Магда 2 198 Опубліковано: 10 листопада, 2018 (змінено) [quote name="N@T@" я також буду на наступних вихідних А я хочу завтра начинку замочити, щоб на наступних вихідних спекти. Я собі так порахувала, що тоді якраз на різдво 25 грудня кекс визріє. А на 7 січня будуть пампухи з варенням з рози. І буде у нас 2 класичних різдва ;) Змінено 10 листопада, 2018 користувачем Магда 2 inucya та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Коник 262 Опубліковано: 11 листопада, 2018 Доброе утро! Я тоже планирую печь, но на 7 января Это мне нужно замачивать 19 ноября? 3 Алцьона, lana19 та inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 198 Опубліковано: 11 листопада, 2018 Доброе утро! Я тоже планирую печь, но на 7 января Это мне нужно замачивать 19 ноября? Привіт, сухофрукти мають настоюватися мінімум тиждень, а сам кекс дозрівати мінімум 6 тижнів, з того, що я начитался - більше можна, меньше не бажано. Так, що можна і зараз, а можна і 19-го дочекатися. Приєднуйтесь, разом цікавіше :) 4 Алцьона, lana19, inucya та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 198 Опубліковано: 11 листопада, 2018 Хух, а я вже справилася: Тільки в мене проблема - в хазяйстві не знайшлося 3-х літрової банки, є лише 2-х літрові. Так от, як ви, дівчата, думаєте: залишити всю начину в одній банці,чи піділити на дві? Переживаю, що в одній банці начинка буде погано струшуватись і перемішуватися. В начинку додала ізюм 3-х видів, вишню і висушені зацукровані мандаринки. Горіхів не додавала, боюся щоб кекс не кришився. Ізюм виявився дуже крупним, довелося розрізати на 4 частини. Всього начинки вийшло 1 кг 630 гр. Переділила відразу, 1,4 кг на кекс, а 230 гр відклала окремо, буду додавати в якусь ще випічку. І ще, дівчата вище писали, що в них начинка виходила суха, а в мене зібралося десь на 1,5-2 см. рідини на дні банки. Як думаєте, це нормально? 5 N@T@, Пампушка, inucya та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
N@T@ 3 842 Опубліковано: 11 листопада, 2018 ще, дівчата вище писали, що в них начинка виходила суха, а в мене зібралося десь на 1,5-2 см. рідини на дні банки. Як думаєте, це нормально? Потім стане сухою, ти ж її будеш трясти кожен день, рідину вберуть сухофрукти. За дві ємкості нічого не скажу, завжди в одній замочувала 2 Магда та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 11 листопада, 2018 Так от, як ви, дівчата, думаєте: залишити всю начину в одній банці,чи піділити на дві? Переживаю, що в одній банці начинка буде погано струшуватись і перемішуватися. Я завжди в одну клала, кожен день перевертала банку- сьгоднi вона стоит правильно, а завтра вверх ногами и т. д. 3 lana19, Алцьона та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 12 листопада, 2018 Я про кекс теж згадувала на днях, що пора уже починать! Але цього року я ще поспостерігаю за вами! Сухофрукти виглядають апетитненько!! І дивлюсь я на них, а мені в ніс пахне коньяк! Хоча я його не лю, він мені воняв завжди, а це пахне!!! Он що значить, два роки в завязці))) 3 Пампушка, inucya та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 198 Опубліковано: 13 листопада, 2018 І дивлюсь я на них, а мені в ніс пахне коньяк! Хоча я його не лю, він мені воняв завжди, а це пахне!!! Он що значить, два роки в завязці))) А я цей раз спеціально ром купила ;) Завжди в чоловіка у випічку коньяк забирала, а тут думаю раз за класикою, значить за класикою :), та й один раз на рік таке печеш. Правда, за два роки "завязки", мабуть, шо коньяк, шо ром, пахне аж-аж :) 1 Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Коник 262 Опубліковано: 16 листопада, 2018 Доброе утро! Я тоже планирую печь, но на 7 января Это мне нужно замачивать 19 ноября? Привіт, сухофрукти мають настоюватися мінімум тиждень, а сам кекс дозрівати мінімум 6 тижнів, з того, що я начитался - більше можна, меньше не бажано. Так, що можна і зараз, а можна і 19-го дочекатися. Приєднуйтесь, разом цікавіше :) Дякую 3 lana19, Алцьона та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 198 Опубліковано: 25 листопада, 2018 Звітую далі. Пекла на минулих вихідних, на цих було перше пеленання :) вийшло в мене 3 кекса вагою 800 грам, 700 грам і 1,2 кг. Не такі й вже важкі, якось до норми не доросли. Найменьший пікся десь 2,5 години, вийшов найсвітліший, а два інших пеклися десь 3 години, а потім ще досижували в вимкненій духовці, вийшли такі собі загорілі Кекси, наскільки можна оцінити поки що тактильно та на око, м'які, вологі. Дуже вже хочеться розрізати та спробувати який же він на смак. З усіх ароматів в кексі я чую корицю (не люблю її, а таки поклала) мед і ром, звичайно. До речі, тісто мені нагадало мої улюблені кекси на жовтках, ті ж самі продукти, тільки яйця без білків, одні жовтки, і без спецій, лише ізюм, та ж технологія. Я дуже люблю ці кекси, робляться дуже швидко, а що вже смачні, смак справжнього кексу, масляного, не бесквітного, ням-ням. Дуже тепер цікаво порівняти, хоча, звичайно, тут смак і текстура буде інша через спеції та кількість сухофруктів. Ще ніколи я так не чекала католицького різдва, кортить кекс скуштувати :) 5 lana19, N@T@, Пампушка та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 25 листопада, 2018 Наталочка, кекси- красенi в тебе вийшли! Класичнi рiздвянi кекси! 2 Алцьона та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 198 Опубліковано: 25 листопада, 2018 Класичнi рiздвянi кекси! Дякую, Інна, надіюсь, що таки так. Дуже переживаю, що б не кришилися. Самій дуже цікаво спробувати, хочу звечора 24 грудня полити їх глазурью з білим шоколадом, чогось мені так класичний англійський кекс уявляється :) 2 Алцьона та inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 25 листопада, 2018 Наталя! Кекси чудові! Саме цікаве почалось -купання і пеленання)) Чекатиму і я! Хочу побачити твоіх джентельменів у глазурованому вбранні. 3 Магда, inucya та Пампушка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 26 листопада, 2018 хочу звечора 24 грудня полити їх глазурью з білим шоколадом, чогось мені так класичний англійський кекс уявляється :) Це буде смакота :vkusno 1: 1 Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 198 Опубліковано: 26 грудня, 2018 Ну ось, один, круглий, кекс полила таки шоколадною глазурью, інші два брусочки ще лежать спеленані. Смакували на Різдво, як і планувала. Кекс таки злегка кришиться, але зовсім трішки, м'який, сочний. Дуже ароматний з яскраво вираженим смаком. Всім, кого пригощала, сподобався, для себе, на майбутнє, вирішила не класти корицю, і мед замінити на патоку, бо ці два найсильніші аромати, як на мене, перебивають всі інші. Правда, кожен, хто куштував, відчував собі свій смак. Дехто взагалі меду не чув, комусь багато було цукатів та цедри. Наступного разу візьму або форму меньшого діаметру, або в цю покладу більшу порцію тіста, бо кекс вийшов як пиріг, не високий. Взагалі, цікавий кекс, варто було спробувати. Дуже вдало сюди і на смак, і на вигляд пасує шоколадна глазур, правда, я трішки зазівалася, і вона в мене швидко застигла, не встигла рівномірно розподілитися. На наступний рік буду експерементувати далі 4 УкраІнка, N@T@, inucya та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 26 грудня, 2018 41 минуту назад, Магда сказал: Ну ось, один, круглий, кекс Наталочка, гарнi вийшли в тебе кекси! А на першому, гразур так блищить, що схожа на шовкову хустинку! 2 Магда та УкраІнка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 1 грудня, 2023 Ех, пізно я згадала про цей кекс(( Хтось цього року робить його? Я можливо половинку порції все ж замочу...ну дуууже хочеться! Відколупаю на Різдво недолежаного, а як не піде, то буде в мене кекс на Масляну)) 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 1 013 Опубліковано: 2 грудня, 2023 Аллочка, я теж ще ні Різдвяний, ні Штоллен не пекла. Але планую. Смачний він навіть якщо не вистояний. Так що - печи, не думай. 1 Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
N@T@ 3 842 Опубліковано: 2 грудня, 2023 я в минулому році не пекла ( вже ж світла не було ) і в цьому році руки не стоять 1 2 Наташшшка, Магда та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 198 Опубліковано: 2 грудня, 2023 5 хвилин тому, N@T@ сказав: я в минулому році не пекла ( вже ж світла не було ) і в цьому році руки не стоять От і мені ні того року, ні цього якось не заходять різдвяні клопоти. До Свят Вечора, звичайно, підготуюсь, а так, що б планувати за місяць, то ні, намає натхнення. Живу якось одним днем. А колись мріяла на Різдво напекти штолєнів на заквасці (дуже мені подобається рецепт Олени Желєзняк) і розіслати рідним і друзям до свята. Ось уже і Різдво ми офіційно, слава Богу, відмічаємо разом з усім світом, а сил і бажання готуватися немає( Тепер у мене інше бажання - Перемога. От тоді ми відсвяткуємо! Будуть у нас і штолєни, і різдвяні кекси, і паски на весь світ, все буде. 1 2 N@T@, Алцьона та Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 1 013 Опубліковано: 2 грудня, 2023 Дівчата, треба триматись. Я ось не справилась, мусила трохи підсісти на пігулки, бо була вже зовсім на межі. Перебування дитини на "нулі" не додає оптимізму. Але пектиму Штолен або Кекс обов'язково - на зло ворогам! І минулий рік пекла. До речі, минулорічні штолени хлопці поїли, коли приїздили за шевронами до нас додому. Може і цьогоріч хлопцям підуть, не знаю ще)) Лише сьогодні замочила все в коньяку) 5 Справжня господиня, irysska, Алцьона та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах