lana19 20 723 Опубліковано: 22 години назад 1 година тому, Палич сказав: А як ви ці палички встромляете, зразу після випічки; воно ж все гаряче, ніжне.? По продуктам: Манітоба 00, Рекорд дріжжі? Рецепт цей, з 21 року, чи оновлений, як в останньому мастер класі автора? Я вже найшов що він там підкоректировав, поміняв. Хто ще буде пекти в цьому році за цим рецептом? Це 5 чи 12 Паска? Анжела буде пекти цього року теж. І в минулому вона пекла. І пекла і буде пекти за рецептом який у 2 пості. Анжела вставляє палички до випічки. Їй так зручніше. Пишу за Анжелу - так вона зараз на тимчасово окупованій території Таня Фрекен Бок теж пекла за рецептом який у 2 пості. 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Палич 55 Опубліковано: 15 годин назад (змінено) 8 годин тому, Фрекен Бок сказав: Палочки відразу після духовки . Вдягаю силіконові рукавиці, так не гаряче. Дріжджі Рекорд, помаранчева етикетка. Манітоба:Рома 60:40. Я не бачу оновленого рецепту( На Пасху буду пекти по іншому рецепту. Та там не критично. По перше опару він робе пулиш, Бере не 100 гр борошна, а 200 стільки як і молока. І цукру тільки щепотку (каже 1 гр). Це мабуть що б опара була більша і сильніша, по теорії 15-20% повинна, а було всього 5% раніше. Да і класти цукру так багато не треба зразу. При замісі конд тіста він не робе Піну 1, а сразу додає до діжи яйця і цукор отдельно. Мабуть нема в цьому потреби. Хоча я б робив але не до піни, а просто до молочної колеру, рідкого і цукор розчинявся б. І ще він не додає до тіста ні якіх ванілей та цедри (як у рецепті на сайті), це він робить з Піною 2, коли вже тісто вибродилось. І це вірно, я підтримую. За весь цей час довгий втрачається смак , зникає, і головне цедра має кислу реакцію і для розвитку тіста не гарно.. І доповню...по таймінгам є трохи відмінностей. Вибражування тіста робить довше з 2 обминками, два часа , не рекомендує холодну ферментацію там виходять різні пори-дірки, не такі як в класикі. Ви почитайте в фейсбуці та Телеграмі його відповіді на різні питання. І ще вспомнив...50/50 по. борошну він бере 70 на 30, більше дорогого італійського. Змінено 14 годин назад користувачем Палич Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 723 Опубліковано: 13 годин назад Палич. Існує кілька версій Папушника від цього автора. Вони чимось відрізняються. Автор продає рецепти. Є версія Папушник. Потім Папушник 1.0. Потім 2.0. Є навіть рецепт Панетонне хто схожий на всі ці версії. Кожна версія гарна за своїм. До прямого ефіру в Інстаграм було видано рецепт який розміщений у 2 пості! Це прямий ефір подарунковий. Він необхідний розуміння процесу. Можна купити останню версію. Тільки навіщо? Якщо ви не спробували цю Версія 2.0 560 гр https://lavr.school/courses/papushnik 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Палич 55 Опубліковано: 12 годин назад Я подивися відео, почитав коменти за п'ять років, пролистав інші подібні рецепти поспілкувпвся з ШІ і зробив свої висновки. В мене питання, хтось робив тільки на борошні Зернарі Салютаб (в ньому майже 14% білка), без додавання Манітоби? І на звичайних дріжжях типу "духмяна хата чи криворізьких? Не на Рекорді? І іще...в рецепті горіховий намазки-глазурі є крахмал кукурудзяний, а в мене є картопляний, чи є це трагічна помилка? Мо ж його треба більше чи що...за пів ложки бігти шукать і куплять не хочу( І ще по яйцям...