Перейти до вмісту
спокусницЯ

Кекс "Зебра"

Recommended Posts

Ингредиенты:

Яйця 4 шт ( 240 г)

Цукор 320 г

Сметана 250 г

Маргарин (масло)
розтоплений 100г

Сода 0,5 ч.л

Борошно 360 г ( 200+160)

Какао 40 г

Розпушувач 2 ч.л з гіркою. (1+1) 

Кекс "Зебра"

large.370264967_2710714739066876_7641245404408318918_n.jpg.d688bd85791237c2a5528a0b7d63cf96.jpg

 

Для початку  тару, в якій будете  робити тісто, зважте і запишіть   вагу. 

В  миску  вбиваємо яйця, додаємо цукор, сметану, маргарин( масло),  соду. Все ретельно перемішати, я це роблю міксером.  Отриману масу розділити  на дві однакові частини, по вазі. Ось для чого ми зважували  тару перед початком приготування. В одну частину додаємо 200 г борошна+1ч.л. (з гіркою) розпушувача. В другу  частину додаємо 160 г борошна + 40 г какао + 1ч.л. (з гіркою) розпушувача.

Форму ( 30 см в діаметрі)   застелити папером для випічки. Тісто викладати  по ложці, одну білого, одну шоколадного, потім на білі плямки викладаємо шоколадне...

large.367363957_159783003882330_1741237930828381450_n.jpg.58232308d016ea179d2c8fd167116e2f.jpg

ось такий, рівненький виходить кекс на 1 порцію,  в формі на 30 см діаметром 

large.368058634_861838668988527_8588195117729711893_n.jpg.3c714b0d0ef6f98d67d18373a387f9b2.jpg

А це "шмат бедра Зебри" в тій же формі, 30 см, але на 2 порції.  Випікалось дуже довго, після 40 хв температуру зменшила до 165 градусів, щоб пропікся раніше, ніж згорів)  Більше так не буду робити.  Більше порція, більше форма! Тоді швидше пропікається, меньше висихає  і вище підніметься. 

Смачного! 

large.369797855_306314918875550_2832544750070690693_n.jpg.bab5ce927016774498095425e7c7595e.jpg

Україна

Житомирська область

Війна росії  з Україною

День 618

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Оксана, фото надихають зробити. В мене трохи інший рецепт, але Зебра є Зебра в любому варіанті. Обов*язково зроблю твій рецепт. Дякую!

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Так, Света, рецептів повно! І у всіх різний склад. Цей рецепт ще з моїх шкільних років, витриманий))) Але ще хочу спробувати рецепт на олії, Свєтланка давала  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.986513515431289&type=3 

А поки мій синуля за день уминає пів порції... 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Оксана,  у меня такой же рецепт из детства.  Помню его,  потому что любимый и один из первых,  которые начала печь сама,  лет в12-13.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Поставила і я випікати.  Думала - в мультиварці чи духовці... поставила  в духовці. 

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

І не кажіть мені, що не існує якогось зв'язку ментального))))

єдиний вихідний, хочу своїх накормити, запланувала зебру спекти) і ось тут рецепт!)))

мабуть, найсмачніший з кексів)

Оксана, розрізи - просто шедевр, такі полоски смачні!

пішла пекти)

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
4 години тому, спокусницЯ сказав:

Дівчата, як воно? 

Добрезне. Але в мене був один казус... я забула положити масло... думаю якийсь суховатий...полила карамельним соусом. На другий день побачила в мікроволновці масло...ех,подумала я... 

Так що на днях буде другий раунд.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ой, в мене це постійна історія! Або поставлю грітись, ща буду і воно як бахне на всю мікрохвильової! Або як ти, забуду)) прям забуватєльна скринька якась)))) 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Я зі своїм полосатиком) зазвичай не встигаю з фото, а сьогодні - як ніколи)))

Смачно!)

InShot_20240301_202714081.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×