Так часто буває, що вдома у кожного може залишитись вчорашнє картопляне пюре, і часто люди викидають його. А можна натомість скористатись цим рецептом та приготувати із вчорашнього пюре смачну, легку та швидку страву для всієї родини. Рівно 5 хвилин і все готово.
Маленьким секретом є сир, який ми додамо, і який надасть страві цікавого смаку та текстури.
Скоринка хрустка, а в середині ніжне картопляне пюре з тягучим сиром.
Ось такий простий лайфхак, за допомогою якого вчорашнє пюре буде швидкою стравою на наступний день.
Візьміть картопляне пюре, додайте два курячих жовтка (а з білків, які залишаться можна зробити яєчню), сухий часник, дрібку солі, муку - ретельно все перемішайте.
Потім додайте натертого на крупній терці сиру сулугуні (моцарели, або будь-якого іншого улюбленого сиру), і знову все ретельно перемішайте. Так ви розподілите всі інгредієнти рівномірно.
Далі формуємо картопляну котлету, щоб вся маса була зібрана і не розпалась.
Котлету сформували, тепер беремо велику миску, в яку насипаємо панірувальні сухарі, і обволакуємо сформовану кульку у паніровці.
Дістаємо котлету в панірувальних сухарях та робимо їй круглу форму за допомогою стакану або чашки (як вам зручно), трішечки надаємо форми, підправляємо та лопаткою викладаємо на дощечку. І так швиденько робимо багато кульок в золотистій паніровці.
Тепер ставимо пательню на вогонь, чекаємо поки розігріється, наливаємо олії та чекаємо поки олія також нагріється, далі смажимо ці золотисті та смачні картопляно-сирні котлетки.
Викладаємо наші котлетки на серветку, щоб трішки забрати олію. Страва готова.
Скоринка хрустка, а в середині ніжне картопляне пюре з тягучим сиром. Смачно, швидко та легко.
Додаю також інгредієнти:
Панірувальні сухарі - 80 г;
Курячі жовтки - 2 шт;
Сухий часник - 1 г
Картопляне пюре - 600 г
Олія - 120 г
Сир моцарела - 120 г
Мука - 40 г