Перейти до вмісту
Natali06

Кухонні посиденьки (балачки)

Recommended Posts

11 година тому, Алцьона сказав:

Так то була ти?:girl_haha:

Я мо вже розказувала, як мене малою старша сестричка навчила здачі давать на дражнілки)) :oops:

Показати вміст

Я хохол, насрал на пол. А тьі кацап- зубами цап))

Можна трошки про ліниві пельмені? Я заразилась вашим пельменевірусом. Фарш вже чекає, до речі, посолений, як Ланочка навчила🤗, і ні разу не лизьканий на сіль:dance2:

Завтра куплю борошна і :girl_dough:

це така красота! Швидко і зручно, так само лежать в морозці. Я тут напишу  по-швидкому, а сьогодні оформлю рецептом.  

Ваше улюблене тісто на пельмені ( хоча в рецепті були пропорції, робила по різному, все норм) Ваш фарш. Тісто розкачати  в пласт, намастити фаршем, скатати рулетом і порізати  товщиною, любою) я ріжу  приблизно 1,5 см.  Все! Це вважай як конструктор, деталька є, а що збереш, кожен раз щось інше вийде. В дечко,   морква цибулька притушена знизу зверху, залити бульоном, буде одне. Потім ще сметанки і сиру -  вже щось інше. Але я частіше роблю  на пательні.  Масло розігріла, з морозки шайбочки дістала, обсмажила, тоді сверху  водичка з приправками, під  кришку. Все! Готово. Так само, додавай туди, що душі завгодно, цибулька-морква, гриби, сир,  сметана, сметана+томат+борошно,  а ось  нещодавно купила  польський грибний соус, вже готові залила ним, чоловік  в захваті. Фантазуй, вірніше,  подивись в холодильник і зроби що є. А як нічого нема, то просто  теж смачно, бо як пельмешки))) 

IMG_20200930_193123.jpg

IMG_20200930_205212.jpg

IMG_20230121_005005.jpg

IMG_20230121_132228.jpg

IMG_20230121_091253.jpg

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
16 годин тому, Алцьона сказав:

таке саме. Принципово зараз не хочу додавати. Навіть нік прийшлось міняти, бо не могла з телефону зайти без "йо":mocking:

А цей гад, сяомі, не дає видалити кацапську клавіатуру. Я із задоволенням це зробила б, але.... Хоча в іншому, претензій не маю.

Щодо мови. Писати не проблема, я і в школі диктанти майже завжди на 5 писала, а на російській гірше.

Розмовляти можу, але дається взнаки багаторічний стаж спілкування мовою окупанта. Та і Полтава ні разу ні україномовне місто. І взагалі, з нашим мером (а це був би другий сальдо, якщо що)....він в пам'ятник ватутіну зубами вцепився, петру 1, пушкіну теж ....

Змінено користувачем irysska

Поділитися повідомленням

Оксана, я знаю таку страву як штрулі, начебто німецька. Я таке іноді роблю, знизу  картопелька с піджаркою, зверху   оці рулетики, заливаю бульоном чи водичкою и тушкую.  Давай оформлюй рецептом, додам фоток.

Поділитися повідомленням

Дівчата, ви все знаєте. Таке питання. Є фарш для котлет. А як зробити, щоб не смажити на пательні, а якось простіше, але щоб так само смачно, як котлети? :oops:

Пельмені не пропонувати 🤣

Щоб не готувати, я згодна фарш з'їсти в сирому вигляді 😁

Поділитися повідомленням

В духовке запеки котлетами. Подружка, когда верх немного зарумянивается, подливает водичку в противень. Чтобы не пересушивались. 

А может все же пельмени?))

12 години тому, musinka сказав:

Як це зробить на планшеті Самсунг?

Если все сложится удачно и вечером будет свет-интернет, посмотрю на планшете мужа - есть ли такая функция.

Поділитися повідомленням

11 хвилину тому, irysska сказав:

Дівчата, ви все знаєте. Таке питання. Є фарш для котлет. А як зробити, щоб не смажити на пательні, а якось простіше, але щоб так само смачно, як котлети? :oops:

Можна в духовці, можна на пароварці. А можна на сковородку положити пергамент і на нього котлети, будуть дієтично жарені. 

Ну ще можна добавити всяко різно і запекти в духовці у формі по типу "м*ясний хлібець". А потім різати скибками і з хлібчиком та гірчичкою.

Поділитися повідомленням

Ируська, а якщо додати дрібно нарізаної капусти, трохи рису і будуть тобі ледачі голубці. Залий їх соусом і в духовку.

Поділитися повідомленням

Дівчата, дякую за ідеї :girlprik:

Світланко, твого синочка, шанувальника :getImage:, з днем варення!

