Перейти до вмісту

Палич

Пользователи
  • Публікації

    35
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Days Won

    2

Палич last won the day on 3 травня

Палич had the most liked content!

Про Палич

  • Звання
    Продвинутый пользователь
  • День народження 17.03.1967

Информация

  • Пол
    Мужчина
  • Город
    Кривий Ріг
  • Настоящее имя
    Ігор

Відвідувачі профілю

11 703 перегляду профілю
  1. Палич

    Квашана капуста від Справжньої господині

    Доки писав дивлюсь а вже десь мм 3-5 розсолу вище марлі. Достатньо? Ти писала "як що багато" то груз зменшити...це скільки "багато"? Це для того, що б не сильно прессувалась? Ти на 3 кг капусти скільки льеш зразу, 1 литр? А і цукру...2 ложки = 30гр? Без шапок?
  2. Палич

    Квашана капуста від Справжньої господині

    Тільки що поставив квасити. Все як ти і написала. Купила гарну капустину, 2.9 кг, біла і пласка. Шинковка в нас точно такая як на твоему фоту. Хотів так же у прозоре пласт відерце, яле не влізло, воно з під меду, на 3 л получается. Пришлось у каструлі з нержавейки, там десь 5 л. І гарно входить пласка тяжка підставка на всю площу поверхні. Я ще виклав марлю і поставив 3 л бутильок. Треба 1 кг ти пишеш, але не трамбували як раніше, і бачу що розсолу мало, хай трохи потисне сильніше , як що через час не покриється верх, то добавлю ще трохи розсолу. Соль поважив на вагах мірною ложкою. 2 мірні - це десь 35 гр., так як в півтора з верхом звичайної. Не міряла ніколи?? Я "ложками" не вмію міряти, та ці "шапки", "верхи". Яка намічається проблема.Останній раз квасилась на кухні, біля плити, але довго, звичай 3 дні і вже пробуем, піна в все таке...щас у нас ще не дали ц.опалення, десь 18°С в середньюму і нижче. Пробую - вродіби різка, але не то((. Вообщем хто знає яка капуста при квашенні при низької температури, що краще зробить і як. Ту десь днів 5 квасили, вроді дійшла, з'їли. Мо ж цукру зразу добавить і скільки? Що б було шо їсти тим бактеріям бродильним? Я думаю, що при низькій температурі йде процес не тільки корисного броженія, а і розвиваються грибки, дрожжі. І смак виходить більш спиртовий потому. Так?
  3. Палич

    Квашана капуста від Справжньої господині

    Печаль. Мені теж колись нізя було капусту, то робили борщ з пекінки. Так що у кого проблема з білокачанною, можно замінити на таку. Трохи дорожче звичайно, але...
  4. Палич

    Квашана капуста від Справжньої господині

    Ясно. Продали дачу, розігнали базар, нема пільгових місць и т.д. Ну для себе ж можно, або іншим, хто квасить капусту. Не тільки білокачанну, а і пекінську, вона ж теж капуста. Недавно дивився на ютубі новий ролик д. Комаровского , він так хвалив квашену капусту, дуже вона корисна. І в кінці свій рецепт.
  5. Палич

    Квашана капуста від Справжньої господині

    Ну не знаю...мені біла як крейда нагадує дешеву столовську, жовтенька, золотава краще. А ще хотів спитати. Ти не робила так пекінку? Мені дуже сподобалась. Все так же, нарізка просто кусками 20г солі на літр. Я ще паралельно прокисляв буряк слайсами і кабак. Останній не сподобався, якийсь солодко-кислявий, а ось бурячок - гуд. Я ще його червоним росолом залив майже готову пекінську капусту і стала шо вкусна, що приваблива на око, така фіолетова плямиста...ням ням ням))) Ти ж там продавчина, для розширення асортименту, чогось цікавого. Чи таку давно продають?
  6. Палич

    Квашана капуста від Справжньої господині

    Я про те, що ми не зливаемо/наливаймо вже СОЛОДкий росол, що дає додавання ті дві, або аж три (в рецепті київського) здорові ложки цукру в кінці процесу? Ми просто в кінці квашення зливаемо, додаем цибульку, масло і в холодильник. Звісно спробуємо заморочиться як ти кажеш, гірше ж не стане? ...а як шо стане, тепер ми знаємо де тебе шукати)), і як ти виглядаєш.) А воду ми давно додаем, бо щас така капуста стала геть не соковита.
  7. Палич

    Квашана капуста від Справжньої господині

    Свет, а той фокус-покус що дає? Ми робимо так же, тільки зразу додаем моркву і на літр води кладе 2 ст л.солі, мірні, та чайну цукру. І прикриваємо поверхню марлею, потім тарілку і груз. Вообщем не зливаемо і не додаем цукор ще на добу. Ну ти ж робила колись так і так, що воно дає? А і так, головне, че я власне пишу... Треба сікти капусту тільки по жіночим дням, т.б у середу (краще саме в цей день), ну або в п'ятницу, чи мабуть у суботу.
  8. Палич

    Паска Нежинская

    Так виходить що Таня, чи її родичі, автори первинного рецепта? Ти тільки змінила, (зменьшила) частину муки на заварку, ну і щоб було чим зайняти блендер і свої руки розбиваючи грудочки). А чим тобі не вгодив цей оріг рецепт? Чому змінила і які плюси отримала?
  9. Палич

    Паска Нежинская

    Подібний рецепт є у Олівера, тільки він на заварку кладе 16% борошна, шось середне між вашими рецептами. Дрожжі активує у теплій воді і меду замість ложки цукру, а заварює молоком майже киплячим, додаючи його до борошна на завар, у це борошно зразу додає половину всього цукру. Тобто солодка мука заливается гарячим молоком. Грудочок нема і не повинно бути. Потім все все як у всіх, + водно-дрожжевий розчин на меду, + яйца перебиті з цукром (тільки жовтки),+ масло (його по рецепту зовсім трохи, але чуть меньше) и т.д. Так що Света, спробуй заварить в якісь партії так як роблять деякі люди трохи більше муки, не 100г на кг, а 150г дєсь. І молоко в вологу солодку муку, а не навпаки. Пожалій блендер). І читав коменти в темі на томфорумі, є у багатьох проблема з провалом шапки, таке буває при слабкій мукі і збільшеній вологості тіста.
  10. Палич

    Паски заварні від Справжньої господині

    ясно...на холодну. Так що два- три часа мало?
  11. Палич

    Паски заварні від Справжньої господині

    Щас з внуком печем по його рецепту 4 шт, питання: мазать кремом с желатину треба тоді коли повністью охолоне? Чи можно через час два вже глазуровать? Десь читав шо тільки на слідуючий день...Хто знає???
  12. Палич

    Паска Нежинская

    Та можна вже відпускать, готові, там у темі Светти разом з її пасками я фото звіт вже давно виклав). Молодці всі тримали гарно, все як по маслу пройшло. Так шо тут нема теми "М'ясоедівскій", жаль, мож коли сам тоді викладу репліку з правками. Треба ще скоштувати.
  13. Палич

    Паски заварні від Справжньої господині

    Посипав і ті три паски, одна ще липка, а дві другі, там слой глазурі тоньше, вже майже застигли. Так, прим'яв- вдавив пальцами той "жемчуг". Щас головне, які вони на смак!!! У неділю скуштуємо, розповім. Все по чесноку.
  14. Палич

    Паски заварні від Справжньої господині

    Все, спік і другу партію вчора по рецепту микст твого рецепта з "М'ясоедовским" (на довгій опарі). Тільки шо помазав всі паски глазурью, а в глазурь додав для смаку сироп кокосу, продають в Аврорі такі концентрати для кави, приготування напіїв, в мене з десяток різних сиропів. Кокос - бо молочно білий. 200г цукру хватило на всі паски с лишком. А ще найшов цукрову пудру, розбив комочки бо стара і навпіл в рафінадом, читав що пудра краще. По рецепту всі "ложки" поміряв на грами. Півтори ч.л желатину 6 г, а холодной води 30г. Для цукру 60г води включая сироп 1ст.л. Сироп додав і в цукор зразу трохи і в кінці взбивання. Хз. коли краще?! А взбивав шуроповертом)), так удобно, у мене різні вінчики і він мощнее, можно мінять і скорость і направлення крутіння. Клас!)) В кінці додав трохи лимоного сока і пару кристаликів лимонки, читав раніше що можно і лімоною кислоти для стабілізації. Держав на водяній бані, так не гусло, бо все сам робив вперше і повільно відносно. Хотя посуд мив довше, надо зразу, що б не засихало. Щас фото виложу, розклав на підвіконні лоджії. Потім накрию рушником. Зліва 7 шт це - "твої", а справа - то "м'ясоедівски" , там форми більші, по 250 г і частина пасок без ізюму і цукатів (так заказали). Підсипки на всі не розрахував. Не знаю, можливо якось тепер їх розігріти і посипати??? Чи хай так...
  15. Палич

    Паска Нежинская

    Так, Света, такий як твій, тільки заварки не 10%, а третина. По "науке", я все прочитав по цій темі заварних кулинарних НЕ осолодженних виробів, на таку заварку для кондитерки йде від 2-3% до 10 максимум борошна. Так шо твій рецепт - по всім нормам і більш "правильний"), хоча я здогадуюсь чого автор цього рецепту вирішів збільшити долю заварки в тісті. Я написав в цій темі просто щоб "підписатись", щоб вона була поруч. А вчора я спік ще одну партію на 500муки по рецепту "Ізюмки" з Одесси, "М'ясоедівский", пам'ятаешь такий? Він номер 2 в "рейтингу" пасок, після твого. Жаль шо тут не найшов теми під цій рецепт, і мені є що сказати. Я трохи його доповнив, зробив опару на заварці, по типу вашого, а так далі все як надо. І молочка беру трохи меньше, у мене мука дуже насичена вологой по ходу, не сильна. Ну і манки трохи , 50гр . Сьогодні внук молодший приїде, будем пекти паску по його рецепту, він сам хоче робить (8рік) її. А щас поставив на глазурь, перший раз в житті буду її робить.) Держіть всі кулачки.
×