин, дуже не побігаш, в інтернеті шукла - мінімальна партія по нормальній ціні 25 кг, в мене її скоріше жучок поїсть, чим я її випечу. Знайшла в Метро, замовила манітобу і ще кучу всього потрібного і не дуже. І вже коли збирали моє замовленя, передзвонила збиральниця і каже, що якраз манітоба і закінчилася нашвидкоруч замінила в замовленні на Нордік. Потім ще вивчала матчасть, вирішила таки вирощувати на ньому. Але в квартирі було десь градусів 22-23 і перші 2 дні замішене тісто пролежало в мене каміньчиком. Але ж я вже не через те пройшла, щоб отак взяти і просто викинути :) Подовжила триденні цикли ще на два, і чудо - закваска в мене ожила! Так красиво розріз-квіточка розкривався, аж шкода було розмішувати і підгодовувати :) Потім перенесла її в холодильник - росте прекрасно, така пориста і клейка стає, але ж я ще не пробувала на ній нічого пекти, спочатку вважала, що ще зарано, а там і Паска поспіла. Так що, поки кормлю :) пекти вже буду пробувати після поминального тижня. А там побачимо - може, ще буду хелп вам кидати, проситиму допомоги, але надіюсь, що все в мене вийде :) 3 inucya, Natali06 та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 128 Опубліковано: 5 травня, 2021 Наталочко, люба, дякую за твій досвід! Я теж , після «гробків» мабуть таки проексперементую з Зернарями. Бо дуже вже хочеться побачити зародження новоі( староі?))закваски.Ось і порівняємо іі приріст на різних видах борошна.) #проманітобу я замовлю це борошно виключно тільки в Pastabella, якщо тобі буде потрібно, я скину іх телефони. 1 Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 238 Опубліковано: 12 травня, 2021 Хвастаюсь Моя перша випічка на Lievito madre, вирощеній на Nordic. Пекла Натині @Natali06 хліби "на залишках закваски" та "чорний тюльпан". Вибрала ці хліби, по перший зараз часто печу - хотілося порівняти і відчути закваску на тренованому рецепті, а тюльпан - хотілося випробувати закваску саме 50% вологості (красоту з пелюстками і узорами я залишила до часів, коли підтягнуся трішки просто в хлібах). Закваска з холодильника, 5 днів після останнього годування: А це вже підкормлена до 100% вологості (Зернарями): "На залишках закваски": Тісто вийшло набагато щільніше, ніж на заквасці відразу 100% вологості, явно потрібно додовати більше води в заміс. А це "Тюльпан": Тісто в мене вийшло теж дуже щільне і туге, робила ручний заміс. Обидва хліба довго підходили, простояли в корзинках на столі приблизно 3.5 - 4 години - і майже не виросли. Пекти ввечері я не наважилася, поставила в холодильник і випікала вже ввечері наступного дня. За цей час хліби добре підросли (тюльпан трішки слабше), але тісто не було таким "живим" і м'яким, як я звикла із заквасочним тістом. З чого я роблю висновок, що, можливо, закваска ще молода і потрібно її ще пару циклів підгодовувати, але в цілому я задоволена, на Nordic можна абсолютно спокійно вирощувати цю закваску. Обидва хліби вийшли смачними, пахучими, мають щільний м'якуш, я ледь-ледь вловлюю легку кислинку, але, я думаю, що це через те, що я перетримала тісто на столі, потрібно було відразу в холодильник ставити. 2 1 lana19, inucya та Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах