Справжня господиня 3909 Posted July 29, 2023 Ингредиенты: Помидоры зеленые или слегка бурые специи и приправы по вкусу Маринад: вода 1 л соль 50 г сахар 80 г уксус 9% 60 мл Помидоры молочной спелости или слегка бурые помыть и порезать на 2-4 части в зависимости от размера помидор. В подготовленные банки на дно положить все, что вы любите и укладывать помидорные кусочки срезом внутрь кожурой наружу. Так их больше влезает))) Сварить маринад и кипящим залить в банки. Банки накрыть крышкой и стерилизовать 15 мин. банки 0,7л или время брать в соответствии своему объему. Закатать, перевернуть. Я ничего не укутываю уже лет 10, вы как хотите. * Я помидоры не стерилизую, а делаю методом тройной заливки. Я помидоры зеленые ОБОЖАЮ!!! В советское время банку 3л за 1р.12 коп. съедала в два присеста. По-моему, я одна делала план соседнему гастроному по зеленым помидорам))) С мамой давно делали подобные в банках, но рецепт утеряла. Потом поиски вкусных для меня зеленых помидор никак не заканчивались. То кислятина получалась, то сильно соленые, то просто невкусно... ну такая я привереда. Четыре года назад нашла еще очередной рецепт и на пробу сделала пару литровок. Это оказалась БОМБА, это мой вкус!!! Наконец я попала на свой рецепт! Очень люблю зеленые фаршированные помидоры, но они с чесноком, который не принимает мой муж. А без чеснока совсем не то. Поэтому закрываю только такие. Никого не уговариваю, все равно вкусы у всех разные, но рискните, сделайте баночку. В литровую банку уйдет примерно 0,35 л рассола. 7 Lika_N, Toxa, lana19 and 4 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
УкраІнка 6974 Posted August 11, 2023 В цьому році, мабуть, буду і я зеленими закривати, бо через постійні дощі та спеку скоро всі пропадуть Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3909 Posted August 11, 2023 5 годин тому, УкраІнка сказав: В цьому році, мабуть, буду і я зеленими закривати, бо через постійні дощі та спеку скоро всі пропадуть А в мене наоборот, зелених не дождуся, бо спіють і зриваю. Ота спека 3 дні не сильно нашкодила, зовсім мало попечених, десь з кіло. Я їх все одно на соуси перекручую і на соте. А дощі майже не вплинули на мої помідори, бо я кожну неділю абсолютно все бризкала фітоспорином. В мене досі ще огірки з зеленим листям, от тільки сьогодні ще відро закатала. Та все одно я в жовтні купую зелені помідори на засолку та на салати, і ці в банки закатую. 2 Наташшшка and УкраІнка reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Elenka 4126 Posted September 26, 2023 Светлана, хочу приготовить эти помидоры. В прошлом году не дошел ход. Попробую со свежей зеленью и сухими специями в отдельных банках, чтоб определиться. Как Вы закрываете, с какими специями? Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3909 Posted September 29, 2023 Лена, от тільки приїхала в город і можу писати. Я додаю спеції як до звичайних помідорів - лаврушку, хрін листя, кріп семена і бадилля, перець гіркий і духмяний, гвоздику, часник. От селера в мене ніяк не пішла в закатках, тільки трішечки для синіх. Сухі спеції теж використовую, в мене завжли є сухі листя хрону, смородини і вишні, а також сухий кріп бадиллями і семенами. Не відчуваю особої різниці. Використовую завжди при солінні помідорів і синіх в жовтні та листопаді, коли вже свіжого нема. Я такий гербарій і навесні додаю до перших малосольних огірочків, не відрізнити від свіжого. 2 Elenka and lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Elenka 4126 Posted September 29, 2023 Света, спасибо. Закрою обязательно. Сельдерей в помидорах нравится, но немного чтоб было. 2 inucya and lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Elenka 4126 Posted October 1, 2023 Света, закрыла помидорки , из почти 3 кг получилось 4 банки однолитровых. Около 700 г в одну банку помещается. Помидоры были зелёные, бурые и плотные розовые. Уже интересно какие на вкус. Может быть ещё закрою пару банок, закончилась тара. Буду ещё солить зелёные, бурые с зеленью и ФСЕ.))) 2 Справжня господиня and inucya reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3909 Posted October 1, 2023 (edited) Лена, молодець! Тепер наблюдай, щоб не закисли. В мене в прошлому році з 4х банок одна чогось підкисла, розсол ледь замутнів. Я банку швидко в холодильник, там стояла до зими (на донушку з*явився білий осад, це молочна кислота). Коли відкрили, то помідори були кислуваті, нічого, в вінегреті поїли. А інщі банки нормальні, смачні. Я ще не закатувала, поки зробила на поїсти різані мариновані. Щось не побачила в нас цього рецепта, щаз напишу. Ось Edited October 1, 2023 by справжня господиня 1 Elenka reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Elenka 4126 Posted October 1, 2023 Света, думаю не закиснут. Я стерилизовали банки 1л минут 20-25. Нужно было быть свободной для другой работы. Но уже не укутывала. Share this post Link to post Share on other sites
Elenka 4126 Posted October 4, 2023 Света, открыла я помидорки. Вкуснотища! Маринад получился по моему вкусу, хороший баланс и со специями тоже угадала. Особенно вкусные бурые и розоватые. Сегодня закрыла еще 4 банки. 1 Справжня господиня reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3909 Posted October 5, 2023 Лена, яка краса ці баночки! Дуже рада, що тобі теж смакує цей рецепт. Я давно поняла, що в нас однаковий смак, я дуже люблю твої рецепти. Розумію, що ти відкрила баночку, щоб попробувати на смак. Але для іменно зелених помідор цей час замало, вони ще не вспіли набрати того смаку з маринаду. Хай хоч місяць постоять, будуть смачнющі!!! 1 Elenka reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Elenka 4126 Posted October 5, 2023 Света, больше не буду открывать Пока Не попробуешь - не узнаешь. Моя кума тоже будет закрывать эти помидорки. Да, так и ест. вкус один. У меня почти все ваши рецепты переписаны и готовятся, закрываются в банки. р. s. Света, сейчас мысленно шлю Вам привет еду поездом мимо Днепра, еду далеко в Тернополь, Черновцы. Ненадолго Share this post Link to post Share on other sites
Фрекен Бок 3567 Posted October 16 В 29.07.2023 в 16:45, Справжня господиня сказав: Ингредиенты: Помидоры зеленые или слегка бурые Будь ласка, розкажіть про потрійну заливку. Дуже актуально ❤️ Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3909 Posted October 16 33 хвилини тому, Фрекен Бок сказав: Будь ласка, розкажіть про потрійну заливку. Дуже актуально ❤️ Потрійна заливка однакова для всіх овочів, пишу алгоритм. Робимо три дії 1 - наповнені продуктом (помідорами в цьому разі) банки заливаємо по самі вінця окропом, прикриваємо кришками, стоїть 10-20 хв. 2 - воду з банок зливаємо у каструлю (на банку надіти спеціальну кришку з дірочками), кип*ятим і знову заливаємо у банки, прикриваємо кришками, стоїть 20-30 хв. 3 - воду з банок зливаємо геть і заливаємо киплячим розсолом за рецептом, банки закатуємо і перегортаємо до повного вистигання. Оце називається потрійна заливка. Деякі іноді можуть не робити п.2, в тому разі буде подвійна заливка. Але я пробувала і все ж вернулася до потрійної, вона надійніше. 2 Фрекен Бок and lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Фрекен Бок 3567 Posted October 16 1 година тому, Справжня господиня сказав: Потрійна заливка однакова для всіх овочів, пишу алгоритм. Робимо три дії 1 - наповнені продуктом (помідорами в цьому разі) банки заливаємо по самі вінця окропом, прикриваємо кришками, стоїть 10-20 хв. 2 - воду з банок зливаємо у каструлю (на банку надіти спеціальну кришку з дірочками), кип*ятим і знову заливаємо у банки, прикриваємо кришками, стоїть 20-30 хв. 3 - воду з банок зливаємо геть і заливаємо киплячим розсолом за рецептом, банки закатуємо і перегортаємо до повного вистигання. Оце називається потрійна заливка. Деякі іноді можуть не робити п.2, в тому разі буде подвійна заливка. Але я пробувала і все ж вернулася до потрійної, вона надійніше. Дуже дякую! 1 lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3909 Posted October 16 4 години тому, Справжня господиня сказав: 3 - воду з банок зливаємо геть і заливаємо киплячим розсолом за рецептом, банки закатуємо і перегортаємо до повного вистигання. То я невірно написала. Воду не виливаємо геть, а саме на цій воді і робимо розсол! Ця вода з банок вже пахне спеціями та прянощами, тому і розсол буде ароматний. Share this post Link to post Share on other sites