Natali06 18 058 Опубліковано: 17 травня, 2020 Місяць, це добре. Закваска повинна бути активною. Тоді декілька причин: висока температура бродіння, або завкаска сильна і бактеріі розвиваються швидше. Можна спробувати самоі закваски класти меньше. Для того, щоб на той час, коли тобі потрібно, вона якраз набирала піку своєі активності. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Коник 262 Опубліковано: 17 травня, 2020 Ок, дякую! 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Коник 262 Опубліковано: 17 травня, 2020 Сьогодні вирішила трошки проекспериментувати, погодувала закваску десь о 9 ранку, 3г закваски 35 г води 35 г борошна. Зараз пішла спробувала вже є кислинка, запаху кислого нема, в об'ємі не збільшилась. Тобто, як я розумію у неї кислоти багато ще до етапу визрівання. 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 30 травня, 2020 Лєна , запитувала Лєну Железняк про твоє питання. Завтра принесу іі відповідь( с планшета незручно копіювати) 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 1 червня, 2020 Лєна, як і обіцяла. Ось що відповіла Лєна. Lena Zheleznyak Цитата по себе кислый вкус закваски (а это вполне нормально)) ни о чем толком не говорит вне контекста хлеба. Цитата все, поняла)) Нужно узнать, в каких пропорциях закваска ведётся, освежение то 1 то 2 раза в день не добавляет стабильности закваске,тем более, автор вопроса, как я поняла, не очень опытный хлебопек. Пусть проведет освежение 1:1:1 (закваска/мука/вода) три раза от пика до пика и потом определится и с пропорциями, и с графиком. Тут подробнее про то, как проводить троекратное освежение https://www.hlebomoli.ru/.../zakvaska-posle-otpuska...Закваска после отпуска, восстановление - ХЛЕБомолы 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 23 листопада, 2021 Дiвчата, а можна воду в заквасочных хлiбах мiняти на сироватку? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 24 листопада, 2021 @inucya, я сама не замінювала, але читала, що сироватку успішно використовують в заквасочних хлібах. 1 inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 24 листопада, 2021 Дякую, Наталочка, за вiдповiдь, так я ризикнула замiнила у хлiбi с кунжутом, вийшло нiби то не погано, завтра покуштую. Але там е трохи дрiжжiв. 1 Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 24 листопада, 2021 12 минут назад, inucya сказал: я ризикнула замiнила у хлiбi с кунжутом, вийшло нiби то не погано, завтра покуштую О, Іннуся, цікаво, похвастайся завтра, будь ласочка 1 inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 25 листопада, 2021 Наталочка, така ось хлiбина вийшла, рiзницi мiж водою i сироваткою я не помiтила, мож тому шо там присутнi дрiжжi, ось ще спробую рецепт, де тiки закваска, чекай на звiт 2 1 lana19, Natali06 та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 25 листопада, 2021 1 час назад, inucya сказал: така ось хлiбина вийшла, Суперовий хлібчик! Справді, тепер цікаво щоб взагалі тільки на заквасці, думаю буде такий само класний. 2 lana19 та inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 28 листопада, 2021 Іннусічка, сонечко , вибач за затримку((( Так звісно, воду можна замінити на сироватку. Навіть без дріжджів. Хліб , з такою заміною, тільки добавить у смаку. 2 inucya та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах