Перейти до вмісту
Natali06

Закваски. Советы бывалых

Recommended Posts

Місяць, це добре. Закваска повинна бути активною. Тоді декілька причин: висока температура  бродіння, або завкаска сильна і  бактеріі розвиваються швидше. Можна спробувати самоі закваски класти меньше. Для того, щоб  на той час, коли тобі потрібно, вона якраз  набирала піку своєі активності. 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Сьогодні вирішила трошки проекспериментувати, погодувала закваску десь о 9 ранку, 3г закваски 35 г води 35 г борошна. Зараз пішла спробувала вже є кислинка, запаху кислого нема, в об'ємі не збільшилась. Тобто, як я розумію у неї кислоти багато ще до етапу визрівання.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Лєна ,  запитувала Лєну Железняк про твоє питання. Завтра принесу іі відповідь( с планшета незручно копіювати) 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Лєна,  як і обіцяла.  Ось що відповіла Лєна.

Lena Zheleznyak 

Цитата

по себе кислый вкус закваски (а это вполне нормально)) ни о чем толком не говорит вне контекста хлеба.

Цитата

все, поняла)) Нужно узнать, в каких пропорциях закваска ведётся, освежение то 1 то 2 раза в день не добавляет стабильности закваске,тем более, автор вопроса, как я поняла, не очень опытный хлебопек. Пусть проведет освежение 1:1:1 (закваска/мука/вода) три раза от пика до пика и потом определится и с пропорциями, и с графиком. Тут подробнее про то, как проводить троекратное освежение https://www.hlebomoli.ru/.../zakvaska-posle-otpuska...
Закваска после отпуска, восстановление - ХЛЕБомолы

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Дiвчата, а можна воду в заквасочных хлiбах мiняти на сироватку?

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

@inucya, я сама не замінювала, але читала, що сироватку успішно використовують в заквасочних хлібах. 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Дякую, Наталочка, за вiдповiдь, так я ризикнула замiнила у хлiбi с кунжутом, вийшло нiби то не погано, завтра покуштую. Але там е трохи дрiжжiв.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
12 минут назад, inucya сказал:

я ризикнула замiнила у хлiбi с кунжутом, вийшло нiби то не погано, завтра покуштую

О, Іннуся, цікаво, похвастайся завтра, будь ласочка

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наталочка, така ось хлiбина вийшла, рiзницi мiж водою i сироваткою я не помiтила, мож тому шо там присутнi  дрiжжi, ось ще спробую рецепт, де тiки закваска, чекай на звiт :friends:

IMG-38d0498d1adc3deb55266c69096fd408-V.thumb.jpg.053e72e856f3218de27cc62b5aff0c09.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 час назад, inucya сказал:

така ось хлiбина вийшла, 

Суперовий хлібчик! Справді, тепер цікаво щоб взагалі тільки на заквасці, думаю буде такий само класний. 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Іннусічка, сонечко , вибач за затримку((( Так звісно, воду можна замінити на сироватку. Навіть без дріжджів.  Хліб , з такою заміною, тільки добавить у смаку.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×