Магда 2 439 Опубліковано: Суббота в 18:54 Ще трішки поспамлю вас, ось маю такий гарнющий глек для оливкової олії, мені його презентувала колега, каже коли побачила - відразу про тебе згадала) 2 1 Natali06, Olima та Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 1 068 Опубліковано: Воскресенье в 14:58 22 години тому, Магда сказав: вибрала собі на наступний сезон банки-твіст 1,7 літри з горловиною 110 мм, такі класні Натуся, я такі(мабуть) купила. І це просто капець. ЇЇ неможливо відкрити. Ключ до неї не підходить. Гарна, так, але точно не купувала б, якби знала як відкривається 2 Olima та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 1 068 Опубліковано: Воскресенье в 15:01 22 години тому, Natali06 сказав: Може хто памʼятає , як у вас називали шулики? у нас шуликИ Я не знаю що це Вперше чую. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
РАДУШКА 464 Опубліковано: Воскресенье в 15:19 21 година тому, Natali06 сказав: Може хто памʼятає , як у вас називали шулики? у нас шуликИ Будете сміятися, але... рідні сестри (мої баби) були з одного роду, але... одна - 100% кацапка, то ніяких шулик ніколи не робила. А в другої (рідна моя) чоловік був українцем. То вона робила ламанці. Оце я тільки зараз взнала, що вони і є шулики. До речі, вони й борщ варили різний зовсім. І паски пекли різні! 3 Olima, Наташшшка та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 439 Опубліковано: Воскресенье в 15:48 35 хвилин тому, Наташшшка сказав: Натуся, я такі(мабуть) купила. І це просто капець. ЇЇ неможливо відкрити. Ключ до неї не підходить. Гарна, так, але точно не купувала б, якби знала як відкривається Наташшшка, я теж маю 2 таких, колись давно купила в Сільпо, вони мені так подобаються, відкриваються легко, правда, я в них нічого не консервувала, лише квашу та сухі гриби зберігаю. А це вирішила, що буде зручно в них помідори консервувати, таки купила 6 шт., буду з чоловіком торгуватися за місце в кладовці) Написала, і тепер зрозуміла, що одна справа просто закрити банку з чимось холодним для зберігання, а інша - закрити гарячу консервацію, мабуть таки відкрити буде тяжко... Хоча я ж закриваю помідори у великі банки з горловиною 100мм, нормально відкриваються. В любому випадку, купила - буду пробувати) Спробуй ще, може, кришки змінити, їх можна купити окремо, може проблема в них 2 Olima та Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 1 068 Опубліковано: Воскресенье в 15:53 (змінено) 1 година тому, Магда сказав: що одна справа просто закрити банку з чимось холодним для зберігання, а інша - закрити гарячу консервацію Я вперше закрила в них помідори. Закривала вночі, була вже сонна і втомлена, то вирішила, що треба ще й гарненько так затягнути Ну шо я маю тобі сказать...коли довелось відкривати, то вже думала, що простіше відбити дно чи горличко разом з кришкою. Ми вдвох з чоловіком відкривали ту банку більше години. Вдруге я вже її не затягувала - легенько закрила - відкривала ножем, інакше не змогла. Кришки брала окремо. Змінено Воскресенье в 15:58 користувачем Наташшшка 1 Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 439 Опубліковано: Воскресенье в 16:00 2 хвилини тому, Наташшшка сказав: Вдруге я вже її не затягувала - легенько закрила - відкривала ножем. Ну шо ж... я їх вже замовила, тепер замість однієї задачі (непомітно підкинути їх в кладовку, а потім "зненацька знайти") додалася ще одна - відкрити 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 1 068 Опубліковано: Воскресенье в 16:04 1 година тому, Магда сказав: тепер замість однієї задачі (непомітно підкинути їх в кладовку, а потім "зненацька знайти") додалася ще одна - відкрити Я тобі більше скажу - піддіти ножем легенько кришку, щоб повітря зайшло, в цій банці фактично неможливо - форма банки не дозволяє Якщо тобі вдасться подружитись з цими банками\кришками - маякни мені) Бо в мене тепер просто стоять, боюсь, що як щось закрию, то не зможу відкрити в потрібний момент Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 439 Опубліковано: Воскресенье в 16:08 Мені тепер ще більше кортить отримати ці банки, покрутити їх, прицілитися) 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 336 Опубліковано: Воскресенье в 16:16 21 година тому, Магда сказав: Ще трішки поспамлю вас, ось маю такий гарнющий глек для оливкової олії, мені його презентувала колега, каже коли побачила - відразу про тебе згадала) Яка ніжна краса! Хіба в нього можна олію наливати?! Ні! Держати тільки для краси і милуватися! 🤩 2 1 Магда, Наташшшка та Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 336 Опубліковано: Воскресенье в 16:25 57 хвилин тому, РАДУШКА сказав: Будете сміятися, але... рідні сестри (мої баби) були з одного роду, але... одна - 100% кацапка, то ніяких шулик ніколи не робила. А в другої (рідна моя) чоловік був українцем. То вона робила ламанці. Оце я тільки зараз взнала, що вони і є шулики. До речі, вони й борщ варили різний зовсім. І паски пекли різні! Анічка, бачиш, тепер ти знаєш, що таке шулики, а не тільки ламанці) Про борщ, ти маєш на увазі, відрізнявся від кацапського? Є у нас лікар( за першою освітою повар)він служив у Іваново, то ми все його просили приготувати щі. Хотіли скуштувати що то воно є) Як ми його тільки не просили. Ні! Нізащо не хотів іх готувати. Казав» щі, хоть х?? Полощі») Ото мабуть і борщ такий) 2 РАДУШКА та Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
РАДУШКА 464 Опубліковано: Воскресенье в 16:50 22 хвилини тому, Natali06 сказав: Ото мабуть і борщ такий Та ні. Борщ смачний. Але, тільки, якщо на бульоні. А український рідна баба такий варила, що ніякого м'яса там взагалі не треба було! Свекруха моя теж кацапський варила. Ми поки жили разом, то завжди видно було, чий сьогодні борщ їмо))) 1 Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 336 Опубліковано: Воскресенье в 16:58 Ага, зрозуміла) ну ти знаєш, у всіх нас борщі різні) Навіть коли сам вариш, і то кожногоразу різний. Я дуже люблю борщ з кислинкою. Помідори завжди квашу і потім перетираю на сік. Але добавляю небагато, бо я ж не одна ім) а так хочеться…. я взагалі кваснину люблю добавляти в червоні супи не тільки в борщ. А от коли ми були в Бориславі, то там борщі білі. Замість томату впіджарку вони кладуть сметану. 1 РАДУШКА reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
РАДУШКА 464 Опубліковано: Воскресенье в 17:03 1 хвилину тому, Natali06 сказав: Навіть коли сам вариш, і то кожногоразу різний Ну, так. Згодна. Старша невістка моя з луганщини, та варить борщ без буряка. а для мене то взагалі непоймищо, а не борщ. Свекруха ніколи зажарку не робила, кидала усе у киплячий бульон. То борщ був світленький. В мене яскравий, та багатий на смак. Свекр казав - як вино))). З квашеними помідорами я рази два теж варила. не сподобалося, 1 Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах