Перейти до вмісту

Pitochka

Модераторы
  • Публікації

    1 791
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Days Won

    21

Pitochka last won the day on 28 листопада

Pitochka had the most liked content!

Про Pitochka

  • Звання
    Модератор
  • День народження 30.05.1978

Информация

  • Пол
    Женщина

Відвідувачі профілю

3 569 переглядів профілю
  1. Ингредиенты: Борошно пшеничне 400гр Сіль 0,5 ч.л Цукор 2 ст Масло вершкове 200гр Яйця 2 шт Сода 1,5 ч.л, погасити оцтом Ванільний цукор 1 пакетик Сметана - 250-300гр Банани перезрівші 4 шт Масло збити з цукром, поступово додавати яйця. Вручну вмістити сметану( у мене була суміш сметана + йогурт+кефір- залишки))) і подавлені в пюре банани. Ввести сухі. Вимішати швиденько. Форму змастити олією Випікати при 180' до сухої шпажки Розраховано на велику форму. У мене вийшло 6шт не маленьких мафінів і один великий кекс). М'який, ароматний, мені на наступний день навіть смачніший був) Спокійно можна було брати половину порції мафіни я заморозила. Подивлюся, як вони будуть після розморозки) Україна Війна росії з Україною День 1009
  2. Ингредиенты: Тісто : Масло вершкове 180 грн Жовток 3шт Цукор 3 ст ложки Ванільний цукор 1 пакетик Сода, погаш оцтом - 0,5 ч.л. Борошно 2 скл Начинка : Апельсин 2 шт Лимон 1 шт Цукор 0,5 склянки Білки 3 шт + цукор 0,5 скл Метод Масло (або маргарин) розтопити до м'якості, змішати з цукром і жовтками. Додати сухі і замісити м'яке тісто. Покласти хвилин на 15-20 в холод. Розподілити по формі, наколоти виделкою і запекти хвилин 20 при 180'. Витягнути і зразу викласти начинку+ білки зверху. Запікати ще хвилин 10-15 , щоб підсохла білкова шапка. Начинка: Апельсини і лимони пробланширувати, а краще трохи проварити, щоб прибрати гіркоту, перемолоти на м'ясорубку, або блендером, змішати з цукром. Білки збити з цукром на міцну піну. Це рецепт моєї мами, колись записаний на якомусь папірцеві і був всунутий між сторінок старого блокнота. Добре, що років 30 тому мені вистачило розуму і терпіння переписати цей рецепт собі в записничок)) вже і чорнило не видно))) Чого він Лія - не знаю)))) Україна Війна росії з Україною День 1009
  3. Ингредиенты: Тісто: Борошно пшеничне сильне 175гр Вода холодна 100гр Сіль екстра 2 грн Олія 30 гр Начинка: Яблука зелені, типу семеринка 1,300кг Горіх волоський 50 гр Вишня 200 гр Цукор 100 гр Масло вершкове 40гр Крохмаль кукурудзяний 25 грн Кориця 2 гр Ванільний цукор 10 гр Сік лимона 30 гр Олія для змащування 50-70 гр. Метод Тісто змішувати краще звечора, і випікати на ранок. В чашу - борошно+ вода + сіль.насадкою крюк замісити тісто. Поступово додати олію і вимісити однорідне м'яке тісто. В плівку в контакт і в холодильник на 8-10 годин (можна і більше) На начинку - чистимо і ріжемо невеликими шматочками яблука, полити лимонним соком, додати всі інші інгредієнти, ретельно перемішати і в холодильник. На столі постелити рушник розміром від 80-ти см в висоту і см 100 в довжину ( або 2 рушника). Припилити рушник борошном, викласти тісто і руками потихеньку починаємо розтягувати ( можна зразу прокачати трохи качалкою, але обережно, не сильно натискати). Тісто має розтягнутися максимально, бути практично прозорим. Змащуємо поверхню олією( я роблю силіконовим пензликом або просто рукою) На край, ближчий до себе викладаємо начинку, витискаючи сік. Тримаючи край рушника починаємо згортати штрудель. Края "запечатуємо". Обережно з рушника "перекидуємо" на змащений противень швом донизу. Зверху теж змащуємо олією. Випікати при 190', 35 хв video5350364975376390530.mp4 Україна Війна росії з Україною День 1009
  4. Ингредиенты: Тепла вода - 300 мл Сухі дріжджі- 7 г (або 21 г прес.) Цукор - 1 ст.л Пшеничне борошно - 270 г Житнє борошно - 230 г Сухе молоко - 2 ст.л.(опційно) Сіль - 1,5 ч.л. Яблучний оцет 2 ст.л. Олія - 3 ст.л. Метод Дріжджі змішати з водою Окремо в мисці сухі + оцет і олія. Влити дріжджову суміш і швидко замісити тісто. Консистенція м'яка, але не пливе. Руки і стіл краще смащувати олією Залишити на 1 годину для підйому. Викласти обережно тісто на стіл , руками розправити у прямокутник і закрутити в рулет. Викласти на пергамент, швом догори. Добре, якщо є миска, чи ємність овальної форми, я саме в таку виклала батончик ( бо немає тут корзинок для хлібу) на ростойку потрібно 1-1,5 години. Тим часом в холодну духовку поставила глиняний горщик, нагріла до 200'. Хліб перекладаю на інший пергамент, швом догори, обережно змащую водою, посипаю насінням і легко притискаю. Роблю надріз. Швидко переклала до горщика, накрила кришкою і в духовку, на 210-215' на 35-40 хвилин. На смак солодкувато- кисленький, смачно) Україна Війна росії з Україною День 1002
  5. Ингредиенты: Тісто: 2ст. борошно 1 яйце 100гр. маргарину 1\4ч.л.солі 1ч.л. соди (оцтом) 0.5ст.цукру 4ст.л. сметани Начинка: 200 гр.творога 1ст.л.цукру 1білок 1ст.л.борошна Метод Для тіста. Маргарин розтопити. Змішати всі продукти.вимісити тісто, що б від рук відставало. Розкачати, вирізати блюдечком кола, на кожне - начинку і скласти навпіл. Краю защипнути. Змастити жовтком. Пекти при 200' С до рум'яної скоринки. М'яке пісочне тісто, начинка - супер) Україна Війна росії з Україною День 1002
  6. Ингредиенты: Опара: Вода 550г Цукор 11г Дріжджі сухі 11г В опару додати: Борошно - 900г Сіль -18г Олія рослинна 50г Сир тертий (пармезан) 50г Прованські трави 5г Кунжут чорний(за бажанням) 5г Метод Зробити опару. Додати до опари інгредієнти за списком. Перемішати і залишити на 30 хв. Замісити тісто і зразу ж поділити на кульки по 15 гр. Виходить їх дуже багато, шт 40-50. Залишаємо ще на 30 хв, щоб підійшли під плівку, щоб не сохли. Розкачуємо кульку у тоненьку паличку, 25 см довжиною (приблизно). Випікати 160' 15 хв, щоб хруствли при розломі. В домашній духовці температура десь 180, час - регулювати. Як тільки витягуєте з духовки - вони м'якуваті, як вистигнуть - стають хрумкими. Олію додавала соняшникову, але можна і оливкову. Пармезан - на дрібну терку, можна замінити просто на твердий сир. Кунжут я не додавала. Ррецепт грісіні робочий, класний, смачний!
  7. Pitochka

    Кекс "Зебра"

    Я зі своїм полосатиком) зазвичай не встигаю з фото, а сьогодні - як ніколи))) Смачно!)
  8. Ингредиенты: Креветки 1кг Вершкове масло 50 гр Соєвий соус 2-3ст ложки Приправа до риби 2-3 ч ложки Кріп ( у мене сушений) за смаком Часник 4-5 середніх зубчика Дуже швидкий і смачненний рецепт На пательні розтопити масло і висипати креветки. Можна повністю не розморожувати. Через хвилину - дві додаємо соєвий соус, ще тримаємо пару хвилин. Постійно помішуємо Додаємо приправи, кріп і часник через чеснокодавку. Даємо потомитися ще 5хвилин - і готово.
  9. Ингредиенты: Тісто : Борошно - 0,5 кг Яйце 1 шт Дріжджі пресовані 25 гр Цукор 1,5 ст ложки Сіль 0,5 ч ложки Ванільний цукор 1 ч ложка Молоко 250 гр Олія 1,5 ст ложки Коньяк 2 ст ложки Крем: Молоко 250 гр Яйця 1шт Цукор 125гр Ванільний цукор 1 ч ложка Борошно 1,5 ст ложки Олія для обсмаження Принесла вам рецепт смачненних пончиків) Колись знайшла його на одному з кулінарних сайтів, під назвою "Ереванські пончики", але сайт вже давно забутий, а варіацій на тему безліч і інтернеті. Цим користуюсь вже дуже довгий час. Готується швидко, не заморочлииво Тісто змішуємо по класиці - в теплому молоці розводимо дріжджі, в борошно - сіль, цукор, яйце, олію. Змішати з молоком, додати коньяк( опціонно). Змішуємо м'яке тісто Залишаємо на годину -півтори в теплому, збільшиться у 3 рази Заварюємо крем - змішати все в сотейнику вінчиком, заварити і залишити, щоб вистиг Тісто відщипуємо невеликими шматочками грам по 45-50, скатати кульки, кожну кульку розплескати, як на вареники, викласти на середину чайну ложку крему і зазирнути края. Залишити хвилин на 15, щоб підійшли. Розігріти сковорідку з олією, і смажити по 2 хвилини з кожного боку Готові викласти на серветку, щоб стік зайвий жир Посипаємо цукровою пудрою і насолоджуємося смакотою!)
  10. Pitochka

    Хліб Воєнний

    дівчатка, дякую за теплі словасьогодні напекла трохи) пампушки не всі дожили до фотосесії)))
  11. Pitochka

    Кекс "Зебра"

    І не кажіть мені, що не існує якогось зв'язку ментального)))) єдиний вихідний, хочу своїх накормити, запланувала зебру спекти) і ось тут рецепт!))) мабуть, найсмачніший з кексів) Оксана, розрізи - просто шедевр, такі полоски смачні! пішла пекти)
  12. Pitochka

    Кетчуп перцевий

    Оксаночко, дякую, що нагадала в Телеграм про цей кетчуп. Теж бачила його у Люби на фб, але так і забула про нього🤦 Зробила, смакота неймовірна😍 робила пів порції - МАЛО!!! Від себе - було занадто солодко, то додала більше оцту. Наступного разу поменше перцю - мені занадто пекучий ) але дуже смачний, густий, яскравий. Гарний рецепт!
  13. Pitochka

    Баклажани в гострому соусі

    Користуйся на здоров'я) Я зберігаю в квартирі. Поправка - банки на фото закриті спеціальними капроновими кришками для консервування. Запах болгарського перцю і часнику. Одного разу зробила в каструлі, якою частіше використовую, то потім готувала в ній - я відчувала легкий присмак. Тому попереджаю, що суміш досить ароматна Я завжди робила на м'ясорубку, вперше цього разу на блендері, за смаком - різниці не помітила. Вихід - приблизно 5-6 літрових банок, в залежності від соковитості баклажан і перця.
  14. Pitochka

    Лєчо по домашньому

    Ингредиенты: Перець Болгарський - 10 кг Помідори - 10 кг Оцет - 300 гр Цукор - 3 скл Олія - 3 скл Сіль - 6 ст ложок Чорний перець горошок Метод Помідори перемелюємо на сік, заливаємо у велику кастрюлю. Чистимо перець, нарізаємо смужками і додаємо до соку. Засипаємо всі інші інгрідієнти і ставимо на вогонь. Від моменту закипання варимо 15-20 хвилин. На дно кладемо 2-3 горошинки чорного перцю Швидко розливаємо по стерилізованих банках і закривємо. Обов'язково укутуємо мінімум на 6-8 годин. З цієї кількості продуктів виходить 18-19 літрових банок
  15. Ингредиенты: Баклажани - 5кг Вода - 2л Цукор - 1 склянка Оцет - 0,5 л Часник - 200 гр Червоний болгарський перець - 7 шт Гірка перчина - 1 шт Олія - 0,4 л Метод 5 кг баклажан помити, порізати на невеликі шматочки , посолити і залишити на 2години. На м'ясорубці перемолоти часник, перець та додати олію. Ставимо на вогонь і даємо закипіти. Вогонь прикручуємо і лишаємо томитися. В кастрюлі змішати воду, оцет і цукор, закип'ятити. З баклажанів злити рідину, закидуємо в окріп приблизну кількість. на 1 банку. проварюємо хвилин 8-10 Зварені баклажани, викладаємо частинами в стерилізовані банки, злегка приминаємо і прослоюємо нашою киплячою підливкою. Закриваємо кришками і під ковдру) Я пришвидшила процес, і перемолола інгрідієнти на заливку в блендері і отримала мутну кашку, якщо на м'ясорубці , то буде прозора рідина з частинками перцю і часника. Дуже раджу обирати стареньку кастрюльку, бо підливка має специфічний запах і смак) Має смак солодко-кислий з гостринкою і ароматом часнику. супер до м'яса чи картопельки)
×