Перейти до вмісту
Natali06

Кухонні посиденьки (балачки)

Recommended Posts

Ще трішки поспамлю вас, ось маю такий гарнющий глек для оливкової олії, мені його презентувала колега, каже коли побачила - відразу про тебе згадала)

20250803_181111.jpg

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
22 години тому, Магда сказав:

вибрала собі на наступний сезон банки-твіст 1,7 літри з горловиною 110 мм, такі класні

Натуся, я такі(мабуть) купила. І це просто капець. ЇЇ неможливо відкрити. Ключ до неї не підходить. Гарна, так, але точно не купувала б, якби знала як відкривається

Поділитися повідомленням

22 години тому, Natali06 сказав:

Може хто памʼятає , як у вас називали шулики? у нас шуликИ

Я не знаю що це:girl_red: Вперше чую. 

Поділитися повідомленням

21 година тому, Natali06 сказав:

Може хто памʼятає , як у вас називали шулики? у нас шуликИ

Будете сміятися, але... рідні сестри (мої баби) були з одного роду, але... одна - 100% кацапка, то ніяких шулик ніколи не робила. А в другої (рідна моя) чоловік був українцем. То вона робила ламанці. Оце я тільки зараз взнала, що вони  і є шулики. До речі, вони й борщ варили різний зовсім. І паски пекли різні!

Поділитися повідомленням

35 хвилин тому, Наташшшка сказав:

Натуся, я такі(мабуть) купила. І це просто капець. ЇЇ неможливо відкрити. Ключ до неї не підходить. Гарна, так, але точно не купувала б, якби знала як відкривається

Наташшшка, я теж маю 2 таких, колись давно купила в Сільпо, вони мені так подобаються, відкриваються легко, правда, я в них нічого не консервувала, лише квашу та сухі гриби зберігаю. А це вирішила, що буде зручно в них помідори консервувати, таки купила 6 шт., буду з чоловіком торгуватися за місце в кладовці)

Написала, і тепер зрозуміла, що одна справа просто закрити банку з чимось холодним для зберігання, а інша - закрити гарячу консервацію, мабуть таки відкрити буде тяжко... Хоча я ж закриваю помідори у великі банки з горловиною 100мм, нормально відкриваються. В любому випадку, купила - буду пробувати)

Спробуй ще, може, кришки змінити, їх можна купити окремо, може проблема в них

Поділитися повідомленням

1 година тому, Магда сказав:

що одна справа просто закрити банку з чимось холодним для зберігання, а інша - закрити гарячу консервацію

Я вперше закрила в них помідори. Закривала вночі, була вже сонна і втомлена, то вирішила, що треба ще й гарненько так затягнути:gerlcaused: Ну шо я маю тобі сказать...коли довелось відкривати, то вже думала, що простіше відбити дно чи горличко разом з кришкою. Ми вдвох з чоловіком відкривали ту банку більше години. Вдруге я вже її не затягувала - легенько закрила - відкривала ножем, інакше не змогла. Кришки брала окремо. 

Змінено користувачем Наташшшка

Поділитися повідомленням

2 хвилини тому, Наташшшка сказав:

Вдруге я вже її не затягувала - легенько закрила - відкривала ножем.

Ну шо ж... я їх вже замовила, тепер замість однієї задачі (непомітно підкинути їх в кладовку, а потім "зненацька знайти") додалася ще одна - відкрити :f-0-146:

Поділитися повідомленням

1 година тому, Магда сказав:

тепер замість однієї задачі (непомітно підкинути їх в кладовку, а потім "зненацька знайти") додалася ще одна - відкрити 

Я тобі більше скажу - піддіти ножем легенько кришку, щоб повітря зайшло, в цій банці фактично неможливо - форма банки не дозволяє:biggrin: Якщо тобі вдасться подружитись з цими банками\кришками - маякни мені) Бо в мене тепер просто стоять, боюсь, що як щось закрию, то не зможу відкрити в потрібний момент:smile:

Поділитися повідомленням

Мені тепер ще більше кортить отримати ці банки, покрутити їх, прицілитися)

Поділитися повідомленням

21 година тому, Магда сказав:

Ще трішки поспамлю вас, ось маю такий гарнющий глек для оливкової олії, мені його презентувала колега, каже коли побачила - відразу про тебе згадала)

20250803_181111.jpg

Яка ніжна краса! Хіба  в нього можна олію  наливати?!  Ні! Держати тільки для краси  і милуватися! 🤩

Поділитися повідомленням

57 хвилин тому, РАДУШКА сказав:

Будете сміятися, але... рідні сестри (мої баби) були з одного роду, але... одна - 100% кацапка, то ніяких шулик ніколи не робила. А в другої (рідна моя) чоловік був українцем. То вона робила ламанці. Оце я тільки зараз взнала, що вони  і є шулики. До речі, вони й борщ варили різний зовсім. І паски пекли різні!

Анічка, бачиш, тепер ти знаєш, що таке шулики, а  не тільки ламанці) 

Про борщ, ти маєш на увазі, відрізнявся від кацапського? 
Є у нас лікар( за першою освітою  повар)він служив у Іваново, то ми все його просили приготувати щі. Хотіли скуштувати що то воно є) Як ми його тільки не просили. Ні! Нізащо не хотів іх готувати. Казав» щі, хоть х?? Полощі») Ото мабуть і борщ такий)

Поділитися повідомленням

22 хвилини тому, Natali06 сказав:

Ото мабуть і борщ такий

Та ні. Борщ смачний. Але, тільки, якщо на бульоні. А український рідна баба такий варила, що ніякого м'яса там взагалі не треба було! Свекруха моя теж кацапський варила. Ми поки жили разом, то завжди видно було, чий сьогодні борщ їмо)))

Поділитися повідомленням

Ага, зрозуміла)  ну ти знаєш, у всіх нас борщі  різні) Навіть коли сам вариш, і то кожногоразу різний. Я дуже люблю борщ з кислинкою. Помідори завжди квашу і потім перетираю на сік. Але добавляю небагато, бо я ж не  одна ім) а так хочеться…. 
я взагалі кваснину люблю добавляти в червоні супи не тільки в борщ. 
А от коли ми були в Бориславі, то там борщі білі. Замість томату впіджарку вони кладуть сметану. 

Поділитися повідомленням

1 хвилину тому, Natali06 сказав:

Навіть коли сам вариш, і то кожногоразу різний

Ну, так. Згодна. Старша невістка моя з луганщини, та варить борщ без буряка. а для мене то взагалі непоймищо, а не борщ. Свекруха  ніколи зажарку не робила, кидала усе у киплячий бульон. То борщ був світленький. В мене яскравий, та багатий на смак. Свекр казав - як вино))). З квашеними помідорами я рази два теж варила. не сподобалося,

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз