Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11.07.2025 in Повідомлення

  1. 2 points
    У мене вся консервація стоїть у погребі, але він досить вологий, тому іржа на кришках - вічна проблема. В минулому році експериментувала: - частину кришок (за порадою знайомих) густо намазувала вершковим маслом та обгортала харчовою плівкою. Толку ніякого! Ще й масло запліснявіло. - частину кришок обгортала фольгою. Цей варіант мені сподобався. Поки що всі кришки без іржі. Не знаю, як далі буде, бо варення, наприклад, у мене може не один рік стояти. Щодо виробника кришок, то я не дуже звертаю на це увагу, беру, які по акції трапляються. Але в мене кришки зазвичай чоловік закатує, то мені не треба зусилля прикладати.
  2. 1 point
    Пропоную в цій темі ділитися хитрощами, які допомогають нам в процесі консервування. Посуд, приладдя, спеції, зберігання, способи закаток та закруток тощо.
  3. 1 point
    У мене як таких лайфхаків і немає, я мало консервую, але: - помідори обов'язково закриваю у великі 4-х літрові банки з широкою горловиною - можна закласти багато помідор, м'ясистих, їх легко закладати в таку банку, і головне, їх легко діставати, - консервую тільки під кришку твіст, бо не вмію ключем закривати, - банки стерилізую в мікрохвильовці, у мене духовка-мікрохвильовка, великий об'єм робочої камери. За один раз запхнула всі банки, налила в кожну на палець води і на 7 хвилин включила мікрохвильовку. Кришки проварюю. - стараюся один вид консервації закривати в однакові банки - так легше ідентифікувати, складати, і взагалі симпатичніше) - і найголовніше - все обов'язково підписую, бо хоч і мало консервую, іноді кручу в руках ту банку: що це? коли це закривалося?
  4. 1 point
    Я теж не стерилізую, бо не бачу сенсу. Банки по 0,5 - 1 л мию в посудомийці, потім ще можу сполоснути гарячою водою з-під крану, але не завжди. Більшого об'єму - руками під краном. Огірки накриваю, все інше - ні.
  5. 1 point
  6. 1 point
    Про стерилізацію, як це роблю я. Це тільки моє бачення. З давніх давен нам розказують про стерилізацію пустого посуду, шоб було як в операційній. І над парою, і у воді, і в духовці, і в свч, і спиртом, і оцтом і ще бохзначим. Я перепробувала все! Прийшла висновку - різниці немає ніякої. І взагалі перестала пусту тару стерилізувати за деяким винятком. На дачі за умови обмеження питної води я мила всі банки дощовою водою з бочки. Бочка чиста, вона з-під лецитіну, тобто пластик для "пищевых целей". Банки завжди мою содою жорсткою стороною губки, в мене окрема губка для цього і коробочка з содою. Полоскаю просто водою, дома з крана. І все. Банки я не стерелізую! Під помідори, огірки, кабачки, перець, що там ще закладаємо сире. Далі я все одно роблю тричі заливку окропом, то навіщо та стерилізація. Під салати, які киплячими розкладаються в банки, теж не стерилізую. Можу трошки прокрутити пусті з водою грам 50 в свч, пару хвилин, але то зайве. Під варення я банки над парою пропарюю по 5 хвилин, це завжди. Як все закатала, то банки перегортаю догори і просто оставляю вистигати. НЕ УКУТУЮ!!! Я вже років 15 нічого не укутую! От хочте вірте, хочите ні, в мене все стоїть і не псується без того укутування! Навіщо укутувати той салат чи ікру, яку ви тушкували довго на плиті? Ну протушкуйте на 5 хвилин довше, якщо сумніваєтесь, це краще за то укутування. Банки з кришками твіст-офф не переворачую ніякі. Оце мій досвід, мені так зручно. А як робите ви?
  7. 1 point
    Ну раз я цю тему зробила, то напишу, як в мене. Коли була в мене дача, то було зовсім інакше, але зараз я в квартирі і ще працюю 3 через 3. Тому всі закупи і закрутки роблю періодично, а не кожен день як раніше. Доводиться робити деякі запаси з урахуванням цього. Раніше пішла нарвала листя хріну на городі чи сусідка дала. Зараз я при нагоді купляю на базарі великий пучок листя, ріжу ножицями на невеликі кусочки і засушую. Сушити треба в темному місті, тоді листя будуть зеленого кольору. А як консервую, то кладу в банку той гербарій. Листя зберігаю в картонному закритому ящичку. От тільки трошки посушила, вже вчора в огірки сувала. Кріп раніше на дачі було косою косити. Я виривала оті "дерева" з добре розвиненим насінням. Зонтики окремо сушила, а все бадилля різала кусочками і теж сушила. Знаєте, як восени вже в жовтні добре з ним помідори квасити, бо де ж той кріп. Насіння кропу теж збирала, іменно воно дає той дух в консервації. Один рік в мене голого насіння було пляшка 2л! Сиплю насіння в банки замість свіжого кропу. Також сушила листя вишні і смородини. В спеціальному ящичку для консервації в мене лежать лавровий лист, насіння гірчиці, духмяний і гіркий перець горошком , гвоздика, сода, часник, гіркий перець свіжий і сушений, насіння кропу, гербарій. З ящичка беру тільки на закрутки. Бо я тоді не мечусь по кухні в пошуках чогось, бо буває треба прям зараз. А в вас як?
  8. 1 point
    Я ось тут собі на сьомому десятку років відкрила очевидний факт. Я навчилася правильно закривати кришки твіст-офф! Тільки не хіхікайте, я реально неправильно їх закривала. Ну, тобто банки були закриті і не протікали, все нормально. Просто іноді сам процес не відразу виходив, потрапити різьбленням до тих канавок іноді не з першого разу вдавалося. А зараз – ТА-ДАМ! - Сам фокус. Кришку кладемо на банку, починаємо крутити проти годинникової стрілки до помітного клацання – кришка села у бороздку – і після цього вже закручуємо кришку за годинниковою стрілкою до упору. Ось і вся хитрість. Напевно, всі про це знають, одна я як вася радію "відкриттю"
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×