Сусля 4 587 Опубліковано: 28 жовтня, 2017 Ингредиенты: борошно 425 г вода ( 130 г окропу+170 г холодна) 300 г сіль 8 г цукор 15 г смалець 10 г дріжджі сухі 7 г Все змішати та залишити у спокої на 20 хв. Потім вимішувати до гладкого вигляду, я моїм комбайном вимішую десь приблизно 10 хв. Тісто залишити у теплому місці ( 30-38 С) для бродіння на 1 годину, воно повинно вирости у двічи. Потім подкатати у кульку і залишити на 10 хв. Взяти форму з кришкою, краще чавунну, змастити дно смальцем. Тісту придати овальну форму і покласти у ємність. Накрити кришкою і поставити в теплу духовку (30-35С) на 30 хв. Потім зробити на хлібчику розріз, побризкати водичкою, накрити форму кришкою і увімкнути духловку на 200С. Пекти 40 хв під кришкою, потім кришку прибрати і тримати у духовці ще 35 хв. Що сказати, це духмяний, смачнющий, з фантастично хрусткою скоринкою хліб. Рецепт дала Людік Лисс'с, за що їй велика подяка. Печу кожен день, скоро вже в штанці не влізу! 15 Фрезия, lana19, Jefry та 12 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 597 Опубліковано: 29 жовтня, 2017 Суслічек золотолапий спік золотий хлібець! Вже стільки часу Танечка не радувала нас смачними рецептами і гарними фотографіями((( Ура! натхнення прийшло 4 Kira, Natali06, Сусля та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 924 Опубліковано: 29 жовтня, 2017 Суслик,велика подяка! Ох і гарний же хліб!!! 3 Сусля, lana19 та Kira reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
N@T@ 3 842 Опубліковано: 29 жовтня, 2017 Я бачила на Фесбуці цей хлібчик, такий красень! :girl_love: 4 lana19, Сусля, Kira та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
valuhka 4 184 Опубліковано: 29 жовтня, 2017 Танюш, 10 гр смальца в тесто? Или этим смазывать форму? (сори, за глупый вопрос) 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Сусля 4 587 Опубліковано: 29 жовтня, 2017 дяяяякую він дійсно такий класнючий, що думаю, треба дівчатам нести, бо як каже Людік, не просто хліб, а хліб з вау-ефектом 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 924 Опубліковано: 29 жовтня, 2017 @valuhka,Суслик мабудь не помітив питання,я відповім за неї,так,у тісто смалець. О! Прочитала уважніше і сама замислилася,а куди ж смалець??? Написано змастити дно..будемо чекати Суслика. 1 valuhka reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Сусля 4 587 Опубліковано: 29 жовтня, 2017 о, дійсно не бачила питання, вибачте , смалець у тісто . 2 valuhka та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Jefry 2 035 Опубліковано: 29 жовтня, 2017 Мені про воду не зрозуміло. Просто тепленької налити не можна? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Сусля 4 587 Опубліковано: 29 жовтня, 2017 там вода повинна бути 40 С, і там така порада, щоб отримати цю температуру до окропу додати холодної води в такої пропорції. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 29 жовтня, 2017 Танюшик, Хліб просто чудовий! І фото бомбезні!!! Танюшик, мені теж з температурою не дуже зрозуміло(( 3 lana19, Сусля та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Сусля 4 587 Опубліковано: 29 жовтня, 2017 а що саме не зрозуміло? вода повинна бути горяченька, я спочатку думала, що дріджі не будуть працювати. але все добре виходить. Береш ставиш кухлик на ваги, ллєш 130 г окропу, потім додаєш 170 г води з фільтру ( чи яка там у вас є) і все. Потім в миску де борошно і решта. 4 Vilapo, valuhka, Jefry та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Фрезия 1 051 Опубліковано: 4 листопада, 2017 Обовязково спечу, дуже гарний хліб ! 4 Сусля, fronya40, Kira та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
N@T@ 3 842 Опубліковано: 19 листопада, 2017 Пекти 40 хв під кришкою, потім кришку прибрати і тримати у духовці ще 35 хв. Таня, може я туплю хліб , в цілому, печеться 1годину 15 хвилин? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Qween 7 216 Опубліковано: 5 травня, 2018 Тетяночко, дріжджі сухі? 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Сусля 4 587 Опубліковано: 5 травня, 2018 Так, сухі 2 Qween та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Qween 7 216 Опубліковано: 5 травня, 2018 А на свіжіх ти пекла цей хліб? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Сусля 4 587 Опубліковано: 5 травня, 2018 Таня, може я туплю хліб , в цілому, печеться 1годину 15 хвилин? йолкі,тільки побачила, так, там під кришкою 40 хв і в мене без кришки стоїть ще 35 хв, взагалі то може й менше вийти, хвилин 20. Моя духовка з сюрпризом. А на свіжіх ти пекла цей хліб? ні, на сухих тільки 2 Qween та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Qween 7 216 Опубліковано: 11 травня, 2018 Тетяночко! Ну це вже я нарешті з хлібчиком . Дуже простий рецепт. Дуже! А віходить добрий, смачний хліб, як би я з ним займалася довго. Фото нашвидкоруч і шось темнувате, но головне ж показати. Так? Вирішила пекти його на свіжих дріжджях заради експерименту. Тому, мабуть, він скоріше рівномірно піднявся чим вибухнув через розріз, но вийшов дирчатий, гарний. Дякую ! 8 fronya40, N@T@, Фрезия та 5 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Qween 7 216 Опубліковано: 11 травня, 2018 А! І ще! Заради того щоб спекти цей хліб я у своєї тітоньки забрала гусятницю, яка в неї на горіще пролежала багато років. Я свою велику гусятницю подарувала сестрі, а тут бац і рецепт. І що ж було робити? Не забирати ж у сестри назад . Як кажуть " Что такое хлам? Это когда выбросишь и оно сразу понадобится" . Нова гусятниця менша, ніж була моя, но для хліба в самий раз. 6 fronya40, lana19, Сусля та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Сусля 4 587 Опубліковано: 11 травня, 2018 Ооо,який вийшов,красуня к просто, Анютік ти молодець! А для цього хлібчика спеціально форму купувала, в мене не було нічого підходящого, то прийшлось їхати в Епіцентр. 4 lana19, Qween, Kira та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Qween 7 216 Опубліковано: 11 травня, 2018 Дякую ! А ти вікористовуєш дріжджі якого виробника? В мене є ще трохи Саф Инстант Плюс, але я их притримую , бо як закінчаться, то не купиш - припинили їх виробництво. 1 inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Сусля 4 587 Опубліковано: 11 травня, 2018 я сухі беру які знайду, здебільшого львівські, а зараз в АТБ взяла "Своя лінія", дуже гарні, мені сподобалися. 2 inucya та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Qween 7 216 Опубліковано: 12 травня, 2018 Своя лінія - це ті ж самі Львівські, тільки обгортка інша . 2 inucya та Jefry reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах