-
Content Count
825 -
Joined
-
Last visited
-
Days Won
60
Reputation Activity
-
Olima got a reaction from Наташшшка in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Всі вже пишуть хто що готував, а я напишу що на завтра планую варити борщ, бо вчора пахали город, то повикопувала цибулю і часник, що з того року залишилися невибраними, а зараз ця зелень рак гарно наросла. То буде завтра борщ з зеленою цибулею і часником зеленим з салом .
-
Olima reacted to Справжня господиня in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Я сьогодні наварила супу з хребта лосося, Вова його дуже любить. А самі гарні шматки того хребта запекла в духовці по-новому.
В мене було півкіла хребтів, полила 3 ст.л. соєвого соусу, паприка, чорний перець - перемішала і постояло десь 20-30 хв. Форму з хребтами закрила фольгою і запекла 20 хв. при 180 град, потім без фольги 5 хв. Це набагато смачніше, ніж я раніше просто запікала. Вова взагалі був дуже здивований, що так смачно вийшло.
Буду так часто запікати, тим паче в мене рибний за стінкою на роботі і там в мене вже блат (вони до мене бігають по дрібні гроші). І ще в них буває в брикетах обрізь лосося по 176 грн, так вони мені вибирають тихенько самі гарні кусочки.
Нажарила котлет, варю рис на гарнір. Салат з яблука, моркви і селери з майонезом. Зробила смажених пиріжечків, Вова купив якусь нову ковбаску паштетну, смачна! пішла на начинку.
-
Olima reacted to Справжня господиня in Кухонні посиденьки (балачки)
Чогось згадала про той соус, напишу. Наробила я його десь літра півтора. Розходувала всюди і сину давала.
Знайшла що зветься таке айвар.
Ну шо казати. Навроді непогано, але в їжі ну дуже сильно смак перцю, додавати треба зовсім небагато. Не знаю, буду таке робити в цьому році чи ні. Син мішав його з томатпастою магазинною, теж не в сильному захваті. Може треба якісь травки-муравки додавати. Чи то просто люди з дитинства таке їдять і їм смачно, десь там на Кавказі чи де...
Ну таке...
-
Olima reacted to Магда in Кухонні посиденьки (балачки)
Оце прям про мене, але я роблю геть по-лінивому: у велику скляну каструлю викладаю курячі стегенця, замариновані в сметані з гірчицею в зернах, накриваю її рідною перевернутою кришкою, а в кришку висипаю пакет заморожених овочів, збризкую їх оливковою олією, підсолюю і в духовку. За пів години у мене вечеря з м'ясом і гарніром) Але отакої суміші я не купувала, треба буде зайти, спробувати, дякую за наводку
-
Olima reacted to Магда in Кухонні посиденьки (балачки)
І ще я) У нас перший в цьому сезоні зелений борщ з молодою кропивою і шпинатом) смачноооо
-
Olima got a reaction from РАДУШКА in Кухонні посиденьки (балачки)
Таке я люблю. А останнім часом частенько роблю філе курки підсмажити невеличкими кусочками і туди додати пачку замороженої овочевої суміші wok, в АТБ продається. Ще за бажанням можна в кінці додати трохи варений рис або булгур. Якось ніколи не купували такі суміші, окрім мексиканської, а тут в інтернеті натрапила на такий спосіб використання цієї суміші і нам сподобалося.
-
Olima got a reaction from РАДУШКА in Кухонні посиденьки (балачки)
Таке я люблю. А останнім часом частенько роблю філе курки підсмажити невеличкими кусочками і туди додати пачку замороженої овочевої суміші wok, в АТБ продається. Ще за бажанням можна в кінці додати трохи варений рис або булгур. Якось ніколи не купували такі суміші, окрім мексиканської, а тут в інтернеті натрапила на такий спосіб використання цієї суміші і нам сподобалося.
-
Olima got a reaction from РАДУШКА in Кухонні посиденьки (балачки)
Таке я люблю. А останнім часом частенько роблю філе курки підсмажити невеличкими кусочками і туди додати пачку замороженої овочевої суміші wok, в АТБ продається. Ще за бажанням можна в кінці додати трохи варений рис або булгур. Якось ніколи не купували такі суміші, окрім мексиканської, а тут в інтернеті натрапила на такий спосіб використання цієї суміші і нам сподобалося.
-
Olima got a reaction from РАДУШКА in Кухонні посиденьки (балачки)
Таке я люблю. А останнім часом частенько роблю філе курки підсмажити невеличкими кусочками і туди додати пачку замороженої овочевої суміші wok, в АТБ продається. Ще за бажанням можна в кінці додати трохи варений рис або булгур. Якось ніколи не купували такі суміші, окрім мексиканської, а тут в інтернеті натрапила на такий спосіб використання цієї суміші і нам сподобалося.
-
Olima reacted to Справжня господиня in Кухонні посиденьки (балачки)
Зробила новий рецепт
Бачу я одна щось готую, всі тільки лайкають.
-
Olima got a reaction from РАДУШКА in Кухонні посиденьки (балачки)
Таке я люблю. А останнім часом частенько роблю філе курки підсмажити невеличкими кусочками і туди додати пачку замороженої овочевої суміші wok, в АТБ продається. Ще за бажанням можна в кінці додати трохи варений рис або булгур. Якось ніколи не купували такі суміші, окрім мексиканської, а тут в інтернеті натрапила на такий спосіб використання цієї суміші і нам сподобалося.
-
Olima reacted to Справжня господиня in Рибний хлібець
Якщо рибка підморожена, то здирати шкіру легко з цілої рибини. А я тоді прогавила і хек в мене розмерзся, тому прийшлося відшкрябувати м*ясо з філешек, бо з цілої м*якої рибини я б вже шкіру не здерла.
-
Olima reacted to Справжня господиня in Рибний хлібець
Оля, ні, не замочувала, сипанула з пакетика залишки. Він швидкодіючий, набухнув поки з яйцями стояв, потім поки випікався. Ну я так сподіваюся, що так і треба було. Можеш трошки його намочити і потім додати, гірше не буде.
Роби той хлібець, не сумлівайся. І недовго робити, я довше того хека розбирала та шкіру здирала.
-
Olima reacted to Справжня господиня in Рибний хлібець
Побачила в ютубі такий рецепт від французького шефа і засів мені в голові. А на днях була нагода щось рибне приготувати, от і зірки зійшлися, все було в наявності.
Звісно, я трошки відійшла від рецепту, але все вийшло добре. Ну дуже добре!
Хек 500 г (філе без шкірки з 2 рибин)
Червона риба 150 г (обрізь)
Яйця 3 шт.
Сливки 200 мл (в мене 10%)
Панірувальні сухарі 60 г
Молоко 50 мл
Кетчуп 2 ст.л. (можна томатпасту, помідори)
Цибуля 1 шт.
Сіль, перець
Укрушка, петроп, мускатний горіх, чорний перець, інше.
Желатин 2 ч.л.
На сковороді підсмажити дрібно порізану цибулю. Додати туда дрібно порізане філе і жарити до готовності риби, підсолити трохи. Подавити толкачкою до пюре ту рибу, щоб була майже однорідна. Можна просто щоб маленькими кусочками, не в кашу.
В миску вбити яйця, додати кетчуп, сіль, всипати сухарі( намочити їх молоком), влити сливки, ретельно перемішати.
Додати остиглу рибу з пательні, додати желатин, зелень спеції, перемішати. Сіль за смаком.
Довгу прямокутну форму вистлати пергаментом, який ретельно змастити (!!!).
У форму вилити половину маси. Зверху посередині на всю довжину розложити смужкою червону рибу, залити зверху остальною масою з миски.
Запікати у духовці при 200 град. приблизно 40-45 хвилин.
Хлібець витягти з форми разом з пергаментом і на решітці остудити повністю. Потім зняти пергамент.
Нарізати краще після холодильника. Смакує як теплим, так і холодним.
Тепер враження.
Француз робив цей хлібець в духовці на водяній бані. Я не схотіла морочитися і просто запекла.
Додавання желатину це моя ініціатива, для страхування.
Француз робив хлібець в формі меншого розміру і риби в нього було всього 300 г. Я збільшила рибу вдвічі, бо інакше було б дуже рідке і не пропеклося (я так вважала). І правильно зробила!
Ну і саме цікаве. Цей хлібчик можна робити з любої риби з любою серединкою! В нього була сама червона риба. Серединку можна робити з копченої риби, з оселедця, з білої риби... наприклад фесь фарш з червоної, а серединка біла. Тобто тут дуже багато варіантів! От що завалялося, те й пускайте в діло. Можна взагалі брати не сиру рибу, а вже готову солону, яйця все закріплять! Простір для творчості!
Хлібець дуже, дуже смачний! Вова мій в захваті, хоч не дуже любить рибу.
-
-
Olima reacted to Справжня господиня in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Мій Вова так чекав на свято, мріяв попоїсти смаколиків всіляких... накупив смачної ковбаски, м*ясо замаринувала, грибочки мариновані зробила, рибку смачну посолила, пасок напекла... а в нього раптом панкреатит про себе нагадав. Накрилися всі смаколики. Дієта.
І вчора я знайшла цікавий рецепт і приготувала. Отака рибна запіканка, чи як її ще звуть? Зайшла Вові дуже добре, він її і вчора і сьогодні тільки і їсть.
Рецептом зроблю завтра, на роботі ж треба чим-то займатися, не тільки роботою)))
-
-
-
-
-
Olima reacted to Natali06 in Христос Воскрес! З Великоднем!
Христос Воскрес! З Великодніми святами!
Нехай воскреслий Христос принесе перемогу всій нашій немовірній Україні – перемогу світла над темрявою, добра над злом!
зі святом!
-
Olima got a reaction from Lika_N in Кухонні посиденьки (балачки)
Світлана, я тут. У нас все нормально, я не в Сумах мешкаю. У Інни із Сум також все нормально. Ці тварі поцілили у центр міста, вже більше трьох десятків загиблих.
-
Olima got a reaction from Lika_N in Кухонні посиденьки (балачки)
Світлана, я тут. У нас все нормально, я не в Сумах мешкаю. У Інни із Сум також все нормально. Ці тварі поцілили у центр міста, вже більше трьох десятків загиблих.
-
-
Olima reacted to Справжня господиня in Кухонні посиденьки (балачки)
Я потом уже вспомнила, где ты. На эмоциях написала.
ТВАРИ!!!!!!!!