Справжня господиня 3 395 Опубліковано: 29 липня, 2023 Ингредиенты: Помидоры зеленые или слегка бурые специи и приправы по вкусу Маринад: вода 1 л соль 50 г сахар 80 г уксус 9% 60 мл Помидоры молочной спелости или слегка бурые помыть и порезать на 2-4 части в зависимости от размера помидор. В подготовленные банки на дно положить все, что вы любите и укладывать помидорные кусочки срезом внутрь кожурой наружу. Так их больше влезает))) Сварить маринад и кипящим залить в банки. Банки накрыть крышкой и стерилизовать 15 мин. банки 0,7л или время брать в соответствии своему объему. Закатать, перевернуть. Я ничего не укутываю уже лет 10, вы как хотите. * Я помидоры не стерилизую, а делаю методом тройной заливки. Я помидоры зеленые ОБОЖАЮ!!! В советское время банку 3л за 1р.12 коп. съедала в два присеста. По-моему, я одна делала план соседнему гастроному по зеленым помидорам))) С мамой давно делали подобные в банках, но рецепт утеряла. Потом поиски вкусных для меня зеленых помидор никак не заканчивались. То кислятина получалась, то сильно соленые, то просто невкусно... ну такая я привереда. Четыре года назад нашла еще очередной рецепт и на пробу сделала пару литровок. Это оказалась БОМБА, это мой вкус!!! Наконец я попала на свой рецепт! Очень люблю зеленые фаршированные помидоры, но они с чесноком, который не принимает мой муж. А без чеснока совсем не то. Поэтому закрываю только такие. Никого не уговариваю, все равно вкусы у всех разные, но рискните, сделайте баночку. В литровую банку уйдет примерно 0,35 л рассола. 7 lana19, Наташшшка, УкраІнка та 4 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
УкраІнка 6 950 Опубліковано: 11 серпня, 2023 В цьому році, мабуть, буду і я зеленими закривати, бо через постійні дощі та спеку скоро всі пропадуть Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 395 Опубліковано: 11 серпня, 2023 5 годин тому, УкраІнка сказав: В цьому році, мабуть, буду і я зеленими закривати, бо через постійні дощі та спеку скоро всі пропадуть А в мене наоборот, зелених не дождуся, бо спіють і зриваю. Ота спека 3 дні не сильно нашкодила, зовсім мало попечених, десь з кіло. Я їх все одно на соуси перекручую і на соте. А дощі майже не вплинули на мої помідори, бо я кожну неділю абсолютно все бризкала фітоспорином. В мене досі ще огірки з зеленим листям, от тільки сьогодні ще відро закатала. Та все одно я в жовтні купую зелені помідори на засолку та на салати, і ці в банки закатую. 2 УкраІнка та Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Elenka 4 097 Опубліковано: 26 вересня, 2023 Светлана, хочу приготовить эти помидоры. В прошлом году не дошел ход. Попробую со свежей зеленью и сухими специями в отдельных банках, чтоб определиться. Как Вы закрываете, с какими специями? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 395 Опубліковано: 29 вересня, 2023 Лена, от тільки приїхала в город і можу писати. Я додаю спеції як до звичайних помідорів - лаврушку, хрін листя, кріп семена і бадилля, перець гіркий і духмяний, гвоздику, часник. От селера в мене ніяк не пішла в закатках, тільки трішечки для синіх. Сухі спеції теж використовую, в мене завжли є сухі листя хрону, смородини і вишні, а також сухий кріп бадиллями і семенами. Не відчуваю особої різниці. Використовую завжди при солінні помідорів і синіх в жовтні та листопаді, коли вже свіжого нема. Я такий гербарій і навесні додаю до перших малосольних огірочків, не відрізнити від свіжого. 2 lana19 та Elenka reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Elenka 4 097 Опубліковано: 29 вересня, 2023 Света, спасибо. Закрою обязательно. Сельдерей в помидорах нравится, но немного чтоб было. 2 inucya та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Elenka 4 097 Опубліковано: 1 жовтня, 2023 Света, закрыла помидорки , из почти 3 кг получилось 4 банки однолитровых. Около 700 г в одну банку помещается. Помидоры были зелёные, бурые и плотные розовые. Уже интересно какие на вкус. Может быть ещё закрою пару банок, закончилась тара. Буду ещё солить зелёные, бурые с зеленью и ФСЕ.))) 2 Справжня господиня та inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 395 Опубліковано: 1 жовтня, 2023 (змінено) Лена, молодець! Тепер наблюдай, щоб не закисли. В мене в прошлому році з 4х банок одна чогось підкисла, розсол ледь замутнів. Я банку швидко в холодильник, там стояла до зими (на донушку з*явився білий осад, це молочна кислота). Коли відкрили, то помідори були кислуваті, нічого, в вінегреті поїли. А інщі банки нормальні, смачні. Я ще не закатувала, поки зробила на поїсти різані мариновані. Щось не побачила в нас цього рецепта, щаз напишу. Ось Змінено 1 жовтня, 2023 користувачем справжня господиня 1 Elenka reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Elenka 4 097 Опубліковано: 1 жовтня, 2023 Света, думаю не закиснут. Я стерилизовали банки 1л минут 20-25. Нужно было быть свободной для другой работы. Но уже не укутывала. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Elenka 4 097 Опубліковано: 4 жовтня, 2023 Света, открыла я помидорки. Вкуснотища! Маринад получился по моему вкусу, хороший баланс и со специями тоже угадала. Особенно вкусные бурые и розоватые. Сегодня закрыла еще 4 банки. 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 395 Опубліковано: 5 жовтня, 2023 Лена, яка краса ці баночки! Дуже рада, що тобі теж смакує цей рецепт. Я давно поняла, що в нас однаковий смак, я дуже люблю твої рецепти. Розумію, що ти відкрила баночку, щоб попробувати на смак. Але для іменно зелених помідор цей час замало, вони ще не вспіли набрати того смаку з маринаду. Хай хоч місяць постоять, будуть смачнющі!!! 1 Elenka reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Elenka 4 097 Опубліковано: 5 жовтня, 2023 Света, больше не буду открывать Пока Не попробуешь - не узнаешь. Моя кума тоже будет закрывать эти помидорки. Да, так и ест. вкус один. У меня почти все ваши рецепты переписаны и готовятся, закрываются в банки. р. s. Света, сейчас мысленно шлю Вам привет еду поездом мимо Днепра, еду далеко в Тернополь, Черновцы. Ненадолго Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах