Справжня господиня 3 370 Опубліковано: 31 серпня, 2022 Ингредиенты: Помідори - 1,8 (1,9) кг Вода – 1,25 (1.3)л Сіль – 3 ст. л. (55г) Цукор – 6,5 ст. л. (100г) Спеції Часник - 1 головка Метод Вже дуже давно роблю такі ось швидкоквашені помідорки, які "відлітають" зі столу зі страшною швидкістю! Для цього рецепту потрібні маленькі помідори, бажано не більше ніж 5 см у діаметрі. Ідеально підходить сорт Солероссо, але й інші за розміром. На банку 3л треба 1,8 кг. Пару-трійку зубків часнику нарізати платівками, можна ще навпіл пластинку розрізати. Помидори промити. У кожному помідорі гострим ножем зробити неглибокий прокол у плодоніжку і вставити туди шматочок часнику. У банку на дно покласти парасольку кропу, пару листя смородини, вишні, лаври, шматок гіркого перцю. Коротше, все на ваш смак тут немає чітких правил. Можна взагалі нічого не класти. Укласти помідори у банку. Залити розсолом – 1л 300мл води + 3 ст.л. майже без гірки солі + 6,5 ст. л цукру. Я воду беру з під крана, просто розмішую спеції, не кип'ятю. Ви робіть за своїм розумінням. Банку закрийте звичайною пластиковою кришкою чи просто шматочком марлі. Поставте банку в ємність, щоб стікав розсіл. Він не обов'язково витікатиме, просто страховка. Поставте банку в найтепліше місце. Кришку періодично знімайте. Процес триває приблизно 4-7 днів, залежно від температури. Розсіл повинен помутніти, помідорки стануть "як газовані" - вираз мого чоловіка. Після цього банку треба поставити у холодильник. Найстрашніше у процесі - це фраза "а давай вже спробуємо!" Тому що якщо почати пробувати, то в холодильник уже не буде чого ставити! Я завжди жорстко припиняю ці спроби чоловіка, але сама нишком тягаю ці шалено смачні помідорки!Попереджаю - як тільки минуло 4 дні, одразу ставте другу банку! Першу навіть не розкуштуєте, як закінчиться! Помідори треба тонкошкірі, швидше просоляться. Сливки теж можна, але вони довше квасаються. Можна черри. Черрі прокваситься швидше. Колір помідорів на ваш смак. Дуже прошу уважно читати піст, щоб вам одразу все було зрозуміло. Я завжди вказую усі нюанси. Всім смачного! Україна. Дніпро Війна росії з Україною День 189 7 1 Магда, Nata Trofimova, Elenka та 5 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 370 Опубліковано: 31 серпня, 2022 У нас на базаре в такое время продают замечательные помидорки Солероссо. Вот они идеальны под этот рецепт. Всем настоятельно советую сделать! Я вчера купила таких 2 кг и заправила пластиковое ведерко на 3,5 кг. Муж уже начал осторожно спрашивать, когда начинать пробовать. Он их называет "газированные", ждет не дождется. 2 lana19 та Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 31 серпня, 2022 Світланко, це ти про такі помідорки як на фото? Кругленькі , рожеві, щей з носиком? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 370 Опубліковано: 31 серпня, 2022 Наташа, то в тот раз просто такие на базаре купила, розовые и с носиком. Сюда пойдут любые, лишь бы небольшие были. У нас сейчас на рынке полно Солероссо по 18-20 грн/кг. Идеальный размер! они грамм по 50-60 каждый. 3 fronya40, Олька та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Elenka 4 097 Опубліковано: 2 вересня, 2022 Я готовила помидорки по этому рецепту, действительно, улетные. 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 924 Опубліковано: 24 вересня, 2022 А через сколько дней их можно есть? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 370 Опубліковано: 24 вересня, 2022 2 години тому, fronya40 сказав: А через сколько дней их можно есть? Таня, им надо 5-6 дней, чтобы были самые-самые. Но зависит от размера и сорта помидор. 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 161 Опубліковано: 28 вересня, 2022 Света, дома есть свои жёлтые не крупные сливки. Они лежат и не спеют окончательно, может их попробовать по этому рецепту? 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 370 Опубліковано: 28 вересня, 2022 Оля, пойдут. Смело делай. Кваситься будут чуть дольше, дней 6-7, после пятого дня начинай пробовать. Мелкие будут быстрее, поэтому на дно положи крупнее размером. Мы уже третье ведро на 3,5л доедаем и муж просит еще сделать. 3 Олька, Olima та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 370 Опубліковано: 25 липня Так, це дійсно смачнющі помідори! Раджу зробити банку і через 4 дні ставити другу, бо тільки перша закінчиться, тут і друга поспіє. Я вчора купила маленькі польові помідорки і зарядила відерце на 3,5 літра. 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 957 Опубліковано: 28 липня Світланка, а на зиму такі можна зробити? Стоятимуть? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 370 Опубліковано: 28 липня 47 хвилин тому, Наташшшка сказав: Світланка, а на зиму такі можна зробити? Стоятимуть? Я сама не робила закатку, не скажу. Але писали люди, якщо банку закрити отою пластковою кришкою, що в окроп занурювати, то така банка в холодному погребі стоїть добре, не кисне. Але тільки її відкрити, то починає киснути, треба швидко їсти. Я не несу відповідальності за написане. Спробуй. 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 161 Опубліковано: 28 липня Я робила раніше помідори на зиму під капронову кришку із зберіганням у підвалі, в маринаді тільки не було цукру, лише вода і сіль (доречі, пропорції такі ж як і в цьому рецепті). Також смачні. Після заливки банки не тримала в теплі, а відразу відносили у підвал. 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 370 Опубліковано: 28 липня Олю, люди писали за зберігання в погребі саме цього рецепту. В мене немає погребу, тому не можу перевірити. 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 957 Опубліковано: 28 липня (змінено) 36 хвилин тому, Olima сказав: в маринаді тільки не було цукру, лише вода і сіль Я спробую і так, і так. Просто я квашених не їм, не люблю, тому не вмію їх готувати, а чоловік і син люблять, то хочу для них спробувати зробити. Тим більше, що помідорів вистачає. Півторалітрову баночку вчора зробила на пробу, настоюються) Змінено 28 липня користувачем Наташшшка Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 370 Опубліковано: 29 липня Ну от в середу зробила - в неділю вже були готові. Зараз понеділок, стоять в холодильнику і третини вже нема. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 370 Опубліковано: 29 липня Ось помідорки зараз Це фоткала перед обідом. Зараз ще менше стало 3 lana19, спокусницЯ та Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
спокусницЯ 6 538 Опубліковано: 12 вересня Привіт! Прийшла написати про свою "зраду" ) На сторінках фб, в одній з груп, побачила рецепт квашених помідор, зберегла. Час від часу згадувала, але ніяк не доходили руки. І тут усі зірки зійшлись, готую! І звичайно ж, Свєтіку скидаю посилання, зі словами, зроблю розкажу... А Свєтік мене одразу і питає, невже я не знаю автора цього рецепта, Свєту? Чесно, не знала, а якщо чесно, то і не дивилась хто автор)))) І от Свєтік скидає мені посилання сюди. Тепер я знаю, хто ти, Свєта!)))) Тому принесла тобі подяку, за рецепт! Помідори смачні! ( Бо солоденьке не смачним не може бути!))) 1 4 Olima, Магда, Справжня господиня та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 370 Опубліковано: 12 вересня Так ото ж! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
спокусницЯ 6 538 Опубліковано: 12 вересня 8 хвилин тому, Справжня господиня сказав: Так ото ж! )))) ага, ото захотіла зрадити, а й не вийшло, усі дороги ведуть додому! 3 Olima, lana19 та Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах