Ингредиенты:
На 2 хлібини вагою у 700 гр кожна нам необхідно:
Борошно 1 кг
Дріжджі сухі швидкі ( в мене Львівські) 11гр
Вода (молоко/сироватка/залишки сметани тощо) - 600гр
Олія ( вершки/сметана/смалець) - 30гр
Сіль - 2/3 ст ложки
Цукор - 2 ст ложки
Метод
Рецепт супер простий, можливо, буде для вас знайомим, бо інгредієнти максимально доступні ( дякую ЗСУ) і не забирає багато часу і зусиль.
Для швидкості приготування хліба ( а швидкість у наш час дуже важлива, бо підлаштовуємося під графіки світла), я нагріваю невелику кількість води до 35' ( щоб пальцю було комфортно😄) і додаю дріжджі, гарненько розміщую і залишаю, щоб подружилися.
В борошно додаю сіль, цукор, олію. Вливаю розведені дріжджі і залишок рідини. Змішуємо. Тісто має бути пружнім, але не "забитим", не липнути до рук, достатньо м'яким. Вимішую вручну хвилин 7-10.
Залишаємо підходити на 1,5 години. Має збільшитися у 2 рази.
Обминаємо, ділимо тісто навпіл, формуємо і на розстройку ,на 1 годину.
Я ставлю у нагріту духовку, попередньо з розприскувача роблю водяну баню
Як тільки піднялося - духовку на 200 ', випікаю 10 хв з парою ( знову-таки розприскувача в поміч), потім зменшую температуру до 180' , на 20 - 25 хв.
Хліб м'який, тонка, хрумка скоринка, легко-солодкий смак.
Загальний час приготування 3-3,5 години.
Довго не черствіє, ну, а сухарі з нього - бомбезні)))
Якість фото бажає кращого, але робилося під час вимкнення світла, під фонарики двох телефонів)
Але все одно - Слава Україні!!!!🇺🇦
InShot_20230118_185856632.mp4