це десь на пів порції 8-9 шт середніх. Як що не буде хватать жовтків пару грами умовно, можливо додати трохи білку? А куди краще? В першу "піну" чи в другу? Хочу темперувати молоко як в рецепті. Довести до 90+° перелити в баночку і поставити в мультиварку на томленіє на пів години. Це треба в воду,(водяна баня), чи просто в порожню чашу мультиварки, типа як духовка буде? І пишуть що потім треба різко охолодити, пряму у ледяну воду поставить, що б бистріше молоко стало холодним. Це так? Ви як робите? Щось я не вірю ультрапастерілизоване , що вони там, на заводі, все правильно зробили, сам хочу погратись і темперувати. Ще хочу зробити повноцінний аутоліз . Залити в самому початку всю муку на тісто молоком. Хай стоїть поки готовиться опара ці пів години, набухають білки і т.п. Тим паче якось треба жити всіх заходів "підсилення" нашої муки. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 723 Опубліковано: 12 годин назад З наших дівчат цей рецепт робили 2 людини. Анжела та Таня. Анжела використовувала продукти іншої держави. Таня. Борошно Манитоба Метро, белок 12 та БОРОШНО ПШЕНИЧНЕ РОМА ВИЩОГО ГАТУНКУ белок 11 60:40 та «Рекорд» з помаранчевою етикеткою. 29 хвилин тому, Палич сказав: І на звичайних дріжжях типу "духмяна хата чи криворізьких? Не на Рекорді? Можно Крохмаль картопляний - можна Жовтки – можна білок. Не має значення в яку Палич купіть просто ультрапастеризоване молоко. Не витрачайте час. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Палич 55 Опубліковано: 12 годин назад 10 годин тому, Фрекен Бок сказав: Палочки відразу після духовки . Вдягаю силіконові рукавиці, так не гаряче Чого я запитував...бачив на видіо як роблять Коломбо, тісто таке як тут, але викладають хрестом, голуб виходить. Так там в паперові форми вже зразу вставлені дерев'яні палички крест на хрест і прям на них кидають порцію тіста. А чого тут так не зробить? Запікають з паличками, потім не треба мацать гарячу пасочку штрикать...Ніхто не робив? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Палич 55 Опубліковано: 12 годин назад (змінено) 25 хвилин тому, lana19 сказав: купіть просто ультрапастеризоване молоко. Не витрачайте час. Та можно мені раз хоча би раз на рік витратити свій час)), я зараз не їм хліба, солодкого і т.п. І не печу. А пасочки - це традиція. Я кожен рік роблю щось нове. "Гуляє" хлібопічка ваще). Куплю ультра і його темперую. Коли ви будете пекти, в середу? Там в страсну п'ятницю нізя і в чистий четверга вроді...я не шарю в ці діла ( В вівторок з вечера треба робити заготовки. Так??? Підказуйте. Так, по ссилке за темперіровання... треба ставити потім в мультиварку в гарячу воду, "на суху" - нізя. Чого, воно є як духовка.?(. Добре. Змінено 11 годин назад користувачем Палич Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 723 Опубліковано: 11 годин назад Палич! Я атеїст. Пеку колись хочеться. А в наш час треба пекти за принципом - чим раніше тим краще. Нас цієї ночі обстріляли і половина міста не має ні світла ні води. 1 Фрекен Бок reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Палич 55 Опубліковано: 11 годин назад 42 хвилини тому, lana19 сказав: З наших дівчат цей рецепт робили 2 людини. Анжела та Таня. Ясно. Таня - все по науці, і дріжджі і борошно яке треба. Значить ніхто не робив крок вбік. А для стакану Манітоби куплять таке дорогуще борошно не буду. Я завжди готую половину порцію з рецептів. На 500гр борошна. Як раз виходить штук 5-6 середніх 110 мм формочок. Всі роздаю. Автор бере ізюмо_цукатів 1до 1 з кількістью муки. Я люблю начинку, але стримаюсь так багато класти. І дрожжі звичайні не піднімуть таку вагу і тісто не витримає...250-300г максимум, як гадаєте буде достатньо? В звичайну я б клав десь150 не більше. В тут і так в два раза буде більше. 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 723 Опубліковано: 11 годин назад 13 години тому, Фрекен Бок сказав: Було бажання порепетирувати) Можна нескінченно дивитись на три речі. Розвинену клейковину. Шовкове тісто. І на те, як Таня формує тестові заготовки. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 723 Опубліковано: 11 годин назад 6 хвилин тому, Палич сказав: але стримаюсь так багато класти Начинка – на любителя. Кладіть свою улюблену норму Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Палич 55 Опубліковано: 11 годин назад Та я прям кожний день їм ці паски-папошники щоб знать свою норму)), просто консультуюсь з ШІ і вона переживає, що просто не вийде у нас пасочка, не підніме тяжке тісто дріжджі. Підказує що краще меньше брать цукатів. А Де Светта Господиня? В другі дівчата які кожного року мені все підказують?) Таня Ф.Б. ти робиш глазурь горіхову чи просто розріз і "квіточка" як у автора? Як що глазурь, то скільки треба всього на мої пів порції? ШІ каже що достатньо 50гр горіхів арахіс +100г цукру +10г крахмалу. А білків- по потребі, щоб було схоже на сметану. Десь 40-50 г. Перед тим як молоти в чаші блендера горішки з цукром їх треба охолодити, що б не виділялось при нагріві масла багато. Потім все помістити в кулин. мішок (я візьму пакет з під молока) і в холодильник на ніч. Мінімум час два ця глазурь повинна полежати. Потім зігріється в день випічки і як що загусне добавить трохи білка. Не обманює "дівчина"?)) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 723 Опубліковано: 10 годин назад 2 хвилини тому, Палич сказав: Та я прям кожний день їм ці паски-папошники щоб знать свою норму)), просто консультуюсь з ШІ і вона переживає, що просто не вийде у нас пасочка, не підніме тяжке тісто дріжджі. Підказує що краще меньше брать цукатів. Палич. Лаврешін - технолог. У нього все по науке. Ігор Лаврешін – пекар-ремісник, який здобув міжнародну професійну освіту. Він навчався у NIPfood Nazionale Italiana Pizzaioli & Panificazione (Італія) та Richemont Masterbaker Center для Excellence in Baking and Pastry DMCC (Швейцарія), спеціалізуючись на хлібопеченні та кондитерському мистецтві, ставши шеф-інструктором NIPfood. СІЛЬ | Ресторанна премія СІЛЬ | Ресторанна премія Основні етапи освіти та професійного розвитку: Міжнародне навчання: Пройшов підготовку в елітних європейських школах хлібопечення, включаючи швейцарський Richemont Masterbaker, відомий високими стандартами. Спеціалізація: Є експертом із крафтового хліба, експертом із закваск та автором методик. Викладацька діяльність: Викладач Кулінарної Академії, ментор власної школи "LAVR.School". Ігор Лаврешін також відомий як «хлібний сомельє» та консультант із хлібопечення, який активно розвиває культуру крафтового хліба. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Палич 55 Опубліковано: 10 годин назад А ще, що б два рази не вставати. Ти, я бачу, береш форми 130мм і проколюєшь на одну паличку? Всі пишуть треба дві...достатньо? Не рве, не падає, не перекошується? Це треба руку набивати що б строго по центру, чи воно все одно? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 723 Опубліковано: 10 годин назад 13 години тому, Палич сказав: А як ви ці палички встромляете Маленькі можна на 1. Бажано по центру. Великі на 2. Дивимося відео - тут і мажуть і проколюють. Зручніше все ж таки проколоти відразу. Лаврешін проколює відразу Таня пекла без глазурі. Вона робила гастро начинку 1 Палич reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Палич 55 Опубліковано: 9 годин назад Пробіг по рецепту і по відео з останнього МК автора. Які відмінності: 1.Заміс тіста. Зразу мішає 5 хвилин і робе паузу на 30", каже це типу аутоліз(хоча по теорії це не так), в в рецепті на сайті він 5 років тому писав що "до гарної розвитку клітковини", в потім вже 30" - відпочинок. Холодне масло частинами і 15-20" ще мішать. 2. Растойка 2 часа, в не 60-90" при кімнатній температурі, т.б подовще, з двома обминками. 3.Вмішування піни в куски тіста до "хлюпання", часу не має, дивитися за "глютеновим вікном" і слідкувати за температурою, не перегрівать, краще зробити перерву. 4.Після вимішування начинки не дає 30 хвилин ростойку як в рецепті! Дає тільки 3-5" на "расслабление" пока готове форми, робє масляний стіл і аргументує це чому. 5. Кінцеву ростойку совітує робити при кімнатній температурі, не гріть. Так пори кращі в м'якіше. Десь 40-60 хвилин. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Палич 55 Опубліковано: 9 годин назад 23 хвилини тому, lana19 сказав: Зручніше все ж таки проколоти відразу. Лаврешін проколює відразу Я не бачив це на його відео, просто кидає у форми по 420г...в є його ролик про це? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 723 Опубліковано: 9 годин назад Глазур для паски, папушника, панеттоне 40 г мигдального борошна 60 г цукру 6 г крохмалю 2 г какао - порошку 8 г олії 25 г білка Змішайте усі інгредієнти до однорідності. Після того, як тісто для Панеттон не підійде у формі, за допомогою ложки нанесіть глазур так, щоб вона повністю покрила поверхню тіста. Декоруйте мигдальними пластівцями, цілісним мигдалем і перловим цукром. У нижній частині проколіть форми наскрізь двома довгими шпажками. Розігрійте духовку до 170 -180 С. Випікайте близько півгодини до рівномірного золотисто-коричневого кольору. Дістаньте Панеттон з печі і підвісьте в перевернутому вигляді до повного остигання. Це рецепт. Читаємо! Палич! Ще раз! Ефір в інстаграм – прямий у записі. Він створений для розуміння процесу! Автор там багато прискорює! До цього ефіру йшов рецепт, який викладений у 2 пості. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 723 Опубліковано: 8 годин назад 3 години тому, Палич сказав: оли ви будете пекти, в середу? Там в страсну п'ятницю нізя і в чистий четверга Спеціально зателефонувала Анжелі. У неї чоловік дуже релігійна людина. Її слова – пеку коли мені зручно. Немає зараз строгих умов 1 Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Палич 55 Опубліковано: 8 годин назад 29 хвилин тому, lana19 сказав: 40 г мигдального борошна 60 г цукру 6 г крохмалю Та я бачу це в началі сторінки.) в ролику на ютубі, що ти дала, дуже все внятно розповідає дівчина і є рецепт на заквасці. Важливо там показала як робе глазурь на панеттоне і про палички. Рецепт теж майже такий: 40/80/10/35 , мука горіхова/цукор/крахмал(любий), білок, ..ще є 5 г олії. Покриває коли тісто не доходить до верха десь на 1-2 см, спірально. А палички зразу встромить і пекти з ними - це добре. Так і буду робить, хоча Таня робе після в рукавицях. 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 953 Опубліковано: 8 годин назад Всім привіт! Знайшлася секундочка в роботі і пишу. Я прочитала рецепт, але пекти його не буду. Я буду на роботі чт- пт- сб перед Паскою, мені просто ніколи ото гратися з тим тістом, щоб спекти 3 чи 5 штучок пасок. Я буду пекти свій рецепт в середу, треба напекти і собі і на пригощання, ще й вспіти їх прикрасити і спакувати. А цей рецепт спробую в інший раз. 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах