спокусницЯ 6 538 Опубліковано: 1 лютого, 2023 11 година тому, Алцьона сказав: Так то була ти? Я мо вже розказувала, як мене малою старша сестричка навчила здачі давать на дражнілки)) Показати вміст Я хохол, насрал на пол. А тьі кацап- зубами цап)) Можна трошки про ліниві пельмені? Я заразилась вашим пельменевірусом. Фарш вже чекає, до речі, посолений, як Ланочка навчила🤗, і ні разу не лизьканий на сіль Завтра куплю борошна і це така красота! Швидко і зручно, так само лежать в морозці. Я тут напишу по-швидкому, а сьогодні оформлю рецептом. Ваше улюблене тісто на пельмені ( хоча в рецепті були пропорції, робила по різному, все норм) Ваш фарш. Тісто розкачати в пласт, намастити фаршем, скатати рулетом і порізати товщиною, любою) я ріжу приблизно 1,5 см. Все! Це вважай як конструктор, деталька є, а що збереш, кожен раз щось інше вийде. В дечко, морква цибулька притушена знизу зверху, залити бульоном, буде одне. Потім ще сметанки і сиру - вже щось інше. Але я частіше роблю на пательні. Масло розігріла, з морозки шайбочки дістала, обсмажила, тоді сверху водичка з приправками, під кришку. Все! Готово. Так само, додавай туди, що душі завгодно, цибулька-морква, гриби, сир, сметана, сметана+томат+борошно, а ось нещодавно купила польський грибний соус, вже готові залила ним, чоловік в захваті. Фантазуй, вірніше, подивись в холодильник і зроби що є. А як нічого нема, то просто теж смачно, бо як пельмешки))) 2 1 Наташшшка, Магда та УкраІнка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
irysska 1 073 Опубліковано: 1 лютого, 2023 (змінено) 16 годин тому, Алцьона сказав: таке саме. Принципово зараз не хочу додавати. Навіть нік прийшлось міняти, бо не могла з телефону зайти без "йо" А цей гад, сяомі, не дає видалити кацапську клавіатуру. Я із задоволенням це зробила б, але.... Хоча в іншому, претензій не маю. Щодо мови. Писати не проблема, я і в школі диктанти майже завжди на 5 писала, а на російській гірше. Розмовляти можу, але дається взнаки багаторічний стаж спілкування мовою окупанта. Та і Полтава ні разу ні україномовне місто. І взагалі, з нашим мером (а це був би другий сальдо, якщо що)....він в пам'ятник ватутіну зубами вцепився, петру 1, пушкіну теж .... Змінено 1 лютого, 2023 користувачем irysska 1 2 Магда, УкраІнка та musinka reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 365 Опубліковано: 1 лютого, 2023 Оксана, я знаю таку страву як штрулі, начебто німецька. Я таке іноді роблю, знизу картопелька с піджаркою, зверху оці рулетики, заливаю бульоном чи водичкою и тушкую. Давай оформлюй рецептом, додам фоток. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
irysska 1 073 Опубліковано: 1 лютого, 2023 Дівчата, ви все знаєте. Таке питання. Є фарш для котлет. А як зробити, щоб не смажити на пательні, а якось простіше, але щоб так само смачно, як котлети? Пельмені не пропонувати 🤣 Щоб не готувати, я згодна фарш з'їсти в сирому вигляді 😁 1 Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 597 Опубліковано: 1 лютого, 2023 В духовке запеки котлетами. Подружка, когда верх немного зарумянивается, подливает водичку в противень. Чтобы не пересушивались. А может все же пельмени?)) 12 години тому, musinka сказав: Як це зробить на планшеті Самсунг? Если все сложится удачно и вечером будет свет-интернет, посмотрю на планшете мужа - есть ли такая функция. 1 irysska reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 365 Опубліковано: 1 лютого, 2023 11 хвилину тому, irysska сказав: Дівчата, ви все знаєте. Таке питання. Є фарш для котлет. А як зробити, щоб не смажити на пательні, а якось простіше, але щоб так само смачно, як котлети? Пельмені не пропонувати 🤣 Щоб не готувати, я згодна фарш з'їсти в сирому вигляді 😁 Можна в духовці, можна на пароварці. А можна на сковородку положити пергамент і на нього котлети, будуть дієтично жарені. Ну ще можна добавити всяко різно і запекти в духовці у формі по типу "м*ясний хлібець". А потім різати скибками і з хлібчиком та гірчичкою. 2 irysska та musinka reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 597 Опубліковано: 1 лютого, 2023 Світланка, з Днем Народження Вовочку! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 154 Опубліковано: 1 лютого, 2023 Ируська, а якщо додати дрібно нарізаної капусти, трохи рису і будуть тобі ледачі голубці. Залий їх соусом і в духовку. 3 irysska, Справжня господиня та УкраІнка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
irysska 1 073 Опубліковано: 1 лютого, 2023 Дівчата, дякую за ідеї Світланко, твого синочка, шанувальника , з днем варення! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 365 Опубліковано: 1 лютого, 2023 18 хвилин тому, irysska сказав: Дівчата, дякую за ідеї Світланко, твого синочка, шанувальника , з днем варення! Ірусік, дякую за поздоровлення! Але мій Вовочка це мій чоловік, йому сьогодні 65. Приніс мені гарячий обід на роботу і пішов додому пити горілочку і жерти тортик))) мій кукусік))) 4 УкраІнка, irysska, Наташшшка та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 1 лютого, 2023 6 годин тому, irysska сказав: А цей гад, сяомі, не дає видалити кацапську клавіатуру. Я із задоволенням це зробила б, але.... Хоча в іншому, претензій не маю. Щодо мови. Писати не проблема, я і в школі диктанти майже завжди на 5 писала, а на російській гірше. Розмовляти можу, але дається взнаки багаторічний стаж спілкування мовою окупанта. Та і Полтава ні разу ні україномовне місто. І взагалі, з нашим мером (а це був би другий сальдо, якщо що)....він в пам'ятник ватутіну зубами вцепився, петру 1, пушкіну теж .... Хоча Полтавщина ж наче вважається з найчистішою розмовною мовою) найближче до літературної) Але великі міста хоч де візьми - всюди русифіковані( Згадалась чудова пісня молодості: "Та невдовзі прийде осінь, ми усі розбіжимося По русифікованих містах." 2 1 Наташшшка, Магда та irysska reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 1 лютого, 2023 5 годин тому, irysska сказав: Дівчата, ви все знаєте. Таке питання. Є фарш для котлет. А як зробити, щоб не смажити на пательні, а якось простіше, але щоб так само смачно, як котлети? Пельмені не пропонувати 🤣 Щоб не готувати, я згодна фарш з'їсти в сирому вигляді 😁 Я з фаршу люблю по-флотськи (хоча воно ні разу не флотське, бо флотське з тушонкою) щось робити - макарошки, гречку, рис, булгур. Але там все рівно ж смаження Може тоді щось типу лазаньї? 1 irysska reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
musinka 1 975 Опубліковано: 1 лютого, 2023 (змінено) Ох, хотіла поправити помилку і все убрала. Змінено 1 лютого, 2023 користувачем musinka Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
musinka 1 975 Опубліковано: 1 лютого, 2023 Наче цілий день заглядвла на форум, і він у мене не працював. А зараз світка гуляща з' явилась додому, заходу за рецептом, а тут ціла сторінка обговорювань. І коли ви тільки встигаєте? Пиріг уже в духовці, трохи освободилась, піду читати. Вже побачила що у чоловіка Світланки день народження! Мої вітання! Мій теж такий же ласун, чай без солоденького - це ціла трагедія. У нас сьогодні зрання теж трошки снігу привалило. Це перший сніг в цьому сезоні. Правда раз вже був, теж вночі, но даже землю не покрив, і на ранок весь сніг розтанув. Сьогодні більш пухнатий , даже асфальт укрил. І поки я спала після роботи, встала, виглядаю в віконце, а на подвір школи технічки сніговика зліпили. Прям перед моїм вікном. Найсправжній - с червоним відерком на голові, з настоящою мітлою, з морквиною носом. Поки я збиралась йому фотосесію провести, він наполовину розтанув. 2 УкраІнка та Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
musinka 1 975 Опубліковано: 1 лютого, 2023 Дочитала і цю сторінку. Тут усе так смачно, що аж слюнки потекли. Довелося достатни міску з вінегретом і всюж повечеряти. А не збиралася адже. Думала кєфірчиком обойдусь. 8 годин тому, спокусницЯ сказав: це така красота! Швидко і зручно, так само лежать в морозці. Я тут напишу по-швидкому, а сьогодні оформлю рецептом. Оксана, обов'язково рецептом оформлюй. Я знаю такой рецепт, но соромно, ніколи не робила такі пельмешки. А це так просто , обов'язково зроблю. 6 годин тому, Olima сказав: Ируська, а якщо додати дрібно нарізаної капусти, трохи рису і будуть тобі ледачі голубці. Залий їх соусом і в духовку. Я теж за цей варіант! Швидко і муж полюбляє ці леніви голубці. Оля, дякую що нагадала, давно не готувала. Завтра як раз і приготую. Надо капусту в банках борщову пристраивать, а то дуже багато наробила, залишиться на весну. 7 годин тому, lana19 сказав: Если все сложится удачно и вечером будет свет-интернет, посмотрю на планшете мужа - есть ли такая функция. Ланочка, спасибо! Но только по возможности. Напрягать себя не надо, знаю что у вас совсем тяжко со светом и интернетом. Похуже чем у нас. 2 irysska та Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
УкраІнка 6 950 Опубліковано: 1 лютого, 2023 3 години тому, справжня господиня сказав: Ірусік, дякую за поздоровлення! Але мій Вовочка це мій чоловік, йому сьогодні 65. Приніс мені гарячий обід на роботу і пішов додому пити горілочку і жерти тортик))) мій кукусік))) Ой, чи й не помилка! Чоловіки - ті ж діти, тільки в паспорті цифри трохи інші. 3 Справжня господиня, musinka та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 154 Опубліковано: 1 лютого, 2023 1 година тому, musinka сказав: Надо капусту в банках борщову пристраивать, а то дуже багато наробила, залишиться на весну А капуста в банках не темніє? Я в цьому році вперше закрила капусту, а вона з часом потемніла. На смак не знаю яка, бо ще не відкривала. То може рецепт не вдалий, чи то вона завжди темніє . Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 597 Опубліковано: 2 лютого, 2023 Не знаю зачем...но сделала тесто на вареники))) Просто вдруг нежданно светик пришла. Я успела! Светик быстро сбежала ))) 4 1 Алцьона, Наташшшка, musinka та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
спокусницЯ 6 538 Опубліковано: 2 лютого, 2023 22 години тому, irysska сказав: Дівчата, ви все знаєте. Таке питання. Є фарш для котлет. А як зробити, щоб не смажити на пательні, а якось простіше, але щоб так само смачно, як котлети? Пельмені не пропонувати 🤣 Щоб не готувати, я згодна фарш з'їсти в сирому вигляді 😁 не легше, але смачніше))) 1 irysska reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
irysska 1 073 Опубліковано: 2 лютого, 2023 21 година тому, справжня господиня сказав: Ірусік, дякую за поздоровлення! Але мій Вовочка це мій чоловік, йому сьогодні 65. Приніс мені гарячий обід на роботу і пішов додому пити горілочку і жерти тортик))) мій кукусік))) головне - з днем народження, а хто там, піди розбери 17 годин тому, УкраІнка сказав: Ой, чи й не помилка! Чоловіки - ті ж діти, тільки в паспорті цифри трохи інші. Саме так бо іноді як щось утнуть - ну дитина і все 20 годин тому, Алцьона сказав: Хоча Полтавщина ж наче вважається з найчистішою розмовною мовою) найближче до літературної) Але великі міста хоч де візьми - всюди русифіковані( Згадалась чудова пісня молодості: "Та невдовзі прийде осінь, ми усі розбіжимося По русифікованих містах." То ти в Полтаві не була. Вуха в трубочку завернулись би назавжди. Доповідаю. Вчора таки насмажила котлет. Бо настрій був відповідний "кого загризти" і світло ввімкнули. В слідуючий раз планую зробити щось типу м'ясного хлібця чи таки лінивих голубців. П.с. почуваю себе генієм в мене підсохла водостійка туш, тож я вирішила її розбавити 👆, доки нова приїде. Зробила це ввечері. А вранці була здивована, що за бризки летять зі щіточки Тут треба смайл "валетики в голові". 4 lana19, Наташшшка, Справжня господиня та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
musinka 1 975 Опубліковано: 2 лютого, 2023 17 годин тому, Olima сказав: А капуста в банках не темніє? Я Я роблю капусту в томаті, у мене не темніє. Но якщо трапиться яка баночка, в якій верхній шар не залитий томатом, то верхушечка може потемніть, прибираю тоді. Но я усі банки кришечки закатую під ключ. В цьому році у мене закінчились кришки, мало осталось під закатку. Довелось частину баночок кришками твіст закрутити. І саме ці баночка у мене вздулись трошки. Вот ці банки надо скоріше використовувати. В борщ не хочу цю капусту добавляти, між кислий борщ не їсть, только в начінку можу використати. 21 хвилину тому, irysska сказав: То ти в Полтаві не була. Вуха в трубочку завернулись би назавжди. Я теж завжди вважала що Полтава була і є центром правильної, літературної мови. Всеж на західної України, особливо у районах там вся суміш мов. 1 1 Наташшшка та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Miloviza 3 507 Опубліковано: 3 лютого, 2023 Всем привет. Еле болталку нашла :) В 01.02.2023 в 17:01, Алцьона сказав: Хоча Полтавщина ж наче вважається з найчистішою розмовною мовою) найближче до літературної) Але великі міста хоч де візьми - всюди русифіковані( Згадалась чудова пісня молодості: "Та невдовзі прийде осінь, ми усі розбіжимося По русифікованих містах." Всё с поколениями пройдет. Сейчас в ускоренном темпе. Немного терпения. 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 365 Опубліковано: 3 лютого, 2023 (змінено) Дівчата, рятуйте. Сусідка попросила зробити їй торт медівник на народження внучки. Будуть тільки свої, тому без зайвого випендрежу. Я торт зроблю, це не складно. А ось як зверху прикрасити, щоб без зайвої мороки і щоб не соромно мені було? Я тих медівників заказних перепекла мабуть сотню, але зараз якийсь ступор на прикрашання. Всілякі фігурки не пропонуйте, я не вмію. Все, відбій. Сусідкина кума сказала, що принесе 2 торта. Так що баба з воза - кобилі легше. Буду відпочивати сама. Змінено 3 лютого, 2023 користувачем справжня господиня 1 УкраІнка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 3 лютого, 2023 3 години тому, Miloviza сказав: Всем привет. Еле болталку нашла :) Привітики Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
musinka 1 975 Опубліковано: 3 лютого, 2023 А у нас с завтрашнього дня вот такий графік відключення світла. І два дня вже с 16 час не відключили світло. Нашей перший черги повезло, у нас вчора І сьогодні повинні бути відключення з 20.00 - 00.00. 4 Алцьона, Справжня господиня, irysska та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах