Jump to content

Olima

Пользователи
  • Content Count

    825
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    60

Reputation Activity

  1. Like
    Olima got a reaction from Наташшшка in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Всі вже пишуть хто що готував, а я напишу що на завтра планую варити борщ, бо вчора пахали город, то повикопувала цибулю і часник, що з того року залишилися невибраними, а зараз ця зелень рак гарно наросла.  То буде завтра борщ з зеленою цибулею і часником зеленим з салом .
  2. Like
    Olima reacted to Справжня господиня in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Я сьогодні наварила супу з хребта лосося, Вова його дуже любить. А самі гарні шматки того хребта запекла в духовці по-новому. 
    В мене було півкіла хребтів, полила 3 ст.л. соєвого соусу, паприка, чорний перець - перемішала і постояло десь 20-30 хв. Форму з хребтами закрила фольгою і запекла 20 хв. при 180 град, потім без фольги 5 хв. Це набагато смачніше, ніж я раніше просто запікала. Вова взагалі був дуже здивований, що так смачно вийшло.
    Буду так часто запікати, тим паче в мене рибний за стінкою на роботі і там в мене вже блат (вони до мене бігають по дрібні гроші). І ще в них буває в брикетах обрізь лосося по 176 грн, так вони мені вибирають тихенько самі гарні кусочки.
    Нажарила котлет, варю рис на гарнір. Салат з яблука, моркви і селери з майонезом. Зробила смажених пиріжечків, Вова купив якусь нову ковбаску паштетну, смачна! пішла на начинку.

     
     
     
  3. Like
    Olima reacted to Справжня господиня in Кухонні посиденьки (балачки)   
    Чогось згадала про той соус, напишу. Наробила я його десь літра півтора. Розходувала всюди і сину давала.
    Знайшла що зветься таке айвар.
    Ну шо казати. Навроді непогано, але в їжі ну дуже сильно смак перцю, додавати треба зовсім небагато. Не знаю, буду таке робити в цьому році чи ні. Син мішав його з томатпастою магазинною, теж не в сильному захваті. Може треба якісь травки-муравки додавати. Чи то просто люди з дитинства таке їдять і їм смачно, десь там на Кавказі чи де...
    Ну таке...
     
  4. Like
    Olima reacted to Магда in Кухонні посиденьки (балачки)   
    Оце прям про мене, але я роблю геть по-лінивому: у велику скляну каструлю викладаю курячі стегенця, замариновані в сметані з гірчицею в зернах, накриваю її рідною перевернутою кришкою, а в кришку висипаю пакет заморожених овочів, збризкую їх оливковою олією, підсолюю і в духовку. За пів години у мене вечеря з м'ясом і гарніром) Але отакої суміші я не купувала, треба буде зайти, спробувати, дякую за наводку
  5. Like
    Olima reacted to Магда in Кухонні посиденьки (балачки)   
    І ще я) У нас перший в цьому сезоні зелений борщ з молодою кропивою і шпинатом) смачноооо
  6. Like
    Olima got a reaction from РАДУШКА in Кухонні посиденьки (балачки)   
    Таке я люблю. А останнім часом частенько роблю філе курки підсмажити невеличкими кусочками і туди додати пачку замороженої овочевої суміші wok, в АТБ продається. Ще за бажанням можна в кінці додати трохи варений рис або булгур. Якось ніколи не купували такі суміші, окрім мексиканської, а тут в інтернеті натрапила на такий спосіб використання цієї суміші і нам сподобалося. 
     

  7. Like
    Olima got a reaction from РАДУШКА in Кухонні посиденьки (балачки)   
    Таке я люблю. А останнім часом частенько роблю філе курки підсмажити невеличкими кусочками і туди додати пачку замороженої овочевої суміші wok, в АТБ продається. Ще за бажанням можна в кінці додати трохи варений рис або булгур. Якось ніколи не купували такі суміші, окрім мексиканської, а тут в інтернеті натрапила на такий спосіб використання цієї суміші і нам сподобалося. 
     

  8. Like
    Olima got a reaction from РАДУШКА in Кухонні посиденьки (балачки)   
    Таке я люблю. А останнім часом частенько роблю філе курки підсмажити невеличкими кусочками і туди додати пачку замороженої овочевої суміші wok, в АТБ продається. Ще за бажанням можна в кінці додати трохи варений рис або булгур. Якось ніколи не купували такі суміші, окрім мексиканської, а тут в інтернеті натрапила на такий спосіб використання цієї суміші і нам сподобалося. 
     

  9. Like
    Olima got a reaction from РАДУШКА in Кухонні посиденьки (балачки)   
    Таке я люблю. А останнім часом частенько роблю філе курки підсмажити невеличкими кусочками і туди додати пачку замороженої овочевої суміші wok, в АТБ продається. Ще за бажанням можна в кінці додати трохи варений рис або булгур. Якось ніколи не купували такі суміші, окрім мексиканської, а тут в інтернеті натрапила на такий спосіб використання цієї суміші і нам сподобалося. 
     

  10. Like
    Olima reacted to Справжня господиня in Кухонні посиденьки (балачки)   
    Зробила новий рецепт
    Бачу я одна щось готую, всі тільки лайкають.
  11. Like
    Olima got a reaction from РАДУШКА in Кухонні посиденьки (балачки)   
    Таке я люблю. А останнім часом частенько роблю філе курки підсмажити невеличкими кусочками і туди додати пачку замороженої овочевої суміші wok, в АТБ продається. Ще за бажанням можна в кінці додати трохи варений рис або булгур. Якось ніколи не купували такі суміші, окрім мексиканської, а тут в інтернеті натрапила на такий спосіб використання цієї суміші і нам сподобалося. 
     

  12. Like
    Olima reacted to Справжня господиня in Рибний хлібець   
    Якщо рибка підморожена, то здирати шкіру легко з цілої рибини. А я тоді прогавила і хек в мене розмерзся, тому прийшлося відшкрябувати м*ясо з філешек, бо з цілої м*якої рибини я б вже шкіру не здерла.
  13. Like
    Olima reacted to Справжня господиня in Рибний хлібець   
    Оля, ні, не замочувала, сипанула з пакетика залишки. Він швидкодіючий, набухнув поки з яйцями стояв, потім поки випікався. Ну я так сподіваюся, що так і треба було. Можеш трошки його намочити і потім додати, гірше не буде.
    Роби той хлібець, не сумлівайся. І недовго робити, я довше того хека розбирала та шкіру здирала. 
  14. Like
    Olima reacted to Справжня господиня in Рибний хлібець   
    Побачила в ютубі такий рецепт від французького шефа і засів мені в голові. А на днях була нагода щось рибне приготувати, от і зірки зійшлися, все було в наявності.
    Звісно, я трошки відійшла від рецепту, але все вийшло добре. Ну дуже добре!
    Хек  500 г (філе без шкірки з 2 рибин)
    Червона риба  150 г (обрізь)
    Яйця  3 шт.
    Сливки   200 мл (в мене 10%)
    Панірувальні сухарі   60 г
    Молоко   50 мл
    Кетчуп   2 ст.л. (можна томатпасту, помідори)
    Цибуля  1 шт.
    Сіль, перець
    Укрушка, петроп, мускатний горіх, чорний перець, інше.
    Желатин  2 ч.л.
    На сковороді підсмажити дрібно порізану цибулю. Додати туда дрібно порізане філе і жарити до готовності риби, підсолити трохи. Подавити толкачкою до пюре ту рибу, щоб була майже однорідна. Можна просто щоб маленькими кусочками, не в кашу.
    В миску вбити яйця, додати кетчуп, сіль, всипати сухарі( намочити їх молоком), влити сливки, ретельно перемішати. 
    Додати остиглу рибу з пательні, додати желатин, зелень спеції, перемішати. Сіль за смаком.
    Довгу прямокутну форму вистлати пергаментом, який ретельно змастити (!!!).
    У форму вилити половину маси. Зверху посередині на всю довжину розложити смужкою червону рибу, залити зверху остальною масою з миски.
    Запікати у духовці при 200 град. приблизно 40-45 хвилин. 
    Хлібець витягти з форми разом з пергаментом і на решітці остудити повністю. Потім зняти пергамент.
    Нарізати краще після холодильника. Смакує як теплим, так і холодним.

    Тепер враження.
    Француз робив цей хлібець в духовці на водяній бані. Я не схотіла морочитися і просто запекла.
    Додавання желатину це моя ініціатива, для страхування.
    Француз робив хлібець в формі меншого розміру і риби в нього було всього 300 г. Я збільшила рибу вдвічі, бо інакше було б дуже рідке і не пропеклося (я так вважала). І правильно зробила!
    Ну і саме цікаве. Цей хлібчик можна робити з любої риби з любою серединкою! В нього була сама червона риба. Серединку можна робити з копченої риби, з оселедця, з білої риби... наприклад фесь фарш з червоної, а серединка біла. Тобто тут дуже багато варіантів! От що завалялося, те й пускайте в діло. Можна взагалі брати не сиру рибу, а вже готову солону, яйця все закріплять! Простір для творчості!
    Хлібець дуже, дуже смачний! Вова мій в захваті, хоч не дуже любить рибу.
  15. Like
  16. Like
    Olima reacted to Справжня господиня in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Мій Вова так чекав на свято, мріяв попоїсти смаколиків всіляких... накупив смачної ковбаски, м*ясо замаринувала, грибочки мариновані зробила, рибку смачну посолила, пасок напекла... а в нього раптом панкреатит про себе нагадав. Накрилися всі смаколики. Дієта.
    І вчора я знайшла цікавий рецепт і приготувала. Отака рибна запіканка, чи як її ще звуть? Зайшла Вові дуже добре, він її і вчора і сьогодні тільки і їсть.

    Рецептом зроблю завтра, на роботі ж треба чим-то займатися, не тільки роботою)))
  17. Like
  18. Like
  19. Like
  20. Like
  21. Like
    Olima reacted to Natali06 in Христос Воскрес! З Великоднем!   
    Христос Воскрес! З Великодніми святами! 
    Нехай воскреслий Христос принесе перемогу всій нашій немовірній Україні – перемогу світла над темрявою, добра над злом! 
    зі святом! 

  22. Возмутительно!
    Olima got a reaction from Lika_N in Кухонні посиденьки (балачки)   
    Світлана, я тут. У нас все нормально, я не в Сумах мешкаю. У Інни із Сум також все нормально. Ці тварі поцілили у центр міста, вже більше трьох десятків загиблих. 
  23. Возмутительно!
    Olima got a reaction from Lika_N in Кухонні посиденьки (балачки)   
    Світлана, я тут. У нас все нормально, я не в Сумах мешкаю. У Інни із Сум також все нормально. Ці тварі поцілили у центр міста, вже більше трьох десятків загиблих. 
  24. Like
    Olima reacted to fronya40 in Кухонні посиденьки (балачки)   
    Це м'яко сказано... Рідкі [****]и..
  25. We together
    Olima reacted to Справжня господиня in Кухонні посиденьки (балачки)   
    Я потом уже вспомнила, где ты. На эмоциях написала.
    ТВАРИ!!!!!!!!
×