Ингредиенты:
Яйця 4 шт ( 240 г)
Цукор 320 г
Сметана 250 г
Маргарин (масло)
розтоплений 100г
Сода 0,5 ч.л
Борошно 360 г ( 200+160)
Какао 40 г
Розпушувач 2 ч.л з гіркою. (1+1)
Кекс "Зебра"
Для початку тару, в якій будете робити тісто, зважте і запишіть вагу.
В миску вбиваємо яйця, додаємо цукор, сметану, маргарин( масло), соду. Все ретельно перемішати, я це роблю міксером. Отриману масу розділити на дві однакові частини, по вазі. Ось для чого ми зважували тару перед початком приготування. В одну частину додаємо 200 г борошна+1ч.л. (з гіркою) розпушувача. В другу частину додаємо 160 г борошна + 40 г какао + 1ч.л. (з гіркою) розпушувача.
Форму ( 30 см в діаметрі) застелити папером для випічки. Тісто викладати по ложці, одну білого, одну шоколадного, потім на білі плямки викладаємо шоколадне...
ось такий, рівненький виходить кекс на 1 порцію, в формі на 30 см діаметром
А це "шмат бедра Зебри" в тій же формі, 30 см, але на 2 порції. Випікалось дуже довго, після 40 хв температуру зменшила до 165 градусів, щоб пропікся раніше, ніж згорів) Більше так не буду робити. Більше порція, більше форма! Тоді швидше пропікається, меньше висихає і вище підніметься.
Смачного!
Україна
Житомирська область
Війна росії з Україною
День 618