Перейти до вмісту

Recommended Posts

Ингредиенты:

На 2 хлібини вагою у 700 гр кожна нам необхідно:

 

Борошно 1 кг 

Дріжджі сухі швидкі ( в мене Львівські) 11гр

Вода (молоко/сироватка/залишки сметани тощо) - 600гр

Олія ( вершки/сметана/смалець) - 30гр

Сіль - 2/3 ст ложки 

Цукор - 2 ст ложки 

InShot_20230118_185655707.jpg

 

Метод

Рецепт супер простий, можливо, буде для вас знайомим, бо інгредієнти максимально доступні ( дякую ЗСУ) і не забирає багато часу і зусиль.

Для швидкості приготування хліба ( а швидкість у наш час дуже важлива, бо підлаштовуємося під графіки світла), я нагріваю невелику кількість води до 35' ( щоб пальцю було комфортно😄) і додаю дріжджі, гарненько розміщую і залишаю, щоб подружилися.

В борошно додаю сіль, цукор, олію. Вливаю розведені дріжджі і залишок рідини. Змішуємо. Тісто має бути пружнім, але не "забитим", не липнути до рук, достатньо м'яким. Вимішую вручну хвилин 7-10.

Залишаємо підходити на 1,5 години. Має збільшитися у 2 рази.

Обминаємо, ділимо тісто навпіл, формуємо і на розстройку ,на 1 годину. 

Я ставлю у нагріту духовку, попередньо з розприскувача роблю водяну баню

Як тільки піднялося - духовку на 200 ', випікаю 10 хв з парою ( знову-таки розприскувача в поміч), потім зменшую температуру до 180' , на 20 - 25 хв.

Хліб м'який, тонка, хрумка скоринка,  легко-солодкий смак.

Загальний час приготування 3-3,5 години.

Довго не черствіє, ну, а сухарі з нього - бомбезні)))

Якість фото бажає кращого, але робилося під час вимкнення світла, під фонарики двох телефонів)

Але все одно - Слава Україні!!!!🇺🇦

 

InShot_20230118_190000966.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

О, це так мій тато любить називати все цікаве/красиве/смачне - ВОЄННЕ.

Треба спекти хліб, привезти йому і сказати, що оце і насправді воєнний хліб:smile285:

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Краса!  

Але  при теперішніх графіках і  електродуховки, ви ще ті екстремали!  

Дякую. за рецепт, на всяк випадок збережу, бо є газова  в батьків, хто його знає, що попереду, потрібно бути готовим до всього! 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

А!!! Тільки відео прогрузилось! Який хруст!!!! 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Дякую, дівчатка😘 маю надію, вам смакуватиме😍

Дякую, що допомогли оформити рецепт, бо зараз лише з телефона, а в ньому багато функцій чомусь  не видно... 😏

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Вітусічка, люба, дякую за  рецепт  такого чудового хлібчика! І хлібчик і назва  говорять самі  за себе! Ще раз дякую за насолоду бачити цей хліб!

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

дівчатка, дякую за теплі словасьогодні напекла трохи)

пампушки не всі дожили до фотосесії)))

 

зображення_viber_2023-11-19_15-21-02-817.jpg

зображення_viber_2023-11-19_15-21-02-738.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×