Поділитися повідомленням

18 хвилин тому, irysska сказав:

Дівчата, дякую за ідеї :girlprik:

Світланко, твого синочка, шанувальника :getImage:, з днем варення!

Ірусік, дякую за поздоровлення! Але мій Вовочка це мій чоловік, йому сьогодні 65. Приніс мені гарячий обід на роботу і пішов додому пити горілочку і жерти тортик))) мій кукусік)))

Поділитися повідомленням

6 годин тому, irysska сказав:

А цей гад, сяомі, не дає видалити кацапську клавіатуру. Я із задоволенням це зробила б, але.... Хоча в іншому, претензій не маю.

Щодо мови. Писати не проблема, я і в школі диктанти майже завжди на 5 писала, а на російській гірше.

Розмовляти можу, але дається взнаки багаторічний стаж спілкування мовою окупанта. Та і Полтава ні разу ні україномовне місто. І взагалі, з нашим мером (а це був би другий сальдо, якщо що)....він в пам'ятник ватутіну зубами вцепився, петру 1, пушкіну теж ....

Хоча Полтавщина ж наче вважається з найчистішою розмовною мовою) найближче до літературної) Але великі міста хоч де візьми - всюди русифіковані(

:girl_in_dreams:Згадалась чудова пісня молодості:

"Та невдовзі прийде осінь, ми усі розбіжимося

По русифікованих містах."

Поділитися повідомленням

5 годин тому, irysska сказав:

Я з фаршу люблю по-флотськи (хоча воно ні разу не флотське, бо флотське з тушонкою) щось робити - макарошки, гречку, рис, булгур. Але там все рівно ж смаження:neznau:

Може тоді щось типу лазаньї?

Поділитися повідомленням

Ох, хотіла поправити помилку і все убрала.

Змінено користувачем musinka

Поділитися повідомленням

Наче цілий день заглядвла на форум, і він у мене не працював. А зараз світка гуляща з' явилась додому, заходу за рецептом, а тут ціла сторінка обговорювань. І коли ви тільки встигаєте? Пиріг  уже в духовці, трохи  освободилась,  піду читати.

Вже побачила що у чоловіка Світланки день народження! Мої вітання!

Мій теж такий же ласун, чай без солоденького - це ціла трагедія. 

У нас сьогодні зрання теж трошки снігу привалило. Це перший сніг в цьому сезоні. Правда раз вже був,  теж вночі, но даже землю не покрив, і на ранок весь сніг розтанув.  Сьогодні більш пухнатий , даже асфальт укрил.  І поки я спала після роботи, встала, виглядаю в віконце, а на подвір школи технічки сніговика зліпили. Прям перед моїм вікном. Найсправжній - с червоним відерком на голові, з настоящою мітлою,  з морквиною носом. Поки я збиралась йому фотосесію  провести, він наполовину розтанув.

Поділитися повідомленням

Дочитала і цю сторінку. Тут усе так смачно, що аж слюнки потекли. Довелося достатни міску з вінегретом і всюж повечеряти. А не збиралася адже. Думала кєфірчиком обойдусь.

8 годин тому, спокусницЯ сказав:

це така красота! Швидко і зручно, так само лежать в морозці. Я тут напишу  по-швидкому, а сьогодні оформлю рецептом.  

Оксана, обов'язково  рецептом  оформлюй.  Я знаю такой рецепт, но соромно, ніколи не робила такі пельмешки. А це так просто , обов'язково зроблю.

6 годин тому, Olima сказав:

Ируська, а якщо додати дрібно нарізаної капусти, трохи рису і будуть тобі ледачі голубці. Залий їх соусом і в духовку.

Я теж за цей варіант! Швидко і муж полюбляє ці леніви голубці. Оля, дякую що нагадала, давно не готувала. Завтра як раз і приготую. Надо капусту в банках борщову пристраивать, а то дуже багато наробила, залишиться на весну.

7 годин тому, lana19 сказав:

Если все сложится удачно и вечером будет свет-интернет, посмотрю на планшете мужа - есть ли такая функция.

Ланочка, спасибо! Но только по возможности. Напрягать себя не надо, знаю что у вас совсем тяжко со светом и интернетом. Похуже чем у нас. 

Поділитися повідомленням

3 години тому, справжня господиня сказав:

Ірусік, дякую за поздоровлення! Але мій Вовочка це мій чоловік, йому сьогодні 65. Приніс мені гарячий обід на роботу і пішов додому пити горілочку і жерти тортик))) мій кукусік)))

Ой, чи й не помилка! :girl_haha: Чоловіки - ті ж діти, тільки в паспорті цифри трохи інші. :girl-yes:

Поділитися повідомленням

1 година тому, musinka сказав:

Надо капусту в банках борщову пристраивать, а то дуже багато наробила, залишиться на весну

А капуста в банках не темніє? Я в цьому році вперше закрила капусту, а вона з часом потемніла. На смак не знаю яка, бо ще не відкривала. То може рецепт не вдалий, чи то вона завжди темніє :girl-th:.

Поділитися повідомленням

Не знаю зачем...но сделала тесто на вареники))) Просто вдруг нежданно  светик пришла. Я успела! Светик быстро сбежала )))

328126142_3199527233671317_7656812498913002851_n.jpg

Поділитися повідомленням

22 години тому, irysska сказав:

не легше, але смачніше)))   

Поділитися повідомленням

21 година тому, справжня господиня сказав:

::)): головне - з днем народження, а хто там, піди розбери ::)):

17 годин тому, УкраІнка сказав:

Ой, чи й не помилка! :girl_haha: Чоловіки - ті ж діти, тільки в паспорті цифри трохи інші. :girl-yes:

Саме так :girl-yes: бо іноді як щось утнуть - ну дитина і все ::)):

20 годин тому, Алцьона сказав:

Хоча Полтавщина ж наче вважається з найчистішою розмовною мовою) найближче до літературної) Але великі міста хоч де візьми - всюди русифіковані(

То ти в Полтаві не була. Вуха в трубочку завернулись би назавжди. 

Доповідаю. Вчора таки насмажила котлет. Бо настрій був відповідний "кого загризти" :girl_wink: і світло ввімкнули.

В слідуючий раз планую зробити щось типу м'ясного хлібця чи таки лінивих голубців.

П.с. почуваю себе генієм :kolobok_addon_girl_cool: в мене підсохла водостійка туш, тож я вирішила її розбавити 👆, доки нова приїде. Зробила це ввечері. А вранці була здивована, що за бризки летять зі щіточки :smile2:

Тут треба смайл "валетики в голові".

Поділитися повідомленням

17 годин тому, Olima сказав:

А капуста в банках не темніє? Я

Я роблю капусту в томаті, у мене не темніє. Но якщо трапиться яка баночка, в якій верхній шар не залитий томатом, то верхушечка може потемніть, прибираю тоді. Но я усі банки кришечки закатую під ключ. В цьому році у мене закінчились кришки, мало осталось під закатку. Довелось частину баночок кришками твіст закрутити. І саме ці баночка у мене вздулись трошки. Вот ці банки надо скоріше використовувати. В борщ не хочу цю капусту добавляти, між кислий борщ не їсть, только в начінку можу використати.

21 хвилину тому, irysska сказав:

То ти в Полтаві не була. Вуха в трубочку завернулись би назавжди. 

Я теж завжди вважала що Полтава була і є центром правильної, літературної мови. Всеж на західної України, особливо у районах там вся суміш мов.

Поділитися повідомленням

:aqXZKSFfHyZMIyQUOaK-9eJ4KrQ4Jv-Wmau_df6ghf39bbR8a7LIlPxCS2qwUgNjzRzgVj7GHvPXET5hMoEQ5fF58yNcRoTU76GMjWkz58Y:Всем привет. Еле болталку нашла :)

В 01.02.2023 в 17:01, Алцьона сказав:

Всё с поколениями пройдет. Сейчас в ускоренном темпе. Немного терпения.

Поділитися повідомленням

Дівчата, рятуйте. Сусідка попросила зробити їй торт медівник на народження внучки. Будуть тільки свої, тому без зайвого випендрежу. Я торт зроблю, це не складно. А ось як зверху прикрасити, щоб без зайвої мороки і щоб не соромно мені було? 

Я тих медівників заказних перепекла мабуть сотню, але зараз якийсь ступор на прикрашання. Всілякі фігурки не пропонуйте, я не вмію. 

Все, відбій. Сусідкина кума сказала, що принесе 2 торта. Так що баба з воза - кобилі легше. Буду відпочивати сама.

Змінено користувачем справжня господиня

Поділитися повідомленням

3 години тому, Miloviza сказав:

:aqXZKSFfHyZMIyQUOaK-9eJ4KrQ4Jv-Wmau_df6ghf39bbR8a7LIlPxCS2qwUgNjzRzgVj7GHvPXET5hMoEQ5fF58yNcRoTU76GMjWkz58Y:Всем привет. Еле болталку нашла :)

Привітики:425ku6tz:

Поділитися повідомленням

А у нас с завтрашнього  дня вот такий графік відключення  світла. І два дня вже с 16 час не відключили світло. Нашей перший черги повезло, у нас вчора  І сьогодні  повинні бути відключення з 20.00 - 00.00.

IMG-51d80b0a29a179617f5b45c29e00d953-V.thumb.jpg.a7bc1c7a7177f61d2a5d0bbdd5863ed3.jpg

